Lietuvoj tai Magne B6 parduoda visur be jokio recepto. Manau, kad jie nekenkia. As ju nemazai isgeriau per nestuma.
Miau
Sveikutes mamytes, vis paskaitineju cia pas jus. Mano Tadas labai velai pradejo kalbeti, tai irgi visko prisigalvojusi buvau Nors apie Autizma niekada nepagalvojau, nebuvo tam priezasciu, bet prisiskaiciau visokiu kalbos sutrikimu, ir pripaisiau savo vaikui Bet, aciu dievui vyrukas pradeda kalbeti vis normaliau kiekviena diena, jam ka tik suejo trys. Butent cia Amerikoje, placiai rasoma apie apraxia...Nezinau kaip verciasi lietuviskai, ir visokiu ju buna... Na, maniskis jos neturi, bet buvo laikas kai galvojau, kad gali tureti... Tai skaiciau, kad vaikuciams su apraxia ir autizmu, labai padeda zuvies taukai, butent omega3, omega6 riebalai. As saviskiui irgi daviau tikedamasi dideliu pokyciu, kaip buna su vaikiukais autistais ir apraxia turinciais, bet didelio pokycio nemaciau. Bet zinau mamos teigia, kad labai labai padeda tiems kas turi autizma. As klausiau ir pediatro, sake pakenkti tai ne vienam vaikui nepakenks, tai paprasciausi zuvies taukai. As butent uzsisakiau per interneta, is kazkokios norvegiskos kompanijos, tie ju visi vitaminai yra garantuoti "svarus", be merkurio. Jei idomu, kompanija vadinasi Nordic Naturals, o butent tie vitaminai ProEFA.
Papildyta @ [mergetime]1091483621[/mergetime]
http://www.apraxia-kids.org
Cia, jei skaitote angliskai info apie apraxia. Kiek zinau, labai daug vaikuciu buna pripaisomas autizmas, netgi jei jie neturi to. Labai daug vaiku su apraxia palaikomi autistais.... Jei idomu pasiskaitykit.
Papildyta @ [mergetime]1091483621[/mergetime]
http://www.apraxia-kids.org
Cia, jei skaitote angliskai info apie apraxia. Kiek zinau, labai daug vaikuciu buna pripaisomas autizmas, netgi jei jie neturi to. Labai daug vaiku su apraxia palaikomi autistais.... Jei idomu pasiskaitykit.
Apraksija - tai toks reiskinys, kai nera ryskiu pareziu, pakankama raumenu jega, bet zmogus nepajegia, nemoka atlikti anksciau zinomu veiksmu, pavalgyti, praustis, apsirengti, rasyti. Ju yra ivairiu rusiu, bet apraksijos atsiradimo priezastis yra virsugalvio srities apatiniu daliu pazeidimas. Taigi nemanau, kad nors vienam is cia esanciu vaikiuku gali buti apraksija.
QUOTE (Elvita @ 2004 08 03, 08:44) |
Apraksija - tai toks reiskinys, kai nera ryskiu pareziu, pakankama raumenu jega, bet zmogus nepajegia, nemoka atlikti anksciau zinomu veiksmu, pavalgyti, praustis, apsirengti, rasyti. Ju yra ivairiu rusiu, bet apraksijos atsiradimo priezastis yra virsugalvio srities apatiniu daliu pazeidimas. Taigi nemanau, kad nors vienam is cia esanciu vaikiuku gali buti apraksija. |
Jo gali buti visapusiska apraxia. As, butent, domejausi apie verbal apraxia, kur vienintele vaikelio problema negalejimas normaliai kalbeti. Daznai vaikai su Dauno sindromu tai turi, arba Autistai, bet pasitaiko, kad vienintele vaikelio problema verbal apraxia , nors retai...
QUOTE (Elvita @ 2004 08 03, 22:01) |
Nezinau, manau, kad per giliai kapstei, ieskodama savo vaikui nekalbejimo priezasties. Gal jam paprasciausiai suletejes kalbos vystymasis? Juk apraksija, tai jau galvos smegenu pazeidimas, nemanau, kad tavo vaikeliui taip yra. |
Gal ir per giliai krapsciau... Ne, o jei is tiesu per giliai krapsciau is tikruju, buvau panikoje Kodel maniskis nekalba, kai visi aplinkui kalba..... Bet, kaip Tu sakei, jam turbut suletejes kalbos vystymasis. Na, bet vejames vejames...Plius jis dar ir angliskai pradeda, nors su niekuo angliskai nebendrauja isskyrus logopede, viena valanda, 1 kart per savaite.
O kas liecia zuvies taukus vaikuciams su Autizmu, cia placiai kalbama. Ir sako labai padeda.
Dar vienas klausimas Elvita. Lygtai Tu esi logopede, kiek paskaiciau anksciau. Ar susijes letas kalbos vystymasis ir pvz. nemokejimas teisingai laikyti piestuko, kreidutes...???? Maniskiui ka tik suejo 3 metai, bet kreidutes laiko visu kumsciu ir dar spaudzia Mokinu mokinu laikyti teisingai, jis vistiek pasiima savo budu Neturiu kantrybes kartais... Va pasiziurejau as viena karta nuotraukose Tavo Rokuti betapant, taip graziai teptuka laiko....O maniskis niekaip Beje, mano Dominykas(pusantru) kreidutes laiko teisingai, kaip didelis
As tai visada teveliams, kuriu vaikuciu kalba suletejusi, duodu pratimus pirstukams, kad jie darytu su vaikais namuose. Nes pirstuku manksta, skatina kalbos vystymasi. Minejai, kad tavo vaikutis lanko logopedinius uzsiemimus, paprasyk logopedes, gal ir ji tures pratimuku pirstukams ir "zaiskite" su pirstukais namuose. Beje, vaikams tai labai patinka.
QUOTE (Mew @ 2004 08 04, 08:56) |
Californijos mergaite, o kodel rasai "autizmui nebuvo priezasciu"? Kokios dar gali buti priezastys? Beje, man susidare vaizdas, kad apraksija didesne bjaurybe, negu autizmas. Miau |
Nebuvo priezasciu, kad pagalvociau apie autizma, todel, kad jis visada buvo (kad ir nekalbejo) ir yra laaaaabai socialus, bendraujantis, puikus akiu kontaktas ir t.t. Ne vienas pozymis minimas pas autistus vaikiukus jam nelipo. O verbal apraxia, nera tokia jau baisi bjaurybe, nors aisku nelengva nei tevams nei vaikams. Su verbal apraxia, vaiku vienintele problema negalejimas normaliai kalbeti, kas su intencyvia terapija dazniausiai istaisoma. Bet, kaip Elvita, minejo-per giliai krapsciausi ieskodama savo vaiko nekalbejimo priezasciu Jis is tu kurie veliau pradejo kalbeti ir tiek, plius mums ir antra kalba dar painiojasi...Na, bet jau kalbam kalbam ir visi mano prasimanymai senai isgaravo is mano galvos
As paskaiciau, kad mamytes domisi apie visokius vitaminus, todel nusprendziau parasyti ka zinau apie zuvies taukus, butent apie Omega3 ir Omega6 riebalus, ir ju nauda autistams ir apraxikams(beje apraxijos as niekam cia nebandau "pripaisyti" ) Paprasciausiai norejau pasidalinti ka girdejau ir skaiciau.
QUOTE (Elvita @ 2004 08 04, 08:41) |
As tai visada teveliams, kuriu vaikuciu kalba suletejusi, duodu pratimus pirstukams, kad jie darytu su vaikais namuose. Nes pirstuku manksta, skatina kalbos vystymasi. Minejai, kad tavo vaikutis lanko logopedinius uzsiemimus, paprasyk logopedes, gal ir ji tures pratimuku pirstukams ir "zaiskite" su pirstukais namuose. Beje, vaikams tai labai patinka. |
As pasiskaiciusi butent siame forume, paminejau logopedei apie zaidimus su pirstukais ir ju nauda kalbai. Tai ji sureagavo kaip pirma karta girdedama Man atrodo psiziurejo i tai kaip i kokia "bobuciu" pramanyta terapija Na cia jie aplamai viska kitaip daro O musu susitikimai su logopede jau baigesi, nes tik iki 3 metu ateina i namus. Po to reikia eiti per mokykla. Tai Tadas buvo "ivertintas", dave mums eile testu ir nepraejome... Ta prasme, kalbos atsilikimas nepakankamas, kad ji priimtu i ta programa. Taigi, ir nenusiminiau labai- reiskia mano vaikas ne tiek daug atsilieka su ta kalba. Na zodynas jo jau gana didelis, tik va gramatikos nera kai kalba sakiniais, pvz. "As noti meti akmuo i vanduo", reiskia "as noriu mesti akmeni i vandeni". Po kiekvieno jo tokio sakinio, as sakau "taip, Taduk....." ir pakartoju sakini, tik teisingai.
Nezinau, su kokia logopede ten dirbate, jeigu ji nezino apie smulkiosios motorikos t.y. pirstu lavinimo nauda kalbai ir kad tai labai padeda vaikams greiciau pradeti kalbeti. Jau senai mokslininku yra nustatyta ir irodyta, kad kalbos centras ir smulkioji motorika labai glaudziai risasi. Galima atlikti toki labai paprasta ekspermenta-nuejus i lopselio grupe paprasyti vaiku atlikti keleta pirstuku pratimu ir pasidaro aisku, kas kalbes greitai ir aiskai, o kas tures problemu . Nera buve ne vieno karto, kad per uzsiemimus nebuciau davusi vaikams atlikti butent sios srities pratimu. Va tau ir ,,bobuciu" aiskinimai.
Nu va, ir as su tuo sutinku. Nereikia i darzeli eiti palyginimui. Tadas visada ziopliukas buvo, kas liecia valgyma saukstu, piesima (kaip minejau laiko piestuka visu kumsciu). O va pusantru metu Dominykas visai kitoks su rankytem ir kalba vystosi DAUG greiciau.
Nezinau ka tie amerikonai galvoja O isitikine, kad jie gudriausi, pasaulio bamba
Nezinau ka tie amerikonai galvoja O isitikine, kad jie gudriausi, pasaulio bamba
QUOTE (californiagirl @ 2004 08 02, 21:47) |
Sveikutes mamytes, vis paskaitineju cia pas jus. Mano Tadas labai velai pradejo kalbeti, tai irgi visko prisigalvojusi buvau (...) Bet, aciu dievui vyrukas pradeda kalbeti vis normaliau kiekviena diena, jam ka tik suejo trys. |
Mano sunus taip pat velai pradejo kalbeti. Taciau nuo pat kudikystes visus savo bendraamzius lenke fiziniu issivystymu. 3 metu kalbejo labai nedaug ir neaiskia tartimi, lyginant su kitais to pacio amziaus vaikais. Tuo metu kreipemes logopeda, tai jis nieko blogo neiziurejo, sake kad tokia jo individuali vystymosi eiga ir kad per anksti kreipiames. Kiekvienam savo.
Dabar jam tuoj bus 9 m. ir savo tartimi ir zodyno gausa jis ne kiek neatsilieka nuo savo bendraamziu.
Aisku, prakalbinti nekalbanti yra be galo sunku, tada bandai ivairius budus, zaidi, provokuoji ir pan. O isteriju ir pykcio protrukiu buna pastoviai. Pats geriausias budas (bent jau man) visiska blogo elgesio ignoracija. Kartais tiesiog atsikeliu nuo staliuko prie kurio dirbame, sedu prie savo stalo ir tiek. Vaikui pabosta, o atsikelti jis negali-nes pries ji padetos uzduociu korteles. 95% jis apsiramina ir tesiame toliau. Nezinau, gal kitos kitaip bando spresti tas problemas, bet man pasiteisina butent tas budas...