Sveikos mamos. Noriu pasidalinti savo baimem del savo vaiko. Papasakosiu viska nuo pradziu. Visas nestumas buvo labai geras, neturejau jokiu ligu, bedu ar dar ko. Taciau gimdymas buvo sunkus. Viskas truko 24h, buvo zali vandenys tiksliai vandenu beveik nebuvo visai
Gime vaikas naturaliai, taciau priduses, vikstele buvo apsisukus, buvo gaivintas, rausvas, kvepavimas pavirsutinis. Pagal apgar dave 6-8 balus
. Veliau daktaras aiskino kad nebuvo pridusss, taciau byloje parasyta kad gaivintas ir tt ir fiziologiniai refleksai uzdelsti net ryksmo reikejo palaukti ir jis buvo toks skausmingas ir nestiprus. Labai bijojau vcp, taciau aciu D vaikas kaip tycia labai sparciai fiziskai vystesi, verstis pradejo 3men, 4 zliause, 5 pabaigoje atsisedo 6ropojo, atsistodavo pats ir nuo 8 men zingsniuoja po 5 zingsniukus nesilaikydamas. Taciau mane vis gazdina dabar autizmas, vis paskaitau ir gal but paranojiskai bet savo vaiko bandau ten ieskoti. Pasakysiu kas butent mane neramina, gal kam taip pat buvo ir gali pasidalinti patirtimi. Iki 4-5men kazkaip nelabai ziurejo i akis, jei stengies gaudyti zvilsni tai akys prasoka veida, buvo vienu metu atsirades galvos sukimas ( pakel smakriuka akytes i virsu ir i viena i kita puse sukioja galvyte) poto kazkaip po savaites gal praejo. Buvom raidos centre pas Mikulenaite, ji pasake kad kogero hiperaktyvus ir kad sensorikos truksta, savistimuliacija yra gali but kalbos beda. Istikro iki to laiko negugavo jis tiek daug kaip kiti vaikai, taciau tikrai netyledavo. Atejo 6-7 men per ta laika pastebejau kad vaiko akiu kontaktas pasidare labai geras, daugiau ziuri i veida, i kitus zmonrs, stebi ka jie daro, tikrai bendrauja su zmonemis. Atsirado daugiau gugavimo, dabar tikrai daug sneka ivairiom tonacijom, tete, ate, uuuu, ka,va, gugu, diadia ir tt. Taciau kuo toliau tuo labai mane neramina kiti dalykai, gal as per daug is jo noriu taciau man jausmas kad jis nesupranta ka as sakau. Dabar mums 9,5men. Jis nedaro ate, neploja katuciu, nerodo pirstu ir neiesko zvilgsniu daiktu, nesidalina. Nors kur lempa mokomes kas dien, kaip ir kur tete ir tt. Nepatinka tai, kad daznai visas masinytes ar dezes apvercia ir sukioja ratukus, viska meto, darnai buna kvieti ir neatsisuka, kai sakau ateik jis toks jausmas kad nesupranta kol neparodau ranku gestu. Viska megsta tuksenti, zaisla i zaisla arba i kazka, megsta ir delniukais visur pleksnori. Nesupranta zmodio negalima, kai pasakau negalima jis tik sypsosi ir toliau savo daro. Siaip sypsotis labai anksti pradejo ir db daug sypsosi. Skiria svetimus nuo savu, labai prisiriss prie manes, prasosi ant ranku, kartais (ypac kai pavarges) labai jautrus nuo vaikystes, siurblys, ciaudulys, sukeldavo verksma, dabar jau ciaudulio taip nebijo. Bet jei pvz kazka daro ir nugriuna mano pastatytas kaladeliu bokstas ar dar kas jis gali susigraudinti, arba jei ka numeta. Dar nebando kartoti tai ka as rodau, pvz mesti i deze kaladele ( jau nekalbu kad i mama skyle) tiesiog as imetu jis daugiau buna istraukt bando. Dabar vel pradejo ta galva sukioti, vaziuojant masina isgirtau trinimo garsa ir pamaciau kaip jis uzvertes akis ir smakra pakeles sukioja kol mane papate , tada nusypsojo man ir po kurio laiko vel pradejo daryt taip
maistui nepasakyciau kad isrankus, na gal db bet as db viska verciu ant dantu kuriu dar neturim bet tuojau matyt turesim. Dar ka jis daro nuo mazens tai abieju ranku auksti mostai zemyn ( abi rankutes pakel ir staigiai nuleidzia prie pilvo(suduoda i pilva) dar kartais taip darydamas dar isleidzia toki lyg urzgimo garsa. Sakau gal cia saves musimas yra ? Parduotuvese ar tarp zmoniu but nebijo, aisku jei zmogus lys koks prie jo tai jis spausis prie manes arba verks, zaislu ir svetimu neima kol as nepradedu lieti ju, tada issidrasina. Su miegu turim bedu kad ismiega naktim po 2-3h o kartais ir tiek nneismiega.viska ka paima i rankutes suka lyg bandytu apziureti visas puses, kartais net neziuri i zaisla bet ji vistiek sukioja riesu. Jei susinervina ar kazko nenori uzvercia galva, issiriecia ir krenta.Siaip vaikas smalsus, visur lenda, bet buna kad ir ramiai pasedi ant keliu ypac svetimoje aplinkoje. Stebi vaikus. Gert moka ir is siaudelio ir is puodelio. Kartais atrodo kad viskas jam gerai. Bet poto islenda visokie dalykai kurie sukelia dvejoniu :/. Mikulenaite raidos centre pasake kad db jis daug geriau atrodo, kad siai dienai autizmo nemato. Dabar lankome raidos centa. Pas logopede pasijauciau kad vaikas visai nieko nemoka,
prase katuciu, ate, parodyti koks didelis, surasti kur mama o jis nieko nemoka
(( vienintelis pliusas kad visi sako kad jo akiu kontaktas geras. Sakykite gal prisimenat kada jusu vaikuciai pradejo daryti tuos pagrindinius dalykus?