Įkraunama...
Įkraunama...

Žymus kalbos neišsivystymas

QUOTE(elikule @ 2011 01 16, 23:47)
Sveikos mamytes, bukite geros parasykite, kada pastebejote, kad mazylis kitoks? Kada pradejoti galvoti, kad gali buti kazkoks raidos sutrikimas, autizmas. Mano sunui 1m3men anksciau kalbejo mama, dede, tete ir t.t., dabar nustojo, visus daiktus suka, megsta stebeti, kaip jie sukasi, turi manija fioletinei spalvai, is visu zaislu komplektu isrenka fioletinius. Pvz is ivairiaspalviu kaladeliu issirenka fioletine, turi kilimeli puzle ivairiu spalvu, tai visus fioletinius lakstus pasiima. Kazkas keisto darosi g.gif . Ar buvo kazkokiu keistenybiu jums auginat maziukus? gal as anksti pergyvenu?? beje sunkiai atkreipti vaiko demesi i save, bet daznai i varda reaguoja ir nerodo gestu.

QUOTE(amba @ 2011 01 05, 17:46)
Sveikos mamytes,
Noreciau pasidalinti savo nerimu del sunaus. VRC lankemes kai mums buvo 1.3 metai, nes vaikas nekalbejo. Tuomet per pirma vizita Mikulenaite pasake, kad lik ir pastebejo autizmo pozymiu, bet kai baigeme lankyti dienos stacionara, pediatre, logopede ir psichologe atmete sia diagnoze ir liepe pasirodyti po metu jei dar nekalbes. Ir isties vaikas po metu pradejo, kalbeti, nors ir nelabai dar aiskiai, bet as viska suprantu, ka nori pasakyti ir zodynas pleciasi, viska supranta, kalba logiskais trumpais sakinukais, kaledoms ir 3 eiluciu eilerastuka ismokom, vykdo visus paliepimus, domisi vaikais, pradejome lankyti darzeli ir verksmo buvo tik kelias dienas kol atsisveikinom, jei sergam ir neinam i darzeli tai jis man zyzia, kad nori eiti i darzeli, su aplinkos pakeitimu irgi nebuna problemu, mane neramina tik jo noras viska sukti ir dabar kai pastebiu kaip jis zaidzia su masinom tai labai stebi kaip sukasi ratai. Labai domisi ir skalbimo masina, pastoviai sukisa visus rubus is skalbiniu dezes po to juos istraukia ir vel kisa na toks pasikartojantis veiksmas. Susidomejima skalbimo masina jau kudykisteje pastebejau. Kaip jus manot ar reiketu sunerimti del tokio didelio susidomejimo sukti daiktus ir stebejimo kaip jie sukasi?

Siulau abiem mamom apsilankyti sioje temeleje:
http://www.supermama...?...93036&st=24

Gal but ten ir rasite atsakymus i savo klausimus. mirksiukas.gif
Autizmo bruozus bei kalbos neissivystyma gali itakoti MMR skiepas (raudoniuke, tymai, parotitas), kuri vaikui daro pagal skiepu kalendoriu 1.3 metu. Bet ne tik MMR skiepas.
Atsakyti

Labai panasi ir mano sunaus istorija. Iki 3 m. mokejo pasakyti gal 5 zodzius, bendravimas buvo gestais arba tiesiog pasiimdavo pats. Iki 3 m. joks logopedas neprieme konsultuoti, o po to gavom siuntima ir reikalai pajudejo.... Lankem darzelyje abilitacine grupe kur pazanga jau buvo, po to pervedziau i paprasta grupe ir tada kalba prasilauze. Siaip jam diagnozuotas misrus raidos ir vidutinis kalbos sutikimas, itariamas autizmas. Siuo metu jis jau pirmokas, kalba jau beveik normali, bet mokslai sekasi prastai.... Jei nebutu kvailo svietimo istatymo kad i pirma klase eina vaikais gime tais kalendoriniais metais, tai gal butume kitais metais ateje jau subrende, o dabar... Turiu vilties, kad pavyks ji palikti pirmoje klaseje antrais metais, nes kitaip jis paprasciausiai zlugs...
Atsakyti
QUOTE(jjjolanta @ 2011 01 31, 11:19)
Jei nebutu kvailo svietimo istatymo kad i pirma klase eina vaikais gime tais kalendoriniais metais, tai gal butume kitais metais ateje jau subrende, o dabar... Turiu vilties, kad pavyks ji palikti pirmoje klaseje antrais metais, nes kitaip jis paprasciausiai zlugs...

taigi nera butinai tais metais eit i pirma klase - tik reikia praeit komisija - kuri nustatytu vaiko raidos atsilikima mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 31, 12:32)
taigi nera butinai tais metais eit i pirma klase - tik reikia praeit komisija - kuri nustatytu vaiko raidos atsilikima mirksiukas.gif

Butent, kad privaloma unsure.gif Sunus gimes spalio men., tai turejau isleisti. Turim begales popieriu, turi jis neigaluma, PPT gavo modifikuota programa ir pirmyn....
Blogiausia, kad medikai su pedagogais visiskai nebendrauja. Dabar pas vaiku psichiatre buvom, tai uzsiminiau, kad noriu palikti antriems metams, tai ji nustebo ir pakluso: o kodel?juk jis mokosi pagal palengvinta programa. Mokosi taip, bet niekas nesuteikia jam to dalyko isisavinti ne per viena pamoka, o pvz. per 2-3 pamokas. Mokosi jis pagal PUPA , o ten visos uzduotys jau mokantiems skaityti. Maniskis raides pazista, bet iki skaitymo dar jam toli grazu... Pvz. Balcycio programa yra visai kitokia....
Atsakyti
QUOTE(jjjolanta @ 2011 01 31, 12:49)
Butent, kad privaloma unsure.gif Sunus gimes spalio men., tai turejau isleisti. Turim begales popieriu, turi jis neigaluma, PPT gavo modifikuota programa ir pirmyn....
Blogiausia, kad medikai su pedagogais visiskai nebendrauja. Dabar pas vaiku psichiatre buvom, tai uzsiminiau, kad noriu palikti antriems metams, tai ji nustebo ir pakluso: o kodel?juk jis mokosi pagal palengvinta programa. Mokosi taip, bet niekas nesuteikia jam to dalyko isisavinti ne per viena pamoka, o pvz. per 2-3 pamokas. Mokosi jis pagal PUPA , o ten visos uzduotys jau mokantiems skaityti. Maniskis raides pazista, bet iki skaitymo dar jam toli grazu... Pvz. Balcycio programa yra visai kitokia....

keistai jums cia - mano sunus spali gimes - bet laaabai jautruolis buvo, nors skaite, rase eidamas i pirma klase - norejau irgi metais atidet - mums reikejo tos komisijos, ejom - leido nevest i mokykla, bet esme buvo ta - kad jis ejo i priemokyklini, tad jo kartot negal, o atgal i darzeli nepriima - tuos metus vaika rekejo laikyt namie - tas sustabde, siemet drauges sunus tvarkosi dokumentus - kad nevest i priesmokyklini nuo rugsejo, del dideliu kalbos problemu, irgi gimes spali, nori uzdelst mokykla mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 31, 17:07)
keistai jums cia - mano sunus spali gimes - bet laaabai jautruolis buvo, nors skaite, rase eidamas i pirma klase - norejau irgi metais atidet - mums reikejo tos komisijos, ejom - leido nevest i mokykla, bet esme buvo ta - kad jis ejo i priemokyklini, tad jo kartot negal, o atgal i darzeli nepriima - tuos metus vaika rekejo laikyt namie - tas sustabde, siemet drauges sunus tvarkosi dokumentus - kad nevest i priesmokyklini nuo rugsejo, del dideliu kalbos problemu, irgi gimes spali, nori uzdelst mokykla mirksiukas.gif

I priesmokykline neprivaloma leisti, bet i pirma klase jis tures eiti. Bent jau man taip buvo paaiskinta PPT. Tada apsisprendziau leisti ir stebeti kaip jam seksis. Pasiklausinejau, kad palikti antriems metams yra sudetinga, bet imanoma. Jo raida atsilieka mazdaug 1-1,5 m., bet taip ir yra. Pagal jo visa entuziazma ir supratima, jis siuo metu butu tikrai priesmokyklinukas.O priesmokyklines kartoti negalima.
Atsakyti
QUOTE(jjjolanta @ 2011 01 31, 16:26)
I priesmokykline neprivaloma leisti, bet i pirma klase jis tures eiti. Bent jau man taip buvo paaiskinta PPT.  Tada apsisprendziau leisti ir stebeti kaip jam seksis. Pasiklausinejau, kad palikti antriems metams yra sudetinga, bet imanoma.  Jo raida atsilieka mazdaug 1-1,5 m., bet taip ir yra. Pagal jo visa entuziazma ir supratima, jis siuo metu  butu tikrai priesmokyklinukas.O priesmokyklines kartoti negalima.

nu kiek zinau - netures eit i ta pirma klase - tam jo ir neleidzia i priesmokykline, kad paskui nebutu bedos del tu metu kur vaika kist..
Galu gale vaikas mano - kas man gali pasakyt ir paaiskint kada ji leidziu i mokykla doh.gif , matyt nesu tokia nuolaidi - as buvau ta issikovojus, bet nepasinaudojau - nes turejau vaika metus namie laikyt unsure.gif , buciau anksciau susizgribus - butu to nereikeje (dabar biski gailiuosi kad isleidau) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 31, 17:34)
nu kiek zinau - netures eit i ta pirma klase - tam jo ir neleidzia i priesmokykline, kad paskui nebutu bedos del tu metu kur vaika kist..
Galu gale vaikas mano - kas man gali pasakyt ir paaiskint kada ji leidziu i mokykla doh.gif ,

Deja, jei istatymai nepasikeis, tai tures. Nezinau kaip jai pavyks, bet man buvo pasakyta, kad jei neleidziu i priesmokykline, tai jo nepaliks ir darzelyje, nes darzeli vaikai lanko iki 6 m.
Kai pavasari mokykla kvietesi busimu pirmoku tevus, tai vieno vaiko nebuvo ir kita moteris paaiskino, kad tevai seimoje yra dar metais mazesnis vaikas ir tevai nori leisti abu kartu. Mokytojos pasake, kad taip negalima. Tada as uzklausiau: o kas bus jei tevai nesutiks. Pasake, kad nezino.
Maniskis turi galybe popieriu, isvadu ir pan. Tuos metus pries mokykla daug kur veziojau, bet visur pasake: mokykla ir modifikuota arba adaptuota programa. Zinau atveji, kur vaikas yra su cerebraliniu paralyziumi, pats neraso ir t.t., o gimes gruodzio 31 d. Mama nuejo "kryziaus kelius", bet vaikui mokslo metu nenukele. Pasiule ta taip vadinama trisale sutarti: mokykla-darzelis-tevai. Musu mokykla tokios sutarties nesudarinejo.
Tad mano atveju geriausia iseitis liko antri metai pirmoje klaseje.
As irgi buvau isitikinusi, kad as geriau zinau kada vaika leisti i mokykla, bet pasirodo ministras zino geriau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jjjolanta: 31 sausio 2011 - 16:55
QUOTE(jjjolanta @ 2011 01 31, 16:54)

Tad mano atveju geriausia iseitis liko antri metai pirmoje klaseje.
As irgi buvau isitikinusi, kad as geriau zinau kada vaika leisti i mokykla, bet pasirodo ministras zino geriau g.gif

o tai kas butu buve - jei butumet neleide? po metu nebepriimtu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 01 31, 17:58)
o tai kas butu buve - jei butumet neleide? po metu nebepriimtu g.gif

O kur detusi, juk vaiku truksta smile.gif Jei buciau turejusi galimybe ji kazkur padeti, tai tikrai buciau surizikavusi ir neleidusi. Turbut buciau buvusi pirma mama Lietuvoje nuteista uz tai, kad vaiko su negalia neleidau i mokykla smile.gif Bet aplinkybes tokios, kad turejau ji leisti, nes vieno nepaliksi namie.
Atsakyti
mes kai buvom sanatorijoj,su mumis kartu į ergoterapiją veždavo mergaitę gal kokių 10 metų vežimuke..nežinau kas jai buvo,kalbėjo gerai.bendraudavo su vaikas...tai kai vieną kart ergoterapeutė paklausė ar eis į sanatorijos mokyklą-nes jau buvo rugsėjis ant nosies...sako mes jos visai neleidžiam į mokyklą g.gif sako pati namie kiek užsiėmu ir psio...o tikrai neatrodė,kad sunkus vaikas,gal tik su vaikščiojimų bedos,su galva kažkaip nesimatė g.gif
Atsakyti
Gal koks namu mokymas pritaikytas? Susitare su mokytoja ir visiems neblogai....
Is tiesu, tai tikrai negalvojau, kad svietimo sistemoje yra tiek betvarkes... Dabar visokie mokino krepseliai, tarnybos, adaptuotos, modifikuotos programos, bet niekam nuo to negeriau...
Atsakyti