Įkraunama...
Įkraunama...

Žymus kalbos neišsivystymas

Su rimtom problemoms logopedai nedirba. Ir nekalbancio vaiko jie tikrai neprasnekins. O jei vaikas nesneka, tai reiskia yra problema.

Sviesioji, ar ne per drąsiai tą teigiate?????? smile.gif Ir, deja, neteisingai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mil@na: 04 liepos 2010 - 22:47
QUOTE(Mil@na @ 2010 07 04, 23:45)
Su rimtom problemoms logopedai nedirba. Ir nekalbancio vaiko jie tikrai neprasnekins. O jei vaikas nesneka, tai reiskia yra problema.

Mano vaiko darzelyje yra nekalbantis vaikas. Kaip nekalba, taip ir nekalba, logopedas aisku dirba. O kiek tokiu vaiku Ciauskucio darzelyje... Ir logopedai kasdien dirba. As asmeniskai pazystu 4 tokiu nekalbanciu vaiku motinas (vaikai skirtingo amziaus, du jau mokyklinio). Ir dar n nekalbanciu vaiku sanatorijoje sutikau, su ivairiom diagnozem.
As nesakau, kad logopedau visiskai nei vieno vaiko neprasnekina. Bet jei su vaiku dirbama ir nera jokios pazangos... Reiskia problemos gan rimtos ir TIK logopedas nepades.
Pvz. su mano vaiku irgi logopedas puse metu dirbo. O pasistume kalba nuo maisto papildo. Dabar mano vaikui logopedas ypatingai reikalingas, nes vaikas kartoja zodelius. Deja dabar vasara... Bet vaikas gaudo ir kartoja zodelius is aplinkos. Tad procesas eina.
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2010 07 04, 23:45)

Hm. Čia ne vien ši problema, todėl turi būti kompleksinis gydymas. Ką ir sako Šviesioji. Svarbu rankų nenuleisti ir kaip sakoma belstis į visas duris, net į tas, kurios aklinai užremtos.
Atsakyti
Su ta mintimi, kad tai komandinis darbas, aš sutinku 100 proc., nes tik tai gali padėti ir duoti rezultatų, bet nesutinku su anksčiau išsakyta
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2010 07 06, 10:28)
Su ta mintimi, kad tai komandinis darbas, aš sutinku 100 proc., nes tik tai gali padėti ir duoti rezultatų, bet nesutinku su anksčiau išsakyta

Mano atveju tai nera komandinis darbas. Nes biomedicinianiais metodais uzsiimu as pati, kadangi musu tradicine medicina tuo neuzsiima ir neismano. Tad konsultuotis ner pas ka.
Apie komandini darba tai cia tik pasvajoti galima. lotuliukas.gif Vienintele rimta kompleksine pagalba savo vaikui gavau sanatorijoje. Is poliklinikos naudos 0. Tik kruva biurokratiniu kliuciu. Santariskiu reabiletacija is operos geriau nei nieko, bet per mazai reikiamu paslaugu, o ir vazinet per daug laiko uzima. Darzelyje gavom tik logopeda. Konkreciai Ciauskutyje gavo irgi TIK logopeda (as cia apie savo kita vaika kalbu). VRC gi gydymu neuzsiima, ten tik diagnostika. Na tiesa sakant, zinau kad ten truputi kazko tai yra, bet jie ten visiskai nevaldo eiliu ir nesirupina informuoti apie teikiamas paslaugas. Tad nafig tokia pagalba, jei nesugeba teikiamu paslaugu administruoti ir informuoti...jei nieko susiplanuoti neimanoma...
Tad as visiskai nesuprantu, apie koki komandini darba jus cia aplamai kalbate? g.gif Gal galima detaliau?
Ar cia is operos: ka tik baigiau mokslus ir teikiu teorinius patarimus?

Aciu die, kad yra internetas. Kitaip cia galima butu ilgai galva dauzytis i visas duris be jokios apciuopiamos naudos... Nes didesne dali gautos info teko "saudyti" per visus galus apie metus. Ir dar geras pusmetis suejo tam, kad atrinkti reikiama informacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 06 liepos 2010 - 11:11
Aš kalbu konkrečiai apie komandinį darbą, kurio metu gali ir yra suteikiama reikalinga pagalba vaikui ikimokyklinėje ugdymo įstaigoje. Jei konkrečiai Jūsų vaikui tokia pagalba nebuvo suteikta, tai dar toli gražu nereiškia, kad ir kitose įstaigose ji nėra teikiama. Užkliuvo Jūsų pasakymas todėl, kad aš pati esu logopedė. Tik tiek,m stengiuosi nieko nepriimti asmeniškai, bet tai jau akmuo ir į mano daržą... O Jums linkiu sėkmės
Atsakyti
Sveikos mamytes,
pas mus irgi problemos su nekalbejimu, itaria aspergerio sindroma, bet cia dar nezinia.. bet dabar klausima turiu jums.. nes SM dabar bunu retai ri neturiu laiko skaityti visu temu, bet kazka skaiciau ir ten mamyte pasakojo kad vaiko triusikeliai vps ne pastoviai sutepti kakuciu... nzn ka daryt, jau nusisaut man norisi. istisai "apsikekines" truputi. Su sysiojimu jokiu problemu, pats nueina padaro. O kakoti is vis vengia. Dabar galvoju ar cia del to sindromo tokia problema ar kaip? Gal esat susidurusios ir turesit kokiu minciu... sad.gif nes is tiesu jau nezinau nei ka bedaryt. Sunui ka tik 4 metai suejo.
Atsakyti
QUOTE(DI @ 2010 07 06, 21:43)
Sveikos mamytes,
pas mus irgi problemos su nekalbejimu, itaria aspergerio sindroma, bet cia dar nezinia.. bet dabar klausima turiu jums.. nes SM dabar bunu retai ri neturiu laiko skaityti visu temu, bet kazka skaiciau ir ten mamyte pasakojo kad vaiko triusikeliai vps ne pastoviai sutepti kakuciu... nzn ka daryt, jau nusisaut man norisi. istisai "apsikekines" truputi. Su sysiojimu jokiu problemu, pats nueina padaro. O kakoti is vis vengia. Dabar galvoju ar cia del to sindromo tokia problema ar kaip? Gal esat susidurusios ir turesit kokiu minciu...  sad.gif nes is tiesu jau nezinau nei ka bedaryt. Sunui ka tik 4 metai suejo.

O tai jam viduriai nelaiko, ar tiesiog puoduko vengia? Siaip tai SM yra atistuku tema: http://www.supermama...?...p=38681795 mirksiukas.gif

Man tik idomu kaip jums itaria aspergeri, jei pas jus problemos us nekalbejimu? Juk gi aspergeriai pradeda anksti kalbet? g.gif
Siaip tai jums tinka viskas, ka rasiau pries tai puslapyje. Nes mano vyresnis vaikas autistas. Ir visos priemones, viska ka dariau, tai del to, kad manau, kad mano vaikams visos bedos yra del skiepu. Apie tai nemazai info yra internete. Ir tas L-carnosine pagal tyrimus padeda 90 proc. autistu. Bet padejo ir mano kitam vaikui, kuris nera autistas, jam tik kalba veluoja. O mergaitei taikiau viska ta pati, ka ir berniukui, nes priezastys mano manymu ir genetika tai ta pati...

Papildyta:
QUOTE(Mil@na @ 2010 07 06, 14:31)
Aš kalbu konkrečiai apie komandinį darbą, kurio metu gali ir yra  suteikiama reikalinga pagalba vaikui ikimokyklinėje ugdymo įstaigoje. Jei konkrečiai Jūsų vaikui tokia pagalba nebuvo suteikta, tai dar toli gražu nereiškia, kad ir kitose įstaigose ji nėra teikiama. Užkliuvo Jūsų pasakymas todėl, kad aš pati esu logopedė. Tik tiek,m stengiuosi nieko nepriimti asmeniškai, bet tai jau akmuo ir į mano daržą... O Jums linkiu sėkmės

Tai prasom paviesinti kokiose istaigose sio gerio taip daug? g.gif Ir kas ten konkreciai yra. Pazadu nukelti info i savo temele kitom mamom, ieskancioms pagalbos savo vaikui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 07 liepos 2010 - 16:31
mes ir kalbam mažai ,bet savo kalba daug verysad.gif kolkas turim f83.liepą darom dick.nežinau ką pripaišis.geriam eye q pirmas mėn.darėm MR jokių pakytimų,supratimas kalbos yra... su loge spėjam ar nebus alalija unsure.gif .nuo rudeniožigiuosim į logopedinį daržą-metai paprastam nedavė naudos unsure.gif nebegaliu sulaukt kalbelės,atrodo nieko nebereiktų jei prakalbėtų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2010 07 07, 17:42)

O kiek vaikui metu?

As jau cia rasiau ka dariau kad savo mergina prasnekinti: http://www.supermama...?...2779&st=396 mirksiukas.gif

Siaip rezultatu patenkinta. Ziuresim kaip toliau reikalai rutuliuosis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 07 liepos 2010 - 20:12
QUOTE(liolikas.lt @ 2010 06 12, 23:19)
  labai gera poveiki turejom  EFALEXO vartojimas, tai yra kaipmaisto papildas zuvu taukai su aminorugstim ir dar visokiu mineralu,

Sveika, gal galetumete imesti nuoroda, nes ivedziau bet biskuti susimaisiau blush2.gif , nes kitur raso efamol, aciu! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 07 07, 21:09)
QUOTE(adriu @ 2010 07 07, 17:42)

O kiek vaikui metu?

As jau cia rasiau ka dariau kad savo mergina prasnekinti: http://www.supermama...?...2779&st=396 mirksiukas.gif

Siaip rezultatu patenkinta. Ziuresim kaip toliau reikalai rutuliuosis.

mums be mėn 4 unsure.gif bet tie visi papildai ne pagrindas omega 3 omega 6 g.gif
mūsų logė sakė ,kad ji pasiduoda darbui,tik to darbo reikia labai daug
Atsakyti