Įkraunama...
Įkraunama...

Žymus kalbos neišsivystymas

QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 17, 22:16)
o kiek tavo maziukui metuku pas mane su vyresneliu panasiaijis visko norejo domejosi ir bande suvoke ir tikraiskiriasi nuo maziuko tad man ir neramu, musu pediatre tai kazkaip viska labai pasyviai ziuri i mus bet mes turim super pcihologe  thumbup.gif  ir ji mums labai padeda

Na,tai paskaiciuokim,kadangi parasyta,jog Dovydas gime 2004 10 22,tai jam dabar turetu buti 4m ir 3men mirksiukas.gif

Maniskis,tai domisi tuo,kas jam patinka.Tarkim,masinelem zaist nemegsta,jei pastumdo,tai max 5min,patinka knygos.Kartais siaip varto,dabar pradejo ziuret i paveiksliukus,rodyt,vardint.Anksciau,tai tik is keliu knygeliu leisdavo kazka paskaityt.Megsta zaisti kaladelem ( lego ir ne tik ),bet stato,tai dazniausiai i vienus vartus,kokia siena ir ne daugiau,bet jei rodai kur ir ka lipint,tai tuomet kazkiek paklauso,o kai nusibosta,tai eina salin,ir per daug neima i galva,kad reiktu susitvarkyt.
Patinka piest,ypac ant sienu doh.gif ,tai turim labai daug sedevru visur lotuliukas.gif
Su vaikais bendraut bando,bet maziuku nemegsta,su vienmeciais neiseina, nes aplinkui tokiu nera,taigi geriausiai su dickiais,tokiais kaip sese ir vyresniais.
Kartais suvokia ko prasai,kartais ne,bet as plepe - tai daug su juo sneku,vasara lakstom paskui kamuoli,mokinu visko ir visur.Kiekviename zingsnyje ieskau kazko,kas keltu susidomejima smile.gif Turim daug kvailu iprociu,kurie dazniausiai praeina,jei as nesipriesinu ju vyksmui,kartais visokie iprociai nervina,ypac kai skubi. doh.gif
Nedarau kazkokiu tragediju,kad jis butent toks koks yra,myliu ji labai,jis mano gyvenimo dziaugsmas,kaip sakant asara neisverkta blush2.gif ,tai dziaugiuosi,kiekvienu pirsto mostelejimu,ir daug daug kartu per diena buciuoju savo sunaiteli,juk meile nugali viska mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 18, 00:08)
Na,tai paskaiciuokim,kadangi parasyta,jog Dovydas gime 2004 10 22,tai jam dabar turetu buti 4m ir 3men mirksiukas.gif

dziaugiuosi,kiekvienu pirsto mostelejimu,ir daug daug kartu per diena buciuoju savo sunaiteli,juk meile nugali viska mirksiukas.gif  4u.gif

Aš jaučiu tą patį wub.gif myliu savo vaikus. Taip pat bučiuoju dažnai dažnai. Ir taip pat tikiu, Meilė nugali viską
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 17, 23:08)

Maniskis,tai domisi tuo,kas jam patinka.Tarkim,masinelem zaist nemegsta,jei pastumdo,tai max 5min,patinka knygos.Kartais siaip varto,dabar pradejo ziuret i paveiksliukus,rodyt,vardint.Anksciau,tai tik is keliu knygeliu leisdavo kazka paskaityt.Megsta zaisti kaladelem ( lego ir ne tik ),bet stato,tai dazniausiai i vienus vartus,kokia siena ir ne daugiau,bet jei rodai kur ir ka lipint,tai tuomet kazkiek paklauso,o kai nusibosta,tai eina salin,ir per daug neima i galva,kad reiktu susitvarkyt.
Patinka piest,ypac ant sienu doh.gif ,tai turim labai daug sedevru visur lotuliukas.gif
Su vaikais bendraut bando,bet  maziuku nemegsta,su vienmeciais neiseina, nes aplinkui tokiu nera,taigi geriausiai su dickiais,tokiais kaip sese ir vyresniais.
Kartais suvokia ko prasai,kartais ne,bet as plepe - tai daug su juo sneku,vasara lakstom paskui kamuoli,mokinu visko ir visur.Kiekviename zingsnyje ieskau kazko,kas keltu susidomejima smile.gif Turim daug kvailu iprociu,kurie dazniausiai praeina,jei as nesipriesinu ju vyksmui,kartais visokie iprociai nervina,ypac kai skubi. doh.gif
Nedarau kazkokiu tragediju,kad jis butent toks koks yra,myliu ji labai,jis mano gyvenimo dziaugsmas,kaip sakant asara neisverkta blush2.gif ,tai dziaugiuosi,kiekvienu pirsto mostelejimu,ir daug daug kartu per diena buciuoju savo sunaiteli,juk meile nugali viska mirksiukas.gif  4u.gif

blush2.gif blush2.gif dabar pamaciau ax.gif tai labai saunus berniukas gerai toks judrus mano maziukas ir baisiai nori bendrauti bet sunkiai sekasi kalbet ir letai reaguoja i garsus bet kazkaip man vis atrodo kad viskas pasitaisys ir bus gerai nors jis pazaides zaislu nenori susideti bet as ji labai myliu wub.gif savo lepuniuka o kaip apsidziaugiau kai penktadieni aukletoja pasake kad po pusmecio lankymo darzlelio jis pirma kart zaide su kitu vaikuciu kartu sugebejo zaisti 10min unsure.gif

o norejau paklausti manes pcihologe klause gal ka daro neiprasto as ilgai galvojau ir pasakiau kad lyg tokio keisto ir nieko tik jam patinka viska susmulkinti labai o ji man sako negerai schmoll.gif likau nesupratusi o gal kas isjusu zino kodel taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 18, 00:34)
blush2.gif  blush2.gif  dabar pamaciau ax.gif  tai labai saunus berniukas  gerai toks judrus mano maziukas ir baisiai nori bendrauti bet  sunkiai sekasi kalbet ir letai reaguoja i garsus bet kazkaip  man vis atrodo kad viskas pasitaisys ir bus gerai nors jis pazaides zaislu  nenori susideti bet as ji labai myliu  wub.gif  savo lepuniuka o kaip apsidziaugiau kai penktadieni aukletoja pasake kad po pusmecio lankymo darzlelio jis pirma kart zaide su kitu vaikuciu kartu sugebejo zaisti 10min  unsure.gif 

o norejau paklausti manes pcihologe klause gal ka daro neiprasto as ilgai galvojau ir pasakiau kad lyg tokio keisto ir nieko tik jam patinka viska susmulkinti labai  o ji man sako negerai schmoll.gif  likau nesupratusi o gal kas isjusu zino kodel taip g.gif

Tai matai,tie keisti iprociai,daznai buna siejami su autizmu smile.gif
Uz tai ir klause mirksiukas.gif
Bet,is savo patirties galiu pasakyt,kad tokiu "keistu" iprociu turi visi vaikai,net ir tie kurie kalba.
As,asmeniskai,nematau tame nieko blogo,juk jei vaikas paima batono rieke ir susmulkina ja iki trupinuku,tai visi ploja rankom,oi kaip grazu,o jei tai daro nekalbantis vaikas,tai jau blogai.Nesamones,sakyciau,kad zmogutis,nori susmulkint,net nesmulkinamus daiktus,na tada gal ir reiktu nerimaut,o jei smulkina,tai kas smulkinama gali buti,tai lai smulkina biggrin.gif
MB pusbrolio mergaite,dar ir po siai dienai ( jai 10m) megsta nuo stiklainiu,buteliu nulupti popierines etiketes,ir tol zulina,kol nuzulina,bet nesveikumo,tai nieks nemato tame.
Pasikalbek su psichologe,jei tave neramina jos zodziai smile.gif nelaikyk savyje,kai reikia paverk,tik nepradek paranojiskai persekiot vaiko.Myli ir mylek,lepini ir lepink,juk jei sakai,kad jis patyre kelias galvos traumas,tai ko noret is to vaiko. doh.gif 4u.gif Lai auga,stipreja,viskas ateina po truputi,kalba toks dalykas,kad nepagydydis vaistais,reikia daug laiko smile.gif
As,sau visuomet pakartoju,kai jau buna blogos dienos,kad jei jau Dievulis leido isgyvent,tai ir kalbet leis wub.gif
Juk,dat nei vienas neuzaugo be kalbos 4u.gif
Atsakyti
as jai sakiau nematau kas cia blogo , kas tokio jei jis nori apelsino lupenyte iki smulkiu daleliu susmulkinti ar popieriuka ar koki maisto gabaliuka smile.gif juokingiausiai kai jis norejo smulkinti bulve nekusta ziuriu kanda bulve o po to smulkina ir taip toliau biggrin.gif lotuliukas.gif as tame matui kad vaikas masto protauja kazka vadinasi negali but kazkas sugalveli netaip o jei jam patinka kad butu viskas smulkinti kad butu smulku . As nepamaniau kad tai jo keistenybe manes klause kas keisto ir kas patinka tai as ir pasakiau doh.gif
Kiek suprantu autistai labiau patinka but atsiskyrusiems ir kad jie sugeba viena ar kita veiksmaatlikti o maniskis labai nori bendrauti ismeiles ir pradedam bendrauti jo megiama kalba pauksciu lotuliukas.gif
Atsakyti
Labai jus suprantu ir uzjauciu, nes pati turiu tokiu problemu su vaiku. Del skiepu poveikio kalba, esu girdejusi ir as, autizma taip pat nori mano sunui prikabinti. Gal jis ir tokiu kokiu nors bruozu, bet butu netipiskas autistas. 1,5 m. veziojau i spec. grupe, o dabar nuo rugsejo me, pradejo lankyti paprasta grupe. Rezultatai akivaizdus, aisku, iki tobulos kalbos dar truksta, bet ji vystosi.
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 18, 10:11)
as jai sakiau nematau kas cia blogo , kas tokio jei jis nori apelsino lupenyte iki smulkiu daleliu susmulkinti ar popieriuka ar koki maisto gabaliuka  smile.gif juokingiausiai kai jis norejo smulkinti bulve nekusta ziuriu kanda bulve o po to smulkina ir taip toliau  biggrin.gif  lotuliukas.gif  as tame matui  kad vaikas masto protauja kazka vadinasi negali but kazkas sugalveli netaip o jei jam patinka kad butu viskas smulkinti kad butu smulku . As nepamaniau kad tai jo keistenybe manes klause kas keisto ir kas patinka tai as ir pasakiau doh.gif 
Kiek suprantu autistai  labiau patinka but atsiskyrusiems ir kad jie sugeba viena ar kita veiksmaatlikti  o maniskis labai nori bendrauti ismeiles ir pradedam bendrauti jo megiama kalba pauksciu lotuliukas.gif

Taigi, kad del genetines autizmo kilmes neirodyta. Del skiepu poeikio vyksta kova tarp mokslininku, tevu ir farmacininiu firmu. Paskaitykite si straipsni:
http://www.atgimimas...p?id=1229588474. Jo pabaigoje yra Chat testas pirmiesiems autizmo pozymiams atpazinti. Mano vaikas neturi nei vieno jų, bet kalbos raida veluoja be abejones. Jei Jus domina, tai yra asociacija Kitoks vaikas. Jie taiko spec. terapija, taciau ji pakankamai brangi, o valstybe tevu islaidu nekompensuoja. Siame straipsnyje apie asociacija rasoma. Yra ir tinklapis.
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 01 19, 11:54)
Taigi, kad del genetines autizmo kilmes neirodyta. Del skiepu poeikio vyksta kova tarp mokslininku, tevu ir farmacininiu firmu. Paskaitykite si straipsni:
http://www.atgimimas...p?id=1229588474. Jo pabaigoje yra Chat testas pirmiesiems autizmo pozymiams atpazinti. Mano vaikas neturi nei vieno jų, bet kalbos raida veluoja be abejones. Jei Jus domina, tai yra asociacija Kitoks vaikas. Jie taiko spec. terapija, taciau ji pakankamai brangi, o valstybe tevu islaidu nekompensuoja. Siame straipsnyje apie asociacija rasoma. Yra ir tinklapis.

jo reiks pasiskaityti nes kai siandiena buvom VRC mum uzsimine apie autizma nors man maniskis visikai nepanasus i autista tikiuos jam neprikabins autizmo gulsimes pagulet i VRC ziuresim ka po to kalbes gal dings noras rasyt tokia diagnoze schmoll.gif
Atsakyti
nemanau mano vaikui tik vienas atsakymas buvo ne nes jis dar nemoka zaisti su ivairiais zaislai nemanau negali buti smile.gif manau beveik visi vaiki turi autisto bruozu tik vieni daugiau kiti maziau bet nereiskia kad jau autistas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 01 19, 11:54)

aciu uz straipsni geras thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jjjolanta @ 2009 01 19, 09:38)
Labai jus suprantu ir uzjauciu, nes pati turiu tokiu problemu su vaiku. Del skiepu poveikio kalba, esu girdejusi ir as, autizma taip pat nori mano sunui prikabinti. Gal jis ir tokiu kokiu nors bruozu, bet butu netipiskas autistas. 1,5 m. veziojau i spec. grupe, o dabar nuo rugsejo me, pradejo lankyti paprasta grupe. Rezultatai akivaizdus, aisku, iki tobulos kalbos dar truksta, bet ji vystosi.

mata pmes vedam i spec grupe bet ten visi keturmeciai ir jie gan gerai kalba todel gerai bet kazkodel jam pazanga sunkiai matosi . graziai pradejo valgyt kazkaip nebelaksto vatokia musu pazanga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 20, 08:53)
mata pmes vedam i spec grupe bet  ten visi keturmeciai ir jie gan gerai kalba todel gerai bet kazkodel jam pazanga sunkiai matosi . graziai pradejo valgyt kazkaip nebelaksto vatokia musu pazanga mirksiukas.gif

Kol ejo i spec.grupe, tai dideles pazangos irgi nesimate. Pasimate tik tada, kai pradejo bendrauti su kalbanciais. Tiesa, siame darzelyje rimtai dirba ir logopede. Logpedai man yra pasake, kad pazangos galima tiketis mazdaug po metu. Kadangi turiu tokia problema, tai gaudau kiekviena informacija. Suzinojau, kad tokiems vaikams yra butina sudaryti salygas bendrauti su vaikais, nebutinai tai turi buti darzelis, gali buti kiemo vaikai ar kokia mokyklele. Broliai ir seses i tai neieina.
Atsakyti