Įkraunama...
Įkraunama...

Žymus kalbos neišsivystymas

QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 17, 20:46)
na musiskiui 2m saukiamas neatsiliepdavo kalba buvo slurdus momo-mama tete- tetis  teta dedis lelias mociute ir visi zmones ir dar kokis 10 zodeliu kokius mes supratome  o daugiau mes nesupratome, odabar kai baigia sukakti 3m truputi jau dziaugiames jau koki apie 30 zode liu tokiu kuriuos mes suprantame jis pasako tokiu ( bet dar nesako suo vietoj suns va va) o normaliu zodziu pasako gal 5  ir tai dziaugiames kad tiek daug jau moka
  o delto skiepo taimane sudominai gal ir tikrai galejo buti taip  o kur tu ji skaitei noreciau ir as paskaityt 4u.gif    o gal zinai ka nors apie magnetini rezonansa ? 4u.gif

Mes ir dabar dar ne viską suprantam, ką sako dukrelė, bet vis aiškiau kalbėti ima. Jai jau 3,5 m.
Del magnetinio rezonanso nieko negaliu pasakyti, mat mes jo nedarėme. Kadangi, esu tikra, vaiko neikištume į jokį aparatą, nes labai priešintųsi ir ramiai negulėtų. . Gali pradeti naują temą šiame skyriuje apie ligas. Gal kas nors iš mamų apie tai gales papasakoti. Dėl skiepų pasiskaityk Skyriuje apie skiepus ,,Nukentėjusių nuo skiepų vaikų tėvai, atsiliepkite". Ten rasi internetinių nuorodų. Dar yra filmukas, kuriame rusų profesoriai pasakoja apie vakcinų žalą, jei supranti rusų kalbą. Nuorodą nurodė viena mam berods iš temos ,,Kodėl nereikia skiepyti savo vaikų". Pasitikslinsiu ir atsiųsiu tau. Kitose forumo temose apie skiepus medikai vienareikšmiškai gina vakcinų reikalingumą ir saugumą.
Gal tavo problema nesusijusi su skiepais, bet susipažinti su info verta. Tu pati prasuk atminty laiką atgal, ir pagalvok, kokios aplinkybės galėjo paveikti ė 4 mėn. kūdikį
Papildyta:
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 01 17, 20:59)
Mes ir dabar dar ne viską suprantam, ką sako dukrelė, bet vis aiškiau kalbėti ima. Jai jau 3,5 m.
Del magnetinio rezonanso nieko negaliu pasakyti, mat mes jo nedarėme. Kadangi, esu tikra, vaiko neikištume į jokį aparatą, nes labai priešintųsi ir ramiai negulėtų. . Gali pradeti naują temą šiame skyriuje apie ligas. Gal kas nors iš mamų apie tai gales papasakoti. Dėl skiepų pasiskaityk Skyriuje apie skiepus ,,Nukentėjusių nuo skiepų vaikų tėvai, atsiliepkite". Ten rasi internetinių nuorodų. Dar yra filmukas, kuriame rusų profesoriai pasakoja apie vakcinų žalą, jei supranti rusų kalbą. Nuorodą nurodė viena mam berods iš temos ,,Kodėl nereikia skiepyti savo vaikų". Pasitikslinsiu ir atsiųsiu tau. Kitose forumo temose apie skiepus medikai vienareikšmiškai gina vakcinų reikalingumą ir saugumą.
Gal tavo problema nesusijusi su skiepais, bet susipažinti su info verta. Tu pati prasuk atminty laiką atgal, ir pagalvok, kokios aplinkybės galėjo paveikti ė 4 mėn. kūdikį

Filmuko nuoroda
http://www.intv.ru/v...12139&playNow=1
Atsakyti
matai mano sunelis budamas 3,5men patyre sunkia galvos trauma jam buvo dviejose vietose skilusi kaukole ir smegenu sutrenkimas o po to kai gryzom namo dar savaite buvo ramu ir prasidejo , iki traumos buvo ramus , nors as nesidziaugiau kad dare narkoze jam bet galvyte reikejo persviesti kompiuterine tomograma schmoll.gif o kie zinau mgnetinis rezonansa niekur nekisa ir nereikia but ramiam kai gulejau ligoninej su viena mama ji pasakojo kad jos sunui padare tai tiek ir tezinau g.gif vyresneli mes ir kartais nesuprantam bet jis labai stengiasi kol mes suprantam ja tuoj 5
aciu kad parasei apie skiepus reikes pasidometi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 17, 21:31)
matai mano sunelis budamas 3,5men patyre sunkia galvos trauma jam buvo dviejose vietose skilusi kaukole ir smegenu sutrenkimas  o po to kai gryzom namo  dar savaite buvo ramu ir prasidejo , iki traumos buvo ramus , nors as nesidziaugiau kad dare narkoze jam bet galvyte reikejo persviesti  kompiuterine tomograma  schmoll.gif  o kie zinau mgnetinis rezonansa niekur nekisa ir nereikia but ramiam kai gulejau ligoninej su viena mama ji pasakojo kad jos sunui padare tai tiek ir tezinau g.gif  vyresneli mes ir kartais nesuprantam bet jis labai stengiasi kol mes suprantam ja tuoj 5
  aciu kad parasei apie skiepus reikes pasidometi 4u.gif

Užjaučiu tave ir tavo sūnaitėlį.
Skiepus galima įtarti labiau anrojo mažiuko atveju, jei jis neramus nuo 4 men. Bet tu pati geriau žinai tikrąsias priežastis. paskačius daugiau, galesi nuspręsti, ar tai tavo atvejis, ar ne
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 01 17, 19:27)
Jei, pavyzdžiui, vakcinoje esantis toksinis elementas pažeidė centr. nerv.sistemą, tai gali būti ilgalaikiai šalutiniai reiškiniai. Kai kas gali pasireikšti ne iš karto

Tas ilgalaikis salutinis poveikis,tai cia ,JAV,vadinamas - autizmu verysad.gif
Nesuprantu,tiesa pasakius,kodel visi taip uzsifiksave ant skiepu.Tai jei,jau jie tokie blogi,tai ir mes visi turetumem buti atsilike,nekalbantys,neissivyste,ir t.t.
Kodel niekas neprisimena,kad,berods 1986m,sprogo Cernobylio atomine,kad jau kiek metu,patys to nezinodami,valgome genetiskai modifikuotus produktas,apskritai esame paveikti chemijos g.gif Argi visa tai,negali tureti salutiniu poveikiu?

Tarkim mano atveju,abu su MB esam sveiki,neskaitant paslogavimu ziema,galvos skausmo ar kazko panasaus smile.gif ,o du mano vaikai gime neisnesioti,vienas 36sav - 1195gr,kitas - 27sav. 456gr,jokio platesnio paaiskinimo as negavau kodel taip atsitiko schmoll.gif Abieju nestumu metu jauciausi puikiai,svoris augo normaliai,kai tuo tarpu kazkokiu periodu mano vaikai nsutojo manyje augt,nes placenta pradejo dirbt atvirksciai,ne maitint kudiki,o maitintis is jo doh.gif
Pasekmes akivaizdzios,mano vyresnelis nekalba,vystosi zymiai leciau nei turetu,maziukas pakolkas nerimo nekelia,bet kas zino kaip bus toliau.
Suversti kaltes vakcinom negalima,nes jei ju nebutu,tai manau prasidetu naturali atranka ax.gif ,kas stipriausias - tas isgyvena.

Kas liecia magnetini rezonansa,tai jei jis daromas vaikui,paprastai buna sugirdoma raminanciu vaistuku,tam ,kad be reikalo mazieji zmogiukai nesiblaskytu.
Mano abiem berniukam buvo darytas,nei vienam nieko nerado - itartino smile.gif viskas,anot mediku,normos ribose smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandriuks1: 17 sausio 2009 - 19:46
QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 17, 20:43)
Nesuprantu,tiesa pasakius,kodel visi taip uzsifiksave ant skiepu.Tai jei,jau jie tokie blogi,tai ir mes visi turetumem buti atsilike,nekalbantys,neissivyste,ir t.t.
Kodel niekas neprisimena,kad,berods 1986m,sprogo Cernobylio atomine,kad jau kiek metu,patys to nezinodami,valgome genetiskai modifikuotus produktas,apskritai esame paveikti chemijos g.gif Argi visa tai,negali tureti salutiniu poveikiu?

Tarkim mano atveju,abu su MB esam sveiki,neskaitant paslogavimu ziema,galvos skausmo ar kazko panasaus smile.gif ,o du mano vaikai gime neisnesioti,vienas 36sav - 1195gr,kitas - 27sav. 456gr,jokio platesnio paaiskinimo as negavau kodel taip atsitiko schmoll.gif Abieju nestumu metu jauciausi puikiai,svoris augo normaliai,kai tuo tarpu kazkokiu periodu mano vaikai nsutojo manyje augt,nes placenta pradejo dirbt atvirksciai,ne maitint kudiki,o maitintis is jo doh.gif
Pasekmes akivaizdzios,mano vyresnelis nekalba,vystosi zymiai leciau nei turetu,maziukas pakolkas nerimo nekelia,bet kas zino kaip bus toliau.
Suversti kaltes vakcinom negalima,nes jei ju nebutu,tai manau prasidetu naturali atranka ax.gif ,kas stipriausias - tas isgyvena.

Kas liecia magnetini rezonansa,tai jei jis daromas vaikui,paprastai buna sugirdoma raminanciu vaistuku,tam ,kad be reikalo mazieji zmogiukai nesiblaskytu.
Mano abiem berniukam buvo darytas,nei vienam nieko nerado - itartino smile.gif viskas,anot mediku,normos ribose smile.gif

mum pcihologe siule nes mes pas ja lankomes tai sako gal tomografas neviska mate pas mano zirniuka

o va delskiepu tai nezinau as tai negaleciau neskiepyti nes man atrodytu baisu jeigu kas atsitiktu kokia liga nuo kurios nepaskiepijau blink.gif va mes spalio men paskiepijom pniaumo o po 2 savaiciu pradejo slubuoti na toks sutapimas (skiepas buvo i kojyte) daktaras sake nuoslogu bet man toks jaus mas kad nuoskiepo bet uztat mes beveik nuo spalio nesergam ( nuo rugsejo iki geguzes preita ziema sveiki buvom tik 2savaites ) o dabar mes po skiepo tesirgom tik 1men tai manau skiepas padeda

kaip tau baisu abu gime tokie maziukai tikriausiai buvo labai sunku schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 17, 21:43)

Čia ne tema apie skiepus. Norėčiau išgirsti, ką mano mamos, kurių vaikai iki 3-4m. amžiaus nekalba. Tokių vaikų skaičius labai išaugo.
Pirma: skiepus įtarti dėl žalos galima jau vien dėl to, kad JAV ir Europoje panašios tendencijos sirgti autizmu. Skaičiai panašūs ir vis didėja. Švedijoje išvis neskiepijama nuo tymų, autizmas ten retas.
Antra, yra konkretūs atvejai, kai iškart po skiepo išryškėja žala sveikatai. Trečia, bent jau manęs nskiepijo tokiu kiekiu vakcinu, kiek mano vaiką nuo pat gimimo. Ketvirta,vakcinose daug kancerogeninių medžiagų, kurias suleidžia tiesiai į naujagimį ar kūdikį. Penkta, vakcinų saugumas deramai netiriamas, nes užsakovai ž patys gamintojai.
Šešta, skiepija nuo keetos ligų ir ne visos baisios. Gal skiepytis nuo slogos, kuri duoda baisias komplikacijas, tame tarpe gali apsileisti iki plaučių uždegimo. O nuo kitų ligų nėra skiepų, bet niekas apie jas nešaukia: kokios baisios ligos, kiek komplikacijų. Ir taip toliau, ir pan.
Papildyta:
Atsiprašau, kad išsiplėčiau apie skiepus. Apie juos daug pridiskutuota kitose temose
Atsakyti
as ir manau kad tema neapie skiepus bet paklausyti nuomoniu idomu as maniau kad mano vaikas vienas toks kol cia nepaskaiciau kokiu vaikuciu buna

mieste susitikus su tokio pat amziaus vaikuciais, mano maziukas atrodo toks mazas ir nevien del savo smulkumo bet delto kad kai kartu zaidzia visi, tada labai matosi kad jis truputi kitoks jug neimanoma kad pvz 10 vaikuciu ir visi sueitu genijai o tai pastebejau kai jam buvo 1,9m labai ryskiai pasimate atejo kelios drauges su tokio pat amziaus vaikais o as ziuriu ir sakau savo MB ziurek musu berniukas kazkaip kitaip elgiasi nors tiksliai negaliu ivardinti kas tai yra doh.gif nors jis turi vyresni broli iskurio turetu imti pvz
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 17, 21:43)

Labai užjaučiu Sandriuks1. Išgyvenimai tikrai ne kokie, patyrus tokį nėštumą.
Apie skiepus tik užsimenu, kaip apie galimą priežastį. Man ir yra idomu, kokios tikrosios kalbos raidos sutrikimų priežastys. Jos, žinoma, gali būti įvairios. Bet reikia apmąstyt visas versijas ir tiek. Sėkmės

Papildyta:
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 17, 22:13)
as ir manau kad tema neapie skiepus bet paklausyti nuomoniu idomu as maniau kad mano vaikas vienas toks kol cia nepaskaiciau kokiu vaikuciu buna

mieste susitikus su tokio pat amziaus vaikuciais,  mano maziukas atrodo toks mazas ir nevien del savo smulkumo bet delto kad kai kartu zaidzia visi, tada labai matosi kad jis truputi kitoks jug neimanoma kad pvz 10 vaikuciu ir visi sueitu genijai  o tai pastebejau kai jam buvo 1,9m labai ryskiai pasimate atejo kelios drauges su tokio pat amziaus vaikais o as ziuriu ir sakau savo MB ziurek musu berniukas kazkaip kitaip elgiasi nors tiksliai negaliu ivardinti kas tai yra  doh.gif nors jis turi vyresni broli iskurio turetu imti pvz

Ir man panašiai atrodydavo, kai žiūrėdavau į savo vyresnytę
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 17, 20:59)
  kaip tau baisu abu gime tokie maziukai tikriausiai buvo labai sunku schmoll.gif

To baisumo,tai tiek ir tera,tik pyktis ima,kai niekas nieko normaliai nepaiskina doh.gif

QUOTE(AlfaBeta @ 2009 01 17, 21:17)
Labai užjaučiu Sandriuks1. Išgyvenimai tikrai ne kokie, patyrus tokį nėštumą.
Apie skiepus tik užsimenu, kaip apie galimą priežastį. Man ir yra idomu, kokios tikrosios kalbos raidos sutrikimų priežastys. Jos, žinoma, gali būti įvairios. Bet reikia apmąstyt visas versijas ir tiek. Sėkmės

Aciu uz uzuojauta,bet ji - tai jau tikrai nera labai reikalinga mirksiukas.gif
As,ismokau,kiekvienoje situacijoje,net ir pacioje blogiausioje,rasti kazka gero smile.gif
Apie versijas ir priezastis,mastyt galima labai daug mirksiukas.gif ,bet nieko neismastysi,nes jau,kaip sakant,faktas ant delno doh.gif
Manau,kad nereikia uzsifiksuoti klausime kodel nekalba,o ziureti "ka as galiu padaryti ,kad padeciau savo vaikui?",ir nesistengti izvelgti to,ko nedaro,o stiprinti vaiko stipriasias puses ax.gif

As,ir turiu su kuo palygint savo sunaiteli,mano vyresnele prakalbo mazdaug 2m,aiskiau nuo kokiu 3m,daug ko ir ji nedare,bet,kai vaikas bendrauja ir siekia demesio,tai rodos viskas gerai,o sunus - tai visko buvo per sita laika ( 4m )Kazka dare,tai plojau katuciu,kai nedare,sakiau sau isaugs,pradejo skaiciuot,skatinau,kad nors kazka pasakytu,nelyginau niekad su svetimais vaikais,nes kas is to,tik sirdi labiau skaudes verysad.gif O dabar - tai einam pasroviui,lankom logopede,mokomes piesti,rasyti,kirpti zirklemis,zaisti ( cia tokio tipo terapija JAV ),ziuresim kas bus.
Labiausiai - tai man patinka sunaus pediatre,ir kas keisciausia,kad ji daznai buna teisi smile.gif ,ji visuomet man sako,kad viskas bus gerai,prakalbes,ir koks skirtumas kokia kalba,svarbiausia,kad tu ji supranti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 17, 22:40)
To baisumo,tai tiek ir tera,tik pyktis ima,kai niekas nieko normaliai nepaiskina doh.gif
As,ismokau,kiekvienoje situacijoje,net ir pacioje blogiausioje,rasti kazka gero smile.gif
Apie versijas ir priezastis,mastyt galima labai daug mirksiukas.gif ,bet nieko neismastysi,nes jau,kaip sakant,faktas ant delno doh.gif
Manau,kad nereikia uzsifiksuoti klausime kodel nekalba,o ziureti "ka as galiu padaryti ,kad padeciau savo vaikui?",ir nesistengti izvelgti to,ko nedaro,o stiprinti vaiko stipriasias puses ax.gif

As,ir turiu su kuo palygint savo sunaiteli,mano vyresnele prakalbo mazdaug 2m,aiskiau nuo kokiu 3m,daug ko ir ji nedare,bet,kai vaikas bendrauja ir siekia demesio,tai rodos viskas gerai,o sunus - tai visko buvo per sita laika ( 4m )Kazka dare,tai plojau katuciu,kai nedare,sakiau sau isaugs,pradejo skaiciuot,skatinau,kad nors kazka pasakytu,nelyginau niekad su svetimais vaikais,nes kas is to,tik sirdi labiau skaudes verysad.gif O dabar - tai einam pasroviui,lankom logopede,mokomes piesti,rasyti,kirpti zirklemis,zaisti ( cia tokio tipo terapija JAV ),ziuresim kas bus.
Labiausiai - tai man patinka sunaus pediatre,ir kas keisciausia,kad ji daznai buna teisi smile.gif ,ji visuomet man sako,kad viskas bus gerai,prakalbes,ir koks skirtumas kokia kalba,svarbiausia,kad tu ji supranti biggrin.gif

O gal Jūsų šeimoje dvikalbystė? Kartais ji būna kalta dėl to, kad vaikas vėluoja kalbėti bent kuria iš jų. Nors žinau atvejų, kai vaikai kalba abiejų tėvų kalbomis nuo 1,5 m. Ir aš noriu, kad viskas nekalbiukams baigtųsi gerai. Tavo vaikelio nekalbėjimo priežastys, tokios kaip neišnešiotumas ar kitos, tik rodo, kad viskas gali išssispręsti teigiamai, tik vėliau. O kitų vaikų raidos sutrikimai būna dėl kitokių prižasčių, tad sunku prognozuoti, kas tokių vaikučių ateity. Mat girdėjau daug liūdnų istorijų verysad.gif
p.s.Tarp kitko, JAV, kiek zinau, dabar aktyviai protestuojama pries vakcinacija.
Atsakyti
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 01 17, 21:51)
O gal Jūsų šeimoje dvikalbystė? Kartais ji būna kalta dėl to, kad vaikas vėluoja kalbėti bent kuria iš jų. Nors žinau atvejų, kai vaikai kalba abiejų tėvų kalbomis nuo 1,5 m. Ir aš noriu, kad viskas nekalbiukams baigtųsi gerai. Tavo vaikelio nekalbėjimo priežastys, tokios kaip neišnešiotumas ar kitos, tik rodo, kad viskas gali išssispręsti teigiamai, tik vėliau. O kitų vaikų raidos sutrikimai būna dėl kitokių prižasčių, tad sunku prognozuoti, kas tokių vaikučių ateity. Mat girdėjau daug liūdnų istorijų verysad.gif
p.s.Tarp kitko, JAV, kiek zinau, dabar aktyviai protestuojama pries vakcinacija.

Nera pas mus dvikalbystes smile.gif visi lietuviai,nuo galvos iki koju pirstu galiuku mirksiukas.gif Televizorius,aplinka - stai ir visa dvikalbyste smile.gif Vyresnelis patyre didele hipoksija,kol dar buvo pilvelyje verysad.gif .sakyciau,kad galbut - tai yra didziausia jo beda.

O kas del protestu,tai zinia,kad JAV - demokratiska salis,ir protestuoja cia visi,kas netingi doh.gif
Protingai galvojant,skiepai reikalingi,gal ne visi,bet tikrai reikalingi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandriuks1 @ 2009 01 17, 21:40)

o kiek tavo maziukui metuku pas mane su vyresneliu panasiaijis visko norejo domejosi ir bande suvoke ir tikraiskiriasi nuo maziuko tad man ir neramu, musu pediatre tai kazkaip viska labai pasyviai ziuri i mus bet mes turim super pcihologe thumbup.gif ir ji mums labai padeda
Atsakyti