Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vaikas gimęs metų gale/pradžioje?

geriau, kai jauniausi tongue.gif tuomet daug ko is vyresniu mokosi, ir vystosi greiciau thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
o as is logopedes suzinojau,kaip galima nustatyti ar vaikas fiziskai issivystes,kad galetu eiti i mokykla,tai per galva perdejes ranka turi pasiekti,ausies galiuka...kiek tiesos nezinau.....nes kaip ji sake ,kad vaikas ir labai imlus mokslams,bet jei jis fiziskai neissivystes pilnai,jam bus sunku susikaupti issedeti suole ir pan........

Mano dukryte gime vasari,ir as zadu leisti sesiu metu,nes jai bunant pirmoje klaseje sueis 7metai,o jei nuo 7,tai jau butu astuoni pirmoje klaseje....
Atsakyti
Pas mus Vokietijoje griežtai nurodyta iki kada vaikas turi būti gimęs, kad tais arba kitais metais eitų į mokyklą. Jei gimęs pvz iki liepos 30, tai eis šiemet, jei po - metais vėliau. Žodžiu, vieni išeina 6 metų, kiti - 7.
Jei tvarka nepasikeis, manoji išeis 6 ir po savaitės sueis 7 metai. Aš manau gerai, nes čia ketvirtoj klasėj vaikams labai dideles stresas - sprendžiama, ar vaikas eis į gimnaziją ar paprastą pagrindinę (po kurios nebegalės stoti į universistetą).. Ai, ir apskritai nėr ko skubėt biggrin.gif
Atsakyti
džiaugiausi,kad mano pupa jauniausia grupėj,bet nepagalvojau apie mokyklą...
bet dar turiu viltį,kad iki rugsėjo gal subręs
Kaži,jei neleisčiau į mokyklą,turėčiau augint namie,nes jau krepšeliu kaip ir pasinaudojom?
Atsakyti
mano vyresnėlis gimęs metų pabaigoje, o mažasis pradžioje. darželyje vyresnysis pats jauniausias, bet nelabai tas pastebima, gal tik pagal kalbėjima. O mažąjį, žiuresiu, jei nebus jam kas veikt, perkelsiu į vyresniųjų grupę.
Atsakyti
Mes ir darželyje jauniausi, tai psichologė nuspręs ar jau galima leist į mokyklą, bet aš esu griežtai nusprendusi leisiu tik septynių. Spės atsikąst tų mokslų, o ir didesniam bus lengviau per pamokas išsėdėt. Seniau jei vaikas nepritapo mokykloje, grąžindavo į paruošiamąją grupę, o dabar daug poperizmo ir trauma vaikui schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(virugie @ 2010 02 01, 22:27)
Mes ir darželyje jauniausi, tai psichologė nuspręs ar jau galima leist į mokyklą, bet aš esu griežtai nusprendusi leisiu tik septynių. Spės atsikąst tų mokslų, o ir didesniam bus lengviau per pamokas išsėdėt. Seniau jei vaikas nepritapo mokykloje, grąžindavo į paruošiamąją grupę, o dabar daug poperizmo ir trauma vaikui schmoll.gif

bet jūsų vaikai gimę ne metų sandūroje,arba trečias neįrašytas
Atsakyti
QUOTE(madlena @ 2009 12 09, 10:52)
o as is logopedes suzinojau,kaip galima nustatyti ar vaikas fiziskai issivystes,kad galetu eiti i mokykla,tai per galva perdejes ranka turi pasiekti,ausies galiuka...kiek tiesos nezinau.....nes kaip ji sake ,kad vaikas ir labai imlus mokslams,bet jei jis fiziskai neissivystes pilnai,jam bus sunku susikaupti issedeti suole ir pan........

lotuliukas.gif Tiesos tame tiek, kad šitas "testas" buvo vienintelis, kurio mano vyresnėlė neišlaikė, kai darė testus į pirmą klasę, t.y. nepasiekė ausies galiuko, būdama penkerių metukų. Bet visa kita išlaikė 1 klasės pabaigos (aštuonmečių) lygiu, todėl penkerių buvo priimta į pirmą klasę, o gruodį suėjo 6-ri. Šiemet jau baigia 8 klasę, būdama 13 metų, rezultatai tiesiog puikūs smile.gif
Atsakyti
As pati pradejau eiti i mokykla 6 metu, ir mokiausi gerai, manau daug itakos neturi kada pradesi. mano sunus yra gimes sausi, ir jei matysiu kad gudrus leisiu nuo 6.5, o jei ziopliukas bus leisiu nuo 7.5. o vyresnysis gimes birzeli tai mums del to problemu nekyla.
Atsakyti
Mūsų mergaitė gimusi paskutinę metų dieną, yra gabi sumani bet nusprendėme pasitarę su darželio aukletojom ir pradinių klasių mokytojom kad pabūsime dar metelius darželyje. Suspes. Gal kas esate susidurę su klausymų dėl privačios pradinės mokyklos ar iš karto į bendro lavinimo mokyklos na kur kartu su didžiaisiais mokosi. Yra atsiliepimu jog privačios pradinės tai tik prailgintas darželis ir vaikai atėję į penktą klasę būna baikštūs ir igai stresuoja tokioje aplinkoje nei tie kurie lankė ta mokykla nuo pradžios. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(luxx @ 2005 04 10, 13:06)
As tai visada zinojau ,kad sueis dukrai 7 o tada taip ,jau galim eiti i mokykla.Ji gimus geguze ,bet tai nekeicia reikalo palyginus pvz su sausiu.Ne moksluose ir gebejimuose esme .Yra ir socialinis subrendimas ,kur 6 ir 7 metai tikrai skiriasi.O kad kazka moka labai gerai tik nereikia perlenkti lazdos su tais mokymais.

drinks_cheers.gif Pritariu jums 100proc thumbup.gif
maniskis gimes sausi,bet i mokykla ji isleidau tik 7.5m ir tikrai del to tik labai dziaugiuosi.juk pratesiau vaikui vaikyste,nematau skirtumo ar vaikas baigs mokslus metais anksciau ,ar veliau,o vat vaikyste bus jau ir prabegus kai pradeda eiti i mokykla.Tuolab kad programos sunkios,jau nuo pat pirmos klases vaikai tikrai labai apkrauti,taip kad mano manymu nera ko skubeti su mokslais.Juk mokytis niekada nepervelu biggrin.gif
Atsakyti
Juk mokytis niekada nepervelu

Super visiškai sutiku. 4u.gif
Atsakyti