QUOTE(ifigenija @ 2009 06 25, 12:45)
Buvau šiuo klausimu nuėjus pas teisininkus. Tai jie buvo baisingai nustebo išgirdę, kad man švietimo ministerijos bendruoju telefonu sakė, kad už vaiko nevedimą įstatymų numatyta tvarka į mokyklą gresia 3-4 tūkst. litų administracinė bauda
Teisininkė peržiūrėko administracinių nusižengimų kodeksą (ar kažkaip ten panašiai
) pasakė, kad tokiu atveju galima priskirti porą straipsnių (už vaiko nepriežiūrą ir už veikimą priešingai vaiko interesams ar pan.) ir pagal juos baudžiama įspėjimu arba max 100 Lt. bauda
Taigi lieka problemėlė ką veikti su vaiku kol lauksime metus mokyklos. Ir šią problemą berods išsprendėme -- vesime į vieną privačią mokyklą į parengiamąją grupę. Atsiliepimai apie šią mokyklą šiaip gana vidutiniški, bet ten dirbo viena mano draugė ir sakė, kad bent jau jos laikais visos pradinukų mokytojos buvo puikios, grupės nedidelės
Nu va va
As irgi galvoju, kam ten slankioti po visokias komisijas, nervus gadinti ir pan... Visvien neleis eiti veliau. Nes zinau jog vaiku su rimtais raidos sutrikimais turinciu invaliduma neleidzia. Taigi susimokesim ta 100 Lt, nu jeigu reikes ir tuos 3000 Lt, bet jeigu vaikui is tiesu padesime, tai man asmeniskai tie pinigai nieko nereiskia. Netikiu, kad ateis i policijos ir nusives uz parankiu i kalejima.
Mano vaikis pradejo kalbeti tik nuo arti 3 metu, dabar jam 4,5 jau neblogai kalba, pazista raideles, skaicius, bet kalba nera tokia islavejusi, kad galetu pasakas sekti. Daug kas jam dar nelengvai einasi, manau labai labai sunku jam butu eiti i mokykla nuo 6 metu. Jis delto labai pergyvena, greitai pavargsta ir daznai suserga. Bet nuo 7, tai greiciausiai jau bus pasiruoses.
Ir as taip galvoju, kad tie is vaiku teisiu rugseji dar neatsibastytu. Gal atsipeiketu tik tada kai vaikas is tiesu pradetu eiti i pirma klase?
Papildyta:
QUOTE(N-e-r-i-n-g-a @ 2009 07 02, 14:54)
Tikrai nepergyvenkit :irnesakyk:priešmokyklinėje grupėje išmoks daug ko, draugai vieni į kitus lygiuojasi ir nori neatsilikti, stengiasi ir paskaityt, ir skaičiukais pasidomėt
o vat maniskis kaip tik labai stresuoja, kad nemoka tiek, kiek draugai. Todel gedinasi bandyti. Sedi ir verkia. O paprasytas daryti dar labai susinervina.