QUOTE(Deila @ 2009 06 23, 13:22)
Sveiki,
Prisjungsiu ir as prie jusu, nors maniske gimusi tik 2005 bet gruodzio 10. ir dar kelis metus galiu buti rami....
Sveiki, teisingai, jūs tikrai susitarsite (jei norėsite) ir galėsite likti ilgiau darželyje, bet sprendimą reikės priimti dar tada kai vaikas bus nepilnų 6 metų. Tada reikės apsispręsti ar leisti ar neleisti į parengiamąją grupę. Nes susitarti antrą kartą eiti į parengiamąją grupę mano patirtimi sunkoka. Šiaip vaikai mano stebėjimu tikrai labai nevienodai vystosi ir taip iš anksto sprendimą kartais būna priimti sunku. Mes patys apsisprendėm (kaip dabar manom) neteisingai.
Papildyta:
QUOTE(gosas @ 2009 06 25, 08:48)
Na nemanau kad kaskokios tarnybos privers jus butinai leisti vaika i mokykla tada kada jos pasakys. Jei jus gime metu pabaigoi tikrai manau sis klausymas yra derinamas.Kaskokios nesamones apie tarnybas. Net rusu laikais nieks nieko nederino o mokslas buvo privalomas . Pati esu gruodi gimus ir ejau i mokykla veliau
Buvau šiuo klausimu nuėjus pas teisininkus. Tai jie buvo baisingai nustebo išgirdę, kad man švietimo ministerijos bendruoju telefonu sakė, kad už vaiko nevedimą įstatymų numatyta tvarka į mokyklą gresia 3-4 tūkst. litų administracinė bauda
Teisininkė peržiūrėko administracinių nusižengimų kodeksą (ar kažkaip ten panašiai
) pasakė, kad tokiu atveju galima priskirti porą straipsnių (už vaiko nepriežiūrą ir už veikimą priešingai vaiko interesams ar pan.) ir pagal juos baudžiama įspėjimu arba max 100 Lt. bauda
Taigi lieka problemėlė ką veikti su vaiku kol lauksime metus mokyklos. Ir šią problemą berods išsprendėme -- vesime į vieną privačią mokyklą į parengiamąją grupę. Atsiliepimai apie šią mokyklą šiaip gana vidutiniški, bet ten dirbo viena mano draugė ir sakė, kad bent jau jos laikais visos pradinukų mokytojos buvo puikios, grupės nedidelės