Įkraunama...
Įkraunama...

Kai vaikas gimęs metų gale/pradžioje?

O as savo dukra leisti noreciau 6,5. Pati ejau imokykla lygiai 6 ir labai tuo visa laika dziaugiausi. O dukra mano dabar darzelyje nors jauniausia grupeje yra pati auksciausia ir viena is daugiausiai mokanciu vaiku. Bet cia aisku nuo vaiko priklauso. Sunus rugpjuti gimes, tai manau eis lygiai 7, nes kiek matau kol kas leciau visko mokosi negu dukra.
Atsakyti
mum irgi tas pats. gimes gruodi. tai darzely yra pats maziausias. nu ir kartais jauciasi tas skirtumas. nezianu ka darysiu kai reiks i mokykla leist;) bet gal tada jau bus visai lygus su kitais;) tikiuosi smile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ideas AND Love @ 2013 01 17, 09:13)
g.gif  mes gruodinukai. manau leisim 6m.9men.

Ir mes gruodinukai, ir irgi ner kitos iseities kai leisti 6.9men kitaip jug gaunas beveik 8metai verysad.gif nors grupeje esam patis maziausi is berniuku,skirtumas jaucias,mum katik 5-sukako, o visi kiti jua 6-meciai.. na bet pedagoge patare ir aukletoja - nelikti viresniojoje grupeje, o pereiti su savo grupe kitais metais i paruosemaja-bet ir sake, kad ten nori nenori krepselis tik metams sudarytas ir likti 2metams paruosemojoje sansu beveik nera g.gif ... nebent akivaizdziai matyses kad vaikui sunku ir nesiseka.. metu pabeigoje kiek supratau juos vertina pedagogai,psichologai ir t.t pries isleidziant i mokykla... nors tai gerai.. Pergyvenu nes jis nenustigstantis nenusedantis vietoje kolkas,beto labai nedrasus prie kitu,zodzio svetimam neistars beve Nors ir as tokia buvau mama pasakojoik.. doh.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liliuke: 23 sausio 2013 - 09:38
as vis dar svarstau, bet 6.7 men, dukrele gal ir leisiu i mokykla, nes pietu miegas kaip ir prievartinis gaunasi, sudejimo kaip ir prie vidutiniu, i didesne puse, bwt dar psichologams teks parodyt, darzely jos metuku visi lieka priesmokyklinej grupej, o mes bandysim is karto i 1 klase, nzn ar nerizikuoju, per pavasari bandysim skaitymu uzsiimt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Belemama @ 2013 02 17, 17:33)
as vis dar svarstau, bet 6.7 men, dukrele gal ir leisiu i mokykla, nes pietu miegas kaip ir prievartinis gaunasi, sudejimo kaip ir prie vidutiniu, i didesne puse, bwt dar psichologams teks parodyt, darzely jos metuku visi lieka priesmokyklinej grupej, o mes bandysim is karto i 1 klase, nzn ar nerizikuoju, per pavasari bandysim skaitymu uzsiimt cool.gif

Po testo psichologai pasakys, ka daryti.
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2013 02 17, 17:53)
Po testo psichologai pasakys, ka daryti.
Pasakys,kad viskas gerai verysad.gif Ir vargsit,kol persilauš,arba ne 4u.gif
Mes kitą rugsėjį į paruošiamąją 102 cm ir 14kg Matau,kad dar anksti,bet ką aš galiu?Su Pupa bandžiau - nepavyko verysad.gif Kaip paskui sunku vaikui ir visai šeimai...
Atsakyti
Germine, jus visada taip i vienus vartus smile.gif net nepastebite, kad cia nori mama anksciau leisti i mokykla, o
jei nori anksciau leisti, tai ne taip jau visus ir rekomenduoja psichologai eiti i mokykla.

Pas mus klaseje bent keli vaikai metu gale gime, puikiai sekasi jiems. Kodel negalite patiketi, kad ne visi vargsta net metais anksciau pradeje lankyti- tikriausiai kiekvienoj klaseje po pora tokiu gaunasi smile.gif

QUOTE(Germinė @ 2013 02 17, 18:14)
Pasakys,kad viskas gerai  verysad.gif Ir vargsit,kol persilauš,arba ne  4u.gif
Mes kitą rugsėjį į paruošiamąją  102 cm ir 14kg Matau,kad dar anksti,bet ką aš galiu?Su Pupa bandžiau - nepavyko  verysad.gif Kaip paskui sunku vaikui ir visai šeimai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Onora: 17 vasario 2013 - 21:24
Mano irgi gruodinukas, darzely pats jauniausias, tai ir mokykloj tas pats bus.Bet nejauciau, kad jis būtų koks vargšiukas toj grupėj - užtat skaityti pats pirmas išmoko, dabar vaikams darželyje pasakas prieš miegą skaito:)
Atsakyti
QUOTE(liliuke @ 2013 01 23, 10:34)
Ir mes gruodinukai, ir irgi ner kitos iseities kai leisti 6.9men  kitaip jug gaunas beveik 8metai  verysad.gif

Tai kad žinokit, niekas jums neleis vesti tais metais, kai vaikui sukaktų 8. Dabar tokie įstatymai, kad vaiką privalu išleisti į mokyklą tais metais, kai jam sukanka 7. Žinoma, dar yra galimybė leisti nuo 6 - su pedagoginės psichologinės tarnybos palaiminimu.

Kai kurios mamos yra pradėjusios iniciatyvą įstatymą dėl 7 metų keisti, nes tikrai gimęs gruodžio gale vaikas dar gali būti nesubrendęs mokyklai nuo rugsėjo.
Atsakyti
QUOTE(Anitta @ 2012 08 03, 11:20)
Mano dukra vasario mėn gimusi, tai oi kokia pas mane dilema ar vesti 6,7 ar 7,7..... man tai asmeniškai atrodo, kad beveik 8 metų eit į pirmą klasę truputi vėloka jau ... Bet vat grupėje yra dar dvi mergaitės panašaus amžiaus ( viena ir vasario mėn. kita sausio mėn. gimusios), tai jų mamos sakė tik beveik 8 m. leis.
Tai va norėčiau savo dukrą leisti anksčiau, bet nenoriu atskirti jos nuo draugių.  doh.gif

vat ir pas mus tokia situacija,mergytė gimusi sausio 4d. Rudenį (bus 6,8)ruošiamės į paruošiamukus, kažin nebus kitą rudenį vėloka eit į mokyklą bus 7,8 doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nerida: 14 kovo 2013 - 00:52
Priklauso nuo vaiko, uzsirasykite i PPT ar pas mokyklos psichologe ir pasidarykite brandos testa, tik nuo geguzes juos daro, bet nesreiks svarstyti ar per velu ar ne 4u.gif Per velu tai lygiai taip pat negerai kaip ir per anksti smile.gif

As savo metu pradzioje gimusiam vaikui irgi darysiu, nes su bendraamziais jis buna net "kalbos neranda".
Atsakyti
O idomu, tevai gali patys nuspresti,kada pradeti leisti i mokykla? Maniskis irgi gruodzio gale gimes.
Girdejau, kad negalime pasirinkti, turi eiti su tais metais gimusiais vaikuciais. Nebent PPT testukas parodytu, kad anksti... g.gif
nenoreciau leist anksciau.... schmoll.gif
Atsakyti