Mano vyresnioji gimusi metų gale (gruodį), o jaunėlė - pradžioje (sausį).
Vyresnioji į pirmą klasę išėjo netgi ne tais kalendoriniais metais, kuomet jai sueina 7-ri, o dar metais anksčiau (tais metais, kai gruodį suėjo 6-ri, taigi, 5 metų). Su mokymusi viskas buvo puiku - šiemet ji jau 11-tokė, ir ne bet kur, o Licėjuje.
O jaunėlė - atvirkščiai. Eina į darželio grupę, kurioje yra tų kalendorinių metų gimimo vaikai. Su ta grupe tikriausiai išeis ir į mokyklą - būdama 7 metų ir 8 mėnesių. Ji neturi tokių išskirtinių gabumų, kaip sesė, todėl nėra prasmės kažką daryti kitaip, nei galiojanti bendra tvarka.
QUOTE(Germinė @ 2012 09 14, 11:47)
Jei taip LT,šuoliuotų šiemet Juk spalį sueina.Bet ten gal nėra tokios prievartos.JK turiu omeny
na ten visai kitokia sistema ir nereik galvot kad jau ten mokykloj kaip pas mus kad pirmokeliai yra lauziami
Galiu iš patirtimi pasidalinti. Mano dukra gimus sausį, tai į mokyklą išleidau 7 su virš. Ir tuo labai džiaugiuosi. Visi sakė, kad subrendus, tikrai gali eiti 6m, bet aš pasitelkus savo pedagoginę patirtį ir draugių pedagogių nuomonę neleidau anksčiau laiko. Kas dirba mokykloj žino, kad neverta skubėti. Nors vaikas puikiai skaičiuoja, skaito ir dar daug ką moka, tai nereiškia, kad jam bus lengva mokykloj. Yra dar ir bendravimo, loginio mąstymo problemos. Jam visad reiks vytis ir gal net jaustis prastesniu . Žinoma per jėgą galima daug ką išmokyt ir pasiekt puikių rezultatų. Bet gali tekti daug dirbti ir jums ir vaikui. Kai tuo tarpu vyresniam vaikui tai yra paprasta ir natūralu, tai teikia džiaugsmo. Pastebėkit, kad ir 3 mečiui vaikui pvz. staiga kažkas ėmė ir pavyko, ko anksčiau mokėsi ir negalėjo pakartoti, taip ir mokykloj, ateina laikas kai vaikas prie kažko priauga ir tai jam naturaliai jau gaunasi be papildomo mokymo. Jis lengvai tobulėja...Psichologinės tarnybos dažniausiai sakys, kad vaikas pasiruošę (daugelio draugių vaikams) taip sakė, bet dabar jos gailisi, kam leido pirm laiko.
Žinoma, kad kiekvienas esam individualus. Tik neverta galvoti, kad aš baigiau mokyklą aukso medaliu, tai mano vaikas gali irgi varyti nuo 6m ar net 5m. 1 uždelsti metai gyvenime nieko nereiškia, kur čia nupulsi..
Tokia mano patirtis
Žinoma, kad kiekvienas esam individualus. Tik neverta galvoti, kad aš baigiau mokyklą aukso medaliu, tai mano vaikas gali irgi varyti nuo 6m ar net 5m. 1 uždelsti metai gyvenime nieko nereiškia, kur čia nupulsi..
Tokia mano patirtis
Sveikos,
As irgi ilgai svarsciau kada leisti vyresnele(sausi bus jai tik sesi) i priesmokykline? Taciau nuejus i darzeli siurprizas. Metodininke mus palydejo tiesiai i priesmokykline grupe, net nereikejo nieko klausti Pakolkas puikiai sekasi, ji pas mane labai imli, aktyvi ir kas svarbiausia dega dideliu noru mokintis. Tad kita rugseji eisim i mokykla.
As irgi ilgai svarsciau kada leisti vyresnele(sausi bus jai tik sesi) i priesmokykline? Taciau nuejus i darzeli siurprizas. Metodininke mus palydejo tiesiai i priesmokykline grupe, net nereikejo nieko klausti Pakolkas puikiai sekasi, ji pas mane labai imli, aktyvi ir kas svarbiausia dega dideliu noru mokintis. Tad kita rugseji eisim i mokykla.
QUOTE(Lėlė... @ 2012 09 20, 21:08)
Tad kita rugseji eisim i mokykla.
jeigu gausite teigiama PPT isvada
o jei negautumete, tai negaletumet nei likti darzelyje, nei i mokykla eiti
nebent jusu priesmokykline yra netikra priesmokykline
QUOTE(Onora @ 2012 09 20, 22:24)
jeigu gausite teigiama PPT isvada
manau taip ir bus, maniškis irgi jau pernai ėjo į priešmokyklinę grupę, tačiau joje buvo eilinis darželinukas o ne priešmokyklinukas, va šiais metais jau toje grupėje jis priešmokyklinukas ir 2013 rugsėjį keliaus į 1 klasę būdamas 6 m ir 8 mėn (gimęs lapkričio gale)
QUOTE(Lėlė... @ 2012 09 20, 22:08)
Sveikos,
o gal jusu yra maisyta grupe kur dalis vaiku yra paruosiamukai tikrai, o kita dalis tik prie ju
QUOTE(ingauk @ 2012 09 21, 16:00)
o gal jusu yra maisyta grupe kur dalis vaiku yra paruosiamukai tikrai, o kita dalis tik prie ju
Maniskio taip darzelio grupej buvo, viena dalis tikri paruosiamukai, kiti dar metais jaunesi tai kaip ikimokyklinukai, bet visi mokesi pagal tas pacias knygutes , uzduoteles kartu dare, gal tik tuos tikresnius paruosiamukus labiau paspaude.
pas mus irgi taip pat, bet nieko nespaude, as tuo tik dziaugiuosi
Mano patirtis tokia:
Sunus gimes be dienos nauji metai, tai vis tiek I mokykla isleidau tais metais, kaip priklause pagal istatyma (6 m. Su kapeikom), nors darzelyje aukletojos mane visaip isvadino, tipo gadinu vaikui vaikyste.
Dukra isleidau vos tik sukako 6 m. Be paruosiamosios grupes, su neigiama ppt bet teigiama mokyklos psichologo isvada. Yra klaseje jauniausia, bet moksluose nepaskutine. Ir gerai, kad isleidau anksciau. Tokio entuziazmo ir noro mokytis klaseje daugiau neturi niekas.
Viskas Yra labai individualu, ir tik jus pati/pats zinote, kas jusu vaikui bus geriau. Tie ppt testai ir pusvalandzio pokalbis man pasitikejimo nekelia, o vienas is argumentu, jog vaikas netaisyklingai laiko piestuka, tai todel negali eit I mokykla anksciau, Yra daugiau negu juokingi...
Sunus gimes be dienos nauji metai, tai vis tiek I mokykla isleidau tais metais, kaip priklause pagal istatyma (6 m. Su kapeikom), nors darzelyje aukletojos mane visaip isvadino, tipo gadinu vaikui vaikyste.
Dukra isleidau vos tik sukako 6 m. Be paruosiamosios grupes, su neigiama ppt bet teigiama mokyklos psichologo isvada. Yra klaseje jauniausia, bet moksluose nepaskutine. Ir gerai, kad isleidau anksciau. Tokio entuziazmo ir noro mokytis klaseje daugiau neturi niekas.
Viskas Yra labai individualu, ir tik jus pati/pats zinote, kas jusu vaikui bus geriau. Tie ppt testai ir pusvalandzio pokalbis man pasitikejimo nekelia, o vienas is argumentu, jog vaikas netaisyklingai laiko piestuka, tai todel negali eit I mokykla anksciau, Yra daugiau negu juokingi...
QUOTE(Onora @ 2012 09 22, 01:29)
pas mus irgi taip pat, bet nieko nespaude, as tuo tik dziaugiuosi
Pas mus teko truputi paspaust, nes taip mokytis nenoretu, o tik zaisti ir zaisti