"Aukštesniųjų klasių moksleiviai mokyklos suolus trins kone mėnesiu ilgiau.
Tokį siurprizą jiems pateikė Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) klerkai, pataisę bendruosius ugdymo planus.
"Prieš porą metų ministerijos tvirtinamuose ugdymo planuose buvo parašyta, kad pamokos mokyklose baigiasi birželio 1 dieną. Dar 10-15 birželio dienų aukštesniųjų (6-9 ir 11) klasių mokiniams buvo skiriama įvairiems projektams vykdyti ne pamokų laiku. Oficialiai ir anksčiau mokslo metai baigdavosi birželio 20-ąją, tačiau iš tiesų moksleiviai mokyklos suolą palikdavo jau birželio pirmąją", - sakė J.Knyvienė. Dabar pamokos bus privalomos iki pat birželio 20 dienos." (citata iš straipsnio).
Taigi ar pritariate šiai nuostatai?
Čia rasite peticiją šia tema.
kad kaip ir nelabai aisku cia dar
del tos projektines veiklos -- kaip mokyklu vidaus reikalui palikta. galu gale ir mokytojai priesinasi. be to parasyta, kad is esmes niekas kaip ir nepasikeite.
QUOTE(Dios @ 2008 02 07, 20:48)
del tos projektines veiklos -- kaip mokyklu vidaus reikalui palikta. galu gale ir mokytojai priesinasi. be to parasyta, kad is esmes niekas kaip ir nepasikeite.
Projektinė veikla, arba šiaip ekskursijos. Arba nieko. Štai kas vykdavo birželį. Dabar bus privalomos normalios pamokos iki birželio 20. Tą tvirtina paskutinis citatos sakinys. Kad mokytojai priešinasi, priešinasi mokiniai, tėvai, tai nelabai kas dėmesį kreipia. Nes kol kas tas įstatymas galioja. Taigi, nepaisant žmonių priešinimosi, viskas iš ties pasikeis.
QUOTE(Makarončikė @ 2008 02 07, 21:45)
Aš nesuprantu kam tas mėnesis
Mes visus vadovėlius pereinam keliom savaitėm anksčiau negu mokslo metai baigiasi, tai ką dar tą viiisąąąąą ilgąąą mėnesį veiksim? Nu nesamonė visiška. Ir taip krūviai dideli nieko nespėji mokinys, o dabar dar ir mėnuo atostogų atimtas. Viršūnė.
Mes visus vadovėlius pereinam keliom savaitėm anksčiau negu mokslo metai baigiasi, tai ką dar tą viiisąąąąą ilgąąą mėnesį veiksim? Nu nesamonė visiška. Ir taip krūviai dideli nieko nespėji mokinys, o dabar dar ir mėnuo atostogų atimtas. Viršūnė.
Tame straipsny rašoma, kad mokytojai neturi (kaip supratau) medžiagos birželiui. Tad ir aš nesuprantu, kam jis reikalingas.
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 02 07, 22:03)
Tame straipsny rašoma, kad mokytojai neturi (kaip supratau) medžiagos birželiui. Tad ir aš nesuprantu, kam jis reikalingas.
be to juk 12okams egzaminai vyksta ir mokytojai turi apie juos tupinėt
QUOTE(Dios @ 2008 02 08, 09:37)
be to juk 12okams egzaminai vyksta ir mokytojai turi apie juos tupinėt
Taip. O dabar jie dar turės ir pamokas vest. Apie ką aš ir kalbu. Absurdiškas įstatymas: mokymosi medžiagos tam laikotarpiui nėra, mokytojai kartais turės mažas galimybes ar iš vis negalės vesti pamokų, tad kam tai reikalinga?..
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 02 08, 16:25)
Taip. O dabar jie dar turės ir pamokas vest. Apie ką aš ir kalbu. Absurdiškas įstatymas: mokymosi medžiagos tam laikotarpiui nėra, mokytojai kartais turės mažas galimybes ar iš vis negalės vesti pamokų, tad kam tai reikalinga?..
gal jie dar streikuos tuo metu
nesamonė buvo tik teoriškai:tvarkydavo kabinetus,kiti taisydavosi pažymius ir t.t.vaikai ir mokytojai turi pailsėt