QUOTE(Rose Prick @ 2009 05 21, 21:21)
kodėl čia tema taip numirus? negi neikas remontais nebeužsiima?
o man didelė problema iškilo.
Nusipirkom su draugu nedidelį(33kv) vieno kambario butą ir sumastėm daugiau erdvės pasidaryt tai draugas šiandien išgriovė sieną kuri ribojosi su svetaine, ten pasidarysim bariuką ar kažką panašaus, na kolkas nesugalvojau kaip viską išplanuosim, nes dabar turim vieną didelę erdvę, bet čia kaip nors.
Aš pasiskaičiau čia temoje, kad dabar jau griaunant bet kokias sienas reikia projekto mano žiniom, tai paprastom sienom anksčiau jo nereikėjo.
Tai vat dabar galvoju kaip čia gaunasi, nes siena jau išgriauta ar galim tikėtis labai didelių nemalonumų jei kas sužinos? šiaip manau dėl buto pardavimo ateityje problemų kilt neturėtų, nes jei žmonėm patiktų, tai jie ir su senais planais perka.
o man didelė problema iškilo.
Nusipirkom su draugu nedidelį(33kv) vieno kambario butą ir sumastėm daugiau erdvės pasidaryt tai draugas šiandien išgriovė sieną kuri ribojosi su svetaine, ten pasidarysim bariuką ar kažką panašaus, na kolkas nesugalvojau kaip viską išplanuosim, nes dabar turim vieną didelę erdvę, bet čia kaip nors.
Aš pasiskaičiau čia temoje, kad dabar jau griaunant bet kokias sienas reikia projekto mano žiniom, tai paprastom sienom anksčiau jo nereikėjo.
Tai vat dabar galvoju kaip čia gaunasi, nes siena jau išgriauta ar galim tikėtis labai didelių nemalonumų jei kas sužinos? šiaip manau dėl buto pardavimo ateityje problemų kilt neturėtų, nes jei žmonėm patiktų, tai jie ir su senais planais perka.
Na, bet yra gi žmonių ekstremalų Iš pažiūros nusprendžiat apie sienos svarbą pastatui. Bent galėjot pasidomėt rimčiau. Šiaip jeigu jus paskųstų kas nors, tai susimokėtumėt kelis tūkstantėlius ir turėtumėt atstatyt tą sieną atgal. Aišku, jeigu būtumėte visiškai tikri, kad siena nelaikančioji, tai jai nieko nereikia, jokių planų, bet jei laikanti, tai ją nugriovus BŪTINA dėti sutvirtinimus.
Mes dabar ruošiam projektus savo bute laikančią sieną griauti. Aišku, kainuoja, laiko irgi suryja daug, bet bent žinosiu, kad ateityje man ant galvos kaimynai nenugrius.
O parduodant, bet kuris protingas žmogus pareikalaus perplanavimo projekto arba dokumento,kad siena buvo nelaikanti.
QUOTE(gitulia @ 2009 05 22, 09:31)
Visu pirma siulyciau issiaiskinti ar tikrai isgriovete tik pertvara, o ne "normalia" siena. Ir jei tai ne pertvara, rekomenduociau kuo skubiau sudeti atitinkamas metalo konstrukcijas, taip vadinamus svelerius. O tada jau jusu reikalas ar leisit pinigus ant projektu ar rizikuosit. Svarbiausia jusu ir kaimynu saugumas.