Arba gerai pagalvojus is viso atsisakyti svetaines. Pvz. man asmeniskai ji maziausiai naudojama patalpa namuose. Gyvenimas verda miegamajam arba virtuveje. Draugai jei uzeina, taip pat susedam virtuveje. Po darbo pailseti, TV ziureti, knyga skaityti ar megzti, man patogiausia savo dideleje lovoje. Kam mazame bute be reikalo daryti kambari, kuris naudojamas del kitu ir itin retai. Darai patogia virtuve, vaiku kambari ir miegama ir problemos nera
QUOTE(gitulia @ 2009 04 16, 08:25)
Arba gerai pagalvojus is viso atsisakyti svetaines. Pvz. man asmeniskai ji maziausiai naudojama patalpa namuose. Gyvenimas verda miegamajam arba virtuveje. Draugai jei uzeina, taip pat susedam virtuveje. Po darbo pailseti, TV ziureti, knyga skaityti ar megzti, man patogiausia savo dideleje lovoje. Kam mazame bute be reikalo daryti kambari, kuris naudojamas del kitu ir itin retai. Darai patogia virtuve, vaiku kambari ir miegama ir problemos nera
tai, kad man problema ir yra ta, kad visa chebryte netelpam virtuvej, jei butu ten kur planuoju, tai tiptumem visi ir dar daugiau. O kambariukas atitektu busimam leliui, o kol jo nera galetu ten draugai, artimieji pernakvoti...virtuvej juk neguldysi jei turesim miegamaji ir vaiko kambari.
QUOTE(saaulute @ 2009 04 16, 08:51)
tai, kad man problema ir yra ta, kad visa chebryte netelpam virtuvej, jei butu ten kur planuoju, tai tiptumem visi ir dar daugiau. O kambariukas atitektu busimam leliui, o kol jo nera galetu ten draugai, artimieji pernakvoti...virtuvej juk neguldysi jei turesim miegamaji ir vaiko kambari.
saaulute, zinoma kaip nuspresit taip ir bus. bet su ribotais finasisniais istekliais padejus ant svarstykliu is vienos puses jusu seimos galimybes ir draugams skirtas patogumas, kaz ka reiks paaukoti. o ka pasirinksit patys.
bet tai ka jus noretumet padaryti, (sukeitimas vietomis virtuves) mano galva, tai investicijos prilygstancios trecio kambario isigijimui. tada pasiulymas butu toks, lai draugai susimeta treciam kambariui ir keiciat du i trys
...bus matyti, nepuolam dar...gal kokia kita mintis pribres...
QUOTE(saaulute @ 2009 04 16, 08:51)
O kodėl ne?
Mano viena pažįstamagyvena panašiame bute- vienas kambarys vaikams, kitas svetaine/miegamasis (ten nėra miegamojo baldų, miega ant išskleidžiamos lovos), tačiau didžiąją laiko dalį praleidžia virtuvėje Ir jei kas nors užbėga į svečius (na, ne pusė giminės ), irgi būna virtuvėje- ten stovi patogi sofa, ant kurios galima ir miegoti, jei kas nors lieka nakvoti
Daug kas atrodo nepatogu, nesuderinama, neįmanoma ir t.t. , kol nepabandai, arba nepamatai pas kitus
Del sveciu galva maziausiai sukit, pripusit ciuzini vaiku kambaryje ir permiegos, jei kam nepatogu lai viesbuti nakvynei nuomojasi atvyke. Virtuveje galima stala koki islankstoma statyti, o rusyje papildomu tabureciu lankstomu pasideti. Svarbu viska patogiai del saves pasidaryti, o sveciai pas jus negyvenaj ir atvyksta tik pasisveciuoti.
Taip ir geriausiai, tik ant sulankstomos lovos be reikalo miega, savo patogumui geriau butu miegamo lova isigije, vis tiek svecius virtuveje sodina.
o jei jau puse gimines renkasi, as tokias sventes organizuociau kavineje ar gamtoje, man butu gaila savo namu ir jegu tvarkymui po tokiu svenciu.
QUOTE(Will @ 2009 04 16, 11:41)
Mano viena pažįstamagyvena panašiame bute- vienas kambarys vaikams, kitas svetaine/miegamasis (ten nėra miegamojo baldų, miega ant išskleidžiamos lovos), tačiau didžiąją laiko dalį praleidžia virtuvėje Ir jei kas nors užbėga į svečius (na, ne pusė giminės ), irgi būna virtuvėje-
Taip ir geriausiai, tik ant sulankstomos lovos be reikalo miega, savo patogumui geriau butu miegamo lova isigije, vis tiek svecius virtuveje sodina.
o jei jau puse gimines renkasi, as tokias sventes organizuociau kavineje ar gamtoje, man butu gaila savo namu ir jegu tvarkymui po tokiu svenciu.
QUOTE(gitulia @ 2009 04 16, 12:41)
o rusyje papildomu tabureciu lankstomu pasideti.
arba suoliuką į koridorių išnešamą.
šiaip, kai paskaičiavau tokius pertvarkymus pas save, nustačiau kad už tą patį iškeisčiau butą į didesnį. na, gal čia mano kaime... bet...
Aciu visoms uz patarimus
QUOTE(patricia @ 2009 01 27, 08:39)
Taip butas 20.5kv, yra virtuve, pusvone su tualetu, koridorius, kambarys, balkonas, visi skaitliukai, dujos, tai kaip gali buti bendrabutis? Tik tas butas labai mazas, bet dziaugiuosi kad toki turiu. Jei kas zino apie koki buta sneku, labai noreciau kad pasidalintumete idejomis
As puikiai isivaizduoju apie ka kalbi, pati tikriausiai tuoj isinuomosiu tokios kvadraturos butuka. Nors man tai bus tik nuomojamas butas, bet namai man yra namai - juose gyvensiu, todel man turi buti jauku . Jei butu mano butukas - tikrai griauciau siena ir jungciau virtuve su kambariu, esu maciusi ne viena toki varianta ir tikrai iskart erdve padideja. Mano atveju, nisoje (pas jus turbut irgi yra) planuoju irengti miegama dali - tik lova ir nieko daugiau (aisku plius apsvietimas), mano atveju ta nisa bus dalinai atskirta nuo kitos kambario dalies spinta arba lentynomis (maciau taip pat grazu varianta su zaliuzem). Kambariui lieka 8 kv. metrai, juose tilps nedidele sofkute, sekcija arba lentynos (lentynos ne taip uzgrus kambario) ir staliukas, bet butinai islankstomas, na ir spinta.. Bet su spintos idejomis dar zaidziu.. Jei isinuomosiu si butuka, tai kai isirengsiu - pasirodysiu. Kolkas kuriu pagal butuko plana savo galvoje Beje - idealus variantai tokiam butui yra pakabinamos lentynos, erdves neuzima tiek daug, o sukurti galima tikrai idomiu interjero elementu. Taip pat patariu - jei staliukas - tai mazas, bet kuri galima islankstyti i didesni, jei pufai - tai tik tokie i kuriuos galima ka nors sudeti, jei sofa - butinai su patalines deze. Vieta reikia taupyti
QUOTE(gitulia @ 2009 04 16, 09:25)
Labai pritariu Aš tokį variantą ir esu pasidariusi... Butas nedidelis, bet ne toks jau ir maziukas- 2 kambariu (17,9 ir 12 kv), virtuve- atskira 8 kv. Gyvenam dviese su sunumi, tad vienas kambarys- vaiko. Buvo visokiu minciu - ir plota didinti, triju kambariu buto ieskotis... Ir galiausiai apsisprendziau - perku gera ir brangia sofa su mechanizmu nuolatiniam miegojimui is Juodojo alksnio (Maestro vadinasi) su pufiku (jis tarnauja kaip komoda, kai nustumdau sofa tiesdama), nusipirkau salia sofos torsera su lempute skaitymui (kaip naktine lempute), ir per kelias sekundes mano visai grazi ia jauki svetaine tampa puikiu miegamuoju (beje, labai patogus ciuzinys to spec. mechanizmo sofoje Maestro). patalynes deze paverciau viena is spintos lentynu. tad dabar labai dziaugiuosi savo svetaine- miegamuoju. Anksciau irgi miegojau svetaineje, bet va dabar viskas taip isdestyta, kad skirtumas tas, kad kai baldai susideda, kamabarys tampa svetaine, o kai isiskleidzia- normaliu miegamuoju - ir lemputė skaitymui šalia, ir "naktinis staliukas"- pufikas . Beja, mano rūbų spinta taip pat yra svetainėje, nes užsisakinėjau svetainės sekciją, kurioje buvo ir normali rūbų spinta (iš VeSIDA sekcijų linijos Terra). Tad tikrai labai patogu.
Virtuve petvarkiau taip, kad uzsisakiau kuo ergonomiskesnes spinteles, ir tilpo puikus virtuvinis stalas (1.20 m X 0.8 m) prie kurio laisvai 6 suseda, tad tokiems gimines pietums - pats tas. O svetaineje stovi toks sudedamas stalas- spintelė, kurį, atėjus draugams, labai lengvai pritraukiu, iskleidziu, ir tada jau ir 10 susedame Svarbu, kad viskas taip sklandziai susistate, dera medienos ploksciu spalva (balintas bukas- tiek sekcijos, tiek sudedamo stalo), viskas transformuojama be jokio vargo, per kelias minutes. Tai pareikalavo siek tiek investicijų, bet vistiek nepalyginamai mažiau, nei būčiau buto plotą didinusi. O patogumas
Netikėtai užėjus svečiui (jei lova dar būna nesudėta), galiu be jokios gėdos priimti virtuvėje, nes ji dabar labai panaši į normalų mini- valgomąjį....
Tiesa, diskusijai noriu iskelti savo nuomone apie virtuves ir kamabario jungima mazose erdvese (su tikslu padidinti erdve, padaryti is 2 kamabariu 3).
As pries toki erdves didinima, nes finale turesite tik didesne virtuve... Nes:
taip, erdve visualiai padideja, bet tik tol, kol tokioje virtuveje nepradedama maisto gamyba. Tuomet virtuve- svetaine tampa panasi i didele virtuve, kur verda puodai, gaminamas maistas vaikui, uzia indaplove, ir pan.... As uz virtuve sujungta su valguomuoju tik DIDELESE PATALPOSE. Arba uz virtuve su svetaine mazame viengungungio bute, kur daugiu daugiausia ryte bus kepama kiausiniene...
Siaulau pasvarstyti pries darant, nes daug pazistamu yra pasidare taip is 2 kambariu tris, o po to like nelabai patenkinti... Ypac, kai atsirado vaiku. Virtuvei sujungtai su kambariu reikia mazu maziausiai 30 kvadrato ploto, kad patalpoje nedominuotu virtuve. Tokia mano nuomone. Dizaineriai su ja nesutiks, bet jie mato sterilia erdve... Kai pradedi gyventi tarp kvapu, kurie labai jauciasi mazose patalpose, kosiu pakeliu ir verdamu barsciu vos 1,5 atstumu, uzianciu gartraukiu, indaploviu, tai viskas kiek kitaip pradeda atrodyti...
taip, erdve visualiai padideja, bet tik tol, kol tokioje virtuveje nepradedama maisto gamyba. Tuomet virtuve- svetaine tampa panasi i didele virtuve, kur verda puodai, gaminamas maistas vaikui, uzia indaplove, ir pan.... As uz virtuve sujungta su valguomuoju tik DIDELESE PATALPOSE. Arba uz virtuve su svetaine mazame viengungungio bute, kur daugiu daugiausia ryte bus kepama kiausiniene...
Siaulau pasvarstyti pries darant, nes daug pazistamu yra pasidare taip is 2 kambariu tris, o po to like nelabai patenkinti... Ypac, kai atsirado vaiku. Virtuvei sujungtai su kambariu reikia mazu maziausiai 30 kvadrato ploto, kad patalpoje nedominuotu virtuve. Tokia mano nuomone. Dizaineriai su ja nesutiks, bet jie mato sterilia erdve... Kai pradedi gyventi tarp kvapu, kurie labai jauciasi mazose patalpose, kosiu pakeliu ir verdamu barsciu vos 1,5 atstumu, uzianciu gartraukiu, indaploviu, tai viskas kiek kitaip pradeda atrodyti...
[quote=Kurmiukė,2009 04 22, 11:46]
Tiesa, diskusijai noriu iskelti savo nuomone apie virtuves ir kamabario jungima mazose erdvese (su tikslu padidinti erdve, padaryti is 2 kamabariu 3).
visiskai nepritariu. Pati gyvenu kambaryje, kuris yra 30 kv ir sujungtas su virtuve, bet jokiu problemu del kvapu, garsu nera. O kvapai namie jaucias, net ir uzdarius virtuves duris (teko pagyvent ir bute, kur virtuve atskirta nuo kitu kambariu). O siaip galima juk ir langa bet kada atsidaryti Nors man netrukdo skanaus maisto kvapai Maza erdve visiskai uzgriozdintu, jei virtuve butu sienom apstatyta...
visiskai nepritariu. Pati gyvenu kambaryje, kuris yra 30 kv ir sujungtas su virtuve, bet jokiu problemu del kvapu, garsu nera. O kvapai namie jaucias, net ir uzdarius virtuves duris (teko pagyvent ir bute, kur virtuve atskirta nuo kitu kambariu). O siaip galima juk ir langa bet kada atsidaryti Nors man netrukdo skanaus maisto kvapai Maza erdve visiskai uzgriozdintu, jei virtuve butu sienom apstatyta...