Įkraunama...
Įkraunama...

Tibeto mastifas

QUOTE(IngaU. @ 2008 02 07, 05:38)
Kaip smagu, kad atsirado, labai už jus džiaugiuosi smile.gif

Ir labai norėčiau pabendrauti, nes ši veislė mane labai domina  smile.gif

Iš tikrųjų, kad šunelis atsirado nerealus džiaugsmas. bigsmile.gif Iki šiol spėliojame ar kaimynai kažkur rado ir gražino ar šunelis atsirado kitu būdu? Niekas iš kaimynu (kurių klausėme) nieko nežino.

TM buvo mano vyro svajonė. Kol ieškojom šunelių išgirdom daug gero apie juos ir daug blogo. Turbūt yra du dalykai, kurius reikėtų žinoti. Pirmas reikalas: reikia apsispresti su kokia linija šunelio norite: Amrikiečių, Rusų, Kinijos ... Antras dalykas yra tai, kad veislyną reikia rinktis labai atsargiai, dabar PASIRODO yra išvesta ir labai agresyvių ir ne visai stabilios psichikos.
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2008 02 07, 11:08)
Iš tikrųjų, kad šunelis atsirado nerealus džiaugsmas. bigsmile.gif Iki šiol spėliojame ar kaimynai kažkur rado ir gražino ar šunelis atsirado kitu būdu? Niekas iš kaimynu (kurių klausėme) nieko nežino.

TM buvo mano vyro svajonė. Kol ieškojom šunelių išgirdom daug gero apie juos ir daug blogo. Turbūt yra du dalykai, kurius reikėtų žinoti. Pirmas reikalas: reikia apsispresti su kokia linija šunelio norite: Amrikiečių, Rusų, Kinijos ... Antras dalykas yra tai, kad veislyną reikia rinktis labai atsargiai, dabar PASIRODO yra išvesta ir labai agresyvių ir ne visai stabilios psichikos.

Aš spėju tikrai buvo pavogtas. O gal koks vaikas susigundė, keliaudamas mokyklon, o tėveliai vakare kailį atpėrė ir atvežė naktį, nes gėda buvo rodytis. Dabar turbūt ir nesužinosit, kas buvo, bet svarbiausia, kad viskas baigėsi gerai ir greitai smile.gif

Kelis metus domiuosi TM ir veislyną taipogi esu pasirinkus smile.gif Tik apie rusiškas linijas nieko nežinau, ne daug esu ten radus, o ir rasti ne rusiški, o atvežtiniai. Esu girdėjus tik tai, kad iš Kinijos neretai būna pikti ir agresyvoki, bet kadangi dar pernelyg giliai "nesikapsčiau", tai nežinau, kiek tame tiesos smile.gif

O Jūsų mažylis iš kur? Nes Lietuvoj žinau tik 3 suaugusius tibetus ir vieną vadą buvusią. O dabar ir Jūsų mažylę smile.gif Bet greičiausiai jų daugiau yra, tik parodose nematyt.
Atsakyti
Rusų linija pavadinau (suklydau), bet sako rusijoje veisiami yra labai pikti. Jie atvykę iš Kinijos, bet keista tai, kad Kinijoje yra labi gerų šunų. Mūsų mergytė atvažiavo iš Lenkijos
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2008 02 07, 19:14)
Rusų linija pavadinau (suklydau), bet sako rusijoje veisiami yra labai pikti. Jie atvykę iš Kinijos, bet keista tai, kad Kinijoje yra labi gerų šunų. Mūsų mergytė atvažiavo iš Lenkijos

Tai tuos pačius "pletkus" vadinas girdėjom, kad iš Kinijos yra piktų smile.gif

O žadat eiti į parodas ar namų numylėtinės pareigomis apsiribosit? smile.gif Kadangi aš dar neturiu mažylės, o tik planuoju, tai norėčiau paklaust, kokie įspūdžiai dėl TM? ar klusni mergaitė (nors dar pupikas, tai jam priklauso būt išdykusiam biggrin.gif). Aš turiu tik vieną vienintelę dvejonę dėl tibetuko, kad neužgautų žaisdamas mano mažių, bet kadangi be priežiūros niekuomet kartu nepalikinėsiu, tai tikiuos nebus jokių nesklandumų smile.gif

Jei pavyks, žadu savaitgalį važiuot į Estiją pažiūrėt TM specializuotos parodos smile.gif

Mąstau, gal atskirą temelę tibetams sukurt, kad nemaišyt žmonių, jog čia dar šunelis ieškomas. Arba gal įmanoma temos pavadinimą pakeist g.gif
Atsakyti
parasykit Rasmai pakeis pavadinimas mirksiukas.gif
Atsakyti
Parasiau prasymą, kad pakeistų temos pavadinimą, į Tibeto Mastifas....
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2008 02 07, 23:33)
Parasiau prasymą, kad pakeistų temos pavadinimą, į Tibeto Mastifas....

Super drinks_cheers.gif

O kuo vardu Jūsų gražuolė? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngaU.: 07 vasario 2008 - 23:19
Mūsų mergytės vardas yra lenkiškas - Anusha.
Na o dėl charakterio tai galiu pasakyti, kad tai yra judrus šuo, bet ne hiperaktyvus. Ji graitai mokosi, bet labai užsispyrus. Darys tai ko pati nori. Dėl bendravimo su kitais šunimis tai, kai mes pirkome šunį veisėja sakė, kad TM gerai sutaria su visų veislių šunimis. Iš tikrųjų iš mūsų pastebėjimų galiu pasakyti, kad didesniems už save šunims neleidžia savęs skriausti, o su mažiukais - ji jų neskriaudžia. Mūsų mergytė yra žaidus jau su mažuliu Jorkšyro terjeru.

Trumpai tariant šuo tikrai geriai sutaria su įvairionis veislėmis.

O kokį veislyną esate jūs nužiūrėjusi? Jei veislyną, iš kurio mes pirkome, mes galėtume patarpininkauti. mirksiukas.gif Mes su mūsų veisėja tikrai labai susidraugavome. Ji nuostabus žmogus, su puikiais šunimis.
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2008 02 08, 11:44)
Mūsų mergytės vardas yra lenkiškas - Anusha.
Na o dėl charakterio tai galiu pasakyti, kad tai yra judrus šuo, bet ne hiperaktyvus. Ji graitai mokosi, bet labai užsispyrus. Darys tai ko pati nori. Dėl bendravimo su kitais šunimis tai, kai mes pirkome šunį veisėja sakė, kad TM gerai sutaria su visų veislių šunimis. Iš tikrųjų iš mūsų pastebėjimų galiu pasakyti, kad didesniems už save šunims neleidžia savęs skriausti, o su mažiukais - ji jų neskriaudžia. Mūsų mergytė yra žaidus jau su mažuliu Jorkšyro terjeru.

Trumpai tariant šuo tikrai geriai sutaria su įvairionis veislėmis.

O kokį veislyną esate jūs nužiūrėjusi? Jei veislyną, iš kurio mes pirkome, mes galėtume patarpininkauti. mirksiukas.gif Mes su mūsų veisėja tikrai labai susidraugavome. Ji nuostabus žmogus, su puikiais šunimis.

Man tą patį visi veisėjai sakė, su kuriais bendravau, kad puikiai sutaria su šunimis, ypač pažįstamais smile.gif Tik visvien labai saugosiu, gali ir netyčia užgaut, visgi svorio kategorija gerokai ne ta pati biggrin.gif

Aš nusižiūrėjus esu Sengkhry veislyną Vengrijoje, jau prieš kelis metus ties juo apsistojau smile.gif tik sąlygų anksčiau nebuvo, o ir informaciją rinkau (ypač apie sugyvenimą su mažiais smile.gif). O iš kurio veislyno Jūsiškė? Lenkijos kelis veislynus esu pervertus anksčiau, bet neišsisaugojau nuorodų.
Atsakyti
Atrodo jau radau veislyną, iš kurio Jūsų gražuolė smile.gif O į parodas planuojat eiti ar nedomina? smile.gif
Atsakyti
Iš tikrųjų galvojam, bet dar neturim visų skiepų.
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2008 02 08, 14:11)
Iš tikrųjų galvojam, bet dar neturim visų skiepų.

Tai ir per jauna dar, tik nuo 3 mėnesių galima smile.gif

Labai smagu, kad galvojat, nes Lietuvoj labai mažai mačiau dalyvaujančių tibetų. Pagrinde estai, lenkai ir latviai atvažiuoja. O praeitais metais esu mačius tik vieną vietinį tibetuką Lietuvos parodose. Tuo tarpu Estijoje po 30-40 prieš pusantrų metų mačiau paprastose CACinėse parodėlėse. Dabar lyg nurimo jų populiarumas ten ir nebėra tiek daug. Bet rytoj tikiuosi pamatyti daug tibetų smile.gif

Dar žinau porytę tibetų Vilniuj, bet nesu mačius jų parodose. Bet ir retai kada spėdavau tibetų ringą pamatyt, kadangi su savais dalyvaudavau.
Atsakyti