Įkraunama...
Įkraunama...

Vandens filtrai

QUOTE(Zoran @ 2012 11 15, 10:52)
Jei nedarėt tyrimų, tada neaišku kas pasikeitė. Gal vanduo šiaip yra geras pas jus. Aš irgi geriu vandenį visą gyvenimą iš krano tiesiai ir jokiose linijose filtrų apart stambių dalelių nestovi.

aš iš krano negeriu, geriu tik virintą karštą filtruotą vandenį. Tiesiog liginu su prieš tai buvusiais Brita filtrais. Su Brita kažkokį skonį blogą vanduo turėjo, be filtro išvis jį irgi turi, o su Akvaforu nebeturi (aišku jei filtras nepasibaigęs). Na ir tai kad kalkių daug mažiau vandeny manau irgi parodo kad nuvalo neblogai
Atsakyti
QUOTE(Site @ 2012 11 15, 14:05)
aš iš krano negeriu, geriu tik virintą karštą  filtruotą vandenį. Tiesiog liginu su prieš tai buvusiais Brita filtrais. Su Brita kažkokį skonį blogą vanduo turėjo, be filtro išvis jį irgi turi, o su Akvaforu nebeturi (aišku jei filtras nepasibaigęs). Na ir tai kad kalkių daug mažiau vandeny manau irgi parodo kad nuvalo neblogai

Reiškia šį naudoji tik geriamam vandeniui ant kriuklės, o kaip su prausiamu vandeniu ir skalbyklėm? Ten reikia minkštinti taip pat.
Atsakyti
Paskaičiau, kad osmosiniai filtrai blogai, tai kokį filtrą man rinktis? Reikia, kad naikintų nitratus?
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 11 21, 21:14)
Paskaičiau, kad osmosiniai filtrai blogai, tai kokį filtrą man rinktis? Reikia, kad naikintų nitratus?

O kuo jie blogi, mes turim - naudojam - viskas puiku, tik mineralizuot reikia nepamiršt.
Atsakyti
QUOTE(Giedre.vs @ 2012 11 21, 20:18)
O kuo jie blogi, mes turim - naudojam - viskas puiku, tik mineralizuot reikia nepamiršt.

Žinau, kad mineralizuot reikia, bet, kad kai kurie kalba, jog šie filtrai kenkia sveikatai, o kažkaip nesinori sau kenkti. Gelbėjantis nuo vieno š... šokti ant kito doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 11 21, 22:20)
Žinau, kad mineralizuot reikia, bet, kad kai kurie kalba, jog šie filtrai kenkia sveikatai, o kažkaip nesinori sau kenkti. Gelbėjantis nuo vieno š... šokti ant kito  doh.gif

Norint vaneni mineralizuokit,norit jonizuokit bet pirmiauiai ji turi buti svaru.Kas gali man iroyti kad omoso vanuo kenkia musu sveikaitai,jai musu organizmo lastele daro ta pati.
Atsakyti
QUOTE(berta4 @ 2012 11 21, 20:28)
Norint vaneni mineralizuokit,norit jonizuokit bet pirmiauiai ji turi buti svaru.Kas gali man iroyti kad omoso vanuo kenkia musu sveikaitai,jai musu organizmo lastele daro ta pati.

Man reikia filtro, kuris pašalintų iš vandens nitratus biggrin.gif
Atsakyti
Noreciau pasiteirauti apie elektromagnetinius vandens nukalkintojus. Gal kas turi, ar galetu pakomentuoti?
Musu vanduo yra geras, tik per kietas, gerti mums tinka, tik gaila katilo ir vandentiekio sistemos. Gal yra kitu metodu kaip ta vandeni nukalkinti neprisotinant jo druskom? Nes tuomt jis tampa nebetinkamas gerti kaip suprantu.
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 11 21, 21:14)

Osmosiniai filtrai tikrai yra gaidys, nes pašalina iš vandens beveik visas naudingas medžiagas ir padaro vandenį agresyvų, kuris nori atgal prisijungti pašalintas medžiagas, tada pradeda jis traukti jas iš organizmo, taip gadindamas skrandį ir reikalauja smarkaus vitaminų ir kitų medžiagų papildymo iš šalies.
Statai dozatorių po jo su tų medžiagų papildymų, tada kur garantija, kad tos medžiagos kokybiškos, natūraliai kiekiai subalansuoti ir kad apstoviai jų bus po ranka?
Žodžiu gaidys paskutinis ir tiek.

Va tokį pažiūrėk, bet reikia tyrimo, koks kiekis pas tave nitratų?
Judo nitrate reduction
http://judo-online.d...s...;we_start=

JUDO nitrate removal unit
for the removal of nitrates in clear, colorless, iron and manganese
free water by ion exchange.
Design: 2 filter tanks made of fiberglass reinforced polyester, PN
10, built for intermittent operation. Control valve with quick-moun-
ting unit, bypass valve, automatic regeneration.
Filter media: High capacity nitrate-selective anion exchange resin
suitable for use with foodstuffs. Salt solution and storage tank, brine
valve, suction line. Pushbutton for manual release, wall bracket.
Control: Quantity controlled automatic regeneration program, twin
tank system: when a pre-set amount of water is reached the impulse
water meter switches back from the primary tank to the newly rege-
nerated secondary tank. Installation and operation manual.
Technical data:
Inlet/Outlet connection 1 "
Water flow rate 2 m³/h
Temporary water flow rate max. 2,4 m³/h
Pressure min. 3 bar
Pressure max. 6 bar
Operating temp. max. 30 °C
Pressure drop 0,6 bar
Salt per regeneration 0,8 kg
Salt storage tank 40 kg
Power supply 230 V, 50 Hz
Dimensions: nitrate removal system
Length 360 mm
Width 300 mm
Total height 570 mm
Dimensions: storage tank
Diameter 380 mm
Total height 510 mm
Salt sufficient for regenerations max. 50
Type JDN 2

Kainos internete neradau, reikia užklausti pas atstovus Lietuvoje, bet jaučiu, kad bus apie 7000Lt.
Papildyta:
QUOTE(Vita L. @ 2012 11 22, 10:15)
Noreciau pasiteirauti apie elektromagnetinius vandens nukalkintojus. Gal kas turi, ar galetu pakomentuoti?
Musu vanduo yra geras, tik per kietas, gerti mums tinka, tik gaila katilo ir vandentiekio sistemos. Gal yra kitu metodu kaip ta vandeni nukalkinti neprisotinant jo druskom? Nes tuomt jis tampa nebetinkamas gerti kaip suprantu.

Va šitas man kol kas patikimiausiai atrodo.

http://www.superkain...?id_product=808
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zoran: 22 lapkričio 2012 - 09:58
Papildyta:
Va šitas man kol kas patikimiausiai atrodo.

http://www.superkain...?id_product=808
[/quote]

Toki pirma karta net matau, tik nelabai supratau kokiu principu jis veikia. Jetus kaip sudetinga su tais filtrais. Kainos ju nemazos, o kaip issirinkti toki, kuries tikrai veikia. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Zoran @ 2012 11 22, 09:45)
Osmosiniai filtrai tikrai yra gaidys, nes pašalina iš vandens beveik visas naudingas medžiagas ir padaro vandenį agresyvų, kuris nori atgal prisijungti pašalintas medžiagas, tada pradeda jis traukti jas iš organizmo, taip gadindamas skrandį ir reikalauja smarkaus vitaminų ir kitų medžiagų papildymo iš šalies.
Statai dozatorių po jo su tų medžiagų papildymų, tada kur garantija, kad tos medžiagos kokybiškos, natūraliai kiekiai subalansuoti ir kad apstoviai jų bus po ranka?
  Žodžiu gaidys paskutinis ir tiek.

Va tokį pažiūrėk, bet reikia tyrimo, koks kiekis pas tave nitratų?
Judo nitrate reduction
http://judo-online.d...s...;we_start=
JUDO nitrate removal un

Žodžiu, bet 7000 Lt niekas man neišvalys nitratų iš vandens doh.gif , ne man tokios sumos schmoll.gif , jau gręžinį tada geriau padaryti doh.gif

Bet tai kaip juokas ima, negaliu Jūs rėkiate, kad osmosinis filtras yra gaidyyys lotuliukas.gif , o tuo tarpu į až gaunu pasiūlymą pirkti tik osmosinį filtrą, nes jis laaaabai geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
griūk negyvas

O kam parduoda va tokius filtrus, už protingą kainą, įkandamas bet kokiam piliečiui?
http://www.purepro.lt/75.html
Atsakyti
QUOTE(kustuce @ 2012 11 21, 21:20)
Žinau, kad mineralizuot reikia, bet, kad kai kurie kalba, jog šie filtrai kenkia sveikatai, o kažkaip nesinori sau kenkti. Gelbėjantis nuo vieno š... šokti ant kito  doh.gif

Manau kiek žmonių- tiek nuomonių, o tas drąskymasis ir tiesų įrodinėjimas, man asmeniškai jau keistokas. Aš gyvenu sename penkiaaukštyje, kur vamzdžiai sutrūnyję, dažnai bėgdavo rudas vanduo - dabar mūsų vanduo skaidrus, rūdys lieka filtre, niekada nebaisu, kad bėgs oranžinis vanduo ir man šeimai į puodus reiks pilt tokį. O poveikio blogo aš ir nejaučiu, nes mineralizatorius keičiam taip, kaip reikia. Aišku, jei nekeisit - ims traukyt kojas nuo mineralų trūkumo. Manau statant filtrą - reikia išsiaiškinti ir kaip jį prižiūrėt. Pas mus nepigus stovi - vargo nematom.

O dėl valymo nuo nitratų - manau reiktų konsultuotis su to reikalo žinovais.
Atsakyti