Įkraunama...
Įkraunama...

Vandens filtrai

QUOTE(allberto @ 2012 09 11, 15:30)
O kur garantija, kad daiktas uz 5 kLt nesuges po, sakykim, 5 metu...

Čia jau kai pirksi ir derinsiesi turi pirkimo sutartyje būti surašyta. Pačiam neteko pirkti ir tuom nesidomėjau dar, nes paprastai kas duoda labai dideles garantijas dažnai pasirodo tik reklaminiu triuku ir atvirkščiai. Po to pasirodo, kad pas tave vandens duomenys neatitiko filtro ilgalaikei garantijai užtikrinti, jie randa kaip išsisukti.
Paprastai tokiems dalykams gamyklos darydamos pramoninius objektus duoda nuo 1-2 metų garantijas, tai manau kad daugiau duoti jau yra reklaminis triukas ir tada reikia skaityti sąlygas kada ta ilgesnė sutartis galioja, kokios sąlygos aplinkos ir būtent kokioms dalims garantija.
Atsakyti
Gal kas girdejote apie EWT firma ir ju filtrus, ar kas turite?
Atsakyti
SVeiki, reiktu i namus filtro minkstytojo . nelabai norim statyti filtru, kurie isvalo viska ir paskui vel patys prisotina, tikejausi rasti tokio stiliaus kaip mechanine kasete, ar kazkokios pilamos granules kurios karts nuo karto keiciamos, bet trumpam aky uzmetus inete radau, kad pagrinde su atbulineis darbais viska siulo, ir kainos doh.gif
gal kokiu minciu turit? gal kas jau susideja ka? mes name turim ta primini filtriuka , statomas tik ant salto vandens ir reiketu kazko nebrangaus, bet efektyvaus suminkstinant vandeni, nes jau kunui ir rankom kremai nelabai gelbsti, kaip issauseja viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
pasidarėm gręžinuką , stipriai daug geležies , viskas kita lyg ir gerai , kokius filtrus patartumėt ? ir gal kur juos galima pigiau įsigyti ?
Atsakyti
Sveiki visi. Padiskutuokime/pasidalinkime informacija apie nugeležinimo ir nukalkinimo filtrus. Manau, kad per didelė geležies ir kalkių koncentracija nėra retas reiškinys, todėl ši tema turėtų būti naudinga daugeliui iš mūsų.
Pasidalinsiu tuo, ką aš žinau šituo klausimu. Prieš keletą metų pradėjęs gyventi ką tik įsigytame name pastebėjau, kad geriamo vandens kokybė yra prasta. Prastos vandens kokybės simptomai buvo tokie: dvokiantis vanduo, ruduojanti vonia ir kriauklė, periodiškai užsikimšinėjantis unitazo bakelio vandens papildymo mechanizmas, nuoviros arbatinuke, gana greitas vonios plytelių, čiaupų užsiteršimas kalkėmis. Padariau vandens tyrimus (mikrobiologinį ir cheminį). Viskas buvo normos ribose išskyrus: geležis- 2mg/l (norma 0,2mg/l), vandens kietumas 7mmol/l (pagal normas nereglamentuojamas, tačiau 7mmol/l yra viršutinė rekomenduojama riba). Nusprendžiau, kad su per kietu vandeniu susigyvensiu (teks dažniau valyti čiaupus , plyteles ir veidrodžius), o vat su geležim reikia kažką daryti (nemalonus vandens kvapas, plius rudos nuosėdos labai sunkiai nusivalo). Taigi, radau firmą kuri sprendžia šias problemas. Atvažiavo, pastatė ir pajungė. Įrangai dave 2 metų oficialią garantiją, plius žodinę garantiją, kad filtras nepriekaištingai tarnaus min. 6-7 metus, po to bus reikalinga nedidelė paplildoma investicija. Visa tai kainavo 3000Lt (čia prieš 4 metus). Ką aš gavau už tą kainą. Dvi kolonas 10x54 (viena oksidacinė, kita filtravimo), elektrinį vožtuvą AFFO 5000, oro ivedimą į oksidacinę talpą naturalaus pasiurbimo būdu (tokia detalė vadinama inžektoriumi), filtravimo kolonos užpildas 45kg, o koks jis ? (tuo metu man nelabai rūpėjo kokie tie užpildai būna). Tokios komplektacijos filtro nominalus pralaidumas apie 1m3/h. Paminėsiu, kad vienam atsuktam čiaupui reikia apie 0,4m3/h. Vandens tyrimų po filtro pastatymo nedariau, nes ir be jų buvau patenkintas rezultatu. Viskas buvo puiku kokius 2-3 mėnesius, po to prasidėjo problemos (kaip visada biggrin.gif ). Kaip jos pasireiškė. Visų pirma pastebėjau, kad vonia nuo vandens vėl pradeda ruduoti. Atvažiavęs firmos servisistas nustatė dažnesnį filtro prasiplovimą (regeneraciją), buvo kas 7 dienas, persatė kas 4. Vėl kurį laiką viskas buvo gerai. Po to vėl pradėjo vonia ruduoti, atvažiavęs servisistas pareguliavo oro inžektorių (padidino oro pasiurbimo kiekį). Ir vėl kurį laiką buvo gerai. Paskui pastebėjau, kad po truputį mažėja vandens srautas per čiaupą. Vėl skambutis į firmą, šį kartą pasiūlė patikrinti ar neužsikimšęs rūdimis oro inžektorius. Aišku inžektorius buvo užsikimšęs ir išvalius jį reikalai vėl pasitaisė. Reziumuodamas pasakysiu, kad finale filtro aptarnavimą vykdau pats (nusibodo skambinėti ir kviesti). Regeneraciją palikau kas 4 dienas, inžektorių ardau ir valau į metus du kartus. Filtrų pralaidumas krenta ir šiuo metu atsukus čiaupą vandens srautas yra labai mažas. Turiu pasistatęs manometrus prieš filtrą ir po filtro. Prieš filtrą slėgis visada palaikomas pastovus 3,5-4bar, po filtro jis begant menesiams krenta ir dabar yra apie 0,4bar (čia atsukus vieną čiaupą).
Mano išvados:
1. Pardavėjų deklaruojamas slėgio kritimas per filtrą apie 0,5bar galioja tik naujam filtrui. Kaip bus po metų ar daugiau priklauso nuo geležies kiekio vandenyje.
Pas mane geležis viršija normą 10 kartų, todėl manau reikėjo statyti didesnes kolonas.
2. Oro pasiurbimas natūraliu būdu (per inžektorių) nėra geras sprendimas. Manau būtinas oro kompresorius kuris įpučia orą privestinai. Šiuo atveju vietoj inžektoriaus statosi "trišakis". Trišakio vidinis diametras gerokai didesnis už inžektoriaus, todėl jis neturėtų taip dažnai užsikimšti rudžių nuosėdomis. Į trišakį per atbulinį vožtuvą įpučiamas oras. Jei slėgis vamzdyne 3-4bar, kompesorius turi turi pūsti virš 4bar, jis turi būti ne "kinietiškas", kad greitai neužsilenktų. Dažniausiai pardavėjų siūlomas kompresoriaus junginėjimo būdas yra per programuojamą laiko relę. Nustato, kad kompresorius burptelna du kartus per parą po 1-2minutes. Ar toks metodas geras nežinau. Kitas siūlomas kompresoriaus junginėjimo būdas naudojant debitomatį su impulsiniu išėjimu. Šis būdas yra brangesnis. Debitomatis suskaičiuoja pvz 100ltr, duoda impulsą laiko relei, kuri įjungia oro kompresorių 1-2min. Tokiu būdu, gaunasi, kad oro kiekis įpučiamas pagal realų vandens suvartojimą.
3. Kiek išsiaiškinau filtravimo kolonos užpildas yra svarbiausias sistemos komponentas. Užpildų būna visokių, "sunkesnių", kurie pritaikyti filruoti geležiai ir manganui (manganas dvokia panasiai kaip geležis), "lengvesnių", kurie pritaikyti filtruoti daugiau geležiai. Jie net pavadinimus turi, pvz "Birm", "Pyrolox". Vieni labiau laidūs vandeniui, kiti mažiau.

Būtų šaunu jei kas pasidalintų savo patirtimi su nugeležinimo filtrais.
Atsakyti
QUOTE(Natalėja @ 2011 11 29, 10:07)
nupirkome filtrą RO8 EC106M iš šio tinklapio
http://www.pureaquafilter.lt/

Sveiki,
gal kas suprantat, kuo skiriasi siu filtru kasetes nuo Durupio? Durupyje http://www.durupis.l...osmozes_filtrai
komplektas pakeitimui daug pigiau gaunasi (7.1+20.9+7.1+16.5+28 lt = 79.6 lt). Kazin ar dydziai atitinka?
Atsakyti

! 
Brangieji, peržiūrėjau keletą paskutinių puslapių ir paslėpiau visus netikusius pranešimus. Noriu priminti, kad reklama forume yra mokama. Tikiuosi, kad nuo šios mano žinutės pasibaigs kalbos ne į temą ir produktų reklama, priešingu atveju VISIEMS, kurie man sukels bent menkiausią įtarimą, bus skiriami įspėjimai ir poilsis nuo forumo, o jeigu ir toliau nesugebėsite tiesiog diskutuoti, dalintis nuomonėmis ir patarimais filtrų tema forume bus uždaryta. Tad rinkitės, arba tęsiate diskusijas pagal forumo taisykles, arba diskusijų tiesiog nebebus.

Pagarbiai moderatorė
Gorada
Atsakyti
QUOTE(liumcikas @ 2012 09 13, 23:02)
SVeiki, reiktu i namus filtro minkstytojo . nelabai norim statyti filtru, kurie isvalo viska ir paskui vel patys prisotina, tikejausi rasti tokio stiliaus kaip mechanine kasete, ar kazkokios pilamos granules kurios karts nuo karto keiciamos, bet trumpam aky uzmetus inete radau, kad pagrinde su atbulineis darbais viska siulo, ir kainos  doh.gif
gal kokiu minciu turit? gal kas jau susideja ka? mes name turim ta primini filtriuka , statomas  tik ant salto vandens ir reiketu kazko nebrangaus, bet efektyvaus  suminkstinant vandeni, nes jau kunui ir rankom kremai nelabai gelbsti, kaip issauseja viskas  mirksiukas.gif

O kaip mano paminėti prieš tai keliose žinutėse, netinka?
Atsakyti
Mes tai turime jau kokia 10 metų filtrus Aquoaphor ir esame labai patenkinti smile.gif vanduo be skonio, valo gerai. Tik nežinau ar Lietuvoj pardavinėja juos, kažkada Maximoj pirkom daug jų, bet po to kiek žinau dingo.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Site: 14 lapkričio 2012 - 20:31
QUOTE(Site @ 2012 11 14, 21:30)
Mes tai turime jau kokia 10 metų filtrus Aquoaphor ir esame labai patenkinti smile.gif vanduo be skonio, valo gerai. Tik nežinau ar Lietuvoj pardavinėja juos, kažkada Maximoj pirkom daug jų, bet po to kiek žinau dingo.

user posted image

Tyrimus darėte prieš ir po to?
Atsakyti
QUOTE(Zoran @ 2012 11 14, 23:06)
Tyrimus darėte prieš ir po to?

kokius? vandens? ne, nieko nedarėme. Tiesiog aš iš tų žmonių kurie negeria arbatos ir kavos, geriu tik karštą/šiltą vandenį ir esu jautri jo skoniui. Na su šituo filtru jokių pašalinių skonių nepajutau o ir nuosedų virduly buvo kur kas mažiau
Atsakyti
QUOTE(Site @ 2012 11 14, 23:09)
kokius? vandens? ne, nieko nedarėme. Tiesiog aš iš tų žmonių kurie negeria arbatos ir kavos, geriu tik karštą/šiltą vandenį ir esu jautri jo skoniui. Na su šituo filtru jokių pašalinių skonių nepajutau o ir nuosedų virduly buvo kur kas mažiau

Jei nedarėt tyrimų, tada neaišku kas pasikeitė. Gal vanduo šiaip yra geras pas jus. Aš irgi geriu vandenį visą gyvenimą iš krano tiesiai ir jokiose linijose filtrų apart stambių dalelių nestovi.
Atsakyti