Įkraunama...
Įkraunama...

Vandens filtrai

Iš savo patirties galiu pasakyti tiek, kad pas mus kietumas buvo 11, tai jau skaitosi labai kietas. Po minkštinimo filtro jis apie 1,5-2. Kiek man aiškino po tokio kietumo suminkštintas vanduo turi daug natrio ir jis nėra labai gerai mūsų sveikatai. Statė man iš UAB Gamteka Dar galvoju osmosą pasistatyti dėl geriamo vandens, bet vis nerandu vietos jam pastatyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rroses @ 2011 02 21, 12:58)
Iš savo patirties galiu pasakyti tiek, kad pas mus kietumas buvo 11, tai jau skaitosi labai kietas. Po minkštinimo filtro jis apie 1,5-2. Kiek man aiškino po tokio kietumo suminkštintas vanduo turi daug natrio ir jis nėra labai gerai mūsų sveikatai. Statė man iš UAB Gamteka Dar galvoju osmosą pasistatyti dėl geriamo vandens, bet vis nerandu vietos jam pastatyti  smile.gif

4u.gif va būtent dėl to aš ir nenorėjau statyti druskos pagrindo filtro vandeniui minkštinti
Atsakyti
Vyras paeme briosura apie tos geriamojo vandens filtrus.Istudiavus filtravimo frocesa paaiskejo kad valo jie lygiai taip pat ir tuo paciu kas ir balionai. Tik ten dideli o cia miniatiuroj. Toks filtras turi sertifikatus ir apdovanojimus - uz geriausia geriamojo vandens kokybe. Kyla klausymas dideli su sertifikatais blogi o mazi geri, tai kap cia?
Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 02 24, 18:35)
Vyras paeme briosura apie tos geriamojo vandens filtrus.Istudiavus filtravimo frocesa paaiskejo kad valo jie lygiai taip pat ir tuo paciu kas ir balionai. Tik ten dideli o cia miniatiuroj. Toks filtras turi sertifikatus ir apdovanojimus - uz geriausia geriamojo vandens kokybe. Kyla klausymas dideli su sertifikatais blogi o mazi geri, tai kap cia?

4u.gif nelabai supratau klausimo? Klausiat ar dideli, t.y. balionai geresni/prastesni už mažus, t.y. osmosinius filtrus?
Jei toks klausimas, tai mano nieko nereiškiančia neprofesionalia nuomone, ir tie, ir tie tiesiog atlieka savo darbą - valo tai, kam skirti išvalyti smile.gif O geri jie ar blogi kas žino: man nepatinka tai, kad vieną valo - kitu prisotina; tada vėl reikia valyti doh.gif
Bet jei kaip sakot pas jus didelių balionų stovi keletas - tai turbūt vieni viena valo, kiti kita - ko pasekoje ir gaunasi tas "geriausia geriamas vanduo". Dėjau į kabutes, nes...pats pasakymas labai jau kvepia reklama doh.gif nes kiekvienos firmos didelis tai ar mažas filtras bebūtų - yra pats geriausias, pats rimčiausias, ir juo išvalytas vanduo tampa pats geriausias smile.gif Ir visi turi sertifikatus dažniausiai smile.gif - gal reikėtų patikrinti tų sertifikatų rimtumą: t.y. kas išduoda juos g.gif Nes šiuo metu sertifikuotojų nors vežimu vežk, o kiek jų iš tiesų patikimų - bala vėl žino unsure.gif

Ar tikrinot vandenį po filtravimo? bigsmile.gif man įdomu blush2.gif
Atsakyti
Mes irgi ieskome vandens filtro, nes vanduo yra labai kalketas. Turiu klausima: cia daug kas minejo, kad panaudojus filtra vandens nukalkinimui/suminkstinimui, vanduo tampa nebetinkamas gerti. O ar maistui ruosti: arbatoms, sriuboms virti jis tinkamas? Nes mes vienaip ar kitaip geriama vandeni parduotuveje perkame, niekada negeriame is krano, tai mums butu aktualu tik tiek , kad tas filtruotas vanduo tiktu maisto ruosimui.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Semi Sweet @ 2011 03 02, 16:19)
Mes irgi ieskome vandens filtro, nes vanduo yra labai kalketas. Turiu klausima: cia daug kas minejo, kad panaudojus filtra vandens nukalkinimui/suminkstinimui, vanduo tampa nebetinkamas gerti. O ar maistui ruosti: arbatoms, sriuboms virti jis tinkamas? Nes mes vienaip ar kitaip geriama vandeni parduotuveje perkame, niekada negeriame is krano, tai mums butu aktualu tik tiek , kad tas filtruotas vanduo tiktu maisto ruosimui.
Aciu  4u.gif

O tai koks pas jus kietumas?
Atsakyti
O kur galima issityrti vandeni? Nes musu vanduo is iskasto grezinio as jo asmeniskai nenaudoju nei arbatoms. Nes kazkaip bijau ir jis mums itartinai atrodo karta bandziau virinti ji tai pagelto man jis,todel galvoju, kad reike issitirti. Tik neisivaizduoju kur kreiptis. blush2.gif Kazkaip kol rengemes sodyba tai ne pagrindinis klausimas buvo,bet dabar jau pirtis irenkta visai dazniau bunam tai tas vanduo mane labiausei ir neramina unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziviliuke96: 03 kovo 2011 - 02:43
QUOTE(rroses @ 2011 03 02, 21:45)
O tai koks pas jus kietumas?

Parametru dabar tiksliu nepasakysiu, bet sprendziant kaip greitai apkalkeja visa santechnika, virdulys, sprendziu, kad gana didelis.
Atsakyti
QUOTE(ziviliuke96 @ 2011 03 03, 02:37)
O kur galima issityrti vandeni? Nes musu vanduo is iskasto grezinio as jo asmeniskai nenaudoju nei arbatoms. Nes kazkaip bijau ir jis mums itartinai atrodo karta bandziau virinti ji tai pagelto man jis,todel galvoju, kad reike issitirti. Tik neisivaizduoju kur kreiptis. blush2.gif Kazkaip kol rengemes sodyba tai ne pagrindinis klausimas buvo,bet dabar jau pirtis irenkta visai dazniau bunam tai tas vanduo mane labiausei ir neramina unsure.gif

San. epideminėj stotyje
Atsakyti
Taip tikrinom, o ten tai klausymai tom kurie balionu nenori o asmosus ruosiasi statyt - o cia identiskas dalykas jei pasirenki ne viena baliona. Tik va ka dar cia suzinojau... is osmosu siaip tai irgi nerekomenduoja kiekviena diena gert. Turiu dabar laidos irasyma kur apie visus filtrus pasakoja, ekspertizes daro ir taip toliau. Bet jis Tvix' e ir rusu kalba.
Atsakyti
QUOTE(ziviliuke96 @ 2011 03 03, 02:37)
O kur galima issityrti vandeni?

QUOTE(Mergelė @ 2011 03 03, 11:47)
San. epideminėj stotyje

Arba vandentiekio laboratorijoje
Atsakyti
Tai vis vargstat su tais filtrais isradinedami naujus dviracius smile.gif
Atsakyti