QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 09, 22:41)
Matai man reikalingi papildomi šaltiniai tam, kad galėčiau pati kontroliuoti šviesos srautą esant blogam apšvietimui, ir man svarbu mobilumas, studijine fotografija nežinau ar užsiimsiu (niekada nesakau, nes visko gali nutikt
), o šviesa man reikalinga išsinešimui, taigi kaip ir galvočiau apie porą skėtukų. Tačiau dabar visiškai tundrinis klausimas
va čia tarkim parduoda skėtukus (tik pavyzdys)
http://fototechnika.... tai ar čia parsiduoda tik pats skėtis, ar su šviesos šaltiniu, ar tą reikia atskirai pirkt, dar plius stovas blablabla.. jei su šviesos šaltiniu, tai bus impulsinis ar nuolatinis? šitoj vietoj tokia blond jaučiuosi, kad net gėda..
atsiprašau už kvailus klausimus, bet niekur normaliai nerandu paaškinimo..
Man reikia to paties. Man irgi svarbu mobilumas ir universalumas, todėl ir pasirinkau strobistų variantą. Kaip teisingai pastebėjai, idėja yra papildyti egzistuojančią šviesą o ne permušti ją. Būtent rinkinuką su blicais galima ir į lauką išsinešti (pvz saulė pirminis šaltinis, o blicas su skėtuku antrinis) ir į svečius nusivežti (iš karto atrodai rimčiau
)
Gal neaiškiai parašiau pirmame poste
- blicai naudojami tie paprasti, kur dedami ant fotiko. Tik ant fotiko jų nedėsiu, o dėsiu ant stovo su skėčiu. Taii jokių paoildomų maitinimo šaltinių nereikia.
Štai mano komplektukas:
-stovas
-laikiklis - dedasi ant stovo, į jį tvirtinasi skėtis ir blicas
-skėtis - tvirtinasi į laikiklį
-blicas - tvirtinasi į laikiklį
, prie blico jungiasi synchro radio receiveris
-synchro radio receiveris - jungiasi prie blico, paleidžia blicą fotografuojant
-synchro radio trigeris - dedasi ant fotiko į blico vietą. Vienas trigeris gali paleisti bet kiek blicų su receiveriais.
Viso bus 2 stovai su skėčiais ir blicais. Smagiausia, kad tiek stovai tiek fotoaparatas neturi nei vieno laido. Paimi tokį stovą ir nešiesi kur nori. Lieka tik skėtuką išskleisti.
Tavo nuorodoje, 115 kainuoja 1 skėtis (be lempų, stovų ir laikiklių). Be to skėtukai mažoki - duos kietesnę šviesą. Pasižvalgyk eBay, ten skėčiai su atsiuntimu bus 2-3 kartus pigesni.
Va mano skėtukai. To balto, juodas viršus nusiima (matosi atsegtas kraštas) ir galima šviesti per jį - efektas panašus kaip softboxo.