Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2008 02 09, 19:53)
O man žinok trečia. Ir tik trečia. Pirmojoj norėtūsi, kad draugė žiūrėtų į tą pusę, iš kur sklinda šviesa. Spalvos, saulės apšviesta siena, draugės pozicija kadre - viskas pliusai. Nusuktas žvilgsnis kažkaip nesiderina. Šiaip pirmoji galėtų būti stipriausia. Antrojoje nėra nieko, kas pateisintų tokią kompoziciją.

ta prasme, kad pirmoj nuotraukoj žiūrėčiau į viršutinį kampą? taip supratau? g.gif bet matai, kai nuotaika yra - Kai gyvenime nebesinori nieko - tai manau, kad tas žiūrėjimas žemyn pateisinamas ax.gif . dėkui už pastabas 4u.gif

pratęst tokios nuotaikos serijos nenorėčiau smile.gif . kažkaip pačiai buvo labai netikėtas sprendimas nusifotografuot ir dar viešai parodyt rolleyes.gif . nes kažkada sakiau, kad taip tikrai nesifotografuosiu ir jokiais auto neužsiiminėsiu doh.gif
Atsakyti
tiesa, almante k, man patinka tavo nuotraukos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 02 09, 20:47)
Pabandžiau pavarijuoti retro tema blush2.gif

man pirmoji visai įdomiai žiūrisi. tik ta ranka peršviesta gal nelabai. bet šiaip kompoziciškai visai patinka.
o antroj - tas morkavas atspalvis šiek tiek erzina. odos atspalvis beveik identiškas skėčiui g.gif ir dar pasikartosiu, kažkada jau buvau minėjus - man gražiau kai žiūri tiesiai į mane iš nuotraukos mirksiukas.gif . arba kaip pirmoj nuotraukoj žemyn.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 09, 22:00)
odos atspalvis beveik identiškas skėčiui  g.gif  ir dar pasikartosiu, kažkada jau buvau minėjus - man gražiau kai žiūri tiesiai į mane iš nuotraukos  mirksiukas.gif . arba kaip pirmoj nuotraukoj žemyn.

Kad oda ir yra ruda kaip negro doh.gif . Žinai, o aš pamačiau savo fotkes iš Tailando, ten visur gi nepozuoju, tiesiai žiūriu, ir sau nepatinku unsure.gif . Veidas kažkoks kvadratinis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 09, 19:01)
Dabar turiu tokį tundrišką klausimą blush2.gif papasakokit apie skėčius ir softboxus - tarkim perki softboksą, ar skėtį, tai jau su visom lempom? ar dar kažkoki priedai ten reikalingi? Svarstau dėl papildomo šviesos srauto, tačiau daug dvejoju - blykstė ar tie agregatai, nes naudosiu praktiškai tik tuomet, jei paprašys kas fotosesijikės (ko dažnėja pastaruoju metu blush2.gif )..

Džiugu, kad ir daugiau bendraminčių atsirado smile.gif
Aš jau pradėjau komplektuoti savo "mini" studiją. Kaip tik šiandien gavau skėčius, pirktus eBay biggrin.gif. Galiu įdėti nuotraukytę, jeigu įdomu blush2.gif
Mano poreikiai panašūs ir aš pasirinkau sprendimą su blicais. Yra netgi toks kaip ir fotografų (strobistai) judėjimas, kurie fotografuoja su blicais, bet blicas aisku būna ne ant fotoaparato.

Trumpai apie apšvietimą (jeigu kas konkrečiai domina, tai klauskit). Galima naudoti arba studijines lempas arba paprastus blicus.

Lempos:
+galinga - galima gauti ir 1000Ws (jeigu nesidomėjai apšvietimu ir vatsekundės nieko nesako, tai galima įsivaizduoti, kad 1000Ws lempa blykstelėdama (maždaug per 1/800 sek) išspinduliuos tokį apšvietimą, kiek šviesos gautum šviesdama su 1000W lempa ir laikydama 1sek išlaikymą).
+modeliavimo lempos
-didelė
-jungiasi į 220
-brangi

Blykstės:
+pigesnės
+mažesnės
+nereikia laidų
-silpnesnės (~80Ws)

Šviesos minkštinimui yra įvairių priemonių. Tolygiausią minkštą šviesą duoda softboxas, bet jis ir brangiausias. Be to šiek tiek griozdiškas.
Antroje vietoje įvairūs skėčiai. Dažniausiai sutinkami - sidabriniai, balti atspindintys ir balti peršviečiami. Aš pirkau vieną sidabrinį, o kitą baltą, kuris gali būti naudojamas ir kaip atspindintis ir kaip peršviečiamas.

Galiausiai reikia visų pagalbinių detalių - stovų, blicų ie skėčių laikiklių, sinchronizavimo priemonių.

Galvojau iš pradžių ir aš komplektą pirkti, bet tokio kur būtų visa tai ko man reikia - neradau. Taigi komplektuoju pati. Viskas jau užsakyta. Gavosi gerokai pigiau negu pirkti komplektą lietuvoje, įdomiau ir moderniau thumbup.gif. Visas apšvietimas sinchronizuotas radio bangomis, taigi nebus visiškai jokių laidų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 02 09, 21:03)
Kad oda ir yra ruda kaip negro doh.gif . Žinai, o aš pamačiau savo fotkes iš Tailando, ten  visur gi nepozuoju, tiesiai žiūriu, ir sau nepatinku unsure.gif . Veidas kažkoks kvadratinis blush2.gif

visai ne tongue.gif aš gi skaičiau tavo reportažą mirksiukas.gif asmeniškai man, kai taip žiūri į viršų atrodai išsigandusi. o vat pirmoj nuotraukoj - tokia graži, susimąsčiusi.
Atsakyti

Kaip paprastai įkelti nuotraukike ? PAGALBOJE Ten tiek visko prirašyta.

Ačiū

Norėčiau parodyti pora savo darbų.

Atsakyti
QUOTE(olo @ 2008 02 09, 21:24)
Kaip paprastai įkelti nuotraukike ? PAGALBOJE Ten tiek visko prirašyta.

Ačiū

Norėčiau parodyti pora savo darbų.

kol nesurinksi atitinkamo žinučių kiekio (ar tik ne 100) negalima įkelti nuotraukų tiesiai čia ar kitur. toks apribojimas. tačiau gali įdėti nuorodą čia. arba įdėt nuorodą ir gražiai paprašyt, kad kas įkeltų tiesiai į puslapį. nepastebėsi ir galėsi kelti pats/pati 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 02 09, 22:28)
kol nesurinksi atitinkamo žinučių kiekio (ar tik ne 100) negalima įkelti nuotraukų tiesiai čia ar kitur. toks apribojimas. tačiau gali įdėti nuorodą čia. arba įdėt nuorodą ir gražiai paprašyt, kad kas įkeltų tiesiai į puslapį. nepastebėsi ir galėsi kelti pats/pati  4u.gif

Suuuuupratau !!!!

PATS cool.gif
Atsakyti
Elina - sharpas ry6kumo tikrai nepriduos wink.gif reikia to siekti fotografuojant, juk tiek daug mokeisi ir visai neblogai gavosi wink.gif ir šarpo visai nebereikėjo smile.gif Man iš tavo auto labiau patiko antra, na gal ir atrodai kiek išsigandusi antot Bitės biggrin.gif bet man patiko, kompozicija, tačiau.. tikrai labai trikdo tas morkavas atspalvis, jis yra daugelyje tavo spalvotų nuotraukų, aš sakyčiau čia su WB nesusitvarkai, ir dar norisi lygaus fono už tavęs, o ne gėlėtų užuolaidų smile.gif

Ačiū laputaite! Matai man reikalingi papildomi šaltiniai tam, kad galėčiau pati kontroliuoti šviesos srautą esant blogam apšvietimui, ir man svarbu mobilumas, studijine fotografija nežinau ar užsiimsiu (niekada nesakau, nes visko gali nutikt biggrin.gif ), o šviesa man reikalinga išsinešimui, taigi kaip ir galvočiau apie porą skėtukų. Tačiau dabar visiškai tundrinis klausimas blush2.gif va čia tarkim parduoda skėtukus (tik pavyzdys) http://fototechnika.... tai ar čia parsiduoda tik pats skėtis, ar su šviesos šaltiniu, ar tą reikia atskirai pirkt, dar plius stovas blablabla.. jei su šviesos šaltiniu, tai bus impulsinis ar nuolatinis? šitoj vietoj tokia blond jaučiuosi, kad net gėda.. blush2.gif atsiprašau už kvailus klausimus, bet niekur normaliai nerandu paaškinimo..
Atsakyti
QUOTE(almantė_k @ 2008 02 09, 18:41)
mergaites, kaip jus karpytumet sita nuotrauka?

kadangi nesu mergaitė, bet atsakysiu. Ne nuo karpymo pradėčiau, bet sumažinčiau mėlynos ir žalios spalvos šiek tiek. Žalia ypač kerta per akis.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 09, 12:58)

Bite Maja,
OOO, o kokio nerealau grozio nuotrauka wub.gif wub.gif wub.gif
Is triju - si man labiausiai patiko.
Ir kompozicija, ir zvilgsnis aukstumoj wub.gif Ziuriu, kitiems labiausiai patiko 1 ir 2 variantas, bet man portrete norisi zvilgsnio. Spalvota netaip patiko - prapuole akys.
Atsakyti