QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 09, 19:01)
Dabar turiu tokį tundrišką klausimą
papasakokit apie skėčius ir softboxus - tarkim perki softboksą, ar skėtį, tai jau su visom lempom? ar dar kažkoki priedai ten reikalingi? Svarstau dėl papildomo šviesos srauto, tačiau daug dvejoju - blykstė ar tie agregatai, nes naudosiu praktiškai tik tuomet, jei paprašys kas fotosesijikės (ko dažnėja pastaruoju metu
)..
Džiugu, kad ir daugiau bendraminčių atsirado
Aš jau pradėjau komplektuoti savo "mini" studiją. Kaip tik šiandien gavau skėčius, pirktus eBay
. Galiu įdėti nuotraukytę, jeigu įdomu
Mano poreikiai panašūs ir aš pasirinkau sprendimą su blicais. Yra netgi toks kaip ir fotografų (
strobistai) judėjimas, kurie fotografuoja su blicais, bet blicas aisku būna ne ant fotoaparato.
Trumpai apie apšvietimą (jeigu kas konkrečiai domina, tai klauskit). Galima naudoti arba studijines lempas arba paprastus blicus.
Lempos:
+galinga - galima gauti ir 1000Ws (jeigu nesidomėjai apšvietimu ir vatsekundės nieko nesako, tai galima įsivaizduoti, kad 1000Ws lempa blykstelėdama (maždaug per 1/800 sek) išspinduliuos tokį apšvietimą, kiek šviesos gautum šviesdama su 1000W lempa ir laikydama 1sek išlaikymą).
+modeliavimo lempos
-didelė
-jungiasi į 220
-brangi
Blykstės:
+pigesnės
+mažesnės
+nereikia laidų
-silpnesnės (~80Ws)
Šviesos minkštinimui yra įvairių priemonių. Tolygiausią minkštą šviesą duoda softboxas, bet jis ir brangiausias. Be to šiek tiek griozdiškas.
Antroje vietoje įvairūs skėčiai. Dažniausiai sutinkami - sidabriniai, balti atspindintys ir balti peršviečiami. Aš pirkau vieną sidabrinį, o kitą baltą, kuris gali būti naudojamas ir kaip atspindintis ir kaip peršviečiamas.
Galiausiai reikia visų pagalbinių detalių - stovų, blicų ie skėčių laikiklių, sinchronizavimo priemonių.
Galvojau iš pradžių ir aš komplektą pirkti, bet tokio kur būtų visa tai ko man reikia - neradau. Taigi komplektuoju pati. Viskas jau užsakyta. Gavosi gerokai pigiau negu pirkti komplektą lietuvoje, įdomiau ir moderniau
. Visas apšvietimas sinchronizuotas radio bangomis, taigi nebus visiškai jokių laidų