QUOTE(bite maja @ 2008 02 09, 02:12)
grįžau bet turbūt jau eisiu ir aš miegot.
Labanakt
As dziaugiuosi, kad pas mus temoj tiek vyru ir tiek ismananciu techninius dalykus Va nei uz ka gyvenime nebuciau taip tiksliai ir aiskiai paaiskinus Avedai del ko geriausia fotografuot ant M...
tik man andriuska, tik man - apsiprast ir susidraugaut su kamera reikia, ranka ir aki atmust aciu uz patarimus
tiesa, norejau paklausti ar ekspozicija is akies skaiciuojat, ar eksponometrais? as bandziau is akies (na ir trupucio ziniu), dabar persirasiau sunny rule lentele, bandysiu pagal ja
del tos ''sachtos'', tai e-bay labai retai ju buna, o jei buna, tai kaina beveik kaip parduotuvej...
californiagirl, as nesu juostu profas, net ta push prossecing suprantu taip - tokias juosteles galima paspausti ant ISO. sakykim siuo atveju ISO 3200, bet galima nustatyti, kad fotoaparatas fotografuotu i ja, kaip i 6400, tik tokiu atveju ryskinant reikia ar tai ilgiau ar tai trumpiau ten chemikaluose laikyti. Bet fotografuosi kaip i 3200, tai ir ryskinimo procesas iprastinis labai laukiu daugiau ismananciu paaiskinimo
QUOTE(andriuska @ 2008 02 08, 13:43)
ar tik tau problema su fokusavimu, ar ir vyrui?
tik man andriuska, tik man - apsiprast ir susidraugaut su kamera reikia, ranka ir aki atmust aciu uz patarimus
tiesa, norejau paklausti ar ekspozicija is akies skaiciuojat, ar eksponometrais? as bandziau is akies (na ir trupucio ziniu), dabar persirasiau sunny rule lentele, bandysiu pagal ja
del tos ''sachtos'', tai e-bay labai retai ju buna, o jei buna, tai kaina beveik kaip parduotuvej...
californiagirl, as nesu juostu profas, net ta push prossecing suprantu taip - tokias juosteles galima paspausti ant ISO. sakykim siuo atveju ISO 3200, bet galima nustatyti, kad fotoaparatas fotografuotu i ja, kaip i 6400, tik tokiu atveju ryskinant reikia ar tai ilgiau ar tai trumpiau ten chemikaluose laikyti. Bet fotografuosi kaip i 3200, tai ir ryskinimo procesas iprastinis labai laukiu daugiau ismananciu paaiskinimo
QUOTE(wyshnia @ 2008 02 09, 01:52)
Aciuks Ne visai aisku Bet kazin ar verta tokia juosta pirkti, jei ne pati ryskinu
Delioju archyvus...senus juostinius Kadangi siandien idetas nuotraukas ant pirstu galim suskaiciuoti, idedu savo pora senienu. Keleta jau anksciau matet...
Pakausius net pries 6 metus kapojau Cia mano dickius.
Vidurinis sunelis. Atplaukes pieno puta
Cia jam 6men., kiek plauku turejo jau tada ir jei galit patiketi buvo su masinele jau skustas viena karta(ne visai plikai) iki sios nuotraukos
Papildyta:
QUOTE(AVEDA @ 2008 02 08, 19:35)
siandien fotkinau mazaji (sorry, tiem kuriem atsibodo vaiku nuotraukos bet nieko daugiau idomiau namuose nematau
Yra kam niekada vaiku nuotraukos neatsibos
Na jau vyrai paaiskino, kad su blykse reikia M rezimu fotografuoti ir kodel....As irgi visada tik M rez. fotografuoju su blykse, jokiu problemu
O nuotraukai kontrasto daugiau siek tiek reikia, gal ne tiek daug kaip Geterr padare, bet reikia...Dabar tokia- i violetini pilka ruka nesa
QUOTE(Elina @ 2008 02 08, 22:33)
Tiesiog "Pasiilgau....."
Dar suniuko snukucio rykaus noris A cia tas pats isdykelis, kuris tavo berniuka sukandziojo???
QUOTE(panfulia @ 2008 02 08, 23:28)
Sveiki Leiskite ir man prisijungti prie jusu kompanijos ir parodyti keleta nuotrauku
Sveika, junkis drasiai
QUOTE(andriuska @ 2008 02 08, 22:47)
aperture priority fotografuojant su blicu pats blogiausias pasirinkimas. shuter priority irgi ne ką geriau. Manual režimas. pasirenkat norimą diafragmą pagal norimą ryškumo gylį.
Jeigu blykstėje įjungtas M nustatymas, tuomet ir fotoaparatą reikėtų nustatyti į M. Tačiau jeigu blykstė naudojama ETTL, tuomet taip sakyti nevisai teisinga.
1) Fotoaparatą nustačius į P arba M, ETTL skaičiuos blykstės galingumą taip, lyg tai būtų pagrindinis šviesos šaltinis.
2) Fotoaparatą nustačius į Av arba Tv, ETTL skaičiuos blykstės galingumą taip, lyg tai būtų antrinis šviesos šaltinis arba kitaip sakant darys "fill flash". Fill flash pvz galima naudoti dieną šešėlių suminkštinimui. Turbūt matėte kaip vestuvių fotografai lauke dieną fotografuoja su blykste.
Naudojant šį režimą reikia turėti omeny, kad fotoaparatas parinks tokį išlaikymą (Av atveju) arba diafragmą (Tv atveju) lyg fotografuotumėte be blykstės. Todėl šie nustatymai netinka fotografuoti tamsoje.
Atbegau padekot Desiree uz malonu siurpriza labai pradziuginai,ne tas zodis dar tavo atviruko neperskaiciau,ir is kart apie sapna pagalvojau,o ziuriu tu gera atminti turi labai tau ACIU
Bitele,tavo drauge lb grazi man pirma lb patinka,kad ir tos erdves daug,j/b zinai mano nuomone,as uz spalvas o trecioj gal truputi persviesta kairiam sone.bet pirma man lb miela,toks siltumas sklinda
Zveris,lb aciu uz atsakyma tavo pastebejimas lb teisingas,bet kas deda nuotrauka,visada tikisi komentaru
Californiagirl,pas tave talentas is senu laiku tu ir pries 6 metus,puikiai fotografavai
Bitele,tavo drauge lb grazi man pirma lb patinka,kad ir tos erdves daug,j/b zinai mano nuomone,as uz spalvas o trecioj gal truputi persviesta kairiam sone.bet pirma man lb miela,toks siltumas sklinda
Zveris,lb aciu uz atsakyma tavo pastebejimas lb teisingas,bet kas deda nuotrauka,visada tikisi komentaru
Californiagirl,pas tave talentas is senu laiku tu ir pries 6 metus,puikiai fotografavai
Bite, man pirma labai patinka, bet matiosi labai aiski aureole. patinka del sviesos, kompozicijos, spalvu, snekejimo. Puikiai
Ir kitos idomios. Zinai kas kliuna(nepatikesi:))), issipesioje plaukuciai:))
QUOTE(gus @ 2008 02 09, 13:02)
trečioji ala high key kažkas panašaus
QUOTE(valanda @ 2008 02 09, 13:12)
Bite, man pirma labai patinka, bet matiosi labai aiski aureole. patinka del sviesos, kompozicijos, spalvu, snekejimo. Puikiai
dėl tos aureolės tai įdomiai. pirmą kartą šarpo turbūt nedėjau. nesuprantu, iš kur ji gali atsirast.
natūralus variantas.... na, beveik natūralus
Bite Maja man patiko 1 ir 2, bet kaip Valanda pastebejo yra aureole, o as jau pradeja galvoti kad manyje kazkokie sugebejimai nauji atsirado, matyti auras
Del nuotrauku komentavimo as kuo toliau tuo labiau suprantu kad negaliu komentuoti tiesiog nustojau matyti trukumus, o jei jie labai matomi, tada ir be manes daug kas pakomentuoja, arba praleidzia kaip nepastebeta
Del nuotrauku komentavimo as kuo toliau tuo labiau suprantu kad negaliu komentuoti tiesiog nustojau matyti trukumus, o jei jie labai matomi, tada ir be manes daug kas pakomentuoja, arba praleidzia kaip nepastebeta
QUOTE(californiagirl @ 2008 02 09, 07:39)
Aciuks Ne visai aisku Bet kazin ar verta tokia juosta pirkti, jei ne pati ryskinu
Verta verta, fotografuok kaip i 3200 ir viskas bus kaip turi but
...neaiskintoja as visai...
QUOTE(laputaitė @ 2008 02 09, 11:38)
Jeigu blykstėje įjungtas M nustatymas, tuomet ir fotoaparatą reikėtų nustatyti į M. Tačiau jeigu blykstė naudojama ETTL, tuomet taip sakyti nevisai teisinga.
su situo nelabai sutinku, bet nesigincysiu, palauksiu ka geresni aiskintojai parasys
QUOTE(bite maja @ 2008 02 09, 11:58)
Bitele, nu gi grazi tavo drauge Man patinka pirmasis - ir jo beveik originalas labiau nei tas perdarytas ( bet manau cia daugiau skonio reikalas del spalvu). Patinka erdve, poza, man si nuotrauka turi nuotaika vertimas i jb taip pat patinka - tik tose nuotraukose man kompoziciskai kazkas ne taip ar su distanciniu fotografavai?
QUOTE(wyshnia @ 2008 02 09, 14:31)
Bitele, nu gi grazi tavo drauge Man patinka pirmasis - ir jo beveik originalas labiau nei tas perdarytas ( bet manau cia daugiau skonio reikalas del spalvu). Patinka erdve, poza, man si nuotrauka turi nuotaika vertimas i jb taip pat patinka - tik tose nuotraukose man kompoziciskai kazkas ne taip ar su distanciniu fotografavai?
dėkui už nuomonę
neturiu aš distancinio... laksčiau nuo kėdės prie fotiko