Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

grįžau biggrin.gif bet turbūt jau eisiu ir aš miegot.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 09, 02:12)
grįžau  biggrin.gif bet turbūt jau eisiu ir aš miegot.

Labanakt
Atsakyti
As dziaugiuosi, kad pas mus temoj tiek vyru ir tiek ismananciu techninius dalykus 4u.gif Va nei uz ka gyvenime nebuciau taip tiksliai ir aiskiai paaiskinus Avedai del ko geriausia fotografuot ant M... drinks_cheers.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 02 08, 13:43)
ar tik tau problema su fokusavimu, ar ir vyrui?

tik man andriuska, tik man - apsiprast ir susidraugaut su kamera reikia, ranka ir aki atmust smile.gif aciu uz patarimus 4u.gif
tiesa, norejau paklausti ar ekspozicija is akies skaiciuojat, ar eksponometrais? as bandziau is akies (na ir trupucio ziniu), dabar persirasiau sunny rule lentele, bandysiu pagal ja unsure.gif
del tos ''sachtos'', tai e-bay labai retai ju buna, o jei buna, tai kaina beveik kaip parduotuvej... unsure.gif

californiagirl, as nesu juostu profas, net ta push prossecing suprantu taip - tokias juosteles galima paspausti ant ISO. sakykim siuo atveju ISO 3200, bet galima nustatyti, kad fotoaparatas fotografuotu i ja, kaip i 6400, tik tokiu atveju ryskinant reikia ar tai ilgiau ar tai trumpiau ten chemikaluose laikyti. Bet fotografuosi kaip i 3200, tai ir ryskinimo procesas iprastinis g.gif labai laukiu daugiau ismananciu paaiskinimo smile.gif

Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 02 09, 01:52)
californiagirl, as nesu juostu profas, net ta push prossecing suprantu taip - tokias juosteles galima paspausti ant ISO. sakykim siuo atveju ISO 3200, bet galima nustatyti, kad fotoaparatas fotografuotu i ja, kaip i 6400, tik tokiu atveju ryskinant reikia ar tai ilgiau ar tai trumpiau ten chemikaluose laikyti. Bet fotografuosi kaip i 3200, tai ir ryskinimo procesas iprastinis g.gif labai laukiu daugiau ismananciu paaiskinimo smile.gif

Aciuks 4u.gif Ne visai aisku biggrin.gif Bet kazin ar verta tokia juosta pirkti, jei ne pati ryskinu g.gif

Delioju archyvus...senus juostinius ax.gif Kadangi siandien idetas nuotraukas ant pirstu galim suskaiciuoti, idedu savo pora senienu. Keleta jau anksciau matet...

Pakausius net pries 6 metus kapojau biggrin.gif Cia mano dickius.
user posted image

Vidurinis sunelis. Atplaukes pieno puta biggrin.gif
Cia jam 6men., kiek plauku turejo jau tada doh.gif ir jei galit patiketi buvo su masinele jau skustas viena karta(ne visai plikai) iki sios nuotraukos biggrin.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(AVEDA @ 2008 02 08, 19:35)
siandien fotkinau mazaji (sorry, tiem kuriem atsibodo vaiku nuotraukos bet nieko daugiau idomiau namuose nematau smile.gif

Yra kam niekada vaiku nuotraukos neatsibos mirksiukas.gif
Na jau vyrai paaiskino, kad su blykse reikia M rezimu fotografuoti ir kodel....As irgi visada tik M rez. fotografuoju su blykse, jokiu problemu mirksiukas.gif
O nuotraukai kontrasto daugiau siek tiek reikia, gal ne tiek daug kaip Geterr padare, bet reikia...Dabar tokia- i violetini pilka ruka nesa g.gif

QUOTE(Elina @ 2008 02 08, 22:33)
Tiesiog "Pasiilgau....."

Dar suniuko snukucio rykaus noris ax.gif A cia tas pats isdykelis, kuris tavo berniuka sukandziojo???

QUOTE(panfulia @ 2008 02 08, 23:28)
Sveiki  smile.gif  Leiskite ir man prisijungti prie jusu kompanijos ir parodyti keleta nuotrauku  smile.gif

Sveika, junkis drasiai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 09 vasario 2008 - 07:47
QUOTE(andriuska @ 2008 02 08, 22:47)
aperture priority fotografuojant su blicu pats blogiausias pasirinkimas. shuter priority irgi ne ką geriau. Manual režimas. pasirenkat norimą diafragmą pagal norimą ryškumo gylį.

Jeigu blykstėje įjungtas M nustatymas, tuomet ir fotoaparatą reikėtų nustatyti į M. Tačiau jeigu blykstė naudojama ETTL, tuomet taip sakyti nevisai teisinga.

1) Fotoaparatą nustačius į P arba M, ETTL skaičiuos blykstės galingumą taip, lyg tai būtų pagrindinis šviesos šaltinis.

2) Fotoaparatą nustačius į Av arba Tv, ETTL skaičiuos blykstės galingumą taip, lyg tai būtų antrinis šviesos šaltinis arba kitaip sakant darys "fill flash". Fill flash pvz galima naudoti dieną šešėlių suminkštinimui. Turbūt matėte kaip vestuvių fotografai lauke dieną fotografuoja su blykste.
Naudojant šį režimą reikia turėti omeny, kad fotoaparatas parinks tokį išlaikymą (Av atveju) arba diafragmą (Tv atveju) lyg fotografuotumėte be blykstės. Todėl šie nustatymai netinka fotografuoti tamsoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laputaitė: 09 vasario 2008 - 11:41
draugės portretas mirksiukas.gif
laukiu komentarų dėl visko - kompozicijos, spalvų, j/b etc.
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Atbegau padekot Desiree uz malonu siurpriza biggrin.gif labai pradziuginai,ne tas zodis biggrin.gif dar tavo atviruko neperskaiciau,ir is kart apie sapna pagalvojau,o ziuriu tu gera atminti turi mirksiukas.gif labai tau ACIU wub.gif
Bitele,tavo drauge lb grazi mirksiukas.gif man pirma lb patinka,kad ir tos erdves daug,j/b zinai mano nuomone,as uz spalvas biggrin.gif o trecioj gal truputi persviesta g.gif kairiam sone.bet pirma man lb miela,toks siltumas sklinda 4u.gif
Zveris,lb aciu uz atsakyma 4u.gif tavo pastebejimas lb teisingas,bet kas deda nuotrauka,visada tikisi komentaru mirksiukas.gif
Californiagirl,pas tave talentas is senu laiku mirksiukas.gif tu ir pries 6 metus,puikiai fotografavai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gus: 09 vasario 2008 - 13:03
Bite, man pirma labai patinka, bet matiosi labai aiski aureole. patinka del sviesos, kompozicijos, spalvu, snekejimo. Puikiai
Ir kitos idomios. Zinai kas kliuna(nepatikesi:))), issipesioje plaukuciai:))
Atsakyti
QUOTE(gus @ 2008 02 09, 13:02)
Bitele,tavo drauge lb grazi mirksiukas.gif man pirma lb patinka,kad ir tos erdves daug,j/b zinai mano nuomone,as uz spalvas biggrin.gif o trecioj gal truputi persviesta g.gif kairiam sone.bet pirma man lb miela,toks siltumas sklinda 4u.gif

trečioji ala high key kažkas panašaus blush2.gif

QUOTE(valanda @ 2008 02 09, 13:12)
Bite, man pirma labai patinka, bet matiosi labai aiski aureole. patinka del sviesos, kompozicijos, spalvu, snekejimo. Puikiai
Ir kitos idomios. Zinai kas kliuna(nepatikesi:))), issipesioje plaukuciai:))

dėl tos aureolės tai įdomiai. pirmą kartą šarpo turbūt nedėjau. nesuprantu, iš kur ji gali atsirast.
natūralus variantas.... na, beveik natūralus smile.gif
user posted image
Atsakyti
Bite Maja man patiko 1 ir 2, bet kaip Valanda pastebejo yra aureole, o as jau pradeja galvoti kad manyje kazkokie sugebejimai nauji atsirado, matyti auras biggrin.gif

Del nuotrauku komentavimo ax.gif as kuo toliau tuo labiau suprantu kad negaliu komentuoti unsure.gif tiesiog nustojau matyti trukumus, o jei jie labai matomi, tada ir be manes daug kas pakomentuoja, arba praleidzia kaip nepastebeta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2008 02 09, 07:39)
Aciuks 4u.gif  Ne visai aisku biggrin.gif  Bet kazin ar verta tokia juosta pirkti, jei ne pati ryskinu g.gif

Verta verta, fotografuok kaip i 3200 ir viskas bus kaip turi but 4u.gif
...neaiskintoja as visai... ax.gif

QUOTE(laputaitė @ 2008 02 09, 11:38)
Jeigu blykstėje įjungtas M nustatymas, tuomet ir fotoaparatą reikėtų nustatyti į M. Tačiau jeigu blykstė naudojama ETTL, tuomet taip sakyti nevisai teisinga.

g.gif su situo nelabai sutinku, bet nesigincysiu, palauksiu ka geresni aiskintojai parasys g.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 02 09, 11:58)
draugės portretas  mirksiukas.gif
laukiu komentarų dėl visko - kompozicijos, spalvų, j/b etc.

Bitele, nu gi grazi tavo drauge 4u.gif Man patinka pirmasis - ir jo beveik originalas labiau nei tas perdarytas ( bet manau cia daugiau skonio reikalas del spalvu). Patinka erdve, poza, man si nuotrauka turi nuotaika smile.gif vertimas i jb taip pat patinka - tik tose nuotraukose man kompoziciskai kazkas ne taip unsure.gif 4u.gif ar su distanciniu fotografavai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 02 09, 14:31)
Bitele, nu gi grazi tavo drauge 4u.gif Man patinka pirmasis - ir jo beveik originalas labiau nei tas perdarytas ( bet manau cia daugiau skonio reikalas del spalvu). Patinka erdve, poza, man si nuotrauka turi nuotaika smile.gif vertimas i jb taip pat patinka - tik tose nuotraukose man kompoziciskai kazkas ne taip unsure.gif  4u.gif ar su distanciniu fotografavai? g.gif

dėkui už nuomonę 4u.gif
neturiu aš distancinio... laksčiau nuo kėdės prie fotiko biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 09 vasario 2008 - 14:46