Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Prijungė internetą at laptopo clap.gif tai bent tuo galiu džiaugtis..

Westa, tele objektyvas, tai židinio nuotolis nuo kokio 100mm, kambary toks visai netinka, nebent kaip Mindoozas sakė portretam, jei kalbėjai apie kokį 24-70mm tai nėra joks tele, teleobjektyvą tu jau turi wink.gif (70-200)
Papildyta:
Aš pradedu mąstyti apie kitinio keitimą su didesne skyle.. yra minčių ir apie blykstę, bet dar abejoju, ar jos iš viso man reikia unsure.gif buvo keletas kartų, kai norėjos, bet tie kartai ant pirštų suskaičiuojami.. šiuo metu turiu išeitį - jei reikės fotografuoti kur tamsu, tai dėsiuos 3200 juostą, norėsis spalvų tada Portra 800.. juosta vs. skaitmena šiuo metu labai sėkmingai išnaudoju tam tikras situacijas - kai fotografavau draugę ir jos dukrytę - kur buvo šviesu - skaitmena, kur tamsoka ir reikėjo dirbtinos šviesos jb juosta smile.gif ir nei jokio WB koreguot nereikia, na tik aišku šviesos srautus sužiūrėt reikia smile.gif

Ai tiesa, ką gi dar labai norėjau pasakyti užvakar, bet kompas buvo suformatuotas - tai DIDŽIAUSI SVEIKINIMAI OPA JAUNĖLIUI SU PIRMUOJU GIMTADIENIU!!! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 08 vasario 2008 - 15:12
QUOTE(westa @ 2008 02 08, 15:30)
portretams daugiausia naudoju Sigmą 30mm

portretuojamieji nepyksta? gal ir ne toks groteskas, kaip su sigma 10-20, bet vis vien iškripymų juk duoda.... aš mėgstu stambius portretus (galvinius lotuliukas.gif nežinau kaip lietuviškai tiksliau išsireikšti). tai 70-200 mano mėgstamiausias.

o šiaip antrinu sillwio. neskubėkite. 50-uka fiksą rekomenduoju visems (ypač canonistams, nes už 300 lt tokio stebūklo daugiau nieks nedaro). o antrą pirkinį rekomenduoju blicą (praverčia visur, ypač pagerina šeimyninio albumo kokybę, nes dauguma foto nesezono metu būna patalpose). o vat tada ir žiūrėti, ko trūksta. ar ilgo, ar trumpo galo, ar makro. o gal ateis suvokimas, kad šedevrus galite fotografuoti tik į didelio formato juostą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 08, 14:59)
Tai imk ka nors 18-70 diapazone. Turesi visa diapazona 18-200 "uzdengta".

As va mastau apie naujaji 16-85 VR. Sulauksiu testu rezultatu ir tada priimsiu galutini sprendima i ka keisti savo sigma 18-55. I nikkor 16-85VR, i nikkor 18-55VR ar i sena gera nikkor 18-70.

aš tai noriu 17-55.. platesnio kampo..
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 08, 15:20)
aš tai noriu 17-55.. platesnio kampo..

Su 2.8 diafragma itariu? Geras stiklas, ale as matyt per daug praktiskas biggrin.gif man jis per sunkus ir per brangiai kainuoja (kad investuot tiek i hobi), juolab DX. Butu necropintas, gal svarstyciau, kaip velniskai ryskia ir sviesia placiakampe alternatyva juostai.

Tfu, pas tave gi canonas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 08 vasario 2008 - 15:27
QUOTE(sillwio @ 2008 02 08, 15:26)
Su 2.8 diafragma itariu? Geras stiklas, ale as matyt per daug praktiskas biggrin.gif man jis per sunkus ir per brangiai kainuoja (kad investuot tiek i hobi), juolab DX. Butu necropintas, gal svarstyciau, kaip velniskai ryskia ir sviesia placiakampe alternatyva juostai.

Tfu, pas tave gi canonas  lotuliukas.gif

jo, 2,8. bet tai dar tik tolimos mintys, juk yra ir kitokių variantų, ne tokių brangių. ai, ateity sugalvosiu..biggrin.gif
jo, canon'as. nereagavau į DX, nes sugalvojau, kad pats tuoj sugalvosi, kad pas mane canon'as.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 08 vasario 2008 - 15:29
QUOTE(sayonara @ 2008 02 08, 15:28)
jo, 2,8. bet tai dar tik tolimos mintys, juk yra ir kitokių variantų, ne tokių brangių. ai, ateity sugalvosiu..biggrin.gif
jo, canon'as. nereagavau į DX, nes sugalvojau, kad pats tuoj sugalvosi, kad pas mane canon'as.

Na, jis irgi cropintas, taigi nedaug apsirikau smile.gif Mano galva neblogas review http://www.kenrockwe...ses/17-55mm.htm
Atsakyti
silwio> tavo 90 tai macro? Kokie pastebejimai? smile.gif Man tai jis labai savotiskas... Na idomus toks, tikrai. Buvo numatytas labiau kaip portretinis, nes geliu/kaktusu macro reikalams dar ne sezonas. Bet visai gerai sueina pvz fotografuoti krepsinio varzybas, arba pasitarnauja kaip idomus walkaround'as kai norisi i aplinka pazvelgti 'kitaip' - i tolimesnius objektus, i detales ir pan... Kaip portretinis veikia neblogai, bet irgi 'keistai' - per ilgas norint patalpoj daryti portretus 'iki puses' [man tokie labiau, nei tik veidas], o lauke visgi per trumpas kad tarnautu kaip 'paparacinis'... Todel toki fix'a drasiai galiu rekomenduot del kokybes, bet butinai ispeju del universalumo - su juo reikia susigyventi.

Kalbant apie sviesius 'standartinius' zoomus, Tamron 17-50/2,8 neblogai pristatomas. Apie 50mm jau komentavo. Galiu pasisakyti del 35mm. Man jis super tarnauja kaip 'normalus' fixas. Sviesus, astrus, kontrastingas. Zodziu, seksas:) Netgi drisciau sakyti - universalus. Bet velgi - nzn ar siulyciau tiems, kas turi 50mm ir ieskosi sviesaus zoomo 17(18)-50(70) ribose. 35mm i pora su 50mm gali buti per artimas ir per siauras, o zoomo nepakeis jei tikrai ieskote plataus kampo. Dilemos, dilemos... Kita vertus, bus ramesne sazine imant koki 10(12)-20(24) placiakampi tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mantioras @ 2008 02 08, 16:18)
silwio> tavo 90 tai macro? Kokie pastebejimai? smile.gif Man tai jis labai savotiskas... Na idomus toks, tikrai. Buvo numatytas labiau kaip portretinis, nes geliu/kaktusu macro reikalams dar ne sezonas. Bet visai gerai sueina pvz fotografuoti krepsinio varzybas, arba pasitarnauja kaip idomus walkaround'as kai norisi i aplinka pazvelgti 'kitaip' - i tolimesnius objektus, i detales ir pan... Kaip portretinis veikia neblogai, bet irgi 'keistai' - per ilgas norint patalpoj daryti portretus 'iki puses' [man tokie labiau, nei tik veidas], o lauke visgi per trumpas kad tarnautu kaip 'paparacinis'... Todel toki fix'a drasiai galiu rekomenduot del kokybes, bet butinai ispeju del universalumo - su juo reikia susigyventi.

Taip, tai makro. Puikus objektyvas. Sviesus, labai astrus, bokeh nuostabus, autofokusas veikia puikiai. Del savotiskumo pritariu, kaip pritariu ir del visko, ka isvardijai. As ji daznai uzsidedu ant juostinio body kaip portretini.
Pirkau as ji daugiau kaip makro, negu kaip portretini, nes portretams patalpoj naudoju 50-tuka, o lauke 70-300 diapazone 70-120. Kaip ir tu, makro praeita sezona spejau tik paciupinet, bet turiu pasakyti, kad tai su siuo objetyvu veza.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 02 08, 15:16)
o šiaip antrinu sillwio. neskubėkite. 50-uka fiksą rekomenduoju visems (ypač canonistams, nes už 300 lt tokio stebūklo daugiau nieks nedaro). o antrą pirkinį rekomenduoju blicą (praverčia visur, ypač pagerina šeimyninio albumo kokybę, nes dauguma foto nesezono metu būna patalpose). o vat tada ir žiūrėti, ko trūksta. ar ilgo, ar trumpo galo, ar makro. o gal ateis suvokimas, kad šedevrus galite fotografuoti tik į didelio formato juostą mirksiukas.gif

Klausimukas dėl 50-uko, patartum f1.4 ar f1.8?
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 02 08, 17:27)
Klausimukas dėl 50-uko, patartum f1.4 ar f1.8?

Jeigu domina mano nuomonė, tai 1.8. Kodėl? Todėl, kad rezultatai 99 procentais atvejų bus identiški 1.4, o kaina skiriasi ženkliai.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 08, 17:59)
Jeigu domina mano nuomonė, tai 1.8. Kodėl? Todėl, kad rezultatai 99 procentais atvejų bus identiški 1.4, o kaina skiriasi ženkliai.

Aha ačiū 4u.gif o ar galima tą patį pasakyt apie 85mm f1.8 ir f1.4? Nes kainų skirtumas kosminis blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 02 08, 00:52)

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Už foną persiprašau, namų sąlygos nėra idealios  blush2.gif

Getter, man patiko tavo serijikė thumbup.gif
Atsakyti