Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Getter @ 2008 02 08, 13:18)

Taip objektyvas ištiesų neblogas...bet...MB iš ryto pasiūlė šitą gražint ir pasiimt 85mm su f1.4  blink.gif  aš šiaip jo ir norėjau tik baidė kaina nereali, nžn ką daryt  g.gif  Tikrai pasimečiau, ir noriu, ir šitiek pinigų gaila, klausimas ar aš jį išnaudosiu tiek, kad pasiteisintų jo turėjimas  g.gif  ale jei atsisakysiu, tai kitos progos gai ir nebebūti  doh.gif 
Turiu pusę dienos apsispręst  g.gif

nežinau ar kiek pagelbėsiu.. bet aš turbūt sunkiai rasčiau tarp savo nuotraukų foto, fotografuota f 1,4 .. nors savo Sigma esu labai patenkinta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 08, 06:43)
jei nori, galiu nupirkti ir įduoti peppi, kad atvežtų. žinau, kur portros ir geros j/b rankom ryškinamos yra pirkti..smile.gif
gadinti verta, patikėk biggrin.gif

drinks_cheers.gif perduociau tikrai mirksiukas.gif
be to ir tau, Sayonara, turiu laukneseli mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 02 08, 13:29)
drinks_cheers.gif perduociau tikrai mirksiukas.gif
be to ir tau, Sayonara, turiu laukneseli mirksiukas.gif

jėėėėėė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 08, 13:24)
nežinau ar kiek pagelbėsiu.. bet aš turbūt sunkiai rasčiau tarp savo nuotraukų foto, fotografuota f 1,4 .. nors savo Sigma esu labai patenkinta  4u.gif

Nžn, aš visgi galvoju, kad gal geriau nusipirkti dar 50tuką su f1.4 ar f1.8 ir man atrodo užteks... g.gif
Kreipiuosi į Nikonistus, ar matėt kokius naujus objektyvus pristatė šiemet? Labai intriguoja AF-S NIKKOR MICRO 60mm F:2.8G ED, pas mus parduotuvėse bus nuo Kovo, parametrai tai neblogi g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 02 08, 12:50)
aciu uz patarima del fokusavimo 4u.gif bandysiu akinius namie palikt ir linzes detis, gal bus geriau unsure.gif

aišku. jei 6x4,5 tai slr. kai rinkausi, rinkausi tarp tokių ir bronicos. išsirinkau bronica (dėl centrinio užrakto ir sistemiškumo). tarp kitko - ar prizmėje kartais nestovi dioptrinis stiklas? ar tik tau problema su fokusavimu, ar ir vyrui? gal matinis stiklas blogai stovi?. bet pirmiausia pabandyk fokusuotis, kaip rašiau. vat ir vėl neseniai skaičiau apie tai, ar seni neautomatiniai objektyvai gali turėtiback/front fokusą (na aišku, kad negali). bet ir toj temoj buvo patarta fokusuotis būten taip (nors į atstumą iki 1,5 metro atvirkščiai: nuo begalybės prie centimetrų). na ir aišku buvo sudirbti visų 350, 400 ir t.t. DSLR ieškikliai, pro kuriuos fokusuotis rankomis iš ties neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 02 08, 13:39)
Nžn, aš visgi galvoju, kad gal geriau nusipirkti dar 50tuką su f1.4 ar f1.8 ir man atrodo užteks...  g.gif
Kreipiuosi į Nikonistus, ar matėt kokius naujus objektyvus pristatė šiemet? Labai intriguoja  AF-S NIKKOR MICRO 60mm F:2.8G ED, pas mus parduotuvėse bus nuo Kovo, parametrai tai neblogi  g.gif

Matem matem smile.gif 60-tukas yra makro objektyvas. Zinoma, tinka ir portretams. As sio varianto visiskai nesvarstau, nes isigijau Tamron 90 mm su 2.8 skyle ir esu laimingas. Demesio nikon'istams, kuriu fotikai neturi autofokuso varikliu - su tamron'u tektu fokusuoti rankytemis. Jei svarstyciau isigyti originalu nikkor'a micro, tai vistik imciau 105 micro su VR.

P.S. eilini karta pasikartosiu, bet zmones, neskubekit jus pirkti objektyvu, kol nezinot, ko jums reikia. Parduoti brangiau kazin ar pavyks, o daiktas, ant kurio graziai kaupsis dulkes manau tikrai nereikalingas. Su nauju objektyvas nuotraukos nepasidarys idomesnes ir grazesnes. Jeigu jau yra atliekamu pinigu, kol nezinot, ko jums tikrai truksta, geriau isigyti pvz. isorine blykste arba antra isorine blykste. Naudos bus daugiau.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 08, 14:13)
P.S. eilini karta pasikartosiu, bet zmones, neskubekit jus pirkti objektyvu, kol nezinot, ko jums reikia. Parduoti brangiau kazin ar pavyks, o daiktas, ant kurio graziai kaupsis dulkes manau tikrai nereikalingas. Su nauju objektyvas nuotraukos nepasidarys idomesnes ir grazesnes. Jeigu jau yra atliekamu pinigu, kol nezinot, ko jums tikrai truksta, geriau isigyti pvz. isorine blykste arba antra isorine blykste. Naudos bus daugiau.

taip, kuomet fotografuojama tik del saves, ne del pinigu, tai daznai buna, kad objektyvas tiesiog renka dulkes. Prisiperka, o po to sako, kad visiskai jo nenaudoja. As esu tokios nuomones: tureti po viena kiekvienam atvejui. Man reikia portretams? turiu 50_uka, reikia vidutinio diapozono - turiu 28-70, reiki a tele, turiu 70-210. Tik dabar reikia man plataus kampo. Gal kazkada ir nusipirksiu.
Atsakyti
kiekvienas turbūt renkasi pagal save g.gif .. portretams daugiausia naudoju Sigmą 30mm, ir turiu tele 70 - 200 .. kol kas man pilnai užtenka.. kitnukas -vienintelis dulka krepšį..tiesa dar reikėtų kokio tele , su kuriuo įsitekčiau mažesnėse patalpose smile.gif ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 08 vasario 2008 - 14:32
QUOTE(westa @ 2008 02 08, 14:30)
tiesa dar reikėtų kokio tele , su kuriuo įsitekčiau mažesnėse patalpose  smile.gif ..

cia nieko alogisko nera? gal kokio placiakampio mazesnem patalpom?
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 08, 14:42)
cia nieko alogisko nera? gal kokio placiakampio mazesnem patalpom?

su savo teleobjektyvu jau ne kartą pajaučiau negalimybes fotogrfauot taip kaip noriu smile.gif .. t.y priėjus žmogui arčiau jis tiesiog nefokusuoja.. o būna, kad tiesiog neturi kur pasitraukt atgal.. nematau nieko nelogiško, tiesiog sakau su kuo susidūriau smile.gif itesa gal pati frazė nebuvo tiksli .. norėčiau objektyvo su Zoomu o sarkazmą galima būtų palikt šone smile.gif fotografuoju tik 3 mėn.. natūralu, kad susimaišo dar kai kurie terminai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 08 vasario 2008 - 14:55
QUOTE(westa @ 2008 02 08, 14:50)
itesa gal pati frazė nebuvo tiksli .. norėčiau objektyvo su Zoomu

Na, as kambaryje dedu ~150-200mm tik tuo atveju, jei noriu tik portreto, tik veido kadre, tada jis pasiteisina. VIsu kitu atveju - platesnio kampo reikia.
as be sarkazmo, tikrai. sorry, man neiprasti yra simbliai su balionais ir t.t wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mindoozas: 08 vasario 2008 - 14:59
QUOTE(westa @ 2008 02 08, 14:50)
su savo teleobjektyvu jau ne kartą pajaučiau negalimybes fotogrfauot taip kaip noriu  smile.gif .. t.y priėjus žmogui arčiau jis tiesiog nefokusuoja.. o būna, kad tiesiog neturi kur pasitraukt atgal.. nematau nieko nelogiško, tiesiog sakau su kuo susidūriau  smile.gif itesa gal pati frazė nebuvo tiksli .. norėčiau objektyvo su Zoomu o sarkazmą galima būtų palikt šone smile.gif fotografuoju tik 3 mėn.. natūralu, kad susimaišo dar kai kurie terminai

Tai imk ka nors 18-70 diapazone. Turesi visa diapazona 18-200 "uzdengta".

As va mastau apie naujaji 16-85 VR. Sulauksiu testu rezultatu ir tada priimsiu galutini sprendima i ka keisti savo sigma 18-55. I nikkor 16-85VR, i nikkor 18-55VR ar i sena gera nikkor 18-70.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 08 vasario 2008 - 15:02