QUOTE(Getter @ 2008 02 08, 13:39)
Nžn, aš visgi galvoju, kad gal geriau nusipirkti dar 50tuką su f1.4 ar f1.8 ir man atrodo užteks...
Kreipiuosi į Nikonistus, ar matėt kokius naujus objektyvus pristatė šiemet? Labai intriguoja AF-S NIKKOR MICRO 60mm F:2.8G ED, pas mus parduotuvėse bus nuo Kovo, parametrai tai neblogi
Matem matem
60-tukas yra makro objektyvas. Zinoma, tinka ir portretams. As sio varianto visiskai nesvarstau, nes isigijau Tamron 90 mm su 2.8 skyle ir esu laimingas. Demesio nikon'istams, kuriu fotikai neturi autofokuso varikliu - su tamron'u tektu fokusuoti rankytemis. Jei svarstyciau isigyti originalu nikkor'a micro, tai vistik imciau 105 micro su VR.
P.S. eilini karta pasikartosiu, bet zmones, neskubekit jus pirkti objektyvu, kol nezinot, ko jums reikia. Parduoti brangiau kazin ar pavyks, o daiktas, ant kurio graziai kaupsis dulkes manau tikrai nereikalingas. Su nauju objektyvas nuotraukos nepasidarys idomesnes ir grazesnes. Jeigu jau yra atliekamu pinigu, kol nezinot, ko jums tikrai truksta, geriau isigyti pvz. isorine blykste arba antra isorine blykste. Naudos bus daugiau.
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso