Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Getter @ 2008 02 07, 22:52)
Sillwio nžn kas tau iš mano spalvų nes modelis  - vaikas  biggrin.gif  bet jei gali pakomentuok tikrai nesupyksiu, nes objektyvas naujas, o ir blykstė išorinė pirmą kart naudota (beje nukreipiau ją į lubas, ir mano akimis šviesos užteko).
Už foną persiprašau, namų sąlygos nėra idealios  blush2.gif
pirmas tvarkingas portretas. Antroji foto įdomesnė. Fonas namų salygomi, gerai išnaudojus gali tapti privalumu.
O šiaip, užkliuvo nestandartinis formatas. Nuotraukose bent jau man trūksta erdvės.

mano klausimas prieš kelias dienas liko nepastebėtas. Kokio dydžio failą siųsti, kad patalpinus į blogą nebūtų per didelis, bet ir galima būtų perskaityti kas parašyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 08 vasario 2008 - 09:13
QUOTE(Getter @ 2008 02 07, 23:52)
Sillwio nžn kas tau iš mano spalvų nes modelis  - vaikas  biggrin.gif  bet jei gali pakomentuok tikrai nesupyksiu, nes objektyvas naujas, o ir blykstė išorinė pirmą kart naudota (beje nukreipiau ją į lubas, ir mano akimis šviesos užteko).

Man tokios siltos spavos patinka. Fonas aisku blasko, tu ir pati matai. Manau susitvarkiai tikrai gerai, kaip pirma karta su nauju objektyvu ir blykste.

QUOTE(westa @ 2008 02 07, 23:59)
sillwio o mano Sigma 30mm galėjo taip fotografuot?  g.gif

Toro jau tau viska atsake. Man keista, kodel to nepastebejai fotografuodama. Turejo matytis per ieskikli.

QUOTE(fotolama @ 2008 02 08, 01:23)
Klausimas fotošopininkams.

Kaip sukabinti keletą nuotraukų, vieną šalia kitos? Reikėtų, kad būtų viena nuo kitos atskirtos siauru baltu rėmeliu.

Aicū smile.gif

Mistika. Kazkur internete maciau action'a, skirta sujungti triptikui. Pabandyk pagooglint.

QUOTE(Lauružė @ 2008 02 08, 09:03)
Aciu, Sillwio, uz komentara.
Bet problema - ne wb balansas  schmoll.gif  Tiesiog su blykste vaizdas labai plokscias. O jei dar fotografuoju zmogu pirmam plane - tai tolimasis planas lieka labai tamsus. Tuo tarpu su ilgu islaimymu atsiranda gylis, spalvu tonai.
Bandziau fotografuot uzkelus ISO iki 1600. Vaiku eglute. Nei vienos nuotraukos nera kokybiskos. Tokie triuksmai, kad baisu. Net ir stipriai taisant su PS, nuimant triuksmus ryskumo saskaita, zmoniu veidai lieka oranziniai.
Zodziu, bandau issiaiskint, kame problema - ar tai prastas fotografas, ar netobula technika.  g.gif
Gal canonistai pakomentuotumet kaip jus issisukat is tokios padeties? Gal tobulesne blykste padetu ?

Nu viska surasei kaip pagal vadoveli. Kitaip ir neturi buti. Vienintelis pataisomas dalykas, tai plokstumas su blykste - reiketu naudoti isorine ir ne ant fotoaparato, o kur nors sone. Visa kita lieka galioti. Nesitikek tvarkingai nufotografuoti zaidzianciu bowling'a zmoniu grupe dideleje tamsioje patalpoje. Kazka visada prarasi (nebent, kaip vakar rasiau, isigytum nikon d3, kuriame iso galima pakelti iki kiek daugiau, negu 26000 (tiksliai nepamenu), ir prie iso 6400 jis praktiskai netriuksmauja).
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 02 08, 04:11)
Labai šūstrai nemoku - tiesiog susimažinu nuotraukas iki reikiamo dydžio, atsidarau naują baltą lapą (dydį taip pat pasirenku pagal nuotraukų dydį), o tada jau Copy, Paste ir susidėlioju, kaip noriu smile.gif

Gal kas išduos paprastesnį būdą smile.gif

darau panašiai.

atidarau naują balta lapą su kraštinių dydžiais, kokių reikia galutiniam variantui. pr to priklausomai nuo dedamų nuotraukų skaičiaus ir tarpų tarp jų nesudėtingais matematiniais veiksmais paskaičiuoju, kokios turi būti tų mažų nuotraukų kraštinės. tada atidarinėju tas nuotraukas, kurias noriu dėti, mažinu jas iki reikiamo dydžio ir darau atskiru sluoksniu (layer). tada tą sluoksnį tempiu (kopijuoju) į baltą lapą ir statau į vietą. taip kitą nuotrauką, dar kitą. ganu balta pagrindą su sluoksniais ant jos uždėtomis nuotraukomis. jas pastumdau, sudėlioju kaip reikia ir tada sulipdau į vieną (flaten image). gaunu reikalingą jpg faliuką.

dėl vinjetavimo. galimos priežastys - netinkams objektyvas (bet čia tik nikonams, kanonams cropinto modelio (EF-S) ant full frame (EF) neuždėsi, bajonetai kitokie., netinkama blenda (vat tos universalios guminės ant plačiakampių gali vinjetuoti)taip pat plačiakampiams gali trukdyti ir filtrai (jiems yra specialūs slim - paploninti). gali būti tiesiog toks konstruktyvas ir ant atviros diafragmos vinjetuoti.
jei vinjetė nedidelė - taisoma PS : berods filters/distorcions/ lens corektion yra vinjetės mažinimo/didinimo funkcija.

juostą kaip jau ir minėjo, gali perfotagrafuoti su muiline, kuri turi makro funkciją (gal net ir šūstru telefonu bigsmile.gif ). tik reikia, kad negatyvas būtų apšviestas tolygiai. tai galima daryti prie lango, fotografuojant taip, kad negatyvas būtų tarp aparato ir dangaus (lygios šviesos šaltinis). po to su šopu invertuoji (adjustment/invert) ir matai, kas gavosi.

p.s. atsiprašau už netikslumus nurodant PS pavadinimus, bo rašiau iš atminties.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 08, 09:11)
mano klausimas prieš kelias dienas liko nepastebėtas. Kokio dydžio failą siųsti, kad patalpinus į blogą nebūtų per didelis, bet ir galima būtų perskaityti kas parašyta.

dydis nelabai ten ribojamas kiek pastebėjau. tuos fotomontažo lapus kėliau nemažintus, nes vis tiek tik sumažintą versiją puslapyje laiko, o paspaudus išsididina iki maksimalaus dydžio. g.gif taip kad kaip matai 100 proc dydžiu ir perskaitai, tokį ir siųsk
Atsakyti
Sansara, ačiū už atsakymą

oi oi oi kaip negražiai atrodė nuotrauka. iki pietų bandysiu perdaryti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 08 vasario 2008 - 09:30
QUOTE(Lauružė @ 2008 02 08, 10:03)
Gal canonistai pakomentuotumet kaip jus issisukat is tokios padeties? Gal tobulesne blykste padetu ?

aha, sukamės kaip ir nikonistai - max iso 500, išorinė blykstė į lubas, vizitkė prie blykstės ant gumytės, fotografuoju ne toliau 5 metrų ir tai jei lubos neaukštai.

lyrinis nukrypimas. armijoje netarnavau (kitur atlikau pareigą Tėvynei)... oi parašiau ir pagalvojau, galima suprasti, kad sėdėjau blink.gif , nu nesvarbu. bet žinau iš tarybinių laikų atėjusią taisyklę "mat (ne keiksmažodžius, o trumpinys nuo materialiosios) čiats nado znat", t.y. reikia išmanyti techninius parametrus ir sandarą. todėl ir mokydavosi ardyti automatus, technines ginklų charakteristikas, o tik po to šaudydavo. m-m-m apie ką aš čia? blicai....

yra toks sąlyginis dydis - vedantysis skaičius, skirtas apibrėžti blico galią. jis sąlyginis, nes reiškia maksimalų atstumą metrais, kur dar gali užtikrinti gerą ekspoziciją su tam tikrais nustatymasi (iso 100 berods), kai fotografuojama tam tikro židinio nuotolio objektyvu (aišku, kad ne plačiakampiu). tai vat. canon eos aparatinė blykstė turi vedantįjį skaičių 12, ex 420/430 - 42, ex 580 turbūt 58 ir t.t. o tai reiškia, kad su aparatine blykste sunkiai seksis nufotografuoti abjektą, esantį už 15 ar 20 metrų ir dar nustačius 17 mm židinio nuotolį.
Atsakyti
štai. beveik originalas. daryta prieš 5 metus.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 08 vasario 2008 - 09:37
Aveda, taip, cia Petra, tik ne mano fotkinta. As su juostine muiline fotkinau ir turiu kruva neskanuotu nuotrauku. Kaip tai beveik planuoju ten siemet sugrizt...Gal iki to laiko net fotografuot ismoksiu.
Nieko nekomentuosiu, nes nespeju skaityt, ir dar savaitgali dirbt turesiu... Reiktu atsisveikint iki kitos savaites.
Elina, jei kasos paciai patinka, tai ir nesiok, koks skirtumas kokios spalvos smile.gif

Desire... NUOTRAUKA! nu zodziu, dabar darbai visi nuplauks , i tavo nuotrauka ziuresiu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo de Nada: 08 vasario 2008 - 09:41
QUOTE(andriuska @ 2008 02 08, 10:34)

Andriuska,
aciu uz komentara. Reikes pasizvalgyti blyksciu. Cia viskas dabar jau aisku. Idomu tik, jei fotografuojant su blykste priekiniam plane bus zmogus, ir norint nepersviesti veido, reikes vistiek mazint ekspozicija. O tai reiskia, kad galinis planas pasmerktas likti juodas? Gal kvailas sitas mano klausimas, tiesiog niekad nebandziau fotografuoti su kitokia blykste. blush2.gif
Besukant galva, buvo kilus ideja fotografuot su blykste, bet pailgint islaikyma. Galvojau priekinis planas gausis sviesus nuo blykstes, o tolimasis - nuo islaikymo plius spalvu gylis atsiras. Nu pabandziau lotuliukas.gif Kol vaizdas buvo matomas tik LCD ekranelyje - sokinejau is susizavejimo tiek savo ideja, tiek paciu vaizdu. Bet tai truko neilgai - tik iki atsidariau nuotraukas kompe. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 02 08, 09:17)
darau panašiai.

tai kad taip pat smile.gif
aciu uz visus kitus paaiskinimuas, nezinojau del tu 43 metru 4u.gif

isryskino zenitine juostele doh.gif jei jei brolyti doh.gif beda pas mane su akim, oi beda - be autofokuso turbut niekaip neisiversiu unsure.gif - visur, kur diafragma uz 4 didesne, fokusas toks, lyg butu front focusing doh.gif o Mamiya su AF kainuoja tiek, kiek abieju akiu operacija unsure.gif

Lauruze, juk blykstes nekreipsi tiesiai i zmones - kreipsi i lubas g.gif

Desiree, man tavosios nuotraukos nerodo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 02 08, 09:30)
Desiree, man tavosios nuotraukos nerodo unsure.gif
turėtų rodyti. neišėmiau.

O dėl pirmos juostelės zenitu.... įsidėk antrą. bus geresnė.
Atsakyti
Desiree, Tu - generatorius.. doh.gif ir prieš penkis metus, ir ypač - dabar.
Į ją žiūrint norisi: 1. sužinoti, apie ką galvoji 2. perskaityti, ką rašai. 3. sužinoti, kokie buvo nustatymai fotografuojant. biggrin.gif
Atsakyti