Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(toro @ 2008 02 08, 00:20)
QUOTE(westa)
o tai galima kažkaip panaikint ?

sigma 30mm skirtas apkarpytom matricom, jei jį mauni ant juostinio to niekaip neišvengsi. Su zūminiais pvz sigma 17-70 kažkiek prizūminus vinjetė dingsta. Pačiam neteko su tuo susidurt, todėl gal ką suvėliai atleiskit ax.gif

nu beveik garantuoju kad esi teisus unsure.gif .. bandau atgamint juostelės fotografavimo seką ir manau, kad visgi ten Sigma buvo.. nes pirmi du kadrai daryti perkant su Nikkor 50 ir jie normalūs.. taigi ačiū smile.gif .. teks su vinjete fotografuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 02 08, 00:10)
O man patinka, matosi kad vakare fotografuota, bet nera to ikyraus morkavumo visame kame smile.gif Paskutiniam fokusas pabeges, bet visa kita man labai tinka smile.gif

Ačiū wyshniuk mirksiukas.gif Su fokusu ten tikrai nėra taip paprasta kaip atrodė (kažkas čia pas mus irgi ilgokai prie 50tuko pratinosi) biggrin.gif labai padeda kai objektas nevaikšto ir nejuda hihihi.gif
QUOTE(westa @ 2008 02 08, 00:11)

Getter
nusistatei WB? šiaip spalvos šiltos, bet man kiek per oranžinės visgi

Wb bandžiau įvairius, bet po to užstačiau ant auto, nes mano akimis išėjo geriausiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 02 08, 00:23)

Wb bandžiau įvairius, bet po to užstačiau ant auto, nes mano akimis išėjo geriausiai  ax.gif

o tu pabandyk rankom nusistatyt.. pagal baltą lapą.. šiaip dabar aš visada nusistatinėju taip.. kažko nepasitikiu aš tom duotom funkcijom unsure.gif

o aš vis užeinu į ND temą.. nu kokia man graži ta Retro tema.. kokios gražios foto..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 08 vasario 2008 - 00:26
QUOTE(westa @ 2008 02 08, 00:24)
o tu pabandyk rankom nusistatyt.. pagal baltą lapą.. šiaip dabar aš visada nusistatinėju taip.. kažko nepasitikiu aš tom duotom funkcijom  unsure.gif

Nepatikėsi, bet man tas baltos nusistatymas su lapu aukštasis pilotažas blush2.gif gėda nereali, neišėjo man...nefokusuoja man to balto lapo unsure.gif Reikės dar skaityt ir dar bandyt, gal pavyks g.gif
Atsakyti
Getter, tau ir nereikia kad ta baltą lapą sufokusuotų smile.gif Bet jei nori persistyk manual focus, nusistatyk M režimą ir pirmyn. Nufotografavus nueik į baltos balanso pasirinkimus pasirink rankini ir nurodyk tą nuotrauką ir visks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(toro @ 2008 02 08, 00:55)
Getter, tau ir nereikia kad ta baltą lapą sufokusuotų smile.gif Bet jei nori persistyk manual focus, nusistatyk M režimą ir pirmyn. Nufotografavus nueik į baltos balanso pasirinkimus pasirink rankini ir nurodyk tą nuotrauką ir visks smile.gif

atrodo taip paprasta blush2.gif pabandysiu kaip sakei, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Klausimas fotošopininkams.

Kaip sukabinti keletą nuotraukų, vieną šalia kitos? Reikėtų, kad būtų viena nuo kitos atskirtos siauru baltu rėmeliu.

Aicū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 02 08, 02:00)
atrodo taip paprasta  blush2.gif  pabandysiu kaip sakei, ačiū  4u.gif

Visai neseniai siame forume gavau sitoki patarima:
as darau taip - WB pasirenku PRE, tada dar karta ilgai spaudziu mygtuka WB (kad per meniu nereiktu) ir displejuj pradeda mirkseti PRE, jo mirksejimo metu nufotkinu kadra su baltu daiktu, tada uzraso GOOD arba Not Good (ar kazkaip kitaip nepamenu). Ir toliau jau fotkinu pagal nustatyta WB..
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2008 02 08, 01:23)
Klausimas fotošopininkams.

Kaip sukabinti keletą nuotraukų, vieną šalia kitos? Reikėtų, kad būtų viena nuo kitos atskirtos siauru baltu rėmeliu.

Aicū smile.gif

Labai šūstrai nemoku - tiesiog susimažinu nuotraukas iki reikiamo dydžio, atsidarau naują baltą lapą (dydį taip pat pasirenku pagal nuotraukų dydį), o tada jau Copy, Paste ir susidėlioju, kaip noriu smile.gif

Gal kas išduos paprastesnį būdą smile.gif

Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 07, 21:38)
ten pat gi , kur sakiau .. prasitęsėm savo noru  cool.gif .  šiaip nėr labai  daug naudos, daugiau čia temoj gaunu.. bet bent jau užduotis darau, nėr kada tinginiaut  smile.gif

ciburaska užmiršau tau padėkot  4u.gif

sayonara aš va baigiu pirmą juostelę prifotografuot.. prieš tai buvo tik bandymams smile.gif.. ale niekur gerų juostelių negaunu  unsure.gif .. nei jb nei portros  unsure.gif .. bet galvoju pirma reik pažiūrėt ar verta jas gadint  doh.gif

jei nori, galiu nupirkti ir įduoti peppi, kad atvežtų. žinau, kur portros ir geros j/b rankom ryškinamos yra pirkti..smile.gif
gadinti verta, patikėk biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 08 vasario 2008 - 06:43
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 07, 22:51)
Ai, paimu ir įkeliu:)  blush2.gif Čia šiandien vaikštinėjau..
user posted image
Na nežinau, bet man tai patinka, Šaunuolis Žvėris KLP thumbup.gif  drinks_cheers.gif

pirma kaip ir visiems patiko. šauniai..smile.gif

o Tavo komentaro pabaiga tai nereali..biggrin.gif

QUOTE(fotolama @ 2008 02 08, 01:23)

atsakymo į šį klausimą ir aš norėčiau.. labai..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 07, 23:55)
Spalvos ne nuo objektyvo priklauso. Blykstės ir vietinio apšvietimo spalvinė temperatūra skiriasi, todėl nuotraukose su blykste spalvos kitokios. Jei fotografuoji raw, baltos balansą gali pataisyt kompe.
Dėl trumpo išlaikymo - stebuklų nebūna. Arba reikia šviesesnio objektyvo (modelį tau patars canonistai), arba statyt fotiką ant štatyvo ir paprašyt žmonių nejudėt, arba kelt iso. Pigiausia kelt iso, bet nuo to kenčia kokybė. Man labiau patinka triukšmingi bet ryškūs kadrai, negu tokie, kaip tavo pavyzdyje. Dabar jau yra alternatyvų - fotoaparatų, kurie prie iso 6400 praktiškai netriukšmauja, bet kaina kaip neblogo automobilio smile.gif

Aciu, Sillwio, uz komentara.
Bet problema - ne wb balansas schmoll.gif Tiesiog su blykste vaizdas labai plokscias. O jei dar fotografuoju zmogu pirmam plane - tai tolimasis planas lieka labai tamsus. Tuo tarpu su ilgu islaimymu atsiranda gylis, spalvu tonai.
Bandziau fotografuot uzkelus ISO iki 1600. Vaiku eglute. Nei vienos nuotraukos nera kokybiskos. Tokie triuksmai, kad baisu. Net ir stipriai taisant su PS, nuimant triuksmus ryskumo saskaita, zmoniu veidai lieka oranziniai.
Zodziu, bandau issiaiskint, kame problema - ar tai prastas fotografas, ar netobula technika. g.gif
Gal canonistai pakomentuotumet kaip jus issisukat is tokios padeties? Gal tobulesne blykste padetu ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lauružė: 08 vasario 2008 - 09:05