Inc,portretai labai miela pirma foto,antra taip pat,bet man ryskumo truksa, nors man paranoja del jo,cia galiu ir klyst Tiltas,man super,atrodo kad pati tuoj ant jo uzlipsiu ir paskui ta zmogeli nueisiu
vvvv,nekomentavau tavo pirmos dukrytes nuotraukos,laukiau geresnio varianto,ir kaip skaitydama mano mintis,idejai,man sis labai prie sirdies,ir sveikatos jums
Zona,sveika prisijungus katino nuotrauka jau daug geriau,bet velgi man akys neryskios .
Stikline,viskas man patiktu,jei butu sufokusuota i pacia ugni,o ne i zeme.
Aveda,galiu tik pagirt del tavo namo dizaino,kodel tiek mazai nuotrauku rodai,tokius dekingus fotografijai namus turi man tas kampas visai netamsus
Anasko,tik nesupyk,bet manes neuzkabino nei viena foto
Californiagirl,neturiu ka pridut,akutes ryskios,o kad pakausis nukirstas,tai jau pripratau,tavo nuotraukose jau net i akis nekrenta maziaus retro stilius tikrai vykes
Zuvialia,pas mane panasiai,tik kad namai+namai+namai,bet tu nors modeliuka turi,kuri gali fotografuot ir namuose,zavus tavo mazius bet man atrodo fokusas i traukinuka,o noretusi i akytes
Elina,sveikatos tavo suneliui
Ajas,man pirma foto
Lauruze,nesupratau tavo sios foto
Ciburaska,pasirasau po Desiree zodziais,labai mielas portretas,o cia tu pati?ar tavo drauge?
Valanda,idomiai tas cross`as,bet man taip geltona bet gal ta mintis tavo ir buvo.
atrodo visus pakometavau
ai ir dar Prajuokino Sillwio vienas postas,su daug ir ,po sitokio pareiskimo,nustosiu det tokias sypseneles.
QUOTE(californiagirl @ 2008 02 07, 06:11)
Tiesa retro temai maziu kankinau....Na va, israiska ne ta, bet parodysiu bent jau sendinima koki padariau Nededu i ND nes nera vykes... Bet parodau, bent jau kad dirbu
O va cia jau prisikabinsiu. Man nepatinka nuotraukoje izvelgiamas vertikalus susluoksniavimas. Man toks iseidavo,kai auksto ISO nuotraukoj traukdavau is seselio koki nors objekta su levels.
Suprantu , kad tai darei specialiai susendinimui. Ale man jie nesendina, o grumoja apie PS (labai demesio nekreipt, bo tai gali but tik mano asmenines nevykusios patirties fiksacijos)
QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 07, 12:26)
jei pradėsi daryti tokius skaičiavimus, tai ojojoj, nusiskaičiuosi. AŠ pvz turiu 50 ir mielai nusipirkčiau 85mm portretams.
Nusprendėm pirktis Nikkor 85mm f1.8 objektyvą. MB kažkas užplaukė, panašus į Elinos Kalėdų senelį pasidarė
Andriushka ir Sillwio ir aišku tau Mondoozai, didelis ačiū už pagalbą ir patarimus
QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 07, 17:36)
pala pala, tai cia tau grazu ar ne?
e bico nori? Su kitu nesigaus, jis per daug tamsus. Iso 100?? tokioj patalpoj minimum 800, diafragma atverta iki galo ir maksimaliai mazas islaikymas tokioms salygoms, matai, vaizdas dinaminis, daug judesio, ilgas islaikymas duoda susiliejusi vaizda. Taigi, 1/125, iso 1600, f/ 3.5 (nors reiktu kito objektyvo) ir tada bandyk, jei nenori blykstes.
e bico nori? Su kitu nesigaus, jis per daug tamsus. Iso 100?? tokioj patalpoj minimum 800, diafragma atverta iki galo ir maksimaliai mazas islaikymas tokioms salygoms, matai, vaizdas dinaminis, daug judesio, ilgas islaikymas duoda susiliejusi vaizda. Taigi, 1/125, iso 1600, f/ 3.5 (nors reiktu kito objektyvo) ir tada bandyk, jei nenori blykstes.
QUOTE(bite maja @ 2008 02 07, 18:00)
bet tada grūdas labai matosi ir vis tiek nuotraukos tamsios. aš pirmadienį fotkinau vietinės reikšmės krepšinio varžybas. išėjo visiškas pravalas
gal pabandyt su 50-tuku. jis gi šviesus yra , bet per siauras kampas
gal pabandyt su 50-tuku. jis gi šviesus yra , bet per siauras kampas
Butent, Bite Maja, su uzkeltu ISO toks grudas gaunasi tiesiog pravalas. Ir jau tada joks photoshopas jo nebepataisys. Isbandyta. Taip vaiku eglute darbe fotkinau...
O sita rengini su blicu fotkinau, tik viena kadra pabandziau be blico, gi ziuriu kad tooookios grazios spalvos gavosi, kad su blicu nu niekaip nepakartosi... Vat ir susimasciau, gal yra kokie objektyvai, kurie prie trumpo islaikymo tiek placiai atsiveria, kad galima be blico patalpoj fotkin...
O diafragma buvo atverta maksimaliai, islaikymas buvo 1/60 - uzteko. Nieks prie tokiu parametru neisplauke kadruose. Stai cia kadras su blicu ir po to su PS sviesintas stipriai:
QUOTE(ciburaska @ 2008 02 07, 18:33)
A jau technika... ! Ir as taip pradejau O pas tave gal ir reguliuojasi impulso intensyvumas ar fiksuota lempa viduj?
Į šį ir prieš tai buvusį klausimą atsakau: prieš kokius 2 metus buvo užvaldęs noras kontruoti. tai čia vienas šedevrų. tai ne atšvaitas/reflektorius/light diskas. tai soft boksas. tai daiktas, kuris imituoja lygią išsklaidytą kryptingą šviesą - tokią, kaip pro langą krenta į kambarį.
paprastą dėžę iš vidaus išklijavau blizgia folija ir aptraukiau senos paklodės gabalu. šviečia rusiška blykstė Fil su savadarbe šviesos gaudykle - tokiu daikčiuku, kuris užkuria blykstę nuo kitos blykstės šviesos. kadangi šviesa sklinda laaaaabai greitai, tai praktiškai jos užsidega vienu metu. pakurdavau aparato įmontuota blykste.
a po to samadelkinimo etapas praėjo ir nusipirkau kinietišką studijinį komplektuką ir patenkintas juom.
DĖMESIO. kol dar nevėlu noriu įspėti - nebandykite kišti jokių nefirminių blyksčių (senelių, tėvų, kaimynų, likusių nuo senų laikų saulučių, normų, fil, metz ir kt.) į savo skaitmeninius canonus, nikonus ir kt. neįsitikinę, koks voltažas eina per karšto bato (hot shoe) kontaktą (tą "koją", kuri kišasi į aparato "bėgelius".
dauguma senu blicų duoda 300 voltų impulsą, o nauji aparatai pritaikyti žymiai mažesnei įtampai (canon, pvz tik 6 voltams). todėl po pirmo blykstelėjimo aparato viduriai gali tiesiog sudegti. kitaip sakant nebandykite to namuose patys
kažkur darbe turiu nuoruodą į blicų impulsų lentelę. kam įdomu - galėsiu persiųsti.
Ajas man pirma nuotrauka patiko bet apkarpyciau kiek sonus.
Ciburaska labai grazus modelis bet mano akimis cia visai ne retro, labiau 80jie
Valanda ka galiu pasakyti, patinka man crossas tiek skaitmeninis tiek naturalus. Ir graziai kompozicija pavaizduota, tik seselis man trukdo susikoncentruoti i puokste.
Gus o ko man pykti, vieniem patinka, kitiem ne Ir man ne visos nuotraukos patinka, tik as drasos ne visada turiu tai pasakyti
Aciu uz drasa ir toks komentaras labai svarbus man.
Ciburaska labai grazus modelis bet mano akimis cia visai ne retro, labiau 80jie
Valanda ka galiu pasakyti, patinka man crossas tiek skaitmeninis tiek naturalus. Ir graziai kompozicija pavaizduota, tik seselis man trukdo susikoncentruoti i puokste.
Gus o ko man pykti, vieniem patinka, kitiem ne Ir man ne visos nuotraukos patinka, tik as drasos ne visada turiu tai pasakyti
Aciu uz drasa ir toks komentaras labai svarbus man.
labvakarėli
iš kursų.. apsigyniau portretus.. gavau kitą užduotį.. darbinis portretas .. toliau teks dirbt ir iš namų išsikrapštyt
permečiau akimis, lyg naujų foto nieks neįdėjo ..
Californiagirl, išėmiau portretukus.. vienas tik fotokūdroj sėdi
klausimas juostelininkams.. išsryškinau juostelę.. foto nedariau.. pažiūrėjau į ją, o ten visos fotkės kaip su fisheye'jum fotografuota .. tokios apvalios formos .. bliamba sėdžiu ir mąstau kame reikalas .. ar gali iki galo neatsidaryt užuolaidėlės .. ir dar.. ar įmanoma nepasidarius nuotraukos kažkaip perfotografuot kadrą, kad pamatyt ? atrodo kvailas klausimas, bet kažkur lyg skaičiuo, kad įmanoma kažkaip perfotografyot su macro :
Valandos natiurmortas ... man labai patiko.. toks kaip iš dailės knygų..ir komozicija ir spalvos man liux
Bitute, užėjau dar pažiūrėt į tavo aguonas fotokūdroj .. man labai gražu.. pirkčiau
iš kursų.. apsigyniau portretus.. gavau kitą užduotį.. darbinis portretas .. toliau teks dirbt ir iš namų išsikrapštyt
permečiau akimis, lyg naujų foto nieks neįdėjo ..
Californiagirl, išėmiau portretukus.. vienas tik fotokūdroj sėdi
klausimas juostelininkams.. išsryškinau juostelę.. foto nedariau.. pažiūrėjau į ją, o ten visos fotkės kaip su fisheye'jum fotografuota .. tokios apvalios formos .. bliamba sėdžiu ir mąstau kame reikalas .. ar gali iki galo neatsidaryt užuolaidėlės .. ir dar.. ar įmanoma nepasidarius nuotraukos kažkaip perfotografuot kadrą, kad pamatyt ? atrodo kvailas klausimas, bet kažkur lyg skaičiuo, kad įmanoma kažkaip perfotografyot su macro :
Valandos natiurmortas ... man labai patiko.. toks kaip iš dailės knygų..ir komozicija ir spalvos man liux
Bitute, užėjau dar pažiūrėt į tavo aguonas fotokūdroj .. man labai gražu.. pirkčiau
QUOTE(westa @ 2008 02 07, 20:50)
labvakarėli
klausimas juostelininkams.. išsryškinau juostelę.. foto nedariau.. pažiūrėjau į ją, o ten visos fotkės kaip su fisheye'jum fotografuota .. tokios apvalios formos .. bliamba sėdžiu ir mąstau kame reikalas .. ar gali iki galo neatsidaryt užuolaidėlės .. ir dar.. ar įmanoma nepasidarius nuotraukos kažkaip perfotografuot kadrą, kad pamatyt ? atrodo kvailas klausimas, bet kažkur lyg skaičiuo, kad įmanoma kažkaip perfotografyot su macro
klausimas juostelininkams.. išsryškinau juostelę.. foto nedariau.. pažiūrėjau į ją, o ten visos fotkės kaip su fisheye'jum fotografuota .. tokios apvalios formos .. bliamba sėdžiu ir mąstau kame reikalas .. ar gali iki galo neatsidaryt užuolaidėlės .. ir dar.. ar įmanoma nepasidarius nuotraukos kažkaip perfotografuot kadrą, kad pamatyt ? atrodo kvailas klausimas, bet kažkur lyg skaičiuo, kad įmanoma kažkaip perfotografyot su macro
sveikinu ten kaip mokykloj kokioj
klausimas rimtesniems juosteliniams.. aš tai žalia andriuska tuoj atsakys, man rodos
QUOTE(Elina @ 2008 02 07, 21:19)
Westa, kur tu tuos kursus lankai?
ten pat gi , kur sakiau .. prasitęsėm savo noru . šiaip nėr labai daug naudos, daugiau čia temoj gaunu.. bet bent jau užduotis darau, nėr kada tinginiaut
ciburaska užmiršau tau padėkot
sayonara aš va baigiu pirmą juostelę prifotografuot.. prieš tai buvo tik bandymams .. ale niekur gerų juostelių negaunu .. nei jb nei portros .. bet galvoju pirma reik pažiūrėt ar verta jas gadint
QUOTE(ciburaska @ 2008 02 07, 18:33)
Chi, chi, galvoju nieks nepastebi, kad ikisu nosi paskaityti O cia ziurek stebi chi, chi...
As kai uzsikasusi darbais, tai ir n temu tyliu, dziaugiuos, kad is vis sugebu ilysti prabegomis paskaityti... Narkotikas sis skyrelis - traukia ir gatava...
As kai uzsikasusi darbais, tai ir n temu tyliu, dziaugiuos, kad is vis sugebu ilysti prabegomis paskaityti... Narkotikas sis skyrelis - traukia ir gatava...
As nefotografuoju, bet dirbu sekliu morka
Grazus tavo retro. As cia nesenai gavau slaptazodi ND, tai maciau daugiau tavo nuotraukyciu ir galvojau - nu va... nedalyvauja. Saunuole
CaG retro mielas...
As cia darbe kamavausi, nuotraukas savo ziurejau, tai supratau, kad kaip su tais netikrais kaledinias zaisliukais - nedziugina. Na, ne, man tai jos mielos, bet nera ka rodyt.
Beje, Desiree, cia nera liudnas "dzoukas" o toks realistinis - Jei kvepia kaip roze, spalva kaip rozes ir kiti sako kad roze - nu negi "s" roze vadinsi? cia siaip, toks realistinis poziuris. tai vat supratau, kad mano nuotraukos nekabina. Na, nedziugina
Elina, tu ten su kasom kankinais - parasyk man - pripinti/nepripinti plaukai, kitos detales, zinau visus atsakymus