Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Lauružė @ 2008 02 07, 15:46)
Mieli fotomanai,
ar galetumet padeti?
Cia Iso 100, 22 mm, F3,5, 1/6.
Patarkit, kokios technikos reikia, kad butu galima su trumpu islaikymu (1/60 ir trumpesniu) isgauti tokias spalvas...
Is anksto aciu.

pala pala, tai cia tau grazu ar ne?
e bico nori? Su kitu nesigaus, jis per daug tamsus. Iso 100?? tokioj patalpoj minimum 800, diafragma atverta iki galo ir maksimaliai mazas islaikymas tokioms salygoms, matai, vaizdas dinaminis, daug judesio, ilgas islaikymas duoda susiliejusi vaizda. Taigi, 1/125, iso 1600, f/ 3.5 (nors reiktu kito objektyvo) ir tada bandyk, jei nenori blykstes.
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 02 07, 15:51)
Labukas  4u.gif ,

užskaičiau kad lyg Klaipėdoje irgi susitikimas nusimato  g.gif  Tik nelabai supratau kur ir kada ir ar būtų galima prisijungt  g.gif Fotoaparatą atsineščiau  ax.gif

būtinai drinks_cheers.gif .. planuojam 16 greičiausiai vasario smile.gif
Atsakyti
Sveikuciai

Bandau ir as retro temai deti foto smile.gif

user posted image

Begu skaityt ka priplepejot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 07, 16:36)
pala pala, tai cia tau grazu ar ne?
e bico nori? Su kitu nesigaus, jis per daug tamsus. Iso 100?? tokioj patalpoj minimum 800, diafragma atverta iki galo ir maksimaliai mazas islaikymas tokioms salygoms, matai, vaizdas dinaminis, daug judesio,  ilgas islaikymas duoda susiliejusi vaizda. Taigi, 1/125, iso 1600, f/ 3.5 (nors reiktu kito objektyvo) ir tada bandyk, jei nenori blykstes.

bet tada grūdas labai matosi ir vis tiek nuotraukos tamsios. aš pirmadienį fotkinau vietinės reikšmės krepšinio varžybas. išėjo visiškas pravalas doh.gif
gal pabandyt su 50-tuku. jis gi šviesus yra g.gif, bet per siauras kampas verysad.gif
Atsakyti
Ciburaska labai žavus kadras.. tokia svajinga moteris.. man patinka..gal ne visai retro mano akimis, bet kadras tikrai žavus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 07 vasario 2008 - 17:02
Westa, Lauruže, matau jau jums atsakė. O ir vyrai ka-kaip geriau paaiškina. todėl nesikartosiu. vistiek aiškiau nepasakyčiau.

QUOTE(ciburaska @ 2008 02 07, 15:47)
Sveikuciai
labai šiltas, nuoširdus portretas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 07 vasario 2008 - 17:06
QUOTE(latoya @ 2008 02 06, 14:49)

Ramursas ir vaiko israiskyte liuks. Faina.Tik man atspalvis morkinis nelabai schmoll.gif Kazkokio kitokio spalvinio sprendimo noretusi...
Labai kliuna kompozicija. Pasvires kampas o.k., bet vietos yra prie koju, o virsugalvis nupjautas. Talpinciau visa vaika: kojas i kairiji kampa ir visa galva i desniji virsutini..

Ajau westos ciuckiu serija smile.gif Susilydziau... J/B kontrastingas variantas drasus - bet man patinka. Savotiskas stilius.

Californijos j/b berniukas su akiniais uzkabino (kai nebuvau tiek laiko, tai jau pasikeite taviskis smile.gif ). Patinka man tavo vaiku porteretukai. Mazylis tai ryskiai per kancias pozuoja tongue.gif

QUOTE(andriuska @ 2008 02 06, 15:51)

A jau technika... ! Ir as taip pradejau smile.gif O pas tave gal ir reguliuojasi impulso intensyvumas ar fiksuota lempa viduj?

QUOTE(vvvvv @ 2008 02 06, 21:42)

Sis variantas man mielesnis, naturalesnis, sviesios vietos ne taip isdege. Grazus portretukas thumbup.gif

QUOTE(de Nada @ 2008 02 06, 22:56)
Su Ciburaska panasiai - irgi matau, kad skaito, bet per kokias 10 temu vos viena sakini parase... Gal ir neverta taip skirstyt - kas seniau rodes, kas aktyvus, bet...

Chi, chi, galvoju nieks nepastebi, kad ikisu nosi paskaityti tongue.gif O cia ziurek stebi chi, chi...
As kai uzsikasusi darbais, tai ir n temu tyliu, dziaugiuos, kad is vis sugebu ilysti prabegomis paskaityti... Narkotikas sis skyrelis - traukia ir gatava... biggrin.gif

QUOTE(AVEDA @ 2008 02 07, 00:32)
Ideju daug bet technines info neturiu igyvendint ta ka matau mintyse. Uzsisakiau kelias visiskai naujas knygas ir kibu studijuot. viena is ju labai geras rekomndacijas gavo. Pasakyta kad surinktos geriausios profu nuotraukos ir aprasyta visi parametrai, apsvietimai, ir t.t , dar ir kaip paciam reiketu atkurt studijoj. Uz keliu dienu gausiu tai ivertinsiu pati.
user posted image

Kai gausi, pavartysi, butinai parasyk savo nuomone, ispudzius. labai idomu.
As neseniai isigijau Fotografijos knyga, idomu, bet daug maz apie viska, gal net ir placiau esu skaiciusi internete ivairiuose straipsniuose, forumuose...prieinu isvados, kad bendro pobudzio knygu apie fotografija nepirksiu, nebent specializuota literatura (potretine, vaiko ir pan. fotografija) ir tik is uzsienio... Photoshopo triukams ner geriau uz interneta, forumus...
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 07, 09:31)
mmmm kiek diskusijų apie mano nuotrauką. senokai tiek nebuvo. Šiaip smagu, kad įsimena anksčau rodytas darbas.

As kiekviena tavo darba isimenu ax.gif
O siaip tu labai teisi ka prasei, nebutinai kadras turi sukelti teigiamas eimocijas- svarbu sukelti jas 4u.gif

QUOTE(inc @ 2008 02 07, 09:41)
Californiagirl, "rūpestėlis" be priekaištų  mirksiukas.gif sakyk, o kodėl vertei į jb? bent jau mane tavo nuotraukose labiausiai vežantis dalykas tai tos gražios švelnios spalvos, tai jau tapo  kaip ir tavo vizitine kortele

Prie rupestingo veido labiau pritiko j/b biggrin.gif
Dekui 4u.gif

QUOTE(Elina @ 2008 02 07, 10:16)
Tik vakar vėl mano mažių bėda ištiko

Oi, Elinut, stiprybes ir sveikatos jums 4u.gif

QUOTE(DI @ 2008 02 07, 11:14)
Ca_girl, man patiko tavo maziaus retro portretukas, tik kvadrastas man ne.. Noretusi vertikalaus kadravimo. Bet siaip liuks 

Dekui 4u.gif turiu originala nekarpyta...galiu dar pazaisti ax.gif

QUOTE(westa @ 2008 02 07, 11:43)
californiagirl portretukas tavo, rūpestėlis.. sutinku, kažkas rašė, kad kvadartukas čia tiktų.. aišku jei ri pakaušio būtų daugiau visgi.. o antroji Retro temai labai miela .. puikus bandymas 

4u.gif

QUOTE(ajas @ 2008 02 07, 12:17)

Pirmas patinka. O jau nauja fotika nusipirkai? Ar cia nuotraukos is archyvu?

QUOTE(gus @ 2008 02 07, 15:25)
uzbegau padekot CALIFORNIAGIRL uz mainu nuotrauka wub.gif aciu tau labai labai,zodziai sugraudino heart.gif  ir  aciu uz atsiusta siluma 4u.gif begalo grazu

Smagu kad patiko 4u.gif wub.gif

QUOTE(ciburaska @ 2008 02 07, 17:33)
Californijos j/b berniukas su akiniais uzkabino (kai nebuvau tiek laiko, tai jau pasikeite taviskis smile.gif ). Patinka man tavo vaiku porteretukai. Mazylis tai ryskiai per kancias pozuoja tongue.gif

Tai, kad jis senokai su akinukais...kai prisijungiau, jau atrodo nesiojo g.gif
Dekui 4u.gif
Patinka tavo retro portretukas. Man cia toks naujesnis retro...1960-1970 metu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 07 vasario 2008 - 18:01
Mano cross :
user posted image
Laukiu komentaru. Ir klausimas. Kokia PS funkcija galima nuimti ta neona pasidariusi vietoj baltos.
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 02 07, 15:03)
su šunim ir teuškopiu  smile.gif

darau ND kursam.. jb portretai .. nesusitvarkau su šešėliais  unsure.gif .. kaip nuimt tą po kaklu ??? bandžiau leist žemyn lempą.. tada iš šonų atsiranda.. jei prieš jį statau - perdega  unsure.gif ..

O jei statyt is kito sono ir sviesa isskleist ...Nzn.
Papildyta:
QUOTE(ciburaska @ 2008 02 07, 17:47)
Sveikuciai

Begu skaityt ka priplepejot smile.gif

Noreciau siek tiek kitokios kompozicijos. Imciau maziau gitaros. Ir apyranke man nesiziuri siame kadre.
Simpatiska mergiote;)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 07 vasario 2008 - 18:02
O as nematau westos j/b portretu g.gif
Atsakyti
Sparčiai jūs čia rašot, nespėju smile.gif Peržvelgusi paskutinius puslapius mačiau, kad namų darbai - juodai balti portretai. Gal galima plačiau iki kada terminas? Kada bus nauja tema? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2008 02 07, 13:17)
Ateinu su dviem nuotraukom, kad neišbrauktumėt iš sąrašų  blush2.gif
Labai laukiu nuomonių, ar tiesiog neįdomūs turistiniai shot'ai, ar kaip?  unsure.gif

Pirma visai idomi, bet kreivoka. Reik kazka daryt su jos isdestymu. Virsaus visai cia nereikia. net nezinau, atrodo ir su transformeriu siek tiek timptelet nepamaisytu.
Grazus momentas. Sviesa ir seseliai tikrai zaidzia.
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2008 02 07, 03:41)

user posted image

Ir prasom kritikuoti drasiai, kad nebutu jokiu ten "oi nezinau kaip cia dabar pasakyti...." mirksiukas.gif

Drasiai kritikuoju- neturiu nieko prie ko prisikabinciau. Tyrinejau-neradau. Ka dabar daryt. Tiesiog super ir tiek . Na,galetu nosies galiukas neblizget( negi cia normalus komentaras?smile.gif)))))
Papildyta:
QUOTE(zuvialia @ 2008 02 07, 05:09)

user posted image

Man sioje nuotraukoje labai grazios vaiko akys. Labiausiai kliuna tas ryskus zaislas, kuris tiesiog atima zvilgsni is sumenkina nuotrauka. na ir nukirpta labai skaudziai. Zodziu neypac...pardon... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 07 vasario 2008 - 18:21