Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sayonara @ 2008 02 07, 07:32)
p.s. aš kitos savaitės antroj pusėj vakarais laisva.. galim kur nors su kuo nors kaip nors vakare eit..smile.gif

aš už bigsmile.gif organizuojamės, organizuojamės kur nors su fotikais. vakarais jau šviesėja po truputį.
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2008 02 07, 11:53)
o privėrus iki aštuonių nebus taip, kad išryškės ne tik visas snukutis, bet ir fonas?

juk gali reguliuoti, nepatiks - pakeisi
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 07, 12:43)
aš už  bigsmile.gif organizuojamės, organizuojamės kur nors su fotikais. vakarais jau šviesėja po truputį.

tai sutarta.. aš pirmadienį ir antradienį laiau užimta abiem dienom iki pusės aštuonių turiu susitikimų.. paskui laisva..
o trečiadienį ar ketvirtadienį būčiau linkus kur nors išslinkti.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 07, 12:43)
aš už  bigsmile.gif organizuojamės, organizuojamės kur nors su fotikais. vakarais jau šviesėja po truputį.

QUOTE(sayonara @ 2008 02 07, 12:51)
tai sutarta.. aš pirmadienį ir antradienį laiau užimta abiem dienom iki pusės aštuonių turiu susitikimų.. paskui laisva..

nenervinkit smile.gif .. tai gal moteros norėtų valentino dienos savaitgaliui jūrą pafotografuot smile.gif .. priimčiau visas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 07, 13:20)
nenervinkit  smile.gif .. tai gal moteros norėtų valentino dienos savaitgaliui jūrą pafotografuot  smile.gif .. priimčiau visas  biggrin.gif

aš tai nuo ryt būsiu Klaipėdoj, išvažiuosiu sekmadienį, bet susitikti neišeitų, todėl tyliu ir nesisiūlau..sad.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 07, 13:25)
aš tai nuo ryt būsiu Klaipėdoj, išvažiuosiu sekmadienį, bet susitikti neišeitų, todėl tyliu ir nesisiūlau..sad.gif  blush2.gif

o aš vėl į druskininkus išpūčiu.. bet va vasario 15 - 17 drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif .. jei tik kas nori - prašom.. vienos personos iš forumo jau laukiu labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 07, 13:30)
o aš vėl į druskininkus išpūčiu.. bet va vasario 15 - 17  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif .. jei tik kas nori - prašom.. vienos personos iš forumo jau laukiu labai  smile.gif

žinom, žinom..biggrin.gif
nu.. jei netyčia... turėsiu omenyje..biggrin.gif

beje, užkopei į pirmą psl. kūdroj 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 07 vasario 2008 - 13:36
QUOTE(sayonara @ 2008 02 07, 13:34)

beje, užkopei į pirmą psl. kūdroj  4u.gif

su šunim ir teuškopiu smile.gif

darau ND kursam.. jb portretai .. nesusitvarkau su šešėliais unsure.gif .. kaip nuimt tą po kaklu ??? bandžiau leist žemyn lempą.. tada iš šonų atsiranda.. jei prieš jį statau - perdega unsure.gif ..

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 07, 12:51)

na, tai davai trečiadienį varom... dar bus norinčių? gal varom ant Gedimino kalno vakarinio Vilniaus pafotkint? pilis iki 19 val berods dirba.

QUOTE(westa @ 2008 02 07, 13:20)
nenervinkit  smile.gif .. tai gal moteros norėtų valentino dienos savaitgaliui jūrą pafotografuot  smile.gif .. priimčiau visas  biggrin.gif

a su nakvyne priimsi? lotuliukas.gif neprisišnekėk, o tai visas desantas dar iš Vilniaus atlėks tongue.gif

QUOTE(westa @ 2008 02 07, 14:03)
su šunim ir teuškopiu  smile.gif

darau ND kursam.. jb portretai .. nesusitvarkau su šešėliais  unsure.gif .. kaip nuimt tą po kaklu ??? bandžiau leist žemyn lempą.. tada iš šonų atsiranda.. jei prieš jį statau - perdega  unsure.gif ..

o tai supynės? unsure.gif irgi buvo į trejetuką papuolusios mirksiukas.gif šunėkai tikrai geri.

man patinka pirma nuotrauka.
o antroji jau per blanki šiek tiek. oda beveik susilieja su fonu.
Atsakyti
fokusuojantis per veidrodinio aparato (SLR) objektyvą viskas geriau matosi (AF geriau dirbasi), kai diafragma pilnai atverta. todėl šiuolaikiniuose aparatuose tai yra nustatyta iš karto, o pačio fotagrafavimo metu (paspaudus mygtuką) diafragma užsiveria iki nustatyto dydžio (mechaniniuose aparatuose buvo galima pasirinkti tokią funkciją, arba iš karto viską matyti taip (kalbu apie ryškumo zoną (DOF), kaip bus nuotraukoje.

nežinau, kaip Nikon aparatuose, bet canon pradedant 300 D šalia didelio mygtuko, akirto atlaisvinti objektyvą, yra mažas mygtukas, priverčiantis užsidaryti diafragmą iki nustatyto dydžio. tai kas nenori terliotis su DOF kalkuliatoriumi, gali dOF kontroliuoti paspadę šį mygtuką. žinoma, jei tai bus f8 ir prieblanda - nieko nematysite.... užtat galėsite susidaryti įspūdį, kiek šviesos netenkama privėrus diafragmą 1 stopu (koeficientu 1.4 nuo nustatyto dydžio).

p.s. nelabai supratau, ar Druskininkuose kas bus 15-17 dienom, ar Klaipėdoje?
p.p.s. tiesa, bloge buvau vieną kartą ir trumpai. ar ten yra koks žodinėlis ir santraukų paaiškiniamas? jei nėra - gal verta apie tai pagalvoti? bus aiškiau ir taupys laiko rašant/skaitant....
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 07, 14:25)

a su nakvyne priimsi?  lotuliukas.gif  neprisišnekėk, o tai visas desantas dar iš Vilniaus atlėks  tongue.gif

priimsiu .. pas mane daug telpa biggrin.gif ..
o antra per blanki nes bandžiau šešėlius naikint unsure.gif .. man va skausmas kaip juos sumažint.. specialiai davė jb kursuose padaryt.. nes šešėliai gerai matosi nereikalnigi.. nu va ir matosi.. nesusitvarkau unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2008 02 07, 14:30)

p.s. nelabai supratau, ar Druskininkuose kas bus 15-17 dienom, ar Klaipėdoje?
p.p.s. tiesa, bloge buvau vieną kartą ir trumpai. ar ten yra koks žodinėlis ir santraukų paaiškiniamas? jei nėra - gal verta apie tai pagalvoti? bus aiškiau ir taupys laiko rašant/skaitant....

Andriuska, Klaipėdoj susibėgimas bus šioks toks .. mažiukas.. aišku viskas priklauso kiek susirinks smile.gif
beje mačiau tavo foto rodei lyg ir reflektorių savadarbį.. gal gali papasakot smulkiau ? aš už žodynėlį blog'e 4u.gif
Atsakyti
bite_maja, tinka trečiadienis..smile.gif 4u.gif po darbo iškart galim kopt..smile.gif
Atsakyti