Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(zuvialia @ 2008 02 07, 05:09)
Stiklines fotografija su lauzu neturi kabliuko,kuris uzkabintu aki..tiesiog lauzelis,kur noretusi matyti kazkoki ydomu akcenta,o ne tik ugni.. pvz. uzgaveniu kauke gulincia baloje ax.gif

Supratau 4u.gif dabar pamąsčiau, kad buvo žmogus, kuris tą ugnį kurstė, kodėl jo į kadrą neprigriebiau g.gif gal būtų geriau gavęsi unsure.gif ačiū 4u.gif Gaila pakartot neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 06, 21:17)
- smuikas - anyta būtų teisi.
Žodžiu, dabar barkit mane, kam griaunu moterų skyrelį.

nesupratau komentaro minties, gal gali patikslint apie anytą? smile.gif

niekas čia nieko negriauna, kam humorus balkonuose palikot? biggrin.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 02 06, 21:22)
Paskaityk savo postą smile.gif

na ir? tai tik MANO komentaras. komentuoti nuotraukas, o ne komentarus reikia biggrin.gif

QUOTE(vvvvv @ 2008 02 06, 21:42)
kuo toliau tuo maziau noriu kai kuriuos komentuot... is keliu asmenu sulaukiau siokios tokios ironijos i savo zodzius.. ypac jei pateikiu siek tiek kritikos... susidare vaizdas, kad sneket galima tik teigiamai (maziau ismanantiems), o va kai kam svarbi tik tam tikru asmenu nuomone... yzyzimus visus, vispac ismananciuju.. ir tai pastoviai pabreziama.. jiems galima ir svelniai ir kietai, svarbu, kad jie pasisakytu... keistai kazkaip...
manau tiem kam buvo skirta puikiai suprato apie ka as....

o as portretuka tvarkiau... bandziau maziau kontrasto, daugiau naturalumo  ax.gif ne per pilka ?  g.gif 

tikiuosi, ne man taikei. nors velnias, gal ir man galima pritaikyt, aš nebesugaudau visko su tokiais tempais.. doh.gif

man antras geriau, nors ir pirmas patiko, jau aiškinau, kodėl 4u.gif

žodžiu taip, labas rytas, pabaigt "razborkes", visi eina fotkint biggrin.gif p.s. aš kitos savaitės antroj pusėj vakarais laisva.. galim kur nors su kuo nors kaip nors vakare eit..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 02 07, 00:04)
Anoje puseje sienos.........arba.........du zingsniai iki Europos

Gera pradžia. Šaunuolė, kad ieškai. Turi eskizą, dabar belieka tik tęsti darbą ir parodyti mums išbaigtą seriją - vienodo formato, spalvotas, tvarkingos kompozicijos nuotraukas.

QUOTE(Getter @ 2008 02 07, 01:57)
Turiu klausimuką  blush2.gif  Tarkim norėčiau įsigyti objektyvą portretukams, kad ir NIKON AF 50mm f1.8D, tačiau realiai jis nebus 50mm, o bus 75mm (50X1.5), dėl nepilnos matricos, tai ar nevertėtų pirktis kažką tokio kaip Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM ? Taprasme šitas atitiktų realų portretinuką (30x1.5)  naudojant jį su nepilnos matricos veidrodinuku (kaip maniškis)? Jei labai durnai paklausiau tai atsiprašau iš karto  blush2.gif jei kas surasit laiko atsakyt, iš karto dėkui  4u.gif

Portretinis diapazonas šiaip maždaug 70-100 mm, taigi 50-tukas kaip tik tinka.

QUOTE(zuvialia @ 2008 02 07, 04:09)
Metu siandienos ir as savaji..cross'iuka..persiprasau vaiku nemyletoju,bet kolkas net ir peizazams  galimybes pasibandyti fotografuoti neturiu.namai+darbas+namai.

Na, jeigu turi omenyje mane, tai neteisingai formuluoji atsiprašymą. Vaikų aš ne nemyliu, o tik nekomentuoju, nes jūs nemokat priimti jokios kritikos, išskyrus wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 02 07, 07:32)
nesupratau komentaro minties, gal gali patikslint apie anytą? smile.gif

niekas čia nieko negriauna, kam humorus balkonuose palikot? biggrin.gif
na ir? tai tik MANO komentaras. komentuoti nuotraukas, o ne komentarus reikia biggrin.gif
tikiuosi, ne man taikei. nors velnias, gal ir man galima pritaikyt, aš nebesugaudau visko su tokiais tempais.. doh.gif

Buvo pasakyta, kad už foną anyta užmuštų. Aš pritariu anytai. Jeigu matoma, kad nuotraukoje aiškus brokas, tai reikėtų jį pašalinti ir perfotograuoti, o ne teisintis.

Jeigu nesupratai, tai temą uždarome.
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 02 06, 21:42)
o as portretuka tvarkiau... bandziau maziau kontrasto, daugiau naturalumo  ax.gif ne per pilka ?  g.gif 

na, žinok man per pilka. praeitas variantas ir buvo toks gana drastiškas. man labiau ryškumo norisi.
jūs ten sveikit 4u.gif ir grįžk komentuot darbų mirksiukas.gif. mane tavo komentarai įkvepia blush2.gif baltai pavydžiu tau to, ką sugebi pamatyt ir išreikšt tai žodžiais.

QUOTE(sillwio @ 2008 02 06, 21:52)
Paradoksas. Aš prie šio skyrelio prisijungiau beveik prieš metus. Per metus daug ko išmokome, nužygiavome labai toli, pasisėmėme patirties ir žinių. Neišmokom tik priimti kritikos.

na, manau, kad tie, kad prisijungė prieš metus ar pan. jau seniai išmoko kritiką priimt ir dėl to nesiparint.

QUOTE(Desiree @ 2008 02 06, 23:20)
tokios gyvūnų foto man patinka  lotuliukas.gif
http://www.altphotos...;photoid=187131

tokios ir man patinka thumbup.gif

QUOTE(westa @ 2008 02 06, 23:27)
vyras ką tik pasiūlė šampo.. sako jo metus palydėsim, mano sutiksim... žiaurūs tie vyrai būna kartais  smile.gif

he he... patinka man toks humoras lotuliukas.gif

koks sutapimas dėl kiaulės metų g.gif . mano vargai baigėsi kaip tik vakar. liko tik susitaikyt su pasekmėm unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 07, 08:23)
Buvo pasakyta, kad už foną anyta užmuštų. Aš pritariu anytai. Jeigu matoma, kad nuotraukoje aiškus brokas, tai reikėtų jį pašalinti ir perfotografuoti, o ne teisintis.

Jeigu nesupratai, tai temą uždarome.

velniava, aš kadangi irgi su smuiku neseniai dėjau nuotrauką, pagalvojau, kad čia buvo man komentaras, todėl likau nesupratus apie anytą. doh.gif tik dabar prisiminiau, kad vauga dėjo su smuiku ir apie anytą užsiminė.

dėl viso kito - nebekomentuoju. unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 07, 07:27)
koks sutapimas dėl kiaulės metų  g.gif . mano vargai baigėsi kaip tik vakar. liko tik susitaikyt su pasekmėm  unsure.gif
nežinau kokie vargai buvo, ir kokios pasekmės. Bet gal visgi gerai, kad baigėsi. 4u.gif
einu bandysiu komentuoti.
Atsakyti
Labas rytas,
Kazkaip vakar ant filosofijos uznese, tai ir pamirsau labai svarbu dalyka! Inc, man tavo portretukai patiko! Antras geresnis, gal dar kazkaip tas jb spalvas patobulint, gal daugiau kadru padaryt - man truputi panasu i gera pradzia bet nepabaigta darba. As, aisku, nieko panasaus nesugebu 4u.gif
Atsakyti
dėl fokusinių atstumų ir cropintų matricų.

pataisykit mane, jei aš neteisus, bet 50-ukas ir liks 50-uku nepriklausomai ar bus ant Ful Frame ar ant cropintos. skirsis tik jo matymo kampas, o projektuojamas ant paviršiaus mastelis liks tas pats. ir erdvės perteikimas toks pats. tai lyg padaryti nuotrauką FF ir po to apkarpyti kraštus. padidinę ją iki normalios dydžio gausime tą patį, tik kito mastelio. todėl "portretiniu" 50-ukas ant skaitmenos nelabai vadintinas, jis vis dar atitinka žmogaus akies matymą (tik per sumažintą stačiakampę skylę). vat nuo 70 mm ir toliau - taip. o kodėl jie portretiniai? o dėl erdvės perspektyvos pateikimo, bokeh (antro plano), dėl to, kad "morda lica" užima visą kadrą iš pakankamo atstumo ir nereikia objektyvu badyti nosies.

dėl užuolaidėlių sinchronizacijos kažkur praslydo spėjimas. na jis atrodo visai kitaip. jei užraktas su vertikaliomis užuolaidėlėmis (canon eos pvz.) tai būtų tamsus kuris nors kraštas per visą ilgą kraštinę (kosk 1/5 siauros kraštinės ilgio juodas ištisinis brukšnys). jei užuolaidėlės eina horizontaliai - tas pats, tik per trumpą kraštinę. taip yra todėl, kad blicas turi suveikti tuomet, kai užuolaidėlės pilnai atsivėrusios. blico impulsas labai greitas (apie 1/500 - 1/700 sek.). todėl jei jis suveikia nepilnai atsivėrus užuolaidėlėms, kadras toj vietoj neeksponuojamas ir gaunasi tamsa kaip sub.... be to skaitmeniniai nuo to apsaogoti - su aparato blykste nenustatysit išlaikymo daugiau, nei galima (canon - 1/200) o su išorine irgi, arba įjungsite high sync funkciją ir galėsit dėt kokį norite išlaikymą. tokią bėdą galima pagauti tik su studijinėmis blykstėmis, sinchronizuojamomis per radiosinchronizatorių ar per paprastą laidą, kuomet aparatas ir blykstė nešneka, o aparatas tik duoda komandą "šviesk", o blykstė ją įvykdo..... pats buvau nusvilęs, tai žinau. nepaskaičiau manualo, kad sinchronicuojasi tik 1/90 ir nustačiau 1/125. juostą šiukšlių dėžėn. vat centrinis užraktas sinchronizuojasi prie bet kokio išlaikymo.
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 02 06, 23:04)
Atejo laikas atiduoti savo skolas ax.gif  siandien baisiai truko man teleobjektyvo doh.gif  nes personazu kokiu maciau  , bet su savo max 50mm pabijojau fotografuoti. Tai paruosiau tik apzvalgine ekskursija blush2.gif Prasom prisegti dirzus. Ekskursija prasideda smile.gif
Anoje puseje sienos.........arba.........du zingsniai iki Europos
P.S. nezinau kaip prie vienodo format pritraukti ax.gif
na, šauni pradžia. Serija turi turėti kažką bendro. Šiuo atveju juodai baltos foto. Todėl pirmoji iškrenta iš būrio. trečioje, ketvirtoje, penktoje ir šeštoje, matosi, kad ieškojai kažko kitokio, bandei pamatyti kitaip, nei mato tiesiog eilinis praeivis. Tas jau yra puiku. Trečią gal būčiau dariusi vertikalią, tas dangoraižis antrame plane visai įdomiai atrodytų su padžiautais drabužiais. Ketvirtoje, radinys ant tvoros tikrai įdomiai turėjo įsikomponuoti į kadrą. Bet taip, kaip pateikei man nelabai patinka. Penkta, horizontali būtų gera. Šeštą nukirpai viršų. O šiaip liuks, namas vaiduoklis. Septinta ir aštunta mažiau patraukia dėmesį.
Šaunuolė, jau kaip rašė Silwio, juodraštis yra, belieka mums sulaukti švaraščio

QUOTE(AVEDA @ 2008 02 06, 23:32)
Uzsisakiau kelias visiskai naujas knygas ir kibu studijuot. viena is ju labai geras rekomndacijas gavo. Pasakyta kad surinktos geriausios profu nuotraukos ir aprasyta visi parametrai, apsvietimai, ir t.t , dar ir kaip paciam reiketu atkurt studijoj. Uz keliu dienu gausiu tai ivertinsiu pati.
lauksim įspūdžių apie knygą

QUOTE(toro @ 2008 02 06, 23:49)
Labas vakaras smile.gif
Desiree, labai patinka "mergaitė su klounu". Juostelinis cross panašu labai skiriasi nuo PS cross. Ši nuotrauka, manau tiktu į retro temą. Poza, spalvos viskas liuks yra, tik truputį apačios daugiau galėtų būti (labai nedaug), kompozicija nuo to neturėtų griūt manau.
Berniuką irgi matau, patinka. Moki fotografuot portretus, ką daugiau gali pasakyti
Einu gult. Iki
ten su klounu, tas pats berniukas, tik prieš kirpyklą tongue.gif
Sutinku dėl stingančios erdvės apačioje ir stebėjausi, kad niekas neužsiminė apie nekokią kompoziciją. Ir šiaip, veiduką norisi pasukti į save, arba fotoaparatą į ten, kur jis žiūri...
Ačiū už pastebėjimus.

QUOTE(Getter @ 2008 02 07, 00:57)
Turiu klausimuką  blush2.gif  Tarkim norėčiau įsigyti objektyvą portretukams, kad ir NIKON AF 50mm f1.8D, tačiau realiai jis nebus 50mm, o bus 75mm (50X1.5), dėl nepilnos matricos, tai ar nevertėtų pirktis kažką tokio kaip Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM ? Taprasme šitas atitiktų realų portretinuką (30x1.5)  naudojant jį su nepilnos matricos veidrodinuku (kaip maniškis)? Jei labai durnai paklausiau tai atsiprašau iš karto  blush2.gif jei kas surasit laiko atsakyt, iš karto dėkui  4u.gif
mačiau jau tau atsakė

QUOTE(californiagirl @ 2008 02 07, 01:41)
Vienas portretas...nukapoti pakausiai turbut jau mano braizas lotuliukas.gif  As taip i akis koncentruojuosi, kad apie pakausi daznai pamirstu doh.gif
"Rupestelis" ISO400, F1.8, 1/320s
šešėlis rodos dešinėje, man kiek kliūna. šiaip gražuma.

QUOTE(zuvialia @ 2008 02 07, 03:09)
Del desirees miegancio berniuko..masciau,kodel californiai nelabai crossas ten tiko..gal del spalvu?mat pati desiree berods minejo,kad crossui geriau daugiau spalvu,o ten dominavo sviesios spalvos berods..pataisykit,jei klystu..
spalvų buvo,apklotas žalias, jis taip pat su žaliu bodžiuku. Gal kiek reikalą sugadino balta paklodė ant sofos.
Tavo portretukas... dėl cross neturiu nuomonės, bet pati kompozicija man kiek kliūna. Labai suspaustas portretas.

QUOTE(californiagirl @ 2008 02 07, 04:11)
Del Desiree miegancio berniuko "crosintos" foto...na nezinau, man tiesiog nelipo ta zalia spalva prie miegancio mazylio...kazkokia sunki, slogi nuotaika, tarsi ligota(ir dar Desiree rase, kad jis berods sirgo tuo momentu). Tai va, gal ir atspindejo nuotaika tokia, gal ir veike ten tas "crosas", bet man per baugiai pasirode unsure.gif  Mamiskai galvoju blush2.gif

Tiesa retro temai maziu kankinau....Na va, israiska ne ta, bet parodysiu bent jau sendinima koki padariau biggrin.gif Nededu i ND nes nera vykes... Bet parodau, bent jau kad dirbu blush2.gif  biggrin.gif

mmmm kiek diskusijų apie mano nuotrauką. senokai tiek nebuvo. Šiaip smagu, kad įsimena anksčau rodytas darbas.
Žiūriu pati aš į tą nuotrauką. Prieš dėdama čia nuėmiau kiek žalios, prislopinau truputuką, nes ji buvo daugiau rėkianti. Nuslopinus spalvą, rodos ir kontrasto vos vos dingo, gavosi tamsesnė nuotrauka. Iš ten ir ta nuotaika, galbūt slogi... Bet man vienas geras dėdė Kūdroje buvo parašęs. Ne visos nuotraukos turi sukelti gražias emocijas. Kai kurios sukelia audras, kai kurios sukelia pasipiktinimą, kitos dar kažką. Mano nuotraukose yra visko. Paskutiniu metu galbūt netgi daugiau kažko negatyvaus nei pozityvaus. Todėl nesistebiu, kad darbai sukelia tokias emocijas. Bet tikslas kurį noriu pasiekti, kad žiūrovas nežiūrėtų į vaiką, neaptarinėtų jo išvaizdos, mielas, nemielas, gražus negražus. Mano tikslas sukelti mocijas, vienokias ar kitokias. Na, aptarinėjama nuotrauka matau tai ir pavyko padaryti.

dėl tavo bandymo retro temai. Portretukas geras, verta toliau padirbėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 07 vasario 2008 - 09:33
MyWay, Toro, Californiagirl, dėkui jums už komentarus 4u.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 02 06, 21:23)
kiek kitokia, drąsi kompozicija. yra vietos interpretacijoms.
norisi simbolių ieškoti šioje foto. man patinka.

tada aš jau rami, nes ir man simboliai prieš akis šmėžuoja biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 02 06, 22:08)
inc, pasiimsi mane kada ant tilto? smile.gif man patinka šešėliai, vieniša žmogysta, lempos, bet viena lempa man per daug 4u.gif

na gausim tada į Rusnę važiuot mirksiukas.gif perskaičius tavo postą aš net juoktis pradėjau, kad ir vėl aš su savo tiltais doh.gif o apie kurią tu lempą sakai? pirmąją, a?

Vvvv, žinai, ir toks variantas man visai patinka mirksiukas.gif būtų įdomu pažiūrėt kaip juodvi viena šalia kitos atrodytų? beje, sveiktėlės jums 4u.gif 4u.gif

Zona, man labiausiai patiko mergaitė su rožiniu rakšluosčiu, bet pastebėjau, kad visos labai blyškios, o kodėl? g.gif

AVEDA, kaip pataisyt negalėčiau patart, nes ir pati nemoku biggrin.gif o šiaip tai man tas tamsesnis kampas visai netrukdo. bet jau aplinkos gražumas! thumbup.gif

Anasko, ohoho kokia ekskursija biggrin.gif žinai, mano manymu, daugelyje mažokai erdės g.gif

Californiagirl, "rūpestėlis" be priekaištų mirksiukas.gif sakyk, o kodėl vertei į jb? bent jau mane tavo nuotraukose labiausiai vežantis dalykas tai tos gražios švelnios spalvos, tai jau tapo kaip ir tavo vizitine kortele ax.gif
o foto retro temai labai patiko tas sendinimas thumbup.gif

Zuvialia, visai įdomiai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(de Nada @ 2008 02 07, 10:04)
Labas rytas,
Kazkaip vakar ant filosofijos uznese, tai ir pamirsau labai svarbu dalyka! Inc, man tavo portretukai patiko! Antras geresnis, gal dar kazkaip tas jb spalvas patobulint, gal daugiau kadru padaryt - man truputi panasu i gera pradzia bet nepabaigta darba. As, aisku, nieko panasaus nesugebu  4u.gif

mielai pakartočiau, bet ne taip paprasta doh.gif aš juos dabar gal tik per Velykas tepamatysiu.
o spalvas pabandysiu dar pataisyti. aš ten mat versdama į jb uždėjau filtrą raudonai spalvai, nes siena bais raudona. dėl to ir ant kūno gavosi kai kur labai balta. žodžiu, yra ten dar galimybė pakoreguot mirksiukas.gif
Atsakyti
inc, o ką? Rusnė gi Lietuvoj biggrin.gif Lietuva nedidelė, imsim gal kada ir nuvažiuosim..smile.gif
lempą bandyčiau kirpt viršutinę. iš pradžių norėjosi kirpti apačią, bet tada būtų išbalansuota kompozicija, todėl apžiūrėjau ir bandyčiau lempą vieną pritrumpint smile.gif

p.s. įsijunk skype smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 07 vasario 2008 - 09:43
QUOTE(westa @ 2008 02 07, 00:27)
šaunuolė Anasko .. ekskursijoj sustojau ties 5 foto.. ji man labiausiai.. erdvės trūksta.. beje visose trūksta erdvės .. 6 gerulė, bet viršaus labai norisi ..7 dešinės pasigedau , antroje medis užstoją pagrindinį namo grožį  .. trečioje nenorėčiau ti stulpo...pirmoji man šioje serijoje nesižiūri ...
foto galėtų būt didesnės  .. bet šiaip nu šaunuolė, kad ieškai 
Aciu 4u.gif nezinau kazkas man su erdve doh.gif visur taip negailistingai ja apkirpau

QUOTE(toro @ 2008 02 07, 00:49)
Anasko, tavo bw su vaikiuku nelabai man. Reportažas neblogas, mintį pagavau, vienodo formato su crop tool, kairiąjame PS kampe simboliuką išskleisk ir pasirink tau reikiamą formatą, arba gali rankom įvest ten kur width/height. Nelabai aiškiai aš čia bet tikiuosi supratai

P.S. Mano nuotraukų vertinimo kriterijai labai paprasti patinka arba nepatinka. Suprantu šiek tiek ir apie kompoziciją ir dar apie šį bei tą (nors man dar mokytis ir mokytis), bet gali būti, kad nuotraukos kompozicija ideali, spalvos geros ir t.t., bet man nuotrauka nepatinka, o gali būt ir atvirkščiai (bet tai dažniausiai galioja portretams).
Aciu 4u.gif Man tikrai buvo svarbu kad nors vienas zmogus pagautu minti, vadinasi tikslas pasiektas. Del formato labai aiskiai parasiai.
P.S. mano vertinimo kriterijai irgi tokie pat. Ir kartais tikrai paciai nemalonu jas rasyti, nes negaliu nieko daugiau is saves ispausti blush2.gif

QUOTE(zuvialia @ 2008 02 07, 04:09)
Anasko,pernelyg mazytes foto,kad galeciau apie jas kazka pasakyt..
Tiesa sakant pritruko man drasos blush2.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 02 07, 08:23)
Gera pradžia. Šaunuolė, kad ieškai. Turi eskizą, dabar belieka tik tęsti darbą ir parodyti mums išbaigtą seriją - vienodo formato, spalvotas, tvarkingos kompozicijos nuotraukas.
Aciu 4u.gif visa problema tame, kad neliko originalu doh.gif o jb dariau del prasto oro, todel ir realiai ten nelabai spalvu buvo mano akimis ax.gif Teks kada nors grizti, gal pavasari g.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 02 07, 09:31)
na, šauni pradžia. Serija turi turėti kažką bendro. Šiuo atveju juodai baltos foto. Todėl pirmoji iškrenta iš būrio. trečioje, ketvirtoje, penktoje ir šeštoje, matosi, kad ieškojai kažko kitokio, bandei pamatyti kitaip, nei mato tiesiog eilinis praeivis. Tas jau yra puiku. Trečią gal būčiau dariusi vertikalią, tas dangoraižis antrame plane visai įdomiai atrodytų su padžiautais drabužiais. Ketvirtoje, radinys ant tvoros tikrai įdomiai turėjo įsikomponuoti į kadrą. Bet taip, kaip pateikei man nelabai patinka. Penkta,  horizontali būtų gera. Šeštą nukirpai viršų. O šiaip liuks, namas vaiduoklis. Septinta ir aštunta mažiau patraukia dėmesį.
Šaunuolė, jau kaip rašė Silwio, juodraštis yra, belieka mums sulaukti švaraščio 
Pabandysiu kazka padaryti is likusiu nuotrauku blush2.gif nes kaip jau rasiau istriniau originalus, jei niekas nesigaus, tada negreitai dar grisiu prie sitos temos, lauksiu spalvoto pavasario ar vasaros ax.gif siek tiek dabar jauciuosi prirista prie sitos temos, o norisi kazko grazesnio paieskot, arba bent ND sudalyvauti. Aciu uz pagalba ir patarimus 4u.gif

QUOTE(inc @ 2008 02 07, 09:32)
Anasko, ohoho kokia ekskursija žinai, mano manymu, daugelyje mažokai erdės 
biggrin.gif mano liga erdves nebuvimas doh.gif 4u.gif Aciu.
Atsakyti