QUOTE(Anasko @ 2008 02 06, 23:04)
Atejo laikas atiduoti savo skolas
siandien baisiai truko man teleobjektyvo
nes personazu kokiu maciau , bet su savo max 50mm pabijojau fotografuoti. Tai paruosiau tik apzvalgine ekskursija
Prasom prisegti dirzus. Ekskursija prasideda
Anoje puseje sienos.........arba.........du zingsniai iki Europos
P.S. nezinau kaip prie vienodo format pritraukti
na, šauni pradžia. Serija turi turėti kažką bendro. Šiuo atveju juodai baltos foto. Todėl pirmoji iškrenta iš būrio. trečioje, ketvirtoje, penktoje ir šeštoje, matosi, kad ieškojai kažko kitokio, bandei pamatyti kitaip, nei mato tiesiog eilinis praeivis. Tas jau yra puiku. Trečią gal būčiau dariusi vertikalią, tas dangoraižis antrame plane visai įdomiai atrodytų su padžiautais drabužiais. Ketvirtoje, radinys ant tvoros tikrai įdomiai turėjo įsikomponuoti į kadrą. Bet taip, kaip pateikei man nelabai patinka. Penkta, horizontali būtų gera. Šeštą nukirpai viršų. O šiaip liuks, namas vaiduoklis. Septinta ir aštunta mažiau patraukia dėmesį.
Šaunuolė, jau kaip rašė Silwio, juodraštis yra, belieka mums sulaukti švaraščio
QUOTE(AVEDA @ 2008 02 06, 23:32)
Uzsisakiau kelias visiskai naujas knygas ir kibu studijuot. viena is ju labai geras rekomndacijas gavo. Pasakyta kad surinktos geriausios profu nuotraukos ir aprasyta visi parametrai, apsvietimai, ir t.t , dar ir kaip paciam reiketu atkurt studijoj. Uz keliu dienu gausiu tai ivertinsiu pati.
lauksim įspūdžių apie knygą
QUOTE(toro @ 2008 02 06, 23:49)
Labas vakaras
Desiree, labai patinka "mergaitė su klounu". Juostelinis cross panašu labai skiriasi nuo PS cross. Ši nuotrauka, manau tiktu į retro temą. Poza, spalvos viskas liuks yra, tik truputį apačios daugiau galėtų būti (labai nedaug), kompozicija nuo to neturėtų griūt manau.
Berniuką irgi matau, patinka. Moki fotografuot portretus, ką daugiau gali pasakyti
Einu gult. Iki
ten su klounu, tas pats berniukas, tik prieš kirpyklą
Sutinku dėl stingančios erdvės apačioje ir stebėjausi, kad niekas neužsiminė apie nekokią kompoziciją. Ir šiaip, veiduką norisi pasukti į save, arba fotoaparatą į ten, kur jis žiūri...
Ačiū už pastebėjimus.
QUOTE(Getter @ 2008 02 07, 00:57)
Turiu klausimuką
Tarkim norėčiau įsigyti objektyvą portretukams, kad ir NIKON AF 50mm f1.8D, tačiau realiai jis nebus 50mm, o bus 75mm (50X1.5), dėl nepilnos matricos, tai ar nevertėtų pirktis kažką tokio kaip Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM ? Taprasme šitas atitiktų realų portretinuką (30x1.5) naudojant jį su nepilnos matricos veidrodinuku (kaip maniškis)? Jei labai durnai paklausiau tai atsiprašau iš karto
jei kas surasit laiko atsakyt, iš karto dėkui
mačiau jau tau atsakė
QUOTE(californiagirl @ 2008 02 07, 01:41)
Vienas portretas...nukapoti pakausiai turbut jau mano braizas
As taip i akis koncentruojuosi, kad apie pakausi daznai pamirstu
"Rupestelis" ISO400, F1.8, 1/320s
šešėlis rodos dešinėje, man kiek kliūna. šiaip gražuma.
QUOTE(zuvialia @ 2008 02 07, 03:09)
Del desirees miegancio berniuko..masciau,kodel californiai nelabai crossas ten tiko..gal del spalvu?mat pati desiree berods minejo,kad crossui geriau daugiau spalvu,o ten dominavo sviesios spalvos berods..pataisykit,jei klystu..
spalvų buvo,apklotas žalias, jis taip pat su žaliu bodžiuku. Gal kiek reikalą sugadino balta paklodė ant sofos.
Tavo portretukas... dėl cross neturiu nuomonės, bet pati kompozicija man kiek kliūna. Labai suspaustas portretas.
QUOTE(californiagirl @ 2008 02 07, 04:11)
Del
Desiree miegancio berniuko "crosintos" foto...na nezinau, man tiesiog nelipo ta zalia spalva prie miegancio mazylio...kazkokia sunki, slogi nuotaika, tarsi ligota(ir dar Desiree rase, kad jis berods sirgo tuo momentu). Tai va, gal ir atspindejo nuotaika tokia, gal ir veike ten tas "crosas", bet man per baugiai pasirode
Mamiskai galvoju
Tiesa retro temai maziu kankinau....Na va, israiska ne ta, bet parodysiu bent jau sendinima koki padariau
Nededu i ND nes nera vykes... Bet parodau, bent jau kad dirbu
mmmm kiek diskusijų apie mano nuotrauką. senokai tiek nebuvo. Šiaip smagu, kad įsimena anksčau rodytas darbas.
Žiūriu pati aš į tą nuotrauką. Prieš dėdama čia nuėmiau kiek žalios, prislopinau truputuką, nes ji buvo daugiau rėkianti. Nuslopinus spalvą, rodos ir kontrasto vos vos dingo, gavosi tamsesnė nuotrauka. Iš ten ir ta nuotaika, galbūt slogi... Bet man vienas geras dėdė Kūdroje buvo parašęs. Ne visos nuotraukos turi sukelti gražias emocijas. Kai kurios sukelia audras, kai kurios sukelia pasipiktinimą, kitos dar kažką. Mano nuotraukose yra visko. Paskutiniu metu galbūt netgi daugiau kažko negatyvaus nei pozityvaus. Todėl nesistebiu, kad darbai sukelia tokias emocijas. Bet tikslas kurį noriu pasiekti, kad žiūrovas nežiūrėtų į vaiką, neaptarinėtų jo išvaizdos, mielas, nemielas, gražus negražus. Mano tikslas sukelti mocijas, vienokias ar kitokias. Na, aptarinėjama nuotrauka matau tai ir pavyko padaryti.
dėl tavo bandymo retro temai. Portretukas geras, verta toliau padirbėti.