Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvatinės paskolos būstui

QUOTE(Upokšnis @ 2008 05 21, 08:13)
Valstybė žiūrės 2007 m. pajamas. Registrų centras pateiks pažymą apie paskutinius 3 metus turėtą jūsų turtą. Pažymoj atsispindės butas, jo pardavimo vertė. Be to, jūs norėsit įsigyti jau antrą butą (jei pirmas buvo registruotas jūsų vardu). Antram bustui lengvatos netaiko.
Valstybės remiamų būsto kreditų teikimo tvarkoje, ir jeigu jie įsigyja pirmąjį tinkamą būstą, t. y. jeigu šie asmenys (šeimos) Lietuvos Respublikos teritorijoje:
2) turi ar turėjo nuosavybės (ar bendrosios nuosavybės) teise būstą, kurio naudingasis plotas, tenkantis vienam šeimos nariui (ar bendraturčių namų ūkių nariui), yra mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų, arba turimas būstas, nepaisant jo naudingojo ploto, Nekilnojamojo turto kadastro duomenimis, yra nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų ir šis būstas yra kaimo vietovėje, kurioje jo savininkas negyvena ir (ar) nedirba, arba
[/COLOR][/COLOR]

Bet kad parasyta punkte kad galima tureti turta kuris yra mazesnis kaip 14 kv.m. tenkantis vienam seimos nariui, tai manau kad nesvarbu kad pirmas butas buvo registruotas mano vardu, vistiek jis nebuvo tinkamas bustas, nes plotas buvo 21 kv.m. g.gif
Papildyta:
QUOTE(katanelis @ 2008 05 21, 09:58)
ar teisingai suprantu, kad grynosios metines pajamos, tai pajamos gaunamos i rankas atskaicius mokescius???  g.gif o jeigu ta suma virsija, vrsija nors 1lt, pvz. gaunasi ne 35000, o 35022lt???  g.gif

Pagal mane tai pajamos turi buti i rankas atskaicius mokescius, o del virsijimo - net keliais centais negalima virsyt tos sumos (as tik taip galvoju).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renytė: 21 gegužės 2008 - 13:06
QUOTE(ausmare @ 2008 05 21, 08:42)
pradejus dometis legvatinem paskolom suzinojau ,kad bent jau vienas is banku duoda tokia paskola TIK SU KINTAMOM PALUKANOM... dar neturiu ziniu is kito banko, bet jau dabar esu sokiruota....neoficialiai skelbiama, kad tai banko susitarimas su FM.....gal kas zino kiek visame tame yra tiesos....
man neramu siuo laikotarpiu imti paskola nefiksuotomis palukanomis:(

Lengvatinės niekada nedavė su pastoviom palūkanom. Dar maržai yra apribojimai mirksiukas.gif

QUOTE(katanelis @ 2008 05 21, 09:58)
ar teisingai suprantu, kad grynosios metines pajamos, tai pajamos gaunamos i rankas atskaicius mokescius???  g.gif o jeigu ta suma virsija, vrsija nors 1lt, pvz. gaunasi ne 35000, o 35022lt???  g.gif

Taip, grynos pajamos yra į rankas. Viršyti negalima net keliais centais.

QUOTE(self @ 2008 05 21, 10:46)
apsvieskit mane, kaip dabar po tos priimtos seimos politikos koncepcijos? Jeigu mes nesusituoke ir turim viena vaika, kaip bus su  busto paskolom? nejaugi reiks zenytis tam kad gauti paskola lengvatinemis salygomis?  blink.gif

5. Jauna šeima – šeima, kurioje kiekvienas iš sutuoktinių yra ne vyresnis kaip 35 metų, taip pat šeima, kurioje motina arba tėvas vieni augina vieną ar daugiau vaikų (įvaikių) ir yra ne vyresni kaip 35 metų.

Šaltinis

QUOTE(Renytė @ 2008 05 21, 14:05)
Bet kad parasyta punkte kad galima tureti turta kuris yra mazesnis kaip 14 kv.m. tenkantis vienam seimos nariui, tai manau kad nesvarbu kad pirmas butas buvo registruotas mano vardu, vistiek jis nebuvo tinkamas bustas, nes plotas buvo 21 kv.m.  g.gif

Galit bandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
labutis 4u.gif , padekite kas zino ir man , nes ir as baigiu susipainioti sioje painiavoje g.gif , norime imti paskola bustui, bet galvoju , kad mums priklausytu kazkoks % padengimo: esame jauna seima iki 35m. turime tris vaikus, mums netenka 14kv.m (tik apie 7), pajamos nevirsija leistinu 42000, na ka cia dar isvardinus g.gif , manau to turetu pakakti ar ne? ax.gif , kas galit padeti, gal kas susidure su panasia situacija? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(neriuxxx @ 2008 05 23, 12:53)
labutis 4u.gif , padekite kas zino ir man , nes ir as baigiu susipainioti sioje painiavoje g.gif , norime imti paskola bustui, bet galvoju , kad mums priklausytu kazkoks % padengimo: esame jauna seima iki 35m. turime tris vaikus, mums netenka 14kv.m (tik apie 7), pajamos nevirsija leistinu 42000, na ka cia dar isvardinus g.gif , manau to turetu pakakti ar ne? ax.gif , kas galit padeti, gal kas susidure su panasia situacija? blush2.gif

Taip, turetu priklausyti jums 10 proc. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(neriuxxx @ 2008 05 23, 15:43)
dekui 4u.gif na tai as taip ir galvoju, kad 10% turetu priklausyti thumbup.gif

10 proc. priklauso, o ką bankas? Kokio dydžio paskolą duos, kai esat 5 asmenų šeima?
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2008 05 23, 17:29)
10 proc. priklauso, o ką bankas? Kokio dydžio paskolą duos, kai esat 5 asmenų šeima?

na ir as del to truputi nerimauju, nes teko girdeti, kad su 3 vaikais sunkoka gauti ja verysad.gif , o sako gimdykite vaikus, o kuo jie padeda? mad.gif ,net paskolos neduoda sikniai verysad.gif , as juk neprasau uz dyka g.gif , na siaip mums reiktu apie 90000lt., gal cia nera tiek daug , kad neduotu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(neriuxxx @ 2008 05 24, 17:49)
na ir as del to truputi nerimauju, nes teko girdeti, kad su 3 vaikais sunkoka gauti ja  verysad.gif , o sako gimdykite vaikus, o kuo jie padeda? mad.gif ,net paskolos neduoda sikniai verysad.gif , as juk neprasau uz dyka  g.gif , na siaip mums reiktu apie 90000lt., gal cia nera tiek daug , kad neduotu? g.gif

Tokią sumą turėtumėt gauti. Nebent bankas kels ypatingas sąlygas.
Atsakyti
Upokšni, prieš kelis puslapius surašei pagrindinus dokumentus, kuriuos reikia pateikti.
Pagrindiniai dokumentai:
pažyma apie 2007 m. pajamos
2007 m. deklaracija
pažyma apie šeimos sudėtį
pažyma iš registrų centro apie turimą nekilnojamą turtą

Turiu klausimą: kuo skiriasi pažyma apie pajamas nuo deklaracijos? Čia ta, kur darbdavys išduoda? Bet aš dirbu tik pagal autorines sutartis, mano darbdavių netoli 20. Taip pat ir pagal verslo liudijimą buvo atsiskaitinėta.

Gal žinai, pagal ką gyventojų registras nustato šeimos sudėtį? Nes aš gyvenu viena su vaiku (jis turi tėvo pavardę, susituokę nebuvome, o dabar ir su visam išsiskyrėme), tačiau nuo seno likusi mano deklaruota gyv. vieta yra vaiko tėvo bute (vaikas iirgi ten deklaruotas, nors ir nebegyvename ten). Tai kaip čia ta mano "šeima" atrodys? Man tai aktualu, nes dabar nebežinau, ar aš ir vaikas šeima, ar šiaip artimi giminaičiai (čia pagal naująją šeimos koncepciją), o gal dar ir vaiko tėvą pripaišys (jeigu nustatoma pagal deklaracijos vietą). "Ant" kiek burnų man skaičiuoti savo gaunamą atlyginimą - 1 ar 2?

O jeigu nekilnojamojo turto neturiu, tai ir "neturėjimo" pažymos iš kadastro-registro nereikia?

Ir dar klausimas: kažin, ar rimtai bankai žiūri į pajamas tik iš autorinio atlyginimo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulala: 27 gegužės 2008 - 15:31
QUOTE(saulala @ 2008 05 27, 16:25)
1. Turiu klausimą: kuo skiriasi pažyma apie pajamas nuo deklaracijos? Čia ta, kur darbdavys išduoda? Bet aš dirbu tik pagal autorines sutartis, mano darbdavių netoli 20. Taip pat ir pagal verslo liudijimą buvo atsiskaitinėta.

2. Gal žinai, pagal ką gyventojų registras nustato šeimos sudėtį? Nes aš gyvenu viena su vaiku (jis turi tėvo pavardę, susituokę nebuvome, o dabar ir su visam išsiskyrėme), tačiau nuo seno likusi mano deklaruota gyv. vieta yra vaiko tėvo bute (vaikas iirgi ten deklaruotas, nors ir nebegyvename ten). Tai kaip čia ta mano "šeima" atrodys? Man tai aktualu, nes dabar nebežinau, ar aš ir vaikas šeima, ar šiaip artimi giminaičiai (čia pagal naująją šeimos koncepciją), o gal dar ir vaiko tėvą pripaišys (jeigu nustatoma pagal deklaracijos vietą). "Ant" kiek burnų man skaičiuoti savo gaunamą atlyginimą - 1 ar 2?

3. O jeigu nekilnojamojo turto neturiu, tai ir "neturėjimo" pažymos iš kadastro-registro nereikia?

4. Ir dar klausimas: kažin, ar rimtai bankai žiūri į pajamas tik iš autorinio atlyginimo?

1. Pažyma apie pajamas - darbdavių išduota pažyma su norodytomis pajamomis. Deklaracijoje nurodot visas gautas pajamas. Tau reikia ir verslo liudijimą atnešti (konkrečiai reikia klausti savivaldybės darbuotojų, gal kokių dokumentų ir nereiks).

2. Jei buvot nesusituokę oficialiai, tai Registrų centras jūsų nenurodys kaip sutuoktinių. Pažymoj rašoma užklausos gavėjo duomenys ir su juo susiję asmenys - vaikai, sutuoktiniai. Pas jus sutuoktinio nėra. O gyvenamą vietą rodys tą, kurioj esat deklaruoti. Jei imat paskolą su vaiku, tai dalins 2 asmenims.

3. Būtina imti visas pažymas. Juk oficialiai turi pagrįsti, kad neturėjai ir neturi jokio turto. Gal turi kokį žemės gabalėlį užrašytą tau, bet nežinai mirksiukas.gif

4. Į šitą klausimą sunku atsakyti. Dabar bankai labai sugriežtino paskolų išdavimą, gali nelabai palankiai žiūrėti į tokias pajamas. Geriausia klausti keliuose bankuose.

Atsakyti
Labutis, gal galetu kas nors padeti.Visiskai nesusigaudau su tuo remiamau valstybes kreditu doh.gif
Musu seimoje tik as ir vyras, vaiku neturime.Norime pirkti 3 kambariu buta.Kainuoja 257000Lt. Sakykite kokias pajamas ziuri?Ir ar yra sansu gauti ta kredita?
Atsakyti
QUOTE(jolituxas @ 2008 05 28, 12:53)
Labutis, gal galetu kas nors padeti.Visiskai nesusigaudau su tuo remiamau valstybes kreditu  doh.gif
Musu seimoje tik as ir vyras, vaiku neturime.Norime pirkti 3 kambariu buta.Kainuoja 257000Lt. Sakykite kokias pajamas ziuri?Ir ar yra sansu gauti ta kredita?

Valstybė žiūrės 2007 m. pajamas. O dėl vaikų - viską lemia savivaldybė (pati tuo įsitikinau ne kartą). Vieniems suteikia ir be vaikų, kitiems - ne. Eikit į savivaldybę, pildykit prašymą ir sužinosit atsakymą.

Tiesa, tokiai sumai negausit lengvatos. Subsidiją pritaikys tik 240 tūks. Lt sumai, už likusią dalį negausti jokios lengvatos.
Atsakyti
Sveiki!Gal zinote,kaip valstybe grazino ta subsidij(24 tuks.)-per viena karta ar per keleta?Kaip cia atrodo?Ar galima nuimti nuo saskaitos?Parasikit viska apie ta grazinima ax.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti