Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvatinės paskolos būstui

QUOTE(pandorita @ 2008 03 05, 15:22)
Ačiū, aiškiau...  4u.gif
O jeigu paskolą imsim kartu su MB (nesusituokę auginam bendrą vaiką) , įdomu, ar mes galėtume pretenduoti į tą subsidiją? (banke sakė, kad būtume bendraskolininkai  g.gif ) . Panašu, kad lyg ir ne, bet aš tai lyg ir esu "motina, viena auginanti vaiką"... ir visi kiti kiekybiniai kriterijai atitinka...

Pernai as buvau vienisa mam auginanti du vaikus (bent jau Vilniuje) - is mano deklaracijos isbrauke visus duomenis apie brangiausia ir liepe perrasyti. Kai ejom paskola tvarkytis - bankas iformino paskola tik mano vardu, o MB buvo kaip laiduotojas. Kai registravom pirkimo pardavimo sutarti pas notarus ir registru centre - nurodem kaip bendrasavininkai perkamo buto abu (tiesa tada jau buvom susituoke). Subsidija prasem birzelio men., susituokem rugseji, o pirkimo pardavimo sutarti pasirasem rugsejo gale. Su banku kredito sutarti pasirasem birzelio gale.

QUOTE(Upokšnis @ 2008 03 06, 09:40)
[b][color=blue]Draugų buvo tokia situacija. Tai jie skubiai susituokė, nes savivaldybė nedavė subsidijos, kol neturėjo santuokos liudijimo.
Čia iš įstatymo:
5. Jauna šeima – šeima, kurioje kiekvienas iš sutuoktinių yra ne vyresnis kaip 35 metų, taip pat šeima, kurioje motina arba tėvas vieni augina vieną ar daugiau vaikų (įvaikių) ir yra ne vyresni kaip 35 metų.

Virsuje aprasiau kaip mes sia situacija sprendem. Ne butinai turi buti seima wink.gif
Atsakyti
QUOTE(yngaga @ 2008 05 19, 14:53)
Noriu ir aš paklausti.Mes nusipirkom namą prieš metus pasiėmę paskolą iš banko,bet tas namas buvo tik 60% baigtinumo,žodžiu tik rėmai namo.Ar mes galėtumėm gauti lengvatinę paskolą,jei imtumėm dar vieną paskolą namo renovacijai(pirmoji paskola buvo nelengvatinė).Mes 4 asmenų šeima,pajamos už 2007m.neviršyja 42000lt.,bet namas kurį nusipirkom yra 105 000lt.vertės,tai ar jis jau skaitosi mūsų turtas,nors jis yra įkeistas bankui ir jo įsigijimui paėmėm paskolą,ne iš savų pinigų juk pirkom.O palei lengvatines sąlygas turtas neturi viršyti 82000lt.Tai kaip dabar gaunasi,kad mes jau negalim gauti lengvatinės ar galim? g.gif

Lengvatinė paskola suteikiama pirmam šeimos būstui. Deja, jūsų situacijoj šansų gauti paskolą nėra

QUOTE(agniusha @ 2008 05 19, 15:50)
Pernai as buvau vienisa mam auginanti du vaikus (bent jau Vilniuje) - is mano deklaracijos isbrauke visus duomenis apie brangiausia ir liepe perrasyti. Kai ejom paskola tvarkytis - bankas iformino paskola tik mano vardu, o MB buvo kaip laiduotojas. Kai registravom pirkimo pardavimo sutarti pas notarus ir registru centre - nurodem kaip bendrasavininkai perkamo buto abu (tiesa tada jau buvom susituoke). Subsidija prasem birzelio men., susituokem rugseji, o pirkimo pardavimo sutarti pasirasem rugsejo gale. Su banku kredito sutarti pasirasem birzelio gale.
Virsuje aprasiau kaip mes sia situacija sprendem. Ne butinai turi buti seima wink.gif

Bankas savo keliu, o lengvatinė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upokšnis: 19 gegužės 2008 - 16:53
QUOTE(yngaga @ 2008 05 19, 14:53)
Noriu ir aš paklausti.Mes nusipirkom namą prieš metus pasiėmę paskolą iš banko,bet tas namas buvo tik 60% baigtinumo,žodžiu tik rėmai namo.Ar mes galėtumėm gauti lengvatinę paskolą,jei imtumėm dar vieną paskolą namo renovacijai(pirmoji paskola buvo nelengvatinė).Mes 4 asmenų šeima,pajamos už 2007m.neviršyja 42000lt.,bet namas kurį nusipirkom yra 105 000lt.vertės,tai ar jis jau skaitosi mūsų turtas,nors jis yra įkeistas bankui ir jo įsigijimui paėmėm paskolą,ne iš savų pinigų juk pirkom.O palei lengvatines sąlygas turtas neturi viršyti 82000lt.Tai kaip dabar gaunasi,kad mes jau negalim gauti lengvatinės ar galim? g.gif

Tai juk čia ir yra pirmasis mūsų būstas,tik mes norime jį renovuoti,kiek girdėjau galima gauti lengvatinę paskolą būsto renovacijai,tik nežinau ar mums ją pavyktų gauti,ar kriterijai šiai lengvatinei paskolai gauti tokie patys kaip ir norint įsigyti būstą ?Ta prasme pajamos,turtas ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yngaga: 19 gegužės 2008 - 17:10
QUOTE(yngaga @ 2008 05 19, 18:05)
Tai juk čia ir yra pirmasis mūsų būstas,tik mes norime jį renovuoti,kiek girdėjau galima gauti lengvatinę paskolą būsto renovacijai,tik nežinau ar mums ją pavyktų gauti,ar kriterijai šiai lengvatinei paskolai gauti tokie patys kaip ir norint įsigyti būstą ?Ta prasme pajamos,turtas ir t.t.

Renovacija nėra numatyti įstatyme. Yra tik pastato rekonstravimas mirksiukas.gif

Rekonstravimas atitinka sąvoką „statinio rekonstravimas“, paaiškintą Lietuvos Respublikos statybos įstatyme (Žin., 1996, Nr. 32-788; 2001, Nr. 101-3597).

Statybos įstatymas
Statinio rekonstravimas – statybos rūšis, kai yra tikslas iš esmės pertvarkyti esamą statinį, sukurti jo naują kokybę: pastatyti naujus aukštus (antstatus) ar nugriauti dalį esamų (nedidinant statinio užimto žemės ploto matmenų, išskyrus šioje dalyje nurodytą priestato atvejį); pristatyti prie statinio (ar pastatyti tarp gretimų statinių) priestatą – pagalbinį statinį (pagal naudojimo paskirtį susijusį su statiniu, prie kurio jis pristatomas), kurio visų aukštų, taip pat rūsio (pusrūsio), antstatų, pastogės patalpų plotų suma nebūtų didesnė kaip 10 procentų už tokiu pat būdu apskaičiuotą statinio, prie kurio priestatas pristatomas, plotų sumą; iš esmės keisti statinio fasadų išvaizdą (keičiant apdailą – jos konstrukcijas, medžiagas, įrengiant naujus statinio elementus – balkonus, duris, langus, architektūros detales, keičiant šių statinio elementų matmenis, tipą, išdėstymą ar juos pašalinant); keisti (pašalinti nereikalingas) bet kurias laikančiąsias konstrukcijas kito tipo konstrukcijomis; iš esmės keisti pastato patalpų planą pertvarkant laikančiąsias konstrukcijas; apšiltinti statinio išorines atitvaras (sienas, stogą); atlikti šio straipsnio 20 dalyje išvardytus statinio kapitalinio remonto darbus, jei šie darbai atliekami kartu su statinio rekonstravimu; pertvarkyti statinio bendrąsias inžinerines sistemas keičiant jų tipą, pralaidumą; atlikti technologinių įrenginių ir technologinių inžinerinių sistemų, inžinerinių tinklų ir susisiekimo komunikacijų rekonstravimo darbus, nurodytus normatyviniuose statinio saugos ir paskirties dokumentuose; pritaikyti statinį naujai paskirčiai, kai normatyvinių statybos techninių dokumentų ir normatyvinių statinio saugos ir paskirties dokumentų nustatyti naujos statinio paskirties reikalavimai yra griežtesni negu buvusios ir kai šių reikalavimų negalima laikytis atliekant paprastąjį ar kapitalinį remontą.
Atsakyti
Aišku,ačiū už išsamų atsakymą,aš supainiojau rekonstravimą su renovacija doh.gif ,žodžiu mums tikriausiai netinka,nes mum reikia įsirengti vidų,pasidaryti apdailą,čia tikriausiai daugiau remontas,bet ne rekonstrukcija,nors sienas šiltinom,baigiam ir visas sienas išgriaut biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(yngaga @ 2008 05 19, 19:47)
Aišku,ačiū už išsamų atsakymą,aš supainiojau rekonstravimą su renovacija doh.gif ,žodžiu mums tikriausiai netinka,nes mum reikia įsirengti vidų,pasidaryti apdailą,čia tikriausiai daugiau remontas,bet ne rekonstrukcija,nors sienas šiltinom,baigiam ir visas sienas išgriaut biggrin.gif

Pagal mane nesišviečia jums lengvatinė paskola unsure.gif
Atsakyti
Jei siais metais pardaviau paveldeta buta, tai ar neprikibs kad turiu grynu pinigu, bet kad jie nepriklauso praeitams metams? g.gif Turtas buvo mazas, tik apie 21 kv.m. Tai kai isimsiu pazyma is registru centro, tai bus nurodyta kad turejau turta.
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2008 02 05, 11:02)
Sena tema čia

http://www.supermama...?...190842&st=0
SVARBU:
Lietuvos Respublikos Vyriausybės Nutarimas dėl VALSTYBĖS REMIAMŲ BŪSTO KREDITŲ TEIKIMO TVARKOS APRAŠO
Įsigalioja nuo 2007-07-04 ir galioja iki dabar

http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=

Esu vilniete. Pries pora metu kreipemes i savivaldybe del lengvatinio kredito. Prasymas buvo patenkintas, taciau lengvata pasinaudoti neteko, kadangi nama pridave po gruodzio 31d. verysad.gif Buta vis tiek pirkome. Idomu, ar galetume vel kreiptis i savivaldybe su prasymu lengvatai, nors jau esame paeme paskola ir isigije buta (uzstatytas bankui)? Kaip reiketu traktuoti turta - jis musu ar banko? Pajamu reikalavima atitinkame. Gal kas turite tokios patirties ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Renytė @ 2008 05 20, 15:23)
Jei siais metais pardaviau paveldeta buta, tai ar neprikibs kad turiu grynu pinigu, bet kad jie nepriklauso praeitams metams?  g.gif Turtas buvo mazas, tik apie 21 kv.m. Tai kai isimsiu pazyma is registru centro, tai bus nurodyta kad turejau turta.

Valstybė žiūrės 2007 m. pajamas. Registrų centras pateiks pažymą apie paskutinius 3 metus turėtą jūsų turtą. Pažymoj atsispindės butas, jo pardavimo vertė. Be to, jūs norėsit įsigyti jau antrą butą (jei pirmas buvo registruotas jūsų vardu). Antram bustui lengvatos netaiko.

QUOTE(RudojiLapute @ 2008 05 20, 20:06)
Esu vilniete. Pries pora metu kreipemes i savivaldybe del lengvatinio kredito. Prasymas buvo patenkintas, taciau lengvata pasinaudoti neteko, kadangi nama pridave po gruodzio 31d. verysad.gif Buta vis tiek pirkome. Idomu, ar galetume vel kreiptis i savivaldybe su prasymu lengvatai, nors jau esame paeme paskola ir isigije buta (uzstatytas bankui)? Kaip reiketu traktuoti turta - jis musu ar banko? Pajamu reikalavima atitinkame. Gal kas turite tokios patirties ax.gif

Valstybės remiamų būsto kreditų teikimo tvarkoje, ir jeigu jie įsigyja pirmąjį tinkamą būstą, t. y. jeigu šie asmenys (šeimos) Lietuvos Respublikos teritorijoje:

1) neturi ir neturėjo būsto nuosavybės teise arba

2) turi ar turėjo nuosavybės (ar bendrosios nuosavybės) teise būstą, kurio naudingasis plotas, tenkantis vienam šeimos nariui (ar bendraturčių namų ūkių nariui), yra mažesnis kaip 14 kvadratinių metrų, arba turimas būstas, nepaisant jo naudingojo ploto, Nekilnojamojo turto kadastro duomenimis, yra nusidėvėjęs daugiau kaip 60 procentų ir šis būstas yra kaimo vietovėje, kurioje jo savininkas negyvena ir (ar) nedirba, arba

3) Nekilnojamojo turto kadastro duomenimis, turi daugiau kaip 60 procentų nusidėvėjusį būstą (neatsižvelgiant į jo naudingojo ploto dydį), yra Statybos įstatymo bei kitų teisės aktų nustatyta tvarka parengę šio būsto rekonstravimo projektą, jeigu šis būstas yra deklaruojamas kaip paskolos gavėjo (ir (ar) jo šeimos narių) gyvenamoji vieta ir šie asmenys nuosavybės teise neturi kito būsto. Šiuo atveju parama teikiama turimam būstui rekonstruoti; arba

4) turi būstą, nepritaikytą neįgaliųjų, kurių judėjimo funkcija sutrikusi, poreikiams, jei tokiems asmenims yra nustatytas I ar II grupės invalidumas, arba šeimoje yra neįgalus vaikas, kurio judėjimo funkcija sutrikusi, arba tokios pat negalios asmuo, kuriam nustatytas I ar II grupės invalidumas. Parama teikiama turimam būstui rekonstruoti, pritaikant jį neįgaliųjų poreikiams Valstybės remiamų būsto kreditų teikimo tvarka.
[/COLOR][/COLOR]
Atsakyti
pradejus dometis legvatinem paskolom suzinojau ,kad bent jau vienas is banku duoda tokia paskola TIK SU KINTAMOM PALUKANOM... dar neturiu ziniu is kito banko, bet jau dabar esu sokiruota....neoficialiai skelbiama, kad tai banko susitarimas su FM.....gal kas zino kiek visame tame yra tiesos....
man neramu siuo laikotarpiu imti paskola nefiksuotomis palukanomis:(
Atsakyti
ar teisingai suprantu, kad grynosios metines pajamos, tai pajamos gaunamos i rankas atskaicius mokescius??? g.gif o jeigu ta suma virsija, vrsija nors 1lt, pvz. gaunasi ne 35000, o 35022lt??? g.gif
Atsakyti
apsvieskit mane, kaip dabar po tos priimtos seimos politikos koncepcijos? Jeigu mes nesusituoke ir turim viena vaika, kaip bus su busto paskolom? nejaugi reiks zenytis tam kad gauti paskola lengvatinemis salygomis? blink.gif
Atsakyti