n0rejau pasiteirauti mes seimoje esame 4 asmenys vienas vaikas turi lengva negalia gyvename vieno kambario bute noriu suzinoti kokios turi buti musu pajamos kad gautume lengvatine paskola?
QUOTE(Germani @ 2008 04 13, 16:25)
dar mano savivaldybej paaiskino, kad as kaip vienisas asmuo galiu pretenduoti i lengvatine busto paskola, bet gauciau ja tik tokiu atveju, jei istekeciau ir pagimdyciau vaika. nu man tai absurdas atrodo, nes seimoms yra kitokios lengvatines paskolos. kaip yra is tikruju?
ir dar, patarimas visoms, netgi gavusios lengvatine paskola isivertinkite ar tas bankas kuriame turesite imti paskola (nes buvo mineta kad tik tam tikriems bankams bus isdalintos valstybes subsidijos) suteikia palankiausias palukanas. nes gal verciau apsimoka imti paskola is banko su mazesnem palukanom, negu is to kurio palukanos didesnes bet kuris plius suteikia valstybes subsidija. zodziu aklai nepulti prie tu lengvatiniu paskolu
ir dar, patarimas visoms, netgi gavusios lengvatine paskola isivertinkite ar tas bankas kuriame turesite imti paskola (nes buvo mineta kad tik tam tikriems bankams bus isdalintos valstybes subsidijos) suteikia palankiausias palukanas. nes gal verciau apsimoka imti paskola is banko su mazesnem palukanom, negu is to kurio palukanos didesnes bet kuris plius suteikia valstybes subsidija. zodziu aklai nepulti prie tu lengvatiniu paskolu
Savivaldybė teisingai paaiškino: kai gims vaikas,tada lengvatą ir gausit. Juk lengvata taikoma šeimoms
QUOTE(wilma3 @ 2008 04 13, 19:32)
n0rejau pasiteirauti mes seimoje esame 4 asmenys vienas vaikas turi lengva negalia gyvename vieno kambario bute noriu suzinoti kokios turi buti musu pajamos kad gautume lengvatine paskola?
7.3. keturių ir penkių asmenų šeimos grynosios metinės pajamos 42000 litų ir turtas 84000 litų;
1) pilnamečiai našlaičiai, iki jiems sukaks 35 metai, arba asmenys, kurie Lietuvos Respublikos neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka yra pripažinti nedarbingais ar iš dalies darbingais arba kurie yra sukakę senatvės pensijos amžių ir jiems nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė, arba šeimos, kuriose yra asmuo, kuriam Lietuvos Respublikos neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo tvarka yra nustatytas neįgalumo lygis arba kuris yra pripažintas nedarbingu arba iš dalies darbingu, arba kuris yra sukakęs senatvės pensijos amžių ir jam nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė - padengiama 20 procentų suteikto kredito (ar kredito likučio) sumos;
QUOTE(Germani @ 2008 04 15, 22:08)
tai reiskia as gausiu "teorine" lengvata? ir jei as vaiku susilauksiu tik po keliu metu? tai ta teorine lengvata galios? nesamone kazkokia
Taip, jūsų lengvata bus popieriuje ir lauksit, kol gims vaikutis. Tik negaliu pasakyti, kiek laiko tą "teorinę" lengvatą laiko. Visur mini, kad lengvata reikia pasinaudoti iki tų metų pabaigos. Ar galimas ilgesnis tidėjimas - nežinau.
QUOTE(Upokšnis @ 2008 04 16, 05:53)
Taip, jūsų lengvata bus popieriuje ir lauksit, kol gims vaikutis. Tik negaliu pasakyti, kiek laiko tą "teorinę" lengvatą laiko. Visur mini, kad lengvata reikia pasinaudoti iki tų metų pabaigos. Ar galimas ilgesnis tidėjimas - nežinau.
Upoksni, sutik , tai gryna nesamone. tai bent jau informuotu iki to laiko, kad bent vaika butu galima pasidaryti.nekalbant jau apie vyro susiradima. juk negali kaip robotas susiplanuoti gyvenimo. na as tikrai pikta del tokiu valstybes sprendimu. visiska nesamone. tai kam tada vienisam asmeniui kreiptis del lengvatos, jei dviems labiau apsimoka? o juk negali kaip sakiau susiplanuoti pirkti busta tada, kai turesi vyra. man dabar reikia gyventi.
QUOTE(Germani @ 2008 04 27, 23:21)
Upoksni, sutik , tai gryna nesamone. tai bent jau informuotu iki to laiko, kad bent vaika butu galima pasidaryti.nekalbant jau apie vyro susiradima. juk negali kaip robotas susiplanuoti gyvenimo. na as tikrai pikta del tokiu valstybes sprendimu. visiska nesamone. tai kam tada vienisam asmeniui kreiptis del lengvatos, jei dviems labiau apsimoka? o juk negali kaip sakiau susiplanuoti pirkti busta tada, kai turesi vyra. man dabar reikia gyventi.
Suprantu, kad pikta dėl tokios politikos, bet... Šiuo metu tokia valstybės politika .
QUOTE(ausmare @ 2008 04 28, 18:17)
kaip manote, ar siais metais po geguzes ilguju iseiginiu bus tas nutarimas del lengvatiniu paskolu paskirstymo konkretiemsd bankams ar ne?
....baisu kad nebutu kaip kaip su busto renovacija:(
....baisu kad nebutu kaip kaip su busto renovacija:(
Apie paskolas niekas nekalba. Tik neaišku, ar panaikins palūkanų gražinimą, ar ne
Laba diena,
Ir aš čia tikriausiai su savo klausimais. Labai norėčiau sužinoti kokia yra mums su vyru galimybė gauti lengvatinę paskolą. Mano pajamos per praeitus metus buvo apie 24000 Lt, o vyras oficialiai nedirbo, tik prieš Naujus metus išsiėmė verslo liudijima, ir dar jis registruotas vienoje savivaldybėje, o aš kitoje. Tai norėčiau pasiteirauti kada man reikėtų išsiimti pažymą apie tai kad mes nepateikėme prašymo dėl lengvatinės paskolos pvz Vilniuje.
Ir aš čia tikriausiai su savo klausimais. Labai norėčiau sužinoti kokia yra mums su vyru galimybė gauti lengvatinę paskolą. Mano pajamos per praeitus metus buvo apie 24000 Lt, o vyras oficialiai nedirbo, tik prieš Naujus metus išsiėmė verslo liudijima, ir dar jis registruotas vienoje savivaldybėje, o aš kitoje. Tai norėčiau pasiteirauti kada man reikėtų išsiimti pažymą apie tai kad mes nepateikėme prašymo dėl lengvatinės paskolos pvz Vilniuje.
QUOTE(vecikas @ 2008 04 28, 19:22)
Laba diena,
Kai norėsit imti lengvatinę paskolą, tad ir išsiimsit visus reikalingus dokumentus. Dabar neverta, nes pažymos galioja tik 30 dienų.
Noreciau paklausti koki procenta reikia sumoketi firmai atsisakant buto?kolkas mes tik pradini inasa sumokeje,tai jie skaiciuos nuo visos busto vertes ar tik nuo to pradinio?
QUOTE(Perlute @ 2008 05 05, 13:51)
Noreciau paklausti koki procenta reikia sumoketi firmai atsisakant buto?kolkas mes tik pradini inasa sumokeje,tai jie skaiciuos nuo visos busto vertes ar tik nuo to pradinio?
Prelimenarioje sutartyje turi būti nurodyta