Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvatinės paskolos būstui

QUOTE(vilter @ 2012 03 12, 14:48)
Tik 5m kompensuoja?Jei mano 2005m imta, tai jau viskas,nuplaukė  ax.gif ?

Valstybes kompensacijos reikia prasyti (ir tvarkyti atitinkamus dokumentus) iki gaunant paskola.
Atsakyti
QUOTE(vilter @ 2012 03 12, 14:48)
Tik 5m kompensuoja?Jei mano 2005m imta, tai jau viskas,nuplaukė  ax.gif ?

Jei Jūs paėmėt paskolą paprastą, niekas jums nieko nekompensuos. Jei 2005 m. metais paėmėt lengvatinę paskolą - kompensavimo laikotarpis baigėsi. O jei kalbat apie valstybės grąžinamus pinigus už paskolas - koklas grąžina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2012 03 12, 20:21)
Jei Jūs paėmėt paskolą paprastą, niekas jums nieko nekompensuos. Jei 2005 m. metais paėmėt lengvatinę paskolą - kompensavimo laikotarpis baigėsi. O jei kalbat apie valstybės grąžinamus pinigus už paskolas - koklas grąžina  4u.gif

Ačiū jums 4u.gif ,supratau,mano lengvatinė ir jau baigėsi kompensacijos laikas.
Atsakyti
Sveiki, gal kas žinot, ar skaičiuojamas į pajamas neapmokestinamojo turto pardavimas, pavyzdžiui kaip metalo laužo? na kaip ir gavai pajamas, bet jos gi vienkartinės, praeitai metais radai metalo laužo tai ir pardavei ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(mars @ 2012 03 16, 11:13)
Sveiki, gal kas žinot, ar skaičiuojamas į pajamas neapmokestinamojo turto pardavimas, pavyzdžiui kaip metalo laužo? na kaip ir gavai pajamas, bet jos gi vienkartinės, praeitai metais radai metalo laužo tai ir pardavei ir viskas.

Tokių dalykų nežiūri, nebent tai Jūsų oficialus darbas ir pajamos biggrin.gif Žiūrima metinė gyventojo pajamų deklaracija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2012 03 16, 13:11)
Tokių dalykų nežiūri, nebent tai Jūsų oficialus darbas ir pajamos  biggrin.gif Žiūrima metinė gyventojo pajamų deklaracija  mirksiukas.gif

bet metinei pajamų mokesčio deklaracijoj tos pajamos yra užfiksuotos, kadangi nuo ju valstybe gražina PVM
dabar kaip tik pildžiau deklaracija, na tai jei imti tik atlyginimą tai dar galiu pretenduoti į lengvatinę paskola pagal praeitu metu limitus, bet jei įskaičiuos ir pajamas iš netauriujų metalųų laužo pardavimo tai jau per daug gaunasi g.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mars: 16 kovo 2012 - 12:16
QUOTE(mars @ 2012 03 16, 12:12)
bet metinei pajamų mokesčio deklaracijoj tos pajamos yra užfiksuotos, kadangi nuo ju valstybe gražina PVM
dabar kaip tik pildžiau deklaracija, na tai jei imti tik atlyginimą tai dar galiu pretenduoti į lengvatinę paskola pagal praeitu metu limitus, bet jei įskaičiuos ir pajamas iš netauriujų metalųų laužo pardavimo tai jau per daug gaunasi g.gif  doh.gif

Vadinasi, pretenduoti nebegalėsit, jei pajamos viršys unsure.gif
Atsakyti
Sveiki, ką tik sužinojau apie lengvatas paskolai būstui įsigyti gauti. Gal galite man patarti ar aš, ar mano vyras gali pretenduoti į lengvatą: Man 25, vyrui 28 metai, esam susituokę. Turim 1 metų ir 3 mėn dukrytę, gyvenam vyro bute, kurį jis gavo dovanų iš savo tėvų. Butas 36,6 kvm. Klaipėdoje. Vyras prieš penkis metus paėmė paskolą buto remontui (ne būstui įsigyti, bet vartojamą paskolą su užstatu) butas kaip užstatas bankui. Norėtume pasididinti gyvenamą plotą. Kokias pajamas turime gauti, ar yra kažkokios "lubos", kad galėtume pretenduoti į lengvatą, ir kokia ji (lengvata), kiek laiko galios ir pan.
Ir kitas klausimas, tai jei pretenduoti galime, tai kur kreiptis?

Ačiū iš anksto už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(VyteNemunelis @ 2012 03 20, 23:57)
Sveiki, ką tik sužinojau apie lengvatas paskolai būstui įsigyti gauti. Gal galite man patarti ar aš, ar mano vyras gali pretenduoti į lengvatą: Man 25, vyrui 28 metai, esam susituokę. Turim 1 metų ir 3 mėn dukrytę, gyvenam vyro bute, kurį jis gavo dovanų iš savo tėvų. Butas 36,6 kvm. Klaipėdoje. Vyras prieš penkis metus paėmė paskolą buto remontui (ne būstui įsigyti, bet vartojamą paskolą su užstatu) butas kaip užstatas bankui. Norėtume pasididinti gyvenamą plotą. Kokias pajamas turime gauti, ar yra kažkokios "lubos", kad galėtume pretenduoti į lengvatą, ir kokia ji (lengvata), kiek laiko galios ir pan.
Ir kitas klausimas, tai jei pretenduoti galime, tai kur kreiptis?

Ačiū iš anksto už atsakymus  4u.gif

Kreiptis reikia į miesto savivaldybę, kurioje esat registruoti ax.gif Lengvatą gal ir gausit, tik reikia žiūrėti kokio dydžio pajamos ir kokia buto vertė (jis skaičiuosis kaip turtas). Jei neviršysit įstatyme nurodytų sumų, lengvatą gausit ax.gif
Atsakyti
Gal kas žinot kada bus paskelbta šiais metais koks bankas teiks paskolas? ir ar galima pirkti su šia paskola pusę būto?
Atsakyti
Labas mes kaip emem paskola butui isigyti tai gavome 10 procentu lengvatine paskola.Nes kaip jaunai seimai neturinciai jokio turto lengvata buvo suteikta,bet tai buvo 2006 metai,o kaip dabar kokie istatymai reikia dometis.Kad gauti lengvatine tai reikia i savivaldybe kreiptis ir daug visokiu dokumentu sutvarkyti,bet verta. smile.gif
Atsakyti
gal kas žino ar galima kreiptis dabar į savivaldybę? ar reikia laukt kol paskelbs šiems metams limitus ir banką?
Atsakyti