QUOTE(Hasuury @ 2011 02 10, 10:10)
Perskaiciau dali pasisakymu, ir man uzkliuvo sis, kuriame teigiama, jog gavus lenvatine
paskola vaikelis turi gimti per penkis metus. Is kur yra sita informacija?
Mano situacija tokia - lengvatine paskola gavau 2007 m., iki siol vaikelio neturiu,
bet vis dar tikiuosi pasinaudoti lengava (-10% nuo lengvatines paskolos).
Jei reikia, kad vaikas gimtu per 5 m. tada man suteikta lengvata nuplauktu.
Jei vaikas negimsta per numatytą laikotarpį, lengvata dingsta. Juk lengvatos tikslas - padėti jaunai šeimai
QUOTE(voveraite1302 @ 2011 02 10, 14:02)
Sveiki,
Matau, yra protingų ir galinčių pagelbėti šitais klausimais. Mes irgi žadam pretenduoti į valstybės paramą, į subsidiją kreditui. Bet turim tokią įdomią situaciją.
Paskola imta vyro. Bankas dnbNord (150 tūkst. būstui, 36 tūkst. įrengimui)
Mes nesusituokę.
Turime keturmetį ir birželį laukiame dar vieno mažiaus.
Registruoti skirgose vietose, ne Vilniuje.
Jo grynosios pajamos vos vos, bet telpa į rėmus, įskaičiuojant mus visus. (Aš jau metus nedirbu, studijuoju dieniniam.)
Kaip būtų su tais popierių tvarkymais?
Kaip su mūsų šeimos statusu? Ar mes tokio neturime?
Apskritai, nuo ko reiktų pradėti?
Ar deklaruoti gyvenamąją vietą privalome Vilniuje, savo būste, ir būtinai visi šeimos nariai? (Čia kiltų bėdų, kadangi priregistruotas ar deklaravęs savo gyv. vietą gali būti tik vyras (savininkas)).
Ar būtina įregistruoti santuoką? Ir ar netrukdytų, jei ta santuoka būtų įregistruota savaitė prieš paraiškos pateikimą?
Ar yra kokių niuansų dėl banko, iš kurio imtas kreditas?
Jei paraišką pateiktume birželį, gimus antrajam, nebūtų per vėlu?
Būsiu neapsakomai dėkinga, jei kas galėtų patarti. O čia tokių vingrybių pas mus...
Tas sakinys atsako į visus Jūsų pateiktus klausimus. Lengvatos nebegausit, nes jau turit NT. Lengvata suteikiama tik perkant pirmą būstą. O kadangi jį turit, negalit pretenduoti į subsidiją. Nebent būsto plotas neviršija 14 m2 vienam žmogui. Tada galit pretenduoti į lengvatą, kad padidintumėt gyvenamą plotą. O jei buto plotas didesnis nei norma, jokių šansų gauti lengvatą.