Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvatinės paskolos būstui

QUOTE(Akmenukė @ 2008 03 14, 16:59)
Ot idomu,o ar galima kaip nors komercini kredita transformuoti i lengvatini ?.... Klausimas gal ir kvailokas,bet visokiu ciudu LT pasitaiko....

Negalima. Norit gauti lengvatinį, reikia iš Registrų centro pristatyti pažymą, apie nekilnojamą turimą turtą per paskutinius 3 metus. Jei esat paėmę paskolą ir jau įregistruotas nekilnojamas turtas, lengvatinės negausit
Atsakyti
Upokšni, patark, prašau. Mano pajamos 2007 m buvo 21700 lt, nes nepilnus metus dirbau. o turto jokio neturiu (mano vardu yra registruotas senesnis nei 7 m automobolis, kuris, skaičiau, jau nebevertinamas kaip turtas) imsiu paskolą pirmam būstui (naujos statybos butas). dalį būsto kainos mokėsiu iš santaupų. ar galiu pretenduoti į lengvatinę paskolą? šeimos neturiu

dar viena aplinkybe. 89 tukst. lt buto kainos jau imoketa(avansas). busto pirkimo sutartis sudaryta mano vardu 2008 m. kovo men, bet tuos 89 t. finansuoja tevai, taigi as jokiu dokumentu irodanciu toki turta 2007 metais neturesiu. dar dali busto vertes taip pat finansuos tevai. man reiks is banko 130t kredito. ar vis delto galiu gauti lengvatine paskola?
skaiciau kad ir santaupos banke skaiciuojamos prie turto?
Atsakyti
QUOTE(Germani @ 2008 03 30, 13:51)
Upokšni, patark, prašau. Mano pajamos 2007 m buvo 21700 lt, nes nepilnus metus dirbau. o turto jokio neturiu (mano vardu yra registruotas senesnis nei 7 m automobolis, kuris, skaičiau, jau nebevertinamas kaip turtas) imsiu paskolą pirmam būstui (naujos statybos butas). dalį būsto kainos mokėsiu iš santaupų. ar galiu pretenduoti į lengvatinę paskolą? šeimos neturiu

8. Asmens (šeimos), kuriam teikiama valstybės parama būstui įsigyti, metinės pajamos ir turtas, apskaičiuoti šio nutarimo nustatyta tvarka, vieneri metai prieš paramos suteikimo metus neturi viršyti šių dydžių:

8.1. asmens be šeimos grynosios metų pajamos – 20000 litų ir turtas – 30000 litų;

Taigi, negausi jokios lengvatos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upokšnis: 31 kovo 2008 - 09:46
QUOTE(Upokšnis @ 2008 03 31, 09:42)

8. Asmens (šeimos), kuriam teikiama valstybės parama būstui įsigyti, metinės pajamos ir turtas, apskaičiuoti šio nutarimo nustatyta tvarka, vieneri metai prieš paramos suteikimo metus neturi viršyti šių dydžių:

8.1. asmens be šeimos grynosios metų pajamos – 20000 litų ir turtas – 30000 litų;

Taigi, negausi jokios lengvatos

O cia skaiciai jau siu metu? Jei taip, gal zinote kiek dabar yra ribos seimai su 1 vaiku ir atskiriai kiek su 2 vaikais. Ir dar gal zinote, kiek vaiku skaiciuojama, jei laukiasi, kaip vienas ar kaip du? ACIU.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 31 kovo 2008 - 16:33
QUOTE(tany @ 2008 03 31, 17:25)
O cia skaiciai jau siu metu? Jei taip, gal zinote kiek dabar yra ribos seimai su 1 vaiku ir atskiriai kiek su 2 vaikais. Ir dar gal zinote, kiek vaiku skaiciuojama, jei laukiasi, kaip vienas ar kaip du?  ACIU.

Čia duomenys 2007 metų. Ar šiais metais keisis, neaišku.

8.2. dviejų ar trijų asmenų šeimos grynosios metų pajamos – 32000 litų ir turtas – 60000 litų;
8.3 keturių ir daugiau asmenų šeimos grynosios metų pajamos - 40000 Lt ir turtas ­- 80000 litų;

Jei laukiesi, skaičiuos kaip vienas. Jei vaikas gims iki lengvatinių paskolų starto, tada kaip du vaikai. Juk reiks pateikti pažymą apie šeimos sudėtį mirksiukas.gif
Atsakyti
Noreciau zinanciu paklausti, ar gali musu seima si geguzi pretenduoti i lengvatine busto paskola jeigu mes tik pries puse metu grizom is uzsienio (kur gyvenome kelis metus). Taigi negaletume parodyti pajamu uz praejusius pilnus metus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(auksineblondine @ 2008 04 02, 08:30)
Noreciau zinanciu paklausti, ar gali musu seima si geguzi pretenduoti i lengvatine busto paskola jeigu mes tik pries puse metu grizom is uzsienio (kur gyvenome kelis metus). Taigi negaletume parodyti pajamu uz praejusius pilnus metus  4u.gif

Jums būtina pristatyti 2007 m. pajamas, nesvarbu kiek mėnesių dirbot. Be to, jas dar reikia deklaruoti VMI. Kitas svarbus aspektas: ar jūsų pajamų užteks bankui
Atsakyti
As skambinau i savivaldybe ir sake, kad ir uzsienyje gautos pajamos per tuos metus iskaiciuojamos, tik kaip dabar man suskaiciuot tas grynasias pajamas bunant ten ir ka jiems parodyt g.gif Juk jei jie vers is svaru i litus tai gausis nemazai doh.gif
Dabar as kelis men dirbu ir banke sake, kad uztektu tu keliu menesiu pajamu paskolai gaut unsure.gif

Aciu Upoksni 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(auksineblondine @ 2008 04 02, 12:18)
As skambinau i savivaldybe ir sake, kad ir uzsienyje gautos pajamos per tuos metus iskaiciuojamos, tik kaip dabar man suskaiciuot tas grynasias pajamas bunant ten ir ka jiems parodyt  g.gif Juk jei jie vers is svaru i litus tai gausis nemazai  doh.gif
Dabar as kelis men dirbu ir banke sake, kad uztektu tu keliu menesiu pajamu paskolai gaut  unsure.gif

Aciu Upoksni  4u.gif

Buvę darbdaviai turėtų duoti pažymą.
Atsakyti
Sakykit pasom smile.gif kai skaiciuojamos metines pajamos seimai (norint gauti valstybes remiama busto kredita) ar reikia prideti vaiko pinigus? 95lt/men
Papildyta:
Kokias pazymas reikia prstatyti i savyvaldybe, norint gauti valt. remiama kredita?
Atsakyti
QUOTE(Mariem @ 2008 04 03, 22:47)
Sakykit pasom smile.gif kai skaiciuojamos metines pajamos seimai (norint gauti valstybes remiama busto kredita) ar reikia prideti vaiko pinigus? 95lt/men
Papildyta:
Kokias pazymas reikia prstatyti i savyvaldybe, norint gauti valt. remiama kredita?

|Kai bus paskelbta apie lengvatines paskolas, pirmiausia turėsit pateikti savivaldybėj prašymą ir tada gausit sąrašą dokumentų, kurių reikia. Dabar neverta pradėti juos užsakinėti, nes jie galioja tik 30 dienų.

Pagrindiniai dokumentai:
pažyma apie 2007 m. pajamos
2007 m. deklaracija
pažyma apie šeimos sudėtį
pažyma iš registrų centro apie turimą nekilnojamą turtą
Atsakyti
O kada jie skelbia apie tas lengvatines paskolas?as jau klasiau bet nelabai supratau ar dar galime tiketis mes sumokeje avansa bet kolkas namas nepastatytas tai jokios registracijos apie turta nera,ar pirma banke reikia kalbeti ar savivaldybej apie siuos ketinimus?aciu 4u.gif
Atsakyti