Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvatinės paskolos būstui

QUOTE(Renytė @ 2008 10 20, 10:50)

Cia jau ne apie tai, cia apie grazinama pajamu mokescio permoka, pati rasiau:). Lengvatiniu paskolu neplanuojama naikinti. Atvirksciai - Vyriausybe padidino dydzius, kai paskelbs Valstybes ziniose, tada isigalios.
Atsakyti
sakykit prasom ar dekretiniu (motinystes pasalpos) pinigai skaiciuojami i metines pajamas?
Atsakyti
QUOTE(EFMO @ 2008 11 03, 15:13)
sakykit prasom ar dekretiniu (motinystes pasalpos) pinigai skaiciuojami i metines pajamas?

Seniau buvo skaičiuojami. Šiai dienai gali būti ir neskaičiuojaimi: bankai nori apsidrausti ir laikinų pajamų stengiasi neįtraukti (nors seniau tai darė mielu noru).
Atsakyti
mes paskola jau pasieme, eilej uzsirase lengvatines paskolos, vaikas gims vasari, cia jau savivaldybe skaiciuos pajamas uz 2008metus ir jei telpam i 35000 tai valio bankui perveda 10% paskolos. ar teisingai galvoju?

dekoju uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(EFMO @ 2008 11 03, 17:36)
mes paskola jau pasieme, eilej uzsirase lengvatines paskolos,  vaikas gims vasari,  cia jau savivaldybe skaiciuos pajamas uz 2008metus ir jei telpam i 35000 tai valio bankui perveda 10% paskolos. ar teisingai galvoju?

dekoju uz atsakyma  4u.gif

Savivaldybė skaičiuos mirksiukas.gif Reiks iš Sodros pristatyti pažymas apie gautas pajamas. Svarbiausia, kad iš banko spėjot pasiimti, nes šiuo metu tai tampa neįmanomu dalyku doh.gif
Atsakyti
Gal kas nors žino ir galės parašyti 4u.gif Ėmėm lengvatinę paskolą 2005 m., tais pačiais metais gimus dukrai, gavome 10 proc. subsidiją. Ar gimus antram vaikui priklauso dar 10 proc.? Nes kažką pamenu, kad lengvata tuo metu lyg priklausė ir gimus antram vaikui.
Atsakyti
QUOTE(LinaGustė @ 2008 11 25, 08:38)
Gal kas nors žino ir galės parašyti  4u.gif  Ėmėm lengvatinę paskolą 2005 m., tais pačiais metais gimus dukrai, gavome 10 proc. subsidiją. Ar gimus antram vaikui priklauso dar 10 proc.? Nes kažką pamenu, kad lengvata tuo metu lyg priklausė ir gimus antram vaikui.

Lengvata yra vienkartinė ir antrą kartą jos nesuteiks mirksiukas.gif
Atsakyti
Norėčiau paklausti ne visai į temą, bet apie būst paskolą (matau, yra nusimanančių smile.gif ). Kadangi būsto paskolą (ne lengvatinę) pasiėmėm tik šį rugsėjį, tai iš esmės tik tada kažką ir išgirdau apie lengvatą paskolos palūkanoms. Tikrai iki šiol nežinojau, kad tokia yra (buvo neaktualu). O dabar bandau ieškoti info internete, bet tik tas pats per tą patį: siūloma naikinti, siūloma naikinti...
O gal galite man plačiau paaiškinti apie tą lengvatą? Kaip suprantu, man ji galios, nes panaikins tik tiems, kurie tokią paskolą paims nuo 2009 metų?
Kiek proc. lengvata?
Aš kasmet deklaruoju pajamas, tai pagal tą deklaraciją ir grąžins kažkokią dalį pinigų?
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2008 11 27, 13:47)
Norėčiau paklausti ne visai į temą, bet apie būst paskolą (matau, yra nusimanančių  smile.gif  ). Kadangi būsto paskolą (ne lengvatinę) pasiėmėm tik šį rugsėjį, tai iš esmės tik tada kažką ir išgirdau apie lengvatą paskolos palūkanoms. Tikrai iki šiol nežinojau, kad tokia yra (buvo neaktualu). O dabar bandau ieškoti info internete, bet tik tas pats per tą patį: siūloma naikinti, siūloma naikinti...
O gal galite man plačiau paaiškinti apie tą lengvatą? Kaip suprantu, man ji galios, nes panaikins tik tiems, kurie tokią paskolą paims nuo 2009 metų?
Kiek proc. lengvata?
Aš kasmet deklaruoju pajamas, tai pagal tą deklaraciją ir grąžins kažkokią dalį pinigų?

Negausi lengvatos, nes jau paemei paskola. Reikejo tvarkytis pries imant paskola.
Atsakyti
QUOTE(Renytė @ 2008 11 27, 15:58)
Negausi lengvatos, nes jau paemei paskola. Reikejo tvarkytis pries imant paskola.

doh.gif Taigi pabrėžiau, kad nelengvatinę ir pasiėmėm ir kad klausiu truputi ne į temą: ne apie lengvatinę paskolą, o apie lengvatą paskolos palūkanoms!
Papildyta:
QUOTE(saulala @ 2008 11 27, 12:47)
Norėčiau paklausti ne visai į temą, bet apie būst paskolą (matau, yra nusimanančių  smile.gif  ). Kadangi būsto paskolą (ne lengvatinę) pasiėmėm tik šį rugsėjį, tai iš esmės tik tada kažką ir išgirdau apie lengvatą paskolos palūkanoms. Tikrai iki šiol nežinojau, kad tokia yra (buvo neaktualu). O dabar bandau ieškoti info internete, bet tik tas pats per tą patį: siūloma naikinti, siūloma naikinti...
Kiek proc. lengvata?

Man pakaktų ir nuorodos į tai reglamentuojantį teisės aktą, jei kas žinot. Nes pačiai nesiseka rasti.
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2008 11 27, 12:47)
Kiek proc. lengvata?

Jums grąžins 24 proc. nuo sumokėtų palūkanų. Kiek ilgai, neaišku. Planuose yra šios lengvatos naikinimas ir anksčiau paėmusiems paskolas.
Atsakyti
Taip, aš irgi viena ausim girdėjau, kad nuo 2010 metų norėtų panaikinti šitą dalyką ir anksčiau paėmusiems paskolas.
Ačiū, Upokšni!
Atsakyti