Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvatinės paskolos būstui

Pala, o ko as turejau kreiptis i savivaldybe, jei tuomet vaiku isvis neturejau dar. Tai jei per kelis metus susilaukiau 3 vaiku, tai man vistiek niekas nepriklauso?? Juk parasyta kad dengia paskolos likucio dali... Tai gal dar yra koks variantas??
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2008 08 22, 12:38)
Pala, o ko as turejau kreiptis i savivaldybe, jei tuomet vaiku isvis neturejau dar. Tai jei per kelis metus susilaukiau 3 vaiku, tai man vistiek niekas nepriklauso?? Juk parasyta kad dengia paskolos likucio dali... Tai gal dar yra koks variantas??

tikrai nieko negirdėjau, kad galima susimažinti vėliau. pati prieš metus domėjausi, bet niekas to neminėjo. Ir dar, nepakanka turėt 3 vaikus, atitinkamos turi būti ir pajamos.
tačiau savivaldybės tinklapy radau štai ką:
Subsidijų būsto kredito daliai padengti teikimo sąlygos

Subsidija būsto kredito daliai padengti teikiama kreditų gavėjams, kurie atitinka Valstybės paramos būstui įsigyti sąlygas.
1. Valstybė padengia 20 procentų suteikto kredito ar kredito likučio sumos:
* visiškiems našlaičiams (kurių abu tėvai mirė iki jiems sukako 18 metų), ne vyresniems kaip 35 metų amžiaus;
* asmenims, kurie įstatymo nustatyta tvarka pripažinti nedarbingais ar iš dalies darbingais;
* asmenims, kurie yra sukakę senatvės pensijos amžių ir jiems nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė;
* šeimoms, kuriose yra asmuo, kuriam įstatymo nustatyta tvarka yra nustatytas neįgalumo lygis arba kuris yra pripažintas nedarbingu ar iš dalies darbingu;
* šeimoms, kuriose yra asmuo, kuris yra sukakęs senatvės pensijos amžių ir jam nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė.
2. Valstybė padengia 10 procentų suteikto kredito ar kredito likučio sumos:
* šeimoms, auginančioms tris ar daugiau vaikų (įvaikių);
* jaunoms šeimoms, auginančioms vieną ir daugiau vaikų (įvaikių);
Jauna šeima – šeima, kurioje kiekvienas iš sutuoktinių yra ne vyresnis kaip 35 metų, taip pat šeima, kurioje motina arba tėvas vieni augina vieną ir daugiau vaikų (įvaikių) ir yra ne vyresni kaip 35 metų
* šeimoms, kuriose vienas iš tėvų yra miręs.

ir dar:

1. Savivaldybė padengia 20 procentų kredito likučio sumos, jei po 2003 m. sausio 1 dienos:
* asmeniui (šeimos nariui) nustatyta I ar II invalidumo grupė arba LR neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka jis pripažintas nedarbingu ar iš dalies darbingu arba jis sukako senatvės pensijos amžių ir jam nustatyta specialiųjų poreikių tenkinimo reikmė;

* šeimos narys yra pripažintas vaiku invalidu arba LR neįgaliųjų socialinės integracijos įstatymo nustatyta tvarka jam nustatytas neįgalumo lygis;
2. Savivaldybė padengia 10 procentų kredito likučio sumos, jei po 2003 m. sausio 1 dienos:
* asmuo susirgo lėtinių ligų, įrašytų į Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2003 m. rugpjūčio 8 d. įsakymu Nr. V-481 patvirtintą sąrašą, sunkiomis formomis;
* šeimoms gimė ar buvo įvaikintas ketvirtas ir daugiau vaikų.
3. Kitiems asmenims subsidijos netaikomos.

šiaip man čia per daug painu. geriausia vykti į savivaldybę ir klausti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Užsispyrėlė: 22 rugpjūčio 2008 - 11:55
QUOTE(Muse @ 2008 08 22, 12:38)

Tai aš jūsų ir klausiu: ar prieš imdami paskolą kreipėtės į savivaldybę dėl lengvatos, ar nešėt į banką pažymą apie suteikiamą subsidiją? Jei iš savivaldybės gavot palaiminimą lengvatinei pažymai, dabar galit kreiptis ir kompensuos jums 10 proc. likusio kredito.
Atsakyti
NIU VA, SIAND BUVAU PAS SAVES SAVIVALDYBEJ PASIKLAUSTI DEL LENGVATINES PASKOLOS, IR KAS MAN KELE DVEJONIU - TAI IR PASITEISINO - PAS MUS SEIMOS PAJAMAS ZIURI NE IS 2007 M. BET IS PASKUTINIU 12 MENESIU!
Atsakyti
QUOTE(boruzzze @ 2008 08 26, 13:17)
NIU VA, SIAND BUVAU PAS SAVES SAVIVALDYBEJ PASIKLAUSTI DEL LENGVATINES PASKOLOS, IR KAS MAN KELE DVEJONIU - TAI IR PASITEISINO - PAS MUS SEIMOS PAJAMAS ZIURI NE IS 2007 M. BET IS PASKUTINIU 12 MENESIU!

keista, Klaipėdoj tai yra nutarimas "4. Nustatyta tvarka paskaičiuotus duomenis (deklaraciją) apie metines pajamas ir turtą prieš prašymo pateikimo metus (už pilnus kalendorinius metus – nuo sausio 1 d. iki gruodžio 31 d.)."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Užsispyrėlė: 26 rugpjūčio 2008 - 12:46
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2008 08 26, 13:39)
keista, Klaipėdoj tai yra nutarimas "4. Nustatyta tvarka paskaičiuotus duomenis (deklaraciją) apie metines pajamas ir turtą prieš prašymo pateikimo metus (už pilnus kalendorinius metus – nuo sausio 1 d. iki gruodžio 31 d.)."

matyt cia kaip keikviena savivaldybe savaime nsuprendzia... g.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzzze @ 2008 08 26, 13:17)

Keista, nes įstatymas visiems vienodas. Kad tik nebūtų taip: kai reiks pristatytri dokumentus, viskas apsivers aukštyn kojom ir žiūrės 2007 m. pajamas.
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2008 08 26, 14:05)
Keista, nes įstatymas visiems vienodas. Kad tik nebūtų taip: kai reiks pristatytri dokumentus, viskas apsivers aukštyn kojom ir žiūrės 2007 m. pajamas.

siand man kaip tik dave sarasiuka, kokiu dokumentu reikia pristatyti, tai juodu ant balto parasyta:
"1. šeimos (asmens) pajamos per paskutinius 12 menesiu (pažymos)" rolleyes.gif
Atsakyti
o mes bankiui nesem pažymas uz paskutinius 12 mėn., o savivaldybei uz praėjusiu kalendorinius metus g.gif tai buvo daugiau nei pries metus.

bet nezinau ar išvis verta prasidėti su tokia paskola, nes mums neleido fiksuotis palukanų ir 5 metus neleidžia inešti didesnės sumos nei yra numatyta mokėjimų grafike, cia Dnb nord banke. tai va o kai palukanos taip sokinėja tai nežinai kas bus po 3 mėn. ir net jei turėtum milijona, tos paskolos vistiek neatsikratytum ir 5 metus mokėtum bankiui palukanas verysad.gif

ir pas mus gali tokia legvata gauti susituoke ir turintys vaikų g.gif tai tuo metu kai tvarkemės tą subsidiją aš buvau nėščia, o tą sumą bankiui pervedė tik tada kai jau mažylis gimė doh.gif ir visus popierius ir pažymas reikėjo sunešti antrą kartą, ir jiems visai nebuvo svarbu, kad jie jau turi visa tai pas save susidėję, ir tokius dokumentus kaip santuokos liudijimas ir vaiko gimio liudijas reikėjo atnešti notaro patvirtintas kopijas, kai jie patys tuos dokumentus išduoda ir dar po 2 kopijas doh.gif nu jei kas leistu man persigalvoti ir neimti tos subsidijos tai aš neimčiau schmoll.gif nu jau daugiau nei metai praėjo o man nervas dar ne blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jjurgius: 28 rugpjūčio 2008 - 17:33
QUOTE(jjurgius @ 2008 08 28, 18:25)
o mes bankiui nesem pažymas uz paskutinius 12 mėn., o savivaldybei uz praėjusiu kalendorinius metus  g.gif  tai buvo daugiau nei pries metus.

bet nezinau ar išvis verta prasidėti su tokia paskola, nes mums neleido fiksuotis palukanų ir 5 metus neleidžia inešti didesnės sumos nei yra numatyta mokėjimų grafike, cia Dnb nord banke. tai va o kai palukanos taip sokinėja tai nežinai kas bus po 3 mėn. ir net jei turėtum milijona, tos paskolos vistiek neatsikratytum ir 5 metus mokėtum bankiui palukanas  verysad.gif

ir pas mus gali tokia legvata gauti susituoke ir turintys vaikų  g.gif tai tuo metu kai tvarkemės tą subsidiją aš buvau nėščia, o tą sumą bankiui pervedė tik tada kai jau mažylis gimė  doh.gif  ir visus popierius ir pažymas reikėjo sunešti antrą kartą, ir jiems visai nebuvo svarbu, kad jie jau turi visa tai pas save susidėję, ir tokius dokumentus kaip santuokos liudijimas ir vaiko gimio liudijas reikėjo atnešti notaro patvirtintas kopijas, kai jie patys tuos dokumentus išduoda ir dar po 2 kopijas  doh.gif  nu jei kas leistu man persigalvoti ir neimti tos subsidijos tai aš neimčiau  schmoll.gif nu jau daugiau nei metai praėjo o man nervas dar ne  blush2.gif

va cia tai gera girdeti bent viena nuomone apie ta lengvatine is jau pasiemusio zmogaus...
siaip tai pilnai suprantama, kad bankas sumoka tik kai lialis gimsta. bet tada bent jau tikrai zinoma kad ta lengavta tu gausi, kad niekas nenuplauks tau, ar neteisingai suprantu?gi jei gausi lengvata dar vaikui nesant tai ja ir ismokes kai lialis gims ax.gif
beje, jus paskola emet litais ar eurais?kad fiksuot neleido? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jjurgius @ 2008 08 28, 18:25)
bet nezinau ar išvis verta prasidėti su tokia paskola, nes mums neleido fiksuotis palukanų ir 5 metus neleidžia inešti didesnės sumos nei yra numatyta mokėjimų grafike, cia Dnb nord banke. tai va o kai palukanos taip sokinėja tai nežinai kas bus po 3 mėn. ir net jei turėtum milijona, tos paskolos vistiek neatsikratytum ir 5 metus mokėtum bankiui palukanas  verysad.gif

Lengvatinėm paskoloms taikomos išskirtinės sąlygos: negalima anksčiau parduoti, negalima grąžinti paskolos anksčiau, negalima fiksuoti palūkanų, negalima derėtis dėl mažsenės maržos. Tokia lengvatos kaina mirksiukas.gif

QUOTE(boruzzze @ 2008 08 28, 21:04)
siaip tai pilnai suprantama, kad bankas sumoka tik kai  lialis gimsta. bet tada bent jau tikrai zinoma kad ta lengavta tu gausi, kad niekas nenuplauks tau, ar neteisingai suprantu?gi jei gausi lengvata dar vaikui nesant tai ja ir ismokes kai lialis gims  ax.gif
beje, jus paskola emet litais ar eurais?kad fiksuot neleido? g.gif

Lengvatos tikslas: palengvinti jaunai šeimai finansinę padėtį sulaukus vaikučio. Kaip jis gims, pristatot pažymą ir lengvata pritaikoma.

Valiuta nepriklauso nuo fiksavimo. Tiesiog tokia politika mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2008 08 29, 08:19)
Lengvatinėm paskoloms taikomos išskirtinės sąlygos: negalima anksčiau parduoti, negalima grąžinti paskolos anksčiau, negalima fiksuoti palūkanų, negalima derėtis dėl mažsenės maržos. Tokia lengvatos kaina  mirksiukas.gif
Lengvatos tikslas: palengvinti jaunai šeimai finansinę padėtį sulaukus vaikučio. Kaip jis gims, pristatot pažymą ir lengvata pritaikoma.

Valiuta nepriklauso nuo fiksavimo. Tiesiog tokia politika  mirksiukas.gif

ania? g.gif tai zodziu nesitiket fiksuojamu palukanu cool.gif o tai grazint anxciau niekada nebus galima? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Upokšnis @ 2008 08 29, 08:19)
Lengvatinėm paskoloms taikomos išskirtinės sąlygos: negalima anksčiau parduoti, negalima grąžinti paskolos anksčiau, negalima fiksuoti palūkanų, negalima derėtis dėl mažsenės maržos. Tokia lengvatos kaina  mirksiukas.gif

Valiuta nepriklauso nuo fiksavimo. Tiesiog tokia politika  mirksiukas.gif

ania? g.gif tai zodziu nesitiket fiksuojamu palukanu cool.gif o tai grazint anxciau niekada nebus galima? g.gif
Atsakyti