Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvatinės paskolos būstui

QUOTE(nirvana @ 2008 08 07, 14:15)
Laba diena  4u.gif

Įdomumo dėlei norėjau pasikonsultuoti:
Tarkim, šeimą sudaro trys asmenys: mama, tėvas ir vaikas. Norint nusipirkti butą už 300000 litų, gautų 24000 Lt. kompensaciją. T.y. iš banko liktu pasiskolinti 276000Lt.

tave gal dar pakonsultuos dar kas, bet kiek as suprantu jums reiketu is banko skolintis kiek jusm reikia, jei butas kainuoja 300 000 tai tiek ir turetumete imti, nes savivaldybe i kisene tu 24 000 neduoda, juos perves bankui, o po to bankas savaime maziau sius jums imokas uz pakola atskaiciuodami tuos pinigelius gautus is savivaldybes, kol tie visi 24 000 sutirps.. ax.gif nzn ar as cia aiskiai ax.gif
Atsakyti
Parasysiu kokiu reikai dokumentu norint gauti subsidija (kai paskola paimta lenvatinemis salygomis ir valstybe kompensuoja 10 proc paskolos)

1.Santuokos liudijimo (jei susituoket po paskolos gavimo)
2. vaiko gimimo liudijimo (jei gime po paskolso gavimo)
3. dokumentu kopiju (pasai)
4. Pazymos apie teise i Subsidija (is banko)
5. Sutarties kopija su banko
6. pazymos apie nekilnojama turta is registro centro (visu seimos nariu, iskaitant leliukus)
7. Pazyma is seniuniujos apie gyvenamja vieta
8. Pazymos is sodros ir darbovieciu apie draudziamasias pajamas uz praeitus metus
9. Socialine parama is savivaldybes paramos skyriaus (vaiko (-u)) pinigai 97 Lt/men uz praeitus metus
10. Savivaldybeje uzpildote prasyma subsidijai gauti ir pateikiate visa info apie pajamas ir nekilnojama turta trumpai, savivaldybes pateiktame dokumente (viska duoda ir paaiskina)

Tiesa triju asmenu seimos turtas turi nevirsyti 62 tukst, o pajamos 35 tukst uz praeitu metus >jei gerai pamenu blush2.gif

lyg ir viskas>tikiuosi padesiu kam nors wink.gif
mes jau susitvarkeme>laukiame pazymos is savivaldybes, ja nunesime i banka ir lauksime pinigeliu, kurie sumazins musu menesine imoka uz paskola bustui.

Atsakyti
QUOTE(nirvana @ 2008 08 07, 14:15)
Laba diena  4u.gif

Įdomumo dėlei norėjau pasikonsultuoti:
Tarkim, šeimą sudaro trys asmenys: mama, tėvas ir vaikas. Norint nusipirkti butą už 300000 litų, gautų 24000 Lt. kompensaciją. T.y. iš banko liktu pasiskolinti 276000Lt. Ar suteiktų bankas tokią paskolą jei mėnesinės šeimos pajamos yra 3000Lt neatskaičiavus mokesčių.. Kiek girdėjau, tai mokant paskolą, kas mėnesį, kiekvienam šeimos nariui turi likti po 700 Lt. T.y. Jei pajamos neviršija 3000Lt, likti turi 2100Lt, vadinasi lieka 900Lt mokėti paskolą bankui . Mažoka... o dar atskaičiavus mokesčius nelieka nieko tikriausiai  unsure.gif
Kaip išsiversti ir ar išvis įmanoma su tokia alga gauti paskolą? Gal kas žino ką iš patirties?  unsure.gif

Su tokiom pajamom bankas neduos tokio dydžio paskolos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2008 08 07, 19:22)
Su tokiom pajamom bankas neduos tokio dydžio paskolos  schmoll.gif

aišku .... tai ir norėjau sužinoti ...
o kiek maždaug reikia uždirbti, kad būtų galima gauti ir lengvatą ir paskolą iš banko? unsure.gif (ta prasme, jei yra jauna šeima su mažu vaiku)
Atsakyti
Nirvana, nors mudu su saviskiu dar net nesusituoke, bet jei susituoktume, tai tilptume i paskolos gavimo remus:
maniskis per pastaruosius 12 men alga gauna apie 1600 i rankas
as nuo nauju 1000 o iki nauju 900
tai lengvatinei gaunasi apie 31 t., tai lenvatinei telpam
o bankas duoda apie 200 000 t. mirksiukas.gif
Atsakyti
Noreciau Jusu patarimo ax.gif Paskola norime imti su draugu (nesusituoke, vaiku neturime, savo turto neturime, busto paskolu neeme), noretume gauti ir lengvatine paskola, bet jei draugas ims paskola savo vardu, negaus lengvatines paskolos, nes per metus uzdirba daugiau nei 25 tukst. As uzdirbu visai nedaug, o tai reiskia, kad duotu lengvatine, bet bankas tikrai neduotu paskolos butui unsure.gif Galvojau, gal galima butu padaryti taip: paskola imti mano vardu kartu su draugu, kaip bendrasavininku ir veliau prasyti lengvatines paskolos mano vardu (ar cia irgi reiktu skaiciuoti bendrasavininko pajamas, nors mes ir ne seima) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mazute@ @ 2008 08 15, 20:31)
Noreciau Jusu patarimo  ax.gif Paskola norime imti su draugu (nesusituoke, vaiku neturime, savo turto neturime, busto paskolu neeme), noretume gauti ir lengvatine paskola, bet jei draugas ims paskola savo vardu, negaus lengvatines paskolos, nes per metus uzdirba daugiau nei 25 tukst. As uzdirbu visai nedaug, o tai reiskia, kad duotu lengvatine, bet bankas tikrai neduotu paskolos butui  unsure.gif Galvojau, gal galima  butu padaryti taip: paskola imti mano vardu kartu su draugu, kaip bendrasavininku ir veliau prasyti lengvatines paskolos mano vardu (ar cia irgi reiktu skaiciuoti bendrasavininko pajamas, nors mes ir ne seima)  ax.gif

0Jei pirma paimsit paskolą iš banko, lengvatinės nebegausit. Pirmiausia turit prašyti savivaldybės subsidijos, o tik tada kreiptis į banką.
Atsakyti
Mes ir noretumem imti paskola butui. Turim viena vaika, bet esam nesusituke.O, beto dirbam pagal patenta. Kiek reiktu mums uzdirbti, kad gautumem, ir ar butu taikomoe lengvatos?
Atsakyti
QUOTE(sibaivirga @ 2008 08 16, 13:51)
Mes ir noretumem imti paskola butui. Turim viena vaika, bet esam nesusituke.O, beto dirbam pagal patenta.  Kiek reiktu mums uzdirbti, kad gautumem, ir ar butu taikomoe lengvatos?

7. Asmens (šeimos), kuriam teikiama valstybės parama būstui įsigyti, metinės (kalendorinių metų) pajamos ir turtas, apskaičiuoti pagal Asmens (šeimos) metinių pajamų ir turto apskaičiavimo teikiant valstybės paramą būstui įsigyti, savivaldybės socialiniam būstui išsinuomoti ar jo sąlygoms pagerinti tvarkos aprašą, patvirtintą Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2007 m. birželio 19 nutarimu Nr. 630 (toliau vadinama – Pajamų ir turto apskaičiavimo tvarkos aprašas), prieš valstybės paramos suteikimo metus neturi viršyti šių dydžių:

7.1. asmens be šeimos grynosios metinės pajamos – 25000 litų ir turtas – 31000 litų;

7.2. dviejų ar trijų asmenų šeimos grynosios metinės pajamos – 35000 litų ir turtas – 63000 litų;

7.3. keturių ir penkių asmenų šeimos grynosios metinės pajamos – 42000 litų ir turtas – 84000 litų;

7.4. šešių ir daugiau asmenų šeimos grynosios metinės pajamos vienam asmeniui – 7200 litų ir turtas vienam asmeniui – 20000 litų.

Šaltinis
Atsakyti
man čia kažkaip nelogiška... TAm kad gauti valstybės paramą, reikia uždirbti ne daug pinigų. Bet tam, kad gauti paskolą iš banko, reikia uždirbti daug .... Tai kiek reikia uždirbti, kad gauti ir tą ir aną... Chm... butai tikrai nėra pigūs .... g.gif nesiriša čia man niekas ...
Atsakyti
Merginos, gal ka zinot... Ar yra kokia lengvata tevams auginantiems 3 nepilnamecius vaikus? Drauge girdejo kazka apie busto paskolos imokos sumazinima, bet as kazkaip nieko negirdejau... Aciu.
Atsiprasau, jei tas jau buvo aptarta.
Papildyta:
.2. Valstybė padengia 10 procentų suteikto kredito ar kredito likučio sumos:

* šeimoms, auginančioms tris ar daugiau vaikų (įvaikių);

O cia galioja tik legvatinems paskoloms? Jei as turiu komercine paskola, bet esu jauna seima su 3 vaikai, tai tas 10 proc. man nebepriklauso?
Atsakyti
QUOTE(nirvana @ 2008 08 20, 15:23)
man čia kažkaip nelogiška... TAm kad gauti valstybės paramą, reikia uždirbti ne daug pinigų. Bet tam, kad gauti paskolą iš banko, reikia uždirbti daug .... Tai kiek reikia uždirbti, kad gauti ir tą ir aną... Chm... butai tikrai nėra pigūs ....  g.gif nesiriša čia man niekas ...

Tai va, kad nesiriša mirksiukas.gif Norint gauti, reikia uždirbti ant ribos ir dar turėti "laisvų" pinigų.

QUOTE(Muse @ 2008 08 20, 16:50)
Merginos, gal ka zinot... Ar yra kokia lengvata tevams auginantiems 3 nepilnamecius vaikus? Drauge girdejo kazka apie busto paskolos imokos sumazinima, bet as kazkaip nieko negirdejau... Aciu.
Atsiprasau, jei tas jau buvo aptarta.
Papildyta:
.2. Valstybė padengia 10 procentų suteikto kredito ar kredito likučio sumos:

* šeimoms, auginančioms tris ar daugiau vaikų (įvaikių);
O cia galioja tik legvatinems paskoloms? Jei as turiu komercine paskola, bet esu jauna seima su 3 vaikai, tai tas 10 proc. man nebepriklauso?

Jei prieš imdami komercinę paskolą nesikreipėt į savivaldybę dėl subsidijos, dabar jokios lengvatos negausit.
Atsakyti