is tos nuorodos kur yra knygos skaiciau Gray, John - Vyrai Kilę iš Marso, Moterys - iš Veneros, tai visai idomiai isdestyta apie vyru ir moteru tarpusavio supratima
Dėl tų savipagalbos, kaip jūs pavadinot, knygų. Aš manau atvirkščiai. Tose knygose, kaip pvz.: "Jūsų pasąmonės galia", yra labai realios situacijos ir patarimai, kurie iš tikrųjų veikia, jei jais tiki, žinoma. O akademinė literatūra visais laikais buvo akademinė literatūra, kur daugiau yra teorija, sausi faktai, bet ne realios situacijos ir t.t. Manyčiau, problema yra tame, kad tais patarimais mes neįstengiame pasinaudoti, nes tam iš tikrųjų reikia laiko ir pastangų.
Pasiėmiau paskaityti "Pasitikėk savimi", "Kosminės dvasinės galios dėsniai" ir "Pagydyk savo gyvenima".
QUOTE(Guvilė @ 2008 05 19, 21:57)
Dėl tų savipagalbos, kaip jūs pavadinot, knygų. Aš manau atvirkščiai. Tose knygose, kaip pvz.: "Jūsų pasąmonės galia", yra labai realios situacijos ir patarimai, kurie iš tikrųjų veikia, jei jais tiki, žinoma. O akademinė literatūra visais laikais buvo akademinė literatūra, kur daugiau yra teorija, sausi faktai, bet ne realios situacijos ir t.t. Manyčiau, problema yra tame, kad tais patarimais mes neįstengiame pasinaudoti, nes tam iš tikrųjų reikia laiko ir pastangų.
Labai tau pritariu Guvile, kad akademine literatūra yra per sausa
Daug psichologinių knygų nesu skaičius, bet man patiko ką tik perskaityta knyga - Dr. Clarissos Pinkolos Estes Bėgančios su vilkais. Tai klasikinis ir novatoriškas veikalas, tyrinėjantis moters dvasinį gyvenimą, išverstas į daugiau kaip 25 kalbas ir įvertintas prestižinėmis ir garbingomis premijomis už psichoanalizės plėtojimą...
Papildyta:
QUOTE(Pandora @ 2008 02 07, 22:01)
Cia galima atsisiusti knygu ivairia tematika. Yra nemazai knygu apie psichologija knygos
Slaptazodis my.opera.com/knyga
Slaptazodis my.opera.com/knyga
aciu uz puslapiuka, jau parsisiunciau kelias knygas
Ateityje norėčiau studijuoti psichologiją, todėl jau pradedu skaitinėtis, žinau gali viskas pasikeisti, bet vistiek. ;>
Dabr skaitau ir konspektuojuosi: D. Beresnevičienės knygą JAUNO SUAUGUSIOJO PSICHOLOGIJA.
Daug informacijos, ir kaip 15 metų žžmogui tikrai suprantama. ;>
Dabr skaitau ir konspektuojuosi: D. Beresnevičienės knygą JAUNO SUAUGUSIOJO PSICHOLOGIJA.
Daug informacijos, ir kaip 15 metų žžmogui tikrai suprantama. ;>
Labai gera knyga Prarasti ir atrasti save. Čia tiems kas nesupranta savęs. Apie santykius su tėvais, ypač su mama. Kodėl taip ir ne kitaip. Aš labai daug ką supratau perskaičius.
Labukas. Kadangi pati mėgstu psichologiją, tai kartais paskaitau ką nors įdomaus. Skaičiau Wendy Grant "Ar sugebate valdytis" knygą. Ji man labai patiko, nes buvo parašyta labai paprastai, tiesiog buvo lengva skaityti, nebuvo "aukštų" frazių. Buvo rašoma apie pasitikėjimą, kaip įveikti stresą, kaip įveikti baimę, pyktį, apie bendravimą ir t.t. Labai gera knyga. 1997 m. leidimo. Rekomenduoju.
Man ziauriai patiko Greg Behrendt, Liz Tuccillo "Ne taip jau jam ir patinki" labai daug ka supratau perskaicius ja ir ten tikrai be galo daug tiesos parasyta Linkeciau visoms ja perskaityti
Ačiū E.eglike vakar nusipirkau šią knygą.
Galvojau nuėjusi į knygyną tik pažiūrėsiu kelių eismo blietus , bet kažkaip žiūriu labai didelės akcijos knygom ir kažkaip įsiminė šios knygos pavadinimas(nes prieš kelias diena buvau užsukusi paskaityt šį forumą) ši knyga kainavo apie 25 Lt jei neklystu, o aš nusipirkai už 9 Lt kai praverčiau knyga, pirma mintis buvo kvaila buvau, kad nusipirkau.
Bet kai pradėjau skaityti, per kelias val. ir perskaičiau šiaip niekada nebuvau taip greitai perskaičius jokios knygos na tikrai ir aš rekomenduoju šią knygą tikrai labai paprasta ir gan įdomi...
Galvojau nuėjusi į knygyną tik pažiūrėsiu kelių eismo blietus , bet kažkaip žiūriu labai didelės akcijos knygom ir kažkaip įsiminė šios knygos pavadinimas(nes prieš kelias diena buvau užsukusi paskaityt šį forumą) ši knyga kainavo apie 25 Lt jei neklystu, o aš nusipirkai už 9 Lt kai praverčiau knyga, pirma mintis buvo kvaila buvau, kad nusipirkau.
Bet kai pradėjau skaityti, per kelias val. ir perskaičiau šiaip niekada nebuvau taip greitai perskaičius jokios knygos na tikrai ir aš rekomenduoju šią knygą tikrai labai paprasta ir gan įdomi...
Na aš pati dabar ieškau kokių psichologinių knygų, šiuo metu skaitau R.Žukauskienės Raidos psichologija, na ji labiau kaip mokslinio - mokomojo pobūdžio knyga ir kiek žinau soc.pedagogikos studentams I-ame kurse yra privaloma skaityti, tačiau nepaisant visko, man ji patiko
Toliau A.Pease Kūno kalba, šita man ir mamai labai patiko Dabar nagrinėjam vos ne kiekvieno žmogaus stovėseną, kaip ranką paspaudžia, kokioj pozoj sėdi - maždaug ar draugiškai nusiteikęs ar kritikuoja ir pan. Tikrai tokie dalykėliai praverčia gyvenime
Toliau A.Pease Kūno kalba, šita man ir mamai labai patiko Dabar nagrinėjam vos ne kiekvieno žmogaus stovėseną, kaip ranką paspaudžia, kokioj pozoj sėdi - maždaug ar draugiškai nusiteikęs ar kritikuoja ir pan. Tikrai tokie dalykėliai praverčia gyvenime
QUOTE(abiga @ 2009 06 18, 18:28)
Visai neblogos yra Irvino Yalomo knygos
Gal galėtum ką nors konkrečiau rekomenduoti?