Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(ingalp @ 2008 05 26, 14:27)
nu aš tai irgi nematau čia jokio savęs alinimo  schmoll.gif . bent jau mano sveikata tokia gera kaip žindymo laikotarpiu, niekada iki tol nebuvo. per 1,7 m sirgau tik 1 kartą ir tai pasveikau praktiškai be vaistų, užteko paracetamolio ir brontexo. kraujo tyrimas prieš 2 mėn  iš vis idealus buvo - pvz. hemoglobinas 135  thumbup.gif . o ir šiaip jaučiuosi puikiai, silpnesnė jaučiausi kai naktim reikėdavo pabust žindyt, bet prieš kelis mėn visiškai nuėmiau naktinį žindymą, pazyzė vaikas porą naktų po kelias minutes ir nebesikėlė paskui  thumbup.gif . tai dabar jau ir visai nebesunku man maitint. tiesiog kažkaip jau man atrodo, kad laikas, gal jau ir pabodo kiek  biggrin.gif . o ir karvės pieną vaikas jau geria be problemų, todėl nereikia nei jokių sintetinių mišinių  thumbup.gif . bet vat to prisiglaudimo ryte ir vakare prie krūties tai nori žmogelis dar  ax.gif . o ir su didesne iškirpte baisu jam pasirodyt, iškart išsišiepia ir puola rankas ištiesęs  lotuliukas.gif  doh.gif . nežinau kaip čia su maudymuku vasarą reiks būt  lotuliukas.gif .
jaučiu bandysiu rytais anksčiau už jį atsikelt iš lovos  g.gif . gal kai šalia negulėsiu, nebus tokio poreikio žįst g.gif

Tai va aš alinimą turiu omenyje naktinis kėlimasis,mano irgi kraujas puikus,savijauta pusėtina,bet tas nemiegojimas iki 10 mėn į lovą neįlipau,tik atrodo jau miega,pusvalandis praeina ir rėkia...ir taip kas valandą,o va dabar mišinio gauna vakare tai nubunda pora kartų per naktį,bet tik kokio vandenuko atsigeria,bet va prieš rytą jau žino kad gaus krūtį,tai nuo 6val ima reikalauti.be to už gero mėn imsim ragauti karvės pieną jau...
žinau,kad žindymo klausimais mamos čia diskutuoja atkakliai:)kartais net kategoriškai......na,aš irgi mišinių nelabai mėgstu ir jų paruošimas daug bjauriau negu papuko pakišimas,bet man nepriimtina kai vaikas 2-3 metų dar žinda.aš taip nusistačiau ir esu patenkinta kad bent iki metų išmaitinsiu.
tai kiek supratau,reikėtų pasirodyti gydytojai?moterų ar šeimos ?
Atsakyti
QUOTE(gwaida @ 2008 05 26, 14:53)

g.gif tai jei nori vaistais mp sustabdyt, reikia pas gydytoją, gi vaistai receptiniai unsure.gif . manau, kad ir šeimos gydytojas ir ginekologas išrašytų, nėra didelio skirtumo pas ką eit.
bet aš tai nenorėčiau vaistais pumpuotis schmoll.gif . gal kaip nors pavyks ir natūraliai viską užbaigt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 05 26, 13:54)
g.gif tai jei nori vaistais mp sustabdyt, reikia pas gydytoją, gi vaistai receptiniai unsure.gif . manau, kad ir šeimos gydytojas ir ginekologas išrašytų, nėra didelio skirtumo pas ką eit.
bet aš tai nenorėčiau vaistais pumpuotis  schmoll.gif . gal kaip nors pavyks ir natūraliai viską užbaigt 4u.gif

jei jauti kad pieno nera laaabai daug, tarkim maitini karta dienoj, taj manau problemu neturetu buti, tiesiog dingsta pienas ir tiek. nebedirgini krutu ir tiek, po kiek laiko pienelis dingsta.na bent jau man ir mano keliom draugem labai lengvai pavyko tai baigti mirksiukas.gif o kitom tiesiog perdega pienelis, pakyla tem.paskauda biski, issipucia krutys, taciau greit viskas pasibaigia.o apie vaistus nzn, kad su gydytoju reikia tartis tai faktas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 05 26, 16:54)
bet aš tai nenorėčiau vaistais pumpuotis  schmoll.gif . gal kaip nors pavyks ir natūraliai viską užbaigt 4u.gif

vaje,aš tai vaistų irgi nenoriu doh.gif gal pavyks natūraliai,nėra turbūt taip baisu kaip atrodo,na tai mėnesį dar pamaitinsiu rytais,o paskui kai pribręsiu galutinai užbaigti ,nebeduosiu ir viskas.
Papildyta:
QUOTE(joviliukste @ 2008 05 26, 17:12)
jei jauti kad pieno nera laaabai daug, tarkim maitini karta dienoj, taj manau problemu neturetu buti, tiesiog dingsta pienas ir tiek. nebedirgini krutu ir tiek, po kiek laiko pienelis dingsta.na bent jau man ir mano keliom draugem labai lengvai pavyko tai baigti  mirksiukas.gif o kitom tiesiog perdega pienelis, pakyla tem.paskauda biski, issipucia krutys, taciau greit viskas pasibaigia.o apie vaistus nzn, kad su gydytoju reikia tartis tai faktas  mirksiukas.gif

Ačiū,norėjau panašaus atsakymo,o gavosi jau kaip ir diskusija 4u.gif
Atsakyti
Situacija:maniskei 8,5 men, maitinu pati.PAstojau ir ginekologe liepe nutraukti zindyma, del sedancio kraujo.O mano mazoji lyg suprasdama kad atimsiu pienuka pradejo nieko kito nevalgyti tik MP.Tik pamato kad kosytes duosiu is karto i asaras ir ne saukstelio i burna.Ir taip jau menuo laiko kankinames, daktaras nebesupranta ka bedaryti kodel pries tai valgiusi gan gerai kosytes (tiek darzoviu, tiek grudu, tiek mesyte) dabar didziausi pyksciai.IR vitaminus gerem, po to negerem, ir kokiu as tik kosiu neprigaminau, ko neisbandziau, ir zaidziant ir i kedute pasodinta, ir as ir vyras bandem maitinti.
Jei ne reikalas nutraukti tai pati iki metu maitinciau ir bedu nematyciau, bet su pirma vaiksciodama turejau mazakraujyste, kuri ir merginai persidave, dabar vel kraujas seda, nors gelezi vartoju.Zinau kad iki 24 sav galiu zindyti pirmagimi ir vaisiui pilve nekensiu, jei tik tyrimai geri, bet jie nera geri, todel reik nutraukti, bet kaip?...
Atsakyti
QUOTE(gwaida @ 2008 05 26, 14:53)

vaistus israso ir pasako kaip juos gerti tik moteru gydytoja
Atsakyti
as noriu cia pasiguosti ir patarimo paklausti..maniskei neseniai metukai suejo maitinu jau tik pries miega, nakti, o ji keliasi 1 karta, ir ryte...noreciau nutraukti..bet kaip..bandziau siulyti karves pieno negeria, sjauna, pieno misini taip pat spjauna...ir siaip ji pas mane tokia isranki koncervatore - nemegeja gerimu, tik valgydama arbatos uzgeria...baisu, kad nutrauksiu tai jau bus skysciu trukumas g.gif o gal kaip tik tada prades gerti?
sakysit, maitink toliau..nu galiu dar pora menesiu, bet ar tai ka nors pakeis? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievosius @ 2008 05 26, 19:53)
Situacija:maniskei 8,5 men, maitinu pati.PAstojau ir ginekologe liepe nutraukti zindyma, del sedancio kraujo.O mano mazoji lyg suprasdama kad atimsiu pienuka pradejo nieko kito nevalgyti tik MP.Tik pamato kad kosytes duosiu is karto i asaras ir ne saukstelio i burna.Ir taip jau menuo laiko kankinames, daktaras nebesupranta ka bedaryti kodel pries tai valgiusi gan gerai kosytes (tiek darzoviu, tiek grudu, tiek mesyte) dabar didziausi pyksciai.IR vitaminus gerem, po to negerem, ir kokiu as tik kosiu neprigaminau, ko neisbandziau, ir zaidziant ir i kedute pasodinta, ir as ir vyras bandem maitinti.
Jei ne reikalas nutraukti tai pati iki metu maitinciau ir bedu nematyciau, bet su pirma vaiksciodama turejau mazakraujyste, kuri ir merginai persidave, dabar vel kraujas seda, nors gelezi vartoju.Zinau kad iki 24 sav galiu zindyti pirmagimi ir vaisiui pilve nekensiu, jei tik tyrimai geri, bet jie nera geri, todel reik nutraukti, bet kaip?...

Na gal reikia galvoti ne apie tai, kaip nutraukti žindymą, o apie tai, kaip dar "pakelti" kraują. g.gif Aš manau, iš dalies mažakraujyste yra paveldamas dalykas - jeigu tur turi polinkį į žemą hb, tai ir tavo pirmas vaikas gali turėt g.gif. Nebutinai jis "persidavė" neštumo metu g.gif. O dabar kraujas "kris" nepriklausomai nuo to, ar maitinsi ar ne. O tas papildomas stresas - nieko nevalgančio vaiko nujunkimas neštumo metų atvirkščiai gali ir tavo sveikatai pakenkt g.gif

Žodžiu, aš maitinčiau toliau, valgyčiau daug jautienos ir gerčiau geležį. Ir nesukčiau sau galvos schmoll.gif Vaikas aprimtų, pradėtų vėl valgyti kietą maistą ir po kelių men, jeigu tikrai jausis blogai, galėsi spręsti ką daryti toliau.. Po penkių men. arba net anksčiau, ypatingai jeigu tavo organizmas jausis perkrautas, pienas gali tiesiog dignti iš viso ir problema aptuls savaime - arba ji atsisakys kruties, arba jeigu tu toleruosi, žys tusčia krutį. Bent kurio atvejų ateinančio kūdikio sveikatai rizika minimali ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Margareta @ 2008 05 26, 22:06)
as noriu cia pasiguosti ir patarimo paklausti..maniskei neseniai metukai suejo maitinu jau tik pries miega, nakti, o ji keliasi 1 karta, ir ryte...noreciau nutraukti..bet kaip..bandziau siulyti karves pieno negeria, sjauna, pieno misini taip pat spjauna...ir siaip ji pas mane tokia isranki koncervatore - nemegeja gerimu, tik valgydama arbatos uzgeria...baisu, kad nutrauksiu tai jau bus skysciu trukumas  g.gif o gal kaip tik tada prades gerti?
sakysit, maitink toliau..nu galiu dar pora menesiu, bet ar tai ka nors pakeis?  unsure.gif

Na žinok, vaikai auga mirksiukas.gif Visą gyvenimą tik mp negers mirksiukas.gif

Aš pati esu ilgo žindymo šalininkė - čia visai netyčiai įkišau nosį ax.gif Tiesą sakant, nematau kodėl yra tas poreikis tokiam mažučiui jau nebeduoti mp g.gif arba daryt iš to problemą - atrodo, jums sekasi puikiai. Bet jeigu yra rimtų adekvačių priežasčių nujunkimui, aš manau vaikas tikrai savęs nenuskriaus - kai neteks mp, pradės daugiau gert. Bet o ką darysi su čiulpimo refleksu - duosi buteliuką arba tiutę vietoj kruties? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 27 gegužės 2008 - 00:21
QUOTE(Margareta @ 2008 05 26, 22:06)
as noriu cia pasiguosti ir patarimo paklausti..maniskei neseniai metukai suejo maitinu jau tik pries miega, nakti, o ji keliasi 1 karta, ir ryte...noreciau nutraukti..bet kaip..bandziau siulyti karves pieno negeria, sjauna, pieno misini taip pat spjauna...ir siaip ji pas mane tokia isranki koncervatore - nemegeja gerimu, tik valgydama arbatos uzgeria...baisu, kad nutrauksiu tai jau bus skysciu trukumas  g.gif o gal kaip tik tada prades gerti?
sakysit, maitink toliau..nu galiu dar pora menesiu, bet ar tai ka nors pakeis?  unsure.gif

jei jau nusprendei baigti zindyti,nors as nesuprantu kodel,jei turi pakankamai pieno,tai kai reikia maitinti nesirodyk vaikui,o nakti iseik miegoti i kita kambari.tegu vyras tvarkosi biggrin.gif .maniske irgi nieko daugiau negere tik mano piena.kai nebemaitinau pries nakties miega duodavau koses ar jogurto,ar varskytes.o naktim,kadangi negaudavo mano pieno,tai nustojo gert pati.ismiegodavo visa naktele.o ryte vel tai kose,tai jogurtas ar varskyte.zinoma kantrybes tikrai reiks kol atpratinsi nuo papuko blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diana.: 27 gegužės 2008 - 08:34
na as esu nieko pries ilga zindyma, taciau jauciu kad noriu jau nutraukti, be to mes suplanave kelione be vaikucio rugpjucio men.
su ciulpimo refleksu problemu nera ji pries miega megaujasi ciulptuku o buteliuku nepripazista...mane jaudina tai kad jei as nutrauksiu maitinima ji liks be jokio pieno verysad.gif nes nenori gerti nei karves pienelio nei misinio ir siaip nera megeja pieno produktu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 27 gegužės 2008 - 09:07
QUOTE(Margareta @ 2008 05 27, 10:07)
na as esu nieko pries ilga zindyma, taciau jauciu kad noriu jau nutraukti, be to mes suplanave kelione be vaikucio rugpjucio men.
su ciulpimo refleksu problemu nera ji pries miega megaujasi ciulptuku o buteliuku nepripazista...mane jaudina tai kad jei as nutrauksiu maitinima ji liks be jokio pieno  verysad.gif nes nenori gerti nei karves pienelio nei misinio ir siaip nera megeja pieno produktu....

Tai jeigu tau neramu dėl pieno, gali palikti vieną, pvz rytinį maitinimą. Kai gršit, tiesiog galėsit tęsti žindymą toliau ir fsio. Nebent jus keliems men išvykstat. Aš manau, sunkiausia dukrytei bus be tavęs naktį. Tai vat dėl nakties miego be pienuko reikėtų iš anksto pasirupinti - gal tegul tevelis pasupa naktį vietoj tavęs, o kai atsikels pasiulykit arbatytes iš puodelio. Žinoma, geriausia vaikui būtų, jeigu paliktumet viską kaip yra ir važiuotumet kartu wink.gif.
Atsakyti
oi..zodziu isgyvenu as vidini konflikta doh.gif ir noriu suteikti jai pilnaverte mityba ir noriu nutraukti matinima mp... dar pamaitinisu kiek laiko..o gal pati sugalvos, kad jai nebereikia bigsmile.gif (cia jau butu is fantastikos fondo lotuliukas.gif )
Atsakyti