Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Sveikutės,mano mažyliui eina 11 mėnuo,valgom jau viską,svoris auga net per daug,mp gauna ryte 6val iš vienos krūties ,8val iš kitos,prieš miegą jau duodu mišinį (daug ramiau miegam)kai gaudavo krūtį tai kas valandą nubusdavo doh.gif
Tai norėjau paklausti patyrusių mamyčių,noriu dar tą mėnesį pamaitinti rytais iki sueis metukai(na daugiau kaip mėn,beveik 2),o kaip paskui užbaigti?nebeduoti iš viso?neįsivaizduoju...Kažkur skaičiau ,kad jeigu tik vieną kartą paroje duodi,tai jau ir nebeduoti iš viso verysad.gif laukiu atsakymų 4u.gif gal tokia tema ir yra,tik nelabai dabar to laiko ieškoti ax.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 30 gegužės 2008 - 13:18
net ir viena karta per para kudikiui gauti MP yra naudinga. o 11 men vaikas - tikrai dar kudikis... jei nesi tikra, kad nori nustoti zindyti, tai ir zindyk... o be to, jei buni su vaiku namuose, niekas netrukdo kruti pasiulyti ir dazniau, pieno kiekis labai greitai padides.
jei nebenori zindyti - tiesiog nebezindyk ir tiek. tai tavo apsisrendimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 25 gegužės 2008 - 22:23
na, as irgi sakyciau, kad dar neatimk is vaiko pieno. isivaizduoju, kad turetu buti sunku nusitraukineti visa laika, vargina. jebet juki jau ismaitinai iki astuoniu menesiu, tai tikrai nebedaug liko laukti, kol dukryte gales valgyti ivairesni maista, maitinimus motinos pienu po truputi galesi pakeisti kosemis ir tyremis. as taip su vyresniuoju dariau: vietoje maitinimo pienu duodavau koses. taip iki metu sumazinau iki vieno maitinimo pienu per para, o iki 13 men visai nutraukiau ir nebuvo problemu, ir misinio neprireike.

ir pritariu toms mamoms, kad vyresni vaikai ir tvarka namuose neturetu buti priezastis, atimti is kudikio maista. as tavo vietoj prasyciau vyresniuju pagalbos - kad padetu su tvarka, su valgio gaminimu. jie gi jau dideli, rankas, kojas ir galvas turi... ir tau kiek lengviau butu, ir jiems naudinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 25 gegužės 2008 - 22:47
pas mane gana panaši situacija - maitinu tik 2 kartus per parą - ryte ir vakare, kartais tik 1 kartą. vaikui 1 m ir 7 mėn. kaip ir norėčiau jau baigti žindymą, bet neįsivaizduoju, kaip tai padaryt doh.gif . jei bandau neduot, tai baisus isterijos priepuolis kyla blink.gif , o jei pvz tuo metu nesu namie - tada jokių problemų, vyras gražiausiai su juo susitvarko ir be mp.
bet vat ir nežinau kaip baigt tuos pasižindymus, jau ir pieno ten keli lašai belikę, krūtys visiškai sumažėję, susitraukę iki priešnėštuminio dydžio beveik.
gal patarsit kas nors ką nors g.gif
Atsakyti
Aš kažkaip nusprendžiau maitinti iki metų.Manau,kad jau ir taip atlikau savo misiją smile.gif Labai daug mamų nežindo savo kleckiukų iš viso arba tik mėn motyvuodamos kad nėra pieno(aš pati manydavau kad jau nėra 3 savaičių,2mėn ir t.t.o tai buvo tik pieno krizės)
o dabar sąmoningai noriu iki liepos mėn užbaigti.
Tai va klausimo ir yra esmė KAIP?
Jau ir ryte ten ne per daugiausiai to pieno,bet vistiek valgom,bent jau pratęsiam miegelįsmile.gif
Kaip ten tos krūtys perdega?aš kažkaip to bijau:(tai neduoti ir viskas užsibaigs savaime?nepasidarys guzai ar dar kažkas panašaus?
Atsakyti
Mes irgi po biški norim atprasti, tai dabar pradejom rytais "nebepratesineti" miego bevalgant. Atsikelia biski pazirzia, paropinėja, o po valandos jau pats užmiega... Bet va kaip iš viso reikės atpratinti, tai nežinau g.gif Jau dėl to rytinio atėmimo tai ir kaimynai iš pradžių girdėjo, kad mūsų lelius "pusryčių lovoj" negauna ax.gif
Atsakyti
as savo mazaja maitinau iki 2metu.beje ir daktarai jau prieina vieningos isvados,kad vis tik vaika reikia maitinti iki 2metu.iki 1,5m maitinau ryte,pries pietu miega ir nakti bent 5-6kartus.tada nusprendziau,kad pries pietu miega nebeduoti.atprato gan sunkiai.kokias 3-4d labai verke,tiesiog zviege.bet nusprendziau nenusileisti.gal ir ziauriai skamba,bet kitai juk neisejo atpratinti.iki 2m maitinau pries nakti,nakti ir ryte.sulaukus 2m pries nakti paskutini kart pamaitinau,ir isejau miegot i kita kambari.su mazaja liko vyras.pirmos 2naktys neramios buvo.dar kokia savaitele miegojau kitam kambari,kad vaikas nubudes manes nematytu ir nejaustu mano kvapo.taip ir atpratinom.
na o del krutines,pieno gamybos jo perdegimo reikia kreiptis pas gydytoja.as dar tebegeriu vaistus,kad pienas nebesigamintu ir isnyktu guzai,nors nebemaitinu jau bevei 6men.kaip sako gydytoja lazda turi du galus.ilgai maitinti vaika gerai,bet kartais mamai pasekmes liudnesnes.tenka gydytis.bet turint vaika pirmoj vietoj ziurim kas vaikui geriau mirksiukas.gif
Atsakyti
Skaičiau,kad iki metų lengviausia yra nujunkyti,paskui tai jau kai supranta sunku....maniškis ir dabar žino kas yra papukas jau pats bando išsitraukti,arba kai mato persirengiant rankom ploja,kad čia gerai jau nusimato:)
Nežinau,man pediatrė griežtai pasakė naktimis nebemaitinti nuo 6mėn,vaikui turi skrandis pailsėti,bet aišku mes iki 10mėn valgėm naktimis doh.gif bet jeigu taip iki 2 metų,tai manau,čia yra savęs alinimas,jeigu vaikas nuo 1 metų jau gali viską valgyti,tai juk gali ir mišinuką gerti vietoj mamos pieno.aš tik pati žinau pagal save,man sunkiau negu vaikui:)kai po truputį mažinau maitinimus,tai taip širdį skaudėjo,taip norėjosi dar maitinti,nes tai toks nuostabus jausmas...bet aš už tai kad iki metų ir gana.
tai ką kai sueis metai,tiesiog nebeduoti ir viskas....?ir dings pienas?
juk kai toks normalus palaipsniui mažinimas manau nebus problemų kad net reikės vaistų?
Atsakyti
Buciau labai dekinga jei ir man kas koki patarima mesteltu blush2.gif Nes jau problema darosi su mazium Labai zvigdytis nesinori ne tik del kaimynu bet ir patiems reik issimiegot tai esu priversta tyliai ramiai nakti susitvarkyt Dar anksciau budavo galvojau kad pieno savaime prades maziau gamintis nes jau ilgai maitinu galvojau naturaliai kazkaip apmazes Bet kur ten biggrin.gif As kaip nebloga karvute pasirodo Dienom jau neduodu pavyksta nusnekint bet va pries miegeli tai nei pro kur smile.gif Dar norejau suzinoti o kai pradedat gerti vaistus kad pienas nesigamintu tai maitinimas jau turi but baigtas galutinai Ar taip supratau
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 05 25, 23:42)
na, as irgi sakyciau, kad dar neatimk is vaiko pieno.  isivaizduoju, kad turetu buti sunku nusitraukineti visa laika, vargina. jebet juki jau ismaitinai iki astuoniu menesiu, tai tikrai nebedaug liko laukti, kol dukryte gales valgyti ivairesni maista, maitinimus motinos pienu po truputi galesi pakeisti kosemis ir tyremis. as taip su vyresniuoju dariau: vietoje maitinimo pienu duodavau koses. taip iki metu sumazinau iki vieno maitinimo pienu per para, o iki 13 men visai nutraukiau ir nebuvo problemu, ir misinio neprireike.

ir pritariu toms mamoms, kad vyresni vaikai ir tvarka namuose neturetu buti priezastis, atimti is kudikio maista.  as tavo vietoj prasyciau vyresniuju pagalbos - kad padetu su tvarka, su valgio gaminimu. jie gi jau dideli, rankas, kojas ir galvas turi... ir tau kiek lengviau butu, ir jiems naudinga.

ačiū už paratyma.Vilijai duodu per pietus mėsos su daržovėmis ir vakare tyre ir nieko ne geria tik mano piena . ax.gif gal iš tiesu dar palaukti kol pati pradings.. 2.gif
Atsakyti
QUOTE(gwaida @ 2008 05 26, 12:21)
Skaičiau,kad iki metų lengviausia yra nujunkyti,paskui tai jau kai supranta sunku....maniškis ir dabar žino kas yra papukas jau pats bando išsitraukti,arba kai mato persirengiant rankom ploja,kad čia gerai jau nusimato:)
Nežinau,man pediatrė griežtai pasakė naktimis nebemaitinti nuo 6mėn,vaikui turi skrandis pailsėti,bet aišku mes iki 10mėn valgėm naktimis doh.gif bet jeigu taip iki 2 metų,tai manau,čia yra savęs alinimas,jeigu vaikas nuo 1 metų jau gali viską valgyti,tai juk gali ir mišinuką gerti vietoj mamos pieno.aš tik pati žinau pagal save,man sunkiau negu vaikui:)kai po truputį mažinau maitinimus,tai taip širdį skaudėjo,taip norėjosi dar maitinti,nes tai toks nuostabus jausmas...bet aš už tai kad iki metų ir gana.
juk kai toks normalus palaipsniui mažinimas manau nebus problemų kad net reikės vaistų?

as esu pries visokius misinelius kai pati turejau pakankamai pieno.be to nakti zymiai paprasiau ir sveikiau duot papuka blush2.gif negu misineli.juk misineli reik paruost,o cia viskas paruosta biggrin.gif .tiek maitindama saves nenualinau.geriau vitaminus.pastoviai dariausi kraujo,slapymo tyrimus.rezultatai buvo geri.jokios mazakraujyste,nusedimo ir pan.
jau rasiau,kad kai jau nusprendi nebemaitinti butina pasitarti su gydytoja.tik ji apziurejus nuspres ar reiks gert vaistai ar pienas savaime palaipsniui dings.sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kordelija @ 2008 05 26, 12:24)
Buciau labai dekinga jei ir man kas koki patarima mesteltu blush2.gif  Nes jau problema darosi su mazium Labai zvigdytis nesinori ne tik del kaimynu bet ir patiems reik issimiegot tai esu priversta tyliai ramiai nakti susitvarkyt Dar anksciau budavo galvojau kad pieno savaime prades maziau gamintis nes jau ilgai maitinu galvojau naturaliai kazkaip apmazes Bet kur ten biggrin.gif  As kaip nebloga karvute pasirodo Dienom jau neduodu pavyksta nusnekint bet va pries miegeli tai nei pro kur smile.gif  Dar norejau suzinoti o kai pradedat gerti vaistus kad pienas nesigamintu tai maitinimas jau turi but baigtas galutinai Ar taip supratau

nemanau,kad be rekdymu tyliai ramiai iseis atpratint.zinau is savo ir pazystamu patirties.kelias naktis paverks ir atpras.o jus ir kaimynai kelias naktis pakentesit mirksiukas.gif .o ka daryt?
kai pradedi gert vaistus jokiais budais nebegalima maitint!ir ne tik.negalima krutines maigyt.diena nakti but su pakankamai aptemta liemenele,neleist vyrui dirgint krutines blush2.gif .cia as visiskai rimtai.as jau ta praejau.kentejau ir as ir vyras lotuliukas.gif .tokie buvo gydytojos nurodymai.sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gwaida @ 2008 05 26, 12:21)

nu aš tai irgi nematau čia jokio savęs alinimo schmoll.gif . bent jau mano sveikata tokia gera kaip žindymo laikotarpiu, niekada iki tol nebuvo. per 1,7 m sirgau tik 1 kartą ir tai pasveikau praktiškai be vaistų, užteko paracetamolio ir brontexo. kraujo tyrimas prieš 2 mėn iš vis idealus buvo - pvz. hemoglobinas 135 thumbup.gif . o ir šiaip jaučiuosi puikiai, silpnesnė jaučiausi kai naktim reikėdavo pabust žindyt, bet prieš kelis mėn visiškai nuėmiau naktinį žindymą, pazyzė vaikas porą naktų po kelias minutes ir nebesikėlė paskui thumbup.gif . tai dabar jau ir visai nebesunku man maitint. tiesiog kažkaip jau man atrodo, kad laikas, gal jau ir pabodo kiek biggrin.gif . o ir karvės pieną vaikas jau geria be problemų, todėl nereikia nei jokių sintetinių mišinių thumbup.gif . bet vat to prisiglaudimo ryte ir vakare prie krūties tai nori žmogelis dar ax.gif . o ir su didesne iškirpte baisu jam pasirodyt, iškart išsišiepia ir puola rankas ištiesęs lotuliukas.gif doh.gif . nežinau kaip čia su maudymuku vasarą reiks būt lotuliukas.gif .
jaučiu bandysiu rytais anksčiau už jį atsikelt iš lovos g.gif . gal kai šalia negulėsiu, nebus tokio poreikio žįst g.gif
Atsakyti