Svo pirmagime,tai labai lengvai atpratinau nuo kruties,nereikejo jokiu isradimu,tiesiog nebedaviau ir viskas,o ji ir neieskojo,paabnde paprasto pienuko is buteliuko,ir tiek ziniu,jai tuo metu buvo mazdaug 8.5men
Antrasis - tai budamas apie 9,5men pradejo kandziotis,is pradziu diena kasdavo,tai nustojau duoti,o po kiek laiko pradejo ir naktim kasti,tai pakeiciau kruti i buteliuka su misiniu,ir be jokiu bedeliu
O maziausias,jau metai,kaip sekmingai maitinasi MP,tik tiek,kad jis neisnesiotukas,pas mus,tai iprates is buteliuko MP gert,bet nakti sekmingai traukia kruti,kazkaip dar apie Mp nutraukima negalvoju.
Manau,kad vaikas turi buti pats pasiruoses atsisveikint su MP,na ir mama,taip pat Jei maitinimas teikia malonuma tiek mamai,tiek mazyliui,tai kam kankintis,juk nieko nera geriau,kaip laimingas vaikas.
O kai jau tai tampa kancia,tuomet jau laikas atsisveikint su MP.Mano drauge,tai tiesiog keliom dienom ( savaitgali ) palikdavo vaika su teveliu,o pati pas teta isvaziuodavo,o kai grizdavo,tai krutis uzsiverzdavo,kad mazylis nerastu,ir be problemu.
QUOTE(brasta @ 2008 11 30, 01:05)
... pasidžiaugdavau, kad nereikia paskubom šokti iš lovos, nes pusryčiai vietoj.
QUOTE(Sandriuks1 @ 2008 11 30, 02:54)
O kai jau tai tampa kancia,tuomet jau laikas atsisveikint su MP.
mūsų bėdelė čia ir yra, kad kol jis geria man malonu, gera, bet kai miegodamas tik čiulpia kaip soskiuką ir jei bandai ištraukti , tuoj verkia, tai jau nerealiai erzina , vaikui tai neapsakomas malonumas, o man jau darosi kančia kaip baisiai skamba
As savo dukra atpratinau palaipsniui, paliekant tik naktini maitinima. O 1 gal 3 men. palikau mamai ir isvaziavom su vyru i kelione. Po keliu savaiciu vaikas apie piena neprisimine. Sunui nebedaviau kelias dienas, kai ruosiaus pristatyt diplomini. Ismainem i misinuka. Dar kuri laika pamates nuoga kruti apziodavo, bet neka rades, juokdavos. Taip ir baigesi nujunkymas.
Visgi apsisprendžiau iki kelionės naktimis maitinti ir neužsiimt eksperimentais...
Noriu paklausti mamų, kurios planuoja nujunkyti, - ar jūsų kūdikiai geria mišinukus arba karvės pienuką? Aš irgi norėčiau jau nutrukti MP, bet nežinau kuom jį pakeisti, nes vaikis neima burnon nei pieno, nei kefyro, nei mišinio. Galvoju, kad Miau gėrimais tai negerai per dienas girdyti...
QUOTE(Simba_R @ 2008 12 03, 22:53)
Noriu paklausti mamų, kurios planuoja nujunkyti, - ar jūsų kūdikiai geria mišinukus arba karvės pienuką? Aš irgi norėčiau jau nutrukti MP, bet nežinau kuom jį pakeisti, nes vaikis neima burnon nei pieno, nei kefyro, nei mišinio. Galvoju, kad Miau gėrimais tai negerai per dienas girdyti...
kadangi maniškė irgi mišinio negeria, tai iki metų maitinsiu pati, o paskui kaip bus taip. Kad ir nieko negers, vis tiek bandysiu nutraukti maitinimą
Atejau pasidalinti savo nutraukimo istorija
nusprendziau maitinti iki metuku ir jau nuo 11 menesiu emiausi paruosiamuju darbu mazinau maitinimus diena o vakare nuo kokios 19val ir nakti dar maitindavau pilnu tempu kazkur po savaites vyrukas jau gaudavo MP tik vakare ir nakti 2 kartus. Per sekancia savaite nuemiau 1 naktini maitinima, kurio niekuo nepakeiciau, tiesiog pora naktu teko paklausyt zizimu Per trecia savaite nuemiau vakarini maitinima 19 val, taigi jau maitindavau tik pries miega 22val ir 1 kart nakti. Buvo like du maitinimai ir dilema, kuri gi dabar nutraukti pasirinkau naktini labai greitai per kelias dienas atprato, niekuo nepakeiciau, paklausiau zizimo, paglosciau kai nervavosi Taigi belikes buvo vienas- pries miega maitinimas. ta vakara, kai jau nusprendziau nebeduoti, tetis paruose maziuka miegui, atnese i lova (mes miegam visi trys )as pasildziau pilna puoduka karves pieno, vaikis isgere ji visa ir nuluzo, tas pats seke antra vakara ir trecia taigi jau trys vakarai kaip nebemaitinu MP. Krutu netempia, kadangi nutraukinejau po mazu
Nezinau, gal cia man super lengvai viskas gavosi
nusprendziau maitinti iki metuku ir jau nuo 11 menesiu emiausi paruosiamuju darbu mazinau maitinimus diena o vakare nuo kokios 19val ir nakti dar maitindavau pilnu tempu kazkur po savaites vyrukas jau gaudavo MP tik vakare ir nakti 2 kartus. Per sekancia savaite nuemiau 1 naktini maitinima, kurio niekuo nepakeiciau, tiesiog pora naktu teko paklausyt zizimu Per trecia savaite nuemiau vakarini maitinima 19 val, taigi jau maitindavau tik pries miega 22val ir 1 kart nakti. Buvo like du maitinimai ir dilema, kuri gi dabar nutraukti pasirinkau naktini labai greitai per kelias dienas atprato, niekuo nepakeiciau, paklausiau zizimo, paglosciau kai nervavosi Taigi belikes buvo vienas- pries miega maitinimas. ta vakara, kai jau nusprendziau nebeduoti, tetis paruose maziuka miegui, atnese i lova (mes miegam visi trys )as pasildziau pilna puoduka karves pieno, vaikis isgere ji visa ir nuluzo, tas pats seke antra vakara ir trecia taigi jau trys vakarai kaip nebemaitinu MP. Krutu netempia, kadangi nutraukinejau po mazu
QUOTE(Agneja @ 2008 12 04, 14:37)
O kaip jusiskis vaikas uzmigdavo paprastai?ant ranku, prie krutines ar pats lovyteje? Manau nuo to gal ir priklauso, kad lengvai pasidave. Kazkada bandziau nemaitinti naktimis, tai oho koki aliarma kele ir nieko nepavyko. Jis pas mane neramus bendrai, tai kazkaip nervai nelaike. Jis uzmigdavo tik prie krutines arba supamas. O atsibudes visada verkdavo, nes nezinodavo ka daryti.
ai ir dar galiu pasidziaugt, kai nutraukiau maitinima, vaikis pradejo valgyt viska o taip tai nei mesos normaliai valgydavo, nei darzoviu ivairesniu, turejo kelis patiekalus megstamus ir viskas, o dabar kerta viska is eiles (aisku kas jam beliko ) Piena duodu karves pries miega, o diena geria vandenuka, arbatele. Is pienisku produktu kol kas jam patinka tik jogurtas
Papildyta:
na buvo momentas ir pas mus, kad uzmigdavo tik prie kruties, bet jau paskutiniu metu pastebejau, kad patraukia ir eina toliau zaist o nakti kadangi miegam kartu (sekantis etapas bus pratinimas miegot savo lovytej )tai kartais tik pasikuicia, o jei verkt pradeda, tai nesupuoju, o glostau galvyte, nugaryte, jei pradeda lipt nuo lovos, tai vel imu ir paguldau, bet dar kol kas slepiu krutis, uzsidangstau koldra, sakau gal kvapas vistiek jauciasi pieno
Papildyta:
QUOTE(Sanpaulija* @ 2008 12 04, 12:45)
O kaip jusiskis vaikas uzmigdavo paprastai?ant ranku, prie krutines ar pats lovyteje? Manau nuo to gal ir priklauso, kad lengvai pasidave. Kazkada bandziau nemaitinti naktimis, tai oho koki aliarma kele ir nieko nepavyko. Jis pas mane neramus bendrai, tai kazkaip nervai nelaike. Jis uzmigdavo tik prie krutines arba supamas. O atsibudes visada verkdavo, nes nezinodavo ka daryti.
na buvo momentas ir pas mus, kad uzmigdavo tik prie kruties, bet jau paskutiniu metu pastebejau, kad patraukia ir eina toliau zaist o nakti kadangi miegam kartu (sekantis etapas bus pratinimas miegot savo lovytej )tai kartais tik pasikuicia, o jei verkt pradeda, tai nesupuoju, o glostau galvyte, nugaryte, jei pradeda lipt nuo lovos, tai vel imu ir paguldau, bet dar kol kas slepiu krutis, uzsidangstau koldra, sakau gal kvapas vistiek jauciasi pieno
QUOTE(Agneja @ 2008 12 04, 14:50)
ai ir dar galiu pasidziaugt, kai nutraukiau maitinima, vaikis pradejo valgyt viska o taip tai nei mesos normaliai valgydavo, nei darzoviu ivairesniu, turejo kelis patiekalus megstamus ir viskas, o dabar kerta viska is eiles (aisku kas jam beliko ) Piena duodu karves pries miega, o diena geria vandenuka, arbatele. Is pienisku produktu kol kas jam patinka tik jogurtas
Papildyta:
Papildyta:
Gerai, kad leidziasi glostomas. Mano sunui vienodai glostymai, jei kas nepatinka, tai isirezia, uzsimerkia ir rekia isteriskai. Arba iskart keliasi, neguli ant nugaros Tai kaip toki nuraminti? Esam bande parekinti, bet tik isiverke, kad paskui net sunku nuraminti buvo ir iprastinemis priemonemis. As irgi zadu iki 1 m. maitinti, dar liko 3 men., bet naktiniu valgymu nerealiai noreciau apmazinti. Galiu pasidziaugti, kad nuo gimimo miega savo lovyteje, tai nors to nereikes pratinti
QUOTE(Simba_R @ 2008 12 03, 21:53)
Mūsiškis visiškai negeria jokio pieno.
QUOTE(Agneja @ 2008 12 04, 13:37)
Smagu girdėti, kad taip lengvai ir neskausmingai.
QUOTE(Simba_R @ 2008 12 03, 20:53)
maniškis negeria MP jau kažkur mėnesį, bet jokio pieno daugiau negeria karvės pieno trupučiuką išgeria per šiaudelį, bet katino ašaros ten... stengiuosi jogurtų, varškytės duot, negirdysiu gi per prievartą