Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(jolo @ 2008 11 27, 13:36)
Nemanau, kad tai blogai, jei vis tiek per dieną išgeriamas kiekis  išsilygina  4u.gif Juk vieni vaikai dažnai valgo ir po nedidelį kiekį (kaip maniškė),  o kiti rečiau ir po daugiau  mirksiukas.gif  Juo labiau, kad žadate grįžti prie maitinimo MP. 
Sveikatytės jums  4u.gif
Papildyta:
Tarp kitko, radau klausimą perdiatrei apie šią geltą, gal bus įdomu, tai nukopinu  blush2.gif
Klausimas
Sūnui 7 savaites. Gydytoja diagnozavo motinos pieno geltą. Siuntė pas konsultantę, padarėme kraujo, šlapimo ir išmatų tyrimus. Išmatų ir šlapimo tyrimai geri, kraujo - padidėjęs bilirubino kiekis, bet anot gydytojos-konsultantės "ne iki kritinės ribos" (skiepyti taip pat sakė galima). Ji rekomendavo tik duoti atsigerti arbatėlės "kad greičiau išsiplautų gelta". Tačiau į namus atėjusi patronažinė slaugytoja liepė vienai parai visiškai nutraukti maitinimą motinos pienu ir duoti mišinuko HIPP-1. Esą taip praeis gelta.
Visiškai susimaišiau. Gal galėtumėt patarti kaip geriau elgtis?
Iš anksto dėkoju.
Atsakymas:
Jei tai mamos pieno gelta, nutraukti maitinimo mamos pienu nereikia, tęskite maitinimą iš krūties. Gelta gali užsitęsti iki 3 mėnesių (mamos piene esančios medžiagos slopina to bilirubino išsiskaidymą, todėl fiziologinė gelta ir užsitęsia) Bet tai visai nepavojinga. Ir ji iki 3 mėnesių tikrai praeis. Patariama geltoną kūdikį laikyti kaip galima šviesenėje patalpoje, nes dienos šviesa padeda greičiau išskaidyti bilirubiną.

Labas ir dekui 4u.gif
Musu tyrimai geri ir ant saules laikau kai yra,jau dabar nebeisrengineju,bet ant sviesos prie lango,kai tik giedra,o ir lauke po pora val.dienos metu vazinejames,nors i soliariuma vaika nesk(fotosinteze po tomis ir pan.lempomis daro maziukui paguylde plikuti parai),tad tikiuosi,kad greit susitvarkys.
Grisim prie MP butinai,nes ryt ji skiepys-pirmi skiepai-tai bent nakti tikrai reikia,kad saugus butu ir nesusirgtu ,neduok Dieve doh.gif
Kol kas pati pompa vadujuos,viena krutine tai taip isnese,kad bijau jog paskui matysis dydziu skirtumas doh.gif joje ir pieno,kaip fabrike,kai tuo tarpu kita labai daug ir neturi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2008 11 27, 14:00)
Mums jau trečia savaitė, kaip dienomis negaunam pienelio... Pradžioj užsiklijavau pleistru  doh.gif , nes kitaip buvo neįmanoma... Pirmom dienom ištisai prašė ir tikrino... dabar pats paprašo, bet pats sau ir atsako, kad nėr... lotuliukas.gif
Bet nežinau, ką daryti su naktim... Jis be MP nemoka nei užmigti, nei miegoti... keliasi begalybę kartų...
Po trijų savaičių išvažiuoju 9 dienom. Ką patartumėt, ar geriau iš anksto pradėti tuos naktinius rikdymus, ar tikėtis, kad kai nebus manęs, bus lengviau ir atprasti...

Sveikutė bigsmile.gif žiūriu kad ir jūs dar su MP draugaujat smile.gif mūsų Rėjus tai tikriausiai mane gyvą suvalgys, kai papulio nebeduosiu doh.gif kuo toliau tuo labiau jam reikia, o naktimis valgo, tiksliau nusiraminimo ieško vos ne kas pusvalandį doh.gif net įsivaizduot negaliu kaip mes su MP atsisveikinsim, nors esu be galo pavargusi unsure.gif šiaip nežinau ar geriausias būdas yra vaiką palikti ir dar papulį išsivežti verysad.gif bet kito būdo aš neįsivaizduoju, nes bandžiau kelis kart naktimis neduoti, tai jis išsidraskė taip, kad ryte visas dėmėm buvo išmuštas verysad.gif , jam toks stresas kad mama šalia, o krūties neduoda blink.gif , o mano sesuo dukrelę, kai jai buvo 13mėn, pamaitino paskutinį kartą, ir išvažiavo 2savaitėm, aišku vaikas verkė, natį šaukė mamytę, bet nurimdavo ir užmigdavo unsure.gif , taip kad net nežinau kas geriau, ar kad mama šalia, bet staiga kažkodėl neduoda krūties, ar kad nėr to pieno kvapo aplamai ? unsure.gif nežinau ar tai gerai, bet aš , kai jau tvirtai nuspręsiu baigti, paliksiu Rėjų pas senelius unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2008 11 27, 14:00)
Mums jau trečia savaitė, kaip dienomis negaunam pienelio... Pradžioj užsiklijavau pleistru  doh.gif , nes kitaip buvo neįmanoma... Pirmom dienom ištisai prašė ir tikrino... dabar pats paprašo, bet pats sau ir atsako, kad nėr... lotuliukas.gif
Bet nežinau, ką daryti su naktim... Jis be MP nemoka nei užmigti, nei miegoti... keliasi begalybę kartų...
Po trijų savaičių išvažiuoju 9 dienom. Ką patartumėt, ar geriau iš anksto pradėti tuos naktinius rikdymus, ar tikėtis, kad kai nebus manęs, bus lengviau ir atprasti...

aš bandyčiau dar iki išvažiavimo kokias pora naktų neduoti 4u.gif tik pati nusiteik ryžtingai, nesinervink, kai verks ir prašys... aš naktinius maitinimus staigiai nutraukiau, tai dažniau kėlėsi tik pirmas 2 naktis bigsmile.gif po to vis mažėjo atsikėlimų thumbup.gif
jis dėl to ir keliasi, nes žino, kad gaus pienuko wub.gif

mes be MP gyvenam jau daugiau nei mėnuo, bet dar būna, kad paprašo, kelia rūbus, bet pats sako: au au (atseit šuniukas išgėrė..), vieną naktį net užsilipęs ieškojo, gerai, kad spėjau nukelt, gal ką susapnavo wub.gif
Papildyta:

tiesa, tas variantas, kad palikt su tėčiu, nesirodyt, pavyzdžiui, mums visai netiko schmoll.gif būtų iki isterijų užsiverkęs, ne tik pieno nebūtų, bet ir mamos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dju @ 2008 11 27, 17:12)
Gal geriau pabandyti vienai nakciai palikti. Bus aisku tada ko tiketis.  rolleyes.gif

Atvirai sakant, nežinau, ar tai padės... bijau, kad dar labiau susinervinsiu... Paprastai pirma naktis nebūna labai lengva... ir ar nepratęsiu vaikui streso laiko... mama dingsta, atsiranda, vėl dingsta... šįkart ilgam... Plius, kad nelabai yra kelias atgal... kelionė užsakyta, pinigai sumokėti...

QUOTE(RėjKa @ 2008 11 28, 00:18)

Sveikutė,
visų mamų patirtys skirtingos... tik kaip žinoti, kas geriausia savam vaikeliui... Šiuo metu jaučiuosi taip beviltiškai... Nors žinau, kad viskas vienaip ar kitaip išsispręs... kantrybės jums, mums ir kitoms mamytėms... 4u.gif

QUOTE(Meina @ 2008 11 28, 14:13)
aš bandyčiau dar iki išvažiavimo kokias pora naktų neduoti 4u.gif tik pati nusiteik ryžtingai, nesinervink, kai verks ir prašys... aš naktinius maitinimus staigiai nutraukiau, tai dažniau kėlėsi tik pirmas 2 naktis bigsmile.gif po to vis mažėjo atsikėlimų thumbup.gif

Berods, rašiau, kad kažkada bandžiau neduoti naktį. Klykė, draskėsi, spardėsi iki 4 ryto. Niekaip negalėjo susitaikyti su tuo, kad turiu ir neduodu...
Užtat ir bijau tų nervų... pradžioj dėl pieno, paskui dėl dingusios mamos... gal jau geriau viskas kartu.
Dabar jau lyg gailiuosi to sprendimo dėl kelionės, bet mama pati pasisiūlė jį prižiūrėti, o mums išvažiuoti. Jai labai buvo gaila nuosavo vaikelio, t.y. manęs... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2008 11 28, 14:20)
Berods, rašiau, kad kažkada bandžiau neduoti naktį. Klykė, draskėsi, spardėsi iki 4 ryto. Niekaip negalėjo susitaikyti su tuo, kad turiu ir neduodu...
Užtat ir bijau tų nervų... pradžioj dėl pieno, paskui dėl dingusios mamos... gal jau geriau viskas kartu.
Dabar jau lyg gailiuosi to sprendimo dėl kelionės, bet  mama  pati pasisiūlė jį prižiūrėti, o mums išvažiuoti. Jai labai buvo gaila nuosavo vaikelio, t.y. manęs... lotuliukas.gif

tuomet gal pabandyt nutraukt maitinti naktį dar iki kelionės, vien dėl to, kad pirmą kartą palikus nakčiai ir išvykus, gali būti laaabai daug nervų, jaudinimosi pačiai, o vaikui anksčiau ar vėliau reiks tą praeiti.. čia aišku, jei nutrauksit maitinimą...
Atsakyti
QUOTE(Meina @ 2008 11 28, 13:13)
aš naktinius maitinimus staigiai nutraukiau, tai dažniau kėlėsi tik pirmas 2 naktis

kaipppp????????????????? verysad.gif čia buvo beviltiškas šauksmas biggrin.gif nu nežiau kaip reikia tą padaryti, jis tiesiog visas tiek išsidrąsko, kad net kratosi , žviegia, užkimsta, išmuša dėmėm, man širdis plyšta verysad.gif doh.gif , bet pavargau jau nerealiai, norėčiau dar maitinti, ryte, vakare ir dieną sutikčiau, kad tik tie naktiniai maratonai pasibaigtų doh.gif

QUOTE(brasta @ 2008 11 28, 14:20)
visų mamų patirtys skirtingos...

pradžioj dėl pieno, paskui dėl dingusios mamos... gal jau geriau viskas kartu.

Dabar jau lyg gailiuosi to sprendimo dėl kelionės, bet  mama  pati pasisiūlė jį prižiūrėti, o mums išvažiuoti. Jai labai buvo gaila nuosavo vaikelio, t.y. manęs...

drinks_cheers.gif

vat ir man čia didžiausias galvosūkis doh.gif

tik jau nesinervuok, nesigailėk, o važiuok mirksiukas.gif , grįši pas savo žmogučius pailsėjusi, laiminga wub.gif
Atsakyti
QUOTE(RėjKa @ 2008 11 28, 22:22)
kaipppp????????????????? verysad.gif čia buvo  beviltiškas šauksmas biggrin.gif nu nežiau kaip reikia tą padaryti, jis tiesiog visas tiek išsidrąsko, kad net kratosi , žviegia, užkimsta, išmuša dėmėm, man širdis plyšta  verysad.gif  doh.gif , bet pavargau jau nerealiai, norėčiau dar maitinti, ryte, vakare ir dieną sutikčiau, kad tik tie naktiniai maratonai pasibaigtų  doh.gif

tikrai suprantu, mano irgi draskėsi, kol maitinau kažkiek dieną, vakare, todėl pirmiausia po truputį nuėmiau dieninius pavalgymus (su pipirais, daviau paragauti, tai jau nebereikalavo taip, bet kai tik užsimanydavo turėjau parodyti, kad pienukas sugedo blush2.gif tai ir vaikščiodavau ištepliojus pipirais), tada po truputį išmokom užmigti vakare be krūties (irgi pipirams ačiū lotuliukas.gif ) ir tik po gero mėnesio (kai vieną naktį taip išvargino, kėlėsi gal kas valandą doh.gif ) nutariau visai neduot, nusiteikiau, kad po kiekvieno riksmo ar bandymo bus vis geriau, gal mano ryžtingas nusiteikimas padėjo, bet buvo daug lengviau nei įsivaizdavau... teko surasti būdų, kaip užmigdyti, kai prabunda rolleyes.gif (pasakos, kaip šuniukas išgėrė pienuką, kaip traukinukas važiuoja ir kutena visur ir pan... ax.gif )

o šiaip aš irgi norėjau maitinti toliau, palikus kokį pvz rytinį maitinimą, bet schmoll.gif arba - arba, kitaip nebūtų buvę....

nuoširdžiai linkiu kantrybės ir sėkmės wub.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif as taip pat jau bandau atpratinti savo papinuka biggrin.gif pradejom mes dar tik nuo praeito vakaro,bet kol kas sekasi neblogai rolleyes.gif buvau bandziusi su druska,pipirais bet neveike tai ismasciau kita buda -kai paprase papuko uzdejau ant papuko sruoga savo plauku ir sakau ,kad plaukuoti papukai,o jis bande apzioti ir susirauke ,sako fui plaukuoti.ta va pavyko uzmigti vakar be papuko ,bet nakty dar daviau,o siandien jau visa diena be papuko ir vis reciau papraso,bet primenu,kad plaukuotas tai sako nenoriu smile.gif pietu miegelio uzmigom be papuko ,o man ant ranku rolleyes.gif ziuresim kaip cia mums toliau seksis noreciau ir nakty jau neduoti nes nubunda n.. kartu ir vis melzia smile.gif ,bet taip is karto turbut nepavyks schmoll.gif
Atsakyti
Aš irgi po truputį pradenu nujunkymą, nors dar prieš porą mėnesių atrodė, kad bus neįmanoma misija biggrin.gif Norėčiau, kad sulaukusi metukų, jei ne visiškai nebevalgytų MP, tai bent minimaliai- prieš miegą, na ir gal ryte blush2.gif Jau kelios savaitės, kai nebeduodu naktį (buvo lengviau negu įsivaizdavau). Kartais dar prabunda, truputį paverkia, bet vėl užmiega. Duodu ryte apie 6 val ir dar 5-6 kartus dieną. Po kokios savaitės bandysiu dar vieną maitinimą nuimti. ax.gif tik bėda, kad nenori jokių košių, bet gal dar pieno užtenka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovila @ 2008 11 29, 18:00)
buvau bandziusi su druska,pipirais bet neveike tai ismasciau kita buda -kai paprase papuko  uzdejau ant papuko sruoga savo plauku ir sakau ,kad plaukuoti papukai,o jis bande apzioti ir susirauke ,sako fui plaukuoti.

thumbup.gif ko tik tos mamos neprimąsto lotuliukas.gif wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meina @ 2008 11 29, 10:18)
tikrai suprantu, mano irgi draskėsi, kol maitinau kažkiek dieną, vakare, todėl pirmiausia po truputį nuėmiau dieninius pavalgymus (su pipirais, daviau paragauti, tai jau nebereikalavo taip, bet kai tik užsimanydavo turėjau parodyti, kad pienukas sugedo blush2.gif tai ir vaikščiodavau ištepliojus pipirais), tada po truputį išmokom užmigti vakare be krūties (irgi pipirams ačiū lotuliukas.gif ) ir tik po gero mėnesio (kai vieną naktį taip išvargino, kėlėsi gal kas valandą doh.gif ) nutariau visai neduot, nusiteikiau, kad po kiekvieno riksmo ar bandymo  bus vis geriau, gal mano ryžtingas nusiteikimas padėjo, bet buvo daug lengviau nei įsivaizdavau... teko surasti būdų, kaip užmigdyti, kai prabunda rolleyes.gif  (pasakos, kaip šuniukas išgėrė pienuką, kaip traukinukas važiuoja ir kutena visur ir pan... ax.gif )

o šiaip aš irgi norėjau maitinti toliau, palikus kokį pvz rytinį maitinimą, bet  arba - arba, kitaip nebūtų buvę....

Labai labai ačiū , Meina, už išsamų papasakojimą mirksiukas.gif bet ir aš jau mąstau, kad arba visai reikia nutrukti, arba ir toliau naktimis nemiegoti doh.gif tai dar per žiemą pakentėsiu, nes mažulis yra didelis nevalgiukas (16mėn sveriam 9500g smile.gif ), o pavasari jau bus ate MP wub.gif

QUOTE(Jovila @ 2008 11 29, 18:00)
as taip pat jau bandau atpratinti savo papinuka  pradejom mes dar tik nuo praeito vakaro,bet kol kas sekasi neblogai buvau bandziusi su druska,pipirais bet neveike tai ismasciau kita buda -kai paprase papuko  uzdejau ant papuko sruoga savo plauku ir sakau ,kad plaukuoti papukai

nu išradinga mamytė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovila @ 2008 11 29, 19:00)
-kai paprase papuko  uzdejau ant papuko sruoga savo plauku ir sakau ,kad plaukuoti papukai,o jis bande apzioti ir susirauke ,sako fui plaukuoti

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Maniškis tai užklijuotus pleistru bandė apžioti... tada atitraukia galvytę, pakrapšto, vėl bando žiotis... bet traukti pienuko nebandė... lotuliukas.gif

QUOTE(RėjKa @ 2008 11 30, 01:05)
Labai labai ačiū , Meina, už išsamų papasakojimą  mirksiukas.gif bet ir aš jau mąstau, kad arba visai reikia nutrukti, arba ir toliau naktimis nemiegoti  doh.gif tai dar per žiemą pakentėsiu, nes mažulis yra didelis  nevalgiukas (16mėn sveriam 9500g  smile.gif ), o pavasari jau bus ate MP  wub.gif

Aš taip nuo vasaros vis stumdžiau laiką... biggrin.gif Naktimis vis nuspręsdavau... nu viskas... gana tų nemigos naktų... o ryte, kai taip godžiai patenkintas gerdavo pienuką, kažkaip malonu labai pasidarydavo... pasidžiaugdavau, kad nereikia paskubom šokti iš lovos, nes pusryčiai vietoj.
Atsakyti