sveikos
Norėjau paklaust, ar tos kurios nutraukėt maitinimą, nutraukėt iš kart ar palaipsniui? Mano mažius jau dieną nebevalgo, tai noriu kolkas palikt tik vakarini ir rytinį maitinimą, o paskui ir juos nutraukt. Jau antrą naktį bandau vaikui duot, mišinuko, o jei jo neima jogurto, bet po pusės nakties, jau visiškai bejegu, turiu pasiimt į lovą, nes be mp neužmiega, o rėkia be galo, galvoju tuoj kaimynai pradės skustis. Kažin kiek gali prireikt naktu kol jis ipras negaut mp
QUOTE(Mergiona @ 2008 09 22, 10:12)
Sveiki, nežinau kur tiksliai paklaust
Mamos, kaip rodo jūsų patirtis, 9 mėn kūdikis gali keltis naktim ne iš įpročio, ne dėl malonumo žist krūtį, bet tikrai būti alkanas? Gal yra koks būdas patikrint? Bandau nutraukti naktinius maitinimus (arba bent sumažinti iki vieno, dabar valgom du kartus: 2 val ir 5.30)
Ačiū
Mamos, kaip rodo jūsų patirtis, 9 mėn kūdikis gali keltis naktim ne iš įpročio, ne dėl malonumo žist krūtį, bet tikrai būti alkanas? Gal yra koks būdas patikrint? Bandau nutraukti naktinius maitinimus (arba bent sumažinti iki vieno, dabar valgom du kartus: 2 val ir 5.30)
Ačiū
Gali, gali. Pas kaimynus vaikas iki 1,5-2,0 metu keldavosi ir sake niam-niam. Pas mane pirmagimis irgi tik nuo 6 menesiu pertrauka tarp naktiniu maitinimu pasidare 5-6 valandos. O viena karta valge nakti iki 1,5 metu, iki 2 metu nakti dar valge kartais.
Gal pabandykit kudiki nakciai pamaitinti kokia kosyte? Nes jusu pienas jau 9 menesiu kudikiui g.b. nesotus...
Papildyta:
QUOTE(maman8 @ 2008 09 25, 10:10)
sveikos
Norėjau paklaust, ar tos kurios nutraukėt maitinimą, nutraukėt iš kart ar palaipsniui? Mano mažius jau dieną nebevalgo, tai noriu kolkas palikt tik vakarini ir rytinį maitinimą, o paskui ir juos nutraukt. Jau antrą naktį bandau vaikui duot, mišinuko, o jei jo neima jogurto, bet po pusės nakties, jau visiškai bejegu, turiu pasiimt į lovą, nes be mp neužmiega, o rėkia be galo, galvoju tuoj kaimynai pradės skustis. Kažin kiek gali prireikt naktu kol jis ipras negaut mp
Kai gime pirmagimis, tai menesi ji nakti primaitindavau misinuku (nes norejau miego, tai keldavosi vyras). Paskui nustojom, nes po menesio pieno buvo tiek, kad pamaitinus vaika, jo uztekdavo dar nutraukti ir kt. maitinimui. Pieno buvo nenormaliai daug, tai po 4 menesiu maitinimo (buvo kelis kartus guzai dar susidare, bet pavyko ismasazuot) nutariau atsikratyti pieno ir maitinti dirbtiniu. Isbandem kokiu 4-5 rusiu dirbtini, bet vaikui dauguma pienu nepatiko, o nuo vienos rusies tai net alergine reakcija sukilo. Taigi, iki 6 menesiu net ir koses teko ant savo pieno gaminti. Nuo 6 menesiu mazius jau kokius 5 kartus per diena valge koses ir viena grazia diena jam mano pienas pasidare tiesiog nebesvarbus. Tai pradejau mazinti ir per menesi visai to pieno atsikraciau.
QUOTE(pelkių Monas @ 2008 09 25, 11:03)
Amelita , bet nenoriu maitint iki 2 metu, man butu gerai jeigu atsisakytu jau 1,5 met.
Tada nekankink mazylio is naujo. Pirma nakti atlaikei, antra bus lengviau. Ir viskas nebeduok. Gi ne tik tau sunku, maziui tai pat. Tik nedaryk duosiu - nebeduosiu - duosiu - nebeduosiu .
Svarbu pirmus 6-12 ismaitinti (priklauso kiek mama turi pienuko), paskui tai kaip zaidymas vaikeliui. Gi pakankamai gauna viska su maistu. Tik mamos nenori nutraukti ta ypatinga rysi su vaikeliu. Ir is salies atrodo LABAI negraziai kai vaikas isterikos kelia gatveje ar parduotuveje, drasko drabuzius ant mamos ir praso krutines DABAR. Kiekvienos mamos asmeninis reikalas... Senais laikais mamos ilgai maitino, kad nebuvo spec. maistelio maziukams. Gi dabar gi pasirinkimas ir spec. ir paprasto tikrai didelis.
QUOTE(Onora @ 2008 09 20, 20:14)
vyniok aplink save ties krutine ir verzk gana smarkiai, tada nebus vietos pienui kur gamintis, o laikyti, tai ka as zinau, kiek, su pirmu vaiku taip dariau, tai nakciai apsivyniodavau, ryte nusivyniodavau, bijojau, kad bus kokiu guzu, o nejausiu, siaip jauciu galima ir ilgiau laikyti suvyniojus. Tik pries tai paziurek, kad guzu nebutu
siaubas kazkoks tas krutu vyniojimas...jokiu butu nevyniokit nes tas verzimas nieko gero neduoda jei neiseina leliuka atpratinti palaipsniuj tai nereiskia kad pienas turi isnaikinti is karto..tiesio nusitrauk kazkiek kai jau krutu verzimas jausis ir po keliu dienu to pienelio tikrai nebesigamins tiek daug arba tokiais atvejais tikrai geriau isgerti vaistu
QUOTE(Margareta @ 2008 09 29, 15:24)
siaubas kazkoks tas krutu vyniojimas...jokiu butu nevyniokit nes tas verzimas nieko gero neduoda jei neiseina leliuka atpratinti palaipsniuj tai nereiskia kad pienas turi isnaikinti is karto..tiesio nusitrauk kazkiek kai jau krutu verzimas jausis ir po keliu dienu to pienelio tikrai nebesigamins tiek daug arba tokiais atvejais tikrai geriau isgerti vaistu
nė jokio siaubo nematau. kitaip man pienas NESIBAIGĖ. maitinau 1 m. 9 mėn. 2 sav., manau, tikrai pakankamai ilgai. jokie nutraukinėjimai nepadėjo, pieno tik dar daugiau gaminosi. vaistai yra tikrai blogiau negu krūtų veržimas. tiesa, aš ne tik veržiau, bet ir važinėjau pas masažistę. per 3 masažo seansus pienas baigėsi.
Papildyta:
QUOTE(Tomassella @ 2008 09 21, 07:21)
tai kad negalima vynioti krutines, o ypac stipriai gali atsirasti guzu, susidaryti mastitas, cia man ginekologe sake, jau atgyvena sitas metodas. As siulyciau nusipirkti tu vaistu Bromocriptin, jie nieko blogo nedaro, o ir pieno tikrai sumazeja. Tik biski musa spaudima, negalima staigiai padeties keisti is gulimos i sedima, o siaip viskas ok. Ir aisku nusitraukti po truputi, kad netemptu. As taip darau
vyniojo stipriai, guzai nesusidarė, nes masažistė sutvarkydavo. vyniojo taip pat ji - sipriai ir daug. tiesa, gėriau ir mėtų lašus.
beje, mastitą irgi turėjau, kai vaikui buvo mėnuo. nuo skalpelio išgelbėjo masažistė, pagal specialybę - akušerė, o nė viena iš 3 gydytojų, kurios mane žiūrėjo, padėti nesugebėjo.
Papildyta:
QUOTE(Waidilute @ 2008 09 21, 22:38)
Pazistamas jausmas.. Uzjauciu konkreciai.. Man tai padejo masazavimas, aisku per asaras masaza dariau bet rezultatas geras gavosi masazuoti reikia taip kad is krutu pienelis begtu ir tam skirti bent po 30min kiekvienai kruciai is ryto ir vakare, nors velniskai skauda bet padeda ir jau antra karta tai daryti lengviau
masažas buvo visai neskausmingas, jokių ašarų, netgi kai su 40 C temperatūra per mastitą buvau.
aš radikaliomis priemonėmis kaip krūtų veržimas nekovosiu . Bandau atpratinti vis retindama maitinimų skaičių per parą. Nors sunkiai sekasi, mažylė vis įsinori papulio. Šiandien žindo tik naktį, o dieną kažkaip pavyko nuvilioti ją nuo toko malonumo . Nekankinsiu, naktį dar duosiu kokį kartelį. Tik bėda, kad pieno karvės negeria
QUOTE(auksegi @ 2008 09 29, 17:53)
aš radikaliomis priemonėmis kaip krūtų veržimas nekovosiu . Bandau atpratinti vis retindama maitinimų skaičių per parą. Nors sunkiai sekasi, mažylė vis įsinori papulio. Šiandien žindo tik naktį, o dieną kažkaip pavyko nuvilioti ją nuo toko malonumo . Nekankinsiu, naktį dar duosiu kokį kartelį. Tik bėda, kad pieno karvės negeria
nemanau, kad ji radikali. sakyčiau, vaistai radikalesnė. na, bet čia kiekvienam savo.
beje, kai atpratinti reikėjo, mažių buvau 2 naktims pas mamą išvežusi. tai paskui naktimis nesikeldavo, jokių mišinių nereikėjo.
Mamytės padėkit,
noriu nutraukt maitinimą, niekaip nepavyksta. dukrytei 1,5m. vis dar žinda, aš jau nebegaliu. kaip tik reik miegot, taip reikia krūties. viską supranta,sako duok mam ir viskas. dantų pilna burna, viską valgo, spenelius nukramčius, bet kaip reik užmigt tai mam.
bandžiau dėt citriną,kad rūgštu būtų, sakau gal nenorės imti, bandžiau migdyti supdama,- pyksta baisiausiai, spiria mane kojomis ir rėkia isteriškai duodavau buteliuką su pienuku, kad gertų, meta iš tolo nenori. bandžiau pasiguldyti šalia, o krūties neduoti, tai nurenginėja mane, kelia rūbus, plėšia duok ir fsio.
buvo išvykusi pas diedukus, dieną būna kuo puikiausiai kai reikėjo eit miegot po kelių valadų migdymo,skambina man mama ir sako viskas,: - nenoriu vaiko kankint atvažiuok, niekaip nenori miegot, nei vežime supama, nei ant rankų, žodžiu niekaip. Čiulptuko neima nuo mažens.
taigi, šie būdai atkrinta, kokių dar patartumėt, kad vaiko nerigdyti ir susitarti gražiuoju, nes jau nebegaliu
noriu nutraukt maitinimą, niekaip nepavyksta. dukrytei 1,5m. vis dar žinda, aš jau nebegaliu. kaip tik reik miegot, taip reikia krūties. viską supranta,sako duok mam ir viskas. dantų pilna burna, viską valgo, spenelius nukramčius, bet kaip reik užmigt tai mam.
bandžiau dėt citriną,kad rūgštu būtų, sakau gal nenorės imti, bandžiau migdyti supdama,- pyksta baisiausiai, spiria mane kojomis ir rėkia isteriškai duodavau buteliuką su pienuku, kad gertų, meta iš tolo nenori. bandžiau pasiguldyti šalia, o krūties neduoti, tai nurenginėja mane, kelia rūbus, plėšia duok ir fsio.
buvo išvykusi pas diedukus, dieną būna kuo puikiausiai kai reikėjo eit miegot po kelių valadų migdymo,skambina man mama ir sako viskas,: - nenoriu vaiko kankint atvažiuok, niekaip nenori miegot, nei vežime supama, nei ant rankų, žodžiu niekaip. Čiulptuko neima nuo mažens.
taigi, šie būdai atkrinta, kokių dar patartumėt, kad vaiko nerigdyti ir susitarti gražiuoju, nes jau nebegaliu
[quote=Ewe,2008 10 09, 14:01]
Mamytės padėkit,
sveikute zinok sita situacija man pazystama iki skausma,kai skaiciau tavo istorija,tai toks jausmas,kad tai butu apie mane parasyta. mano pipirui jau 2m ir 3men. O tik dabar po truputi jau pratinames nuo mamytes "papulio" niekaip buvo neimanoma sujuo susitart bet viena diena,kai jau pati nuo nemigos vos is"KOTO" nevirtau ir kai gyd pasake,kad grieztai liepiu nutraukti maitinima,tai tada ir susiemiau pagalvojau ir ko cia tas mano pipiras gali nemegti ogi cesnako,taitik jis prie manes artyn,taip as i virtuveir issitrinu krutine su cesnaku tai butum maciusi jo mimika ir tikrai sis receptukas man isejo tik i nauda mes jau uzmiegame be papulio siuliciau ir tau pabandyt
Mamytės padėkit,
sveikute zinok sita situacija man pazystama iki skausma,kai skaiciau tavo istorija,tai toks jausmas,kad tai butu apie mane parasyta. mano pipirui jau 2m ir 3men. O tik dabar po truputi jau pratinames nuo mamytes "papulio" niekaip buvo neimanoma sujuo susitart bet viena diena,kai jau pati nuo nemigos vos is"KOTO" nevirtau ir kai gyd pasake,kad grieztai liepiu nutraukti maitinima,tai tada ir susiemiau pagalvojau ir ko cia tas mano pipiras gali nemegti ogi cesnako,taitik jis prie manes artyn,taip as i virtuveir issitrinu krutine su cesnaku tai butum maciusi jo mimika ir tikrai sis receptukas man isejo tik i nauda mes jau uzmiegame be papulio siuliciau ir tau pabandyt
[quote=ingrica,2008 10 09, 15:04]
Mamytės padėkit,
[/quote]
Mano situacija lygiai tokia pati, kai tik miegot taip ir papulio, be jo niekaip. Nebandziau dar jokiu priemoniu, isskyrus, viena nakti bandziau neduoti, maniau vis tiek uzmigs bepykdama, bet ne velnio, ji laimejo. Apie 3 valandas prasivarte ir neuzmigo.Man vis jos gaila, bet vis tiek reikes kazkada ryztis tam zingsniui. Man dar blogai, kad mociutes kitame mieste ir labai prie manes prisirisusi. Tiesa, mano mazylei 1,6 m.
Mamytės padėkit,
[/quote]
Mano situacija lygiai tokia pati, kai tik miegot taip ir papulio, be jo niekaip. Nebandziau dar jokiu priemoniu, isskyrus, viena nakti bandziau neduoti, maniau vis tiek uzmigs bepykdama, bet ne velnio, ji laimejo. Apie 3 valandas prasivarte ir neuzmigo.Man vis jos gaila, bet vis tiek reikes kazkada ryztis tam zingsniui. Man dar blogai, kad mociutes kitame mieste ir labai prie manes prisirisusi. Tiesa, mano mazylei 1,6 m.
[quote=ingrica,2008 10 09, 14:04]
Mamytės padėkit,
[/quote]
dėjau krienų ant spenelių, žiūri akis išplėtus, kad vaizdas ne tas ir rėkia, maždaug kas čia pasidarė.man rodo, tėčiui ir rėkia,nes kvapas yra negali prisiartinti. reiks dar su česnaku pamėginti, bet man sudėtingiau.gyvenam nuosam name, virtuvė 1-am aukšte, o miegamasis 2-am. neprilakstysiu į virtuvę
Mamytės padėkit,
[/quote]
dėjau krienų ant spenelių, žiūri akis išplėtus, kad vaizdas ne tas ir rėkia, maždaug kas čia pasidarė.man rodo, tėčiui ir rėkia,nes kvapas yra negali prisiartinti. reiks dar su česnaku pamėginti, bet man sudėtingiau.gyvenam nuosam name, virtuvė 1-am aukšte, o miegamasis 2-am. neprilakstysiu į virtuvę
Man ta pati beda ir nekaip nepavyksta nutraukti,as jau galvoju apie vaistus.Gal kas bande su vaistais ir man papasakos viska apie jos???