Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

nereikejo taip ilgai maitint..jau nekvailas-neapgausi.. g.gif
palinkesiu tik kantrybes
o jai reikalauja tik krutines, tai speneli kuo nors karciu-neskaniu patepk, mano mociute taip dare..
Atsakyti
Džiaukitės, kad pieno turit.

O nepratint ar trumpai maitint dėl to, kad neva bus sunku atpratint, yra visiškas absurdas doh.gif
Atsakyti
Atpratinau savo grazuole 11 menesiu. Labai buvo sunku pirmos dvi naktys. Pati nesikelk, tegul vyras keliasi. Jokiu budu i lova nesidiek, vaikas neturi mamos matyti. Lemenuka nenusiimk nakciai. Dienai uzsidiek drabuzius kuo maziau atvirus ant krutines, ta prasme kad vaikelis rankas nekistu ir nedraskitu drabuzius. Jei vaikas negeria karves pieno pabandyk duoti sojos pieno. Manuoji po kokiu 2-3 dienu pradejo gerti karves piena ir salta is saldytuvo ir silta nakciai.
Svarbiausia tvirtai nusiteikti ir kad vyras padietu. Bus tokiu akimirku, kai vaikelis verkia valandomis (baisiausia nakti) ir pagauni save ant minties kad jau ant ribos. Kaip sakiu pimos naktys bus pragaras. Del to gal bandykite per iseigynes
Stiprybes ir kantrybes.
P.S. Tik nesugalvuok spenelius ko nors tepti.
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2008 09 15, 22:57)
Atpratinau savo grazuole 11 menesiu. Labai buvo sunku pirmos dvi naktys. Pati nesikelk, tegul vyras keliasi. Jokiu budu i lova nesidiek, vaikas neturi mamos matyti. Lemenuka nenusiimk nakciai. Dienai uzsidiek drabuzius kuo maziau atvirus ant krutines, ta prasme kad vaikelis rankas nekistu ir nedraskitu drabuzius. Jei vaikas negeria karves pieno pabandyk duoti sojos pieno. Manuoji po kokiu 2-3 dienu pradejo gerti karves piena ir salta is saldytuvo ir silta nakciai.
Svarbiausia tvirtai nusiteikti ir kad vyras padietu. Bus tokiu akimirku, kai vaikelis verkia valandomis (baisiausia nakti) ir pagauni save ant minties kad jau ant ribos. Kaip sakiu pimos naktys bus pragaras. Del to gal bandykite per iseigynes
Stiprybes ir kantrybes.

doh.gif Kokios žiaurios jūs.
Atsakyti
as tai paklausiau gydytojos, kad labai netraumuot vaiko pradejau po truputi atpratinti ji nuo 8men, ir be jokiu kanciu, vaiko isteriju,ir aisku traumavimu, po 2sav jau pilnai nutraukiau maitinima bigsmile.gif gydytoja pasake kad MP vaikui naudingiausias iki 6 men ax.gif
Atsakyti
Papasakosiu savo maitinimo nutraukimo istorija. Maziu kaip ir planavau, maitinau beveik metukus. Jis kaip ir daugelis mažylių buvo labai priprates prie papulio, taigi, rekdinti jo neduodant pieniuko ir taip mazinti maitinimą, nenorėjau. Maitinimą uzbaigiau staigiai, tokią patirtį jau turėjau su dukryte, tokiu budu maitinti baigė ir manuo sesuo du savo sunelius. Aisku pries tai jaudinausi ir del savo krūtinės ir dėl maziaus būsenos, staigiai dingus pieneliui ir paciai mamai g.gif . Taigi, pasiruosimas buvo tik moralinis, maitinimo skaiciaus pries tai nelabai sekesi sumazinti (o valgydavo, apie 3-4 kartus diena ir 2-6 kartus nakti, bet ten daugiau siaip budavo artumo minutes). Susikrovėm sekmadieni ryta su dukryte daiktus, nusipirkau elastinio binto bei vaistuku Bromocriptin ir isvaziavom i Vilniu pas mano sese. Is ryto dar paskutini karta pamaitinau maziu (emocijų nedėstysiu, aisku buvo labai gaila), isgeriau tablete ir isdumem. Po pietu apsivyniojau elastiniu bintu pora dienų, o tabletes geriau kokias penkias dienas 2 kartus per dieną. Pirmas dvi dienas krūtinė buvo kieta, jaučiau diskomfortą, bet neskaudejo, nes netempė odos, padejo susivyniojimas. Per savaitę viskas susitvarkė, krutinė jau minkšta ir viskas ok. Per tą savaitę šiek tiek pailsėjau, stengiausi išsimiegoti, kažką nuveikti, kas man malonu ir ko seniai negalejau sau leisti. Negalvokit, nesu egoiste, kuriai rūpi tik pačos savijauta. Sūnelį palikau su tėčiu, o jie labai artimi, savo vyru, kaip tėvu, labai pasitikiu, su juo mano mažius tikrai saugus ir šilumos, žinojau, kad gaus pakankamai. Pirma naktis jiems buvo sunkoka, Matutis ieskojo manęs, antra lengvesnė, o vėliau, mažius, ko gero, ir visai mane pamiršo. Žodziu, jokiu didelių ašarų, o juolab isteriju. Dabar vel mes miegam kartu, naktį, kai pabunda, uztenka prisiglausti, atsigerti neduodu, ir vel tuoj pat užmiega. Papelio neieško, net keista, kad taip greit uzmirso g.gif Gi cia toks svarbus dalykas buvo blink.gif Ir dar vienas geras dalykas - tėtis visą savaite 24 valandas per para buvo su mazium thumbup.gif 1. Gal geriau mane supras, kad tai ne taip lengva, o ir 2. pamate, kaip sunus kelias, uzmiega, kaip kakutis kvepia ir kiek reikia kantrybes ir atsidavimo, ot smile.gif
Atsakyti
As irgi niekaip negaliu nutraukti maitinti suneliui 1m 2 men nakti po 6 kartus ir daugiau reikalauja diena tas pats,bet ir pati nepasiryztu niekaip gaila vaiko,kazin ar viresniam nebus sunku nutraukti.
Atsakyti
nu as irgi jau jau daugiau nei dvi paros nebemaitinu, dar pienuko yra, bet krutine vis mazesne ir mazesne. Kas antra nakti su maze miega mano mama arba as. Su mano mama lengviau miega, pas mane tai vis pakrapsto krutine, kartais lyg noretu papulio, bet neduodu... siaip labai stipriai nepleso tfu tfu tfu... bet misinuko negeria doh.gif buvau as isejus i imiesta siandien, tai sake mamai mano krapste viena kruti, kita rankute misini gere ir sake papa... doh.gif gaila ziauriai, dvi dienas istisai verkiau, bet jau siandien nieko smile.gif Dar geriu Bromocriptina. Manau svarbu tai, kad atjunkyti pasirinkau tevu namus, kur yra daugiau jai brangiu zmoniu ir veiklos rolleyes.gif
Atsakyti
As bandziau viska, jinai kaip nujuntama dar labiau pradejo prasyti doh.gif
Kiekvienas vaikas skirtingas, vienas visai nejusdamas tuo nustoja (mano didzke), kitas drasko mamos drabuzius(mano mazuoji) - duok dabar cia! Niekas nenori traumuoti savo vaika ir niekas netraumuoja. Nei vienas psihologas negali irodyti, kad vaikas traumuojamas kai mama nebenori arba negali maitinti g.gif. As manau mamai sunkiau nei vaikeliui. As iki siol laikas nuo laiko pasiilgstu maitinti krutimi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2008 09 15, 23:57)
Stiprybes ir kantrybes.

Kazkaip man irgi cia laaaabai ziauriai skamba blink.gif Manau galima ir ne taip drastiskai viska isspresti g.gif

Man pavyko atpratinti labai svelniai - tiesiog ilginau tarpus tarp maitinimu, po truputi pradejo gerti is buteliuko - ne karves piena, o siek tiek skanesni Nestle su vanile nuo metu thumbup.gif Taip po trupuciuka ir atprato - pradzioj liko keli, po to vienas maitinimas...o viena diena visai pamirso. Atpratinau lygiai metuku ax.gif
Uztruko visas procesas apie pora savaiciu. Verkimo, draskimosi nebuvo. Nakti uztekdavo pasupuoti vietoj maisto ir psio - matyt mazytei daugiau reikejo mano artumo negu pienuko blush2.gif

Manau nera labai gerai maitinima nutraukti per viena ar dvi dienas g.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif na mes cia busim turbut vyriausi MP valgytojai biggrin.gif mergytei 1 ir 8menesiukas eina ir vis dar valgo diena pora kartu ir keliasi nakti 2-3 kartus, aisku tai vargina truputuka... bandem "mesti" bet deja blush2.gif neturiu kantrybes ir siaip skaudu ziureti kaip lelyte verkia...o svarbiausiai ir pieno turiu, galeciau dar ismaitinti viena rolleyes.gif sunelis tai pats atsisake kai buvo 8men. jam buvo per liesas mano pienas tai paprasydavo dar misinuko, taip ir atprato, o mergyte i buteliuka net neziuri, nebent arbateel gerti, tik ne piena....turbut teks maitinti iki tol kol iseis susikalbeti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lynutia @ 2008 09 16, 21:26)
sveikutes 4u.gif  na mes cia busim turbut vyriausi MP valgytojai  biggrin.gif  mergytei 1 ir 8menesiukas eina ir vis dar valgo diena pora kartu ir keliasi nakti 2-3 kartus, aisku tai vargina truputuka... bandem "mesti" bet deja blush2.gif  neturiu kantrybes ir siaip skaudu ziureti kaip lelyte verkia...o svarbiausiai ir pieno turiu, galeciau dar ismaitinti viena  rolleyes.gif  sunelis tai pats atsisake kai buvo 8men. jam buvo per liesas mano pienas tai paprasydavo dar misinuko, taip ir atprato, o mergyte i buteliuka net neziuri, nebent arbateel gerti, tik ne piena....turbut teks maitinti iki tol kol iseis susikalbeti  biggrin.gif

mes irgi tokio paties amziaus valgytojai thumbup.gif .As manau, kad kiekviena mama intuityviai jaučia,kas jos vaikeliui geriau. Niekas negali duoti tikslios instrukcijos, kaip atpratinti, nes niekas taip gerai nepazista taves, kaip tu pati, o be to ir valgytojas su savo charakteriu. Linkiu kantrybės ir nesiblaškymo
Atsakyti