Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(deltadu @ 2008 07 20, 14:01)
Mano patirtis tokia.
Leliui beveik 1 m ir 2men.Pries nutraukdama zindyma maitinau viena karta per diena ir naktimis iki 5 kartu ax.gif Norejau nutraukt, nes maniau, kad naktimis jis valgo tik del mamos artumo... Bet situacija nepasikeite - toliau sau sekmingai valgo kokius tris kartus per nakti is buteliuko (miega 24 val.)Taip, kad nieko neislosiau. Dabar tenka begt i virtuve ruost maistelio. doh.gif
Buteliuka toleravo gerai, nes jau buvo pratinamas is jo gerti naktimis, todel stresu nebuvo.Beje, papulio neprisimena(gal!), nes nusiramina nuo gimimo zisdamas pirsciuka ax.gif

Mūsų mažylių panašus amžius mirksiukas.gif, gaila, kad situacija nepasikeitė naktimis, bet gal dėl to, kad perėjote prie buteliuko g.gif?

QUOTE(AV @ 2008 07 20, 14:44)
Aš prieš nutraukdama maitinau dar n... kartų dieną ir naktį. Taip jau išėjo, kad, kai pasirįžau nutraukti maitinimą, galvojau daryti tai palaipsniu, bet išėjo kitaip, ir visai gerai thumbup.gif  Nebūčiau galėjusi pernešti didelių vaiko ašarų, todėl derinausi prie jo... Prisiskaičiusi SM, užklijavau papulius pleistru - mažius reagavo gerai thumbup.gif  miegeliui vaikutį užšnekindavau, skaičiau pasakėles ir t.t., kol, pavargęs ir, svarbiausia, gerai nusiteikęs, užmigdavo be MP.  Stengiausi, kad vaikas suprastų, jog nebėra tik MP, o mamytė, artumas, bučiniai.....liko, niekur nedingo. Nedaviau jokių buteliukų (kurių ir šiaip nenaudojom), nusprendžiau nebepratinti vaiko naktimis valgyti.... Tik, kai naktį prabunda, pasiguldau šalia.... Va čia gal ir padariau klaidą... Nu nieko, gal ir nuo šito atprasim po truputį...
Dabar jau  thumbup.gif  Tiek mažiukui, tiek man.... thumbup.gif

Čia jau mums artimiau rolleyes.gif, nes pirmasis užaugo be buteliukų ir soskių, ir antrąjį auginu taip pat, galvoju, kad jei vaikučiui jau metukai, tai nereikia pratinti prie to, ko neprireikė, kol buvo mažesnis (čia tik mano nuomone...), ir mišinuko nežadu duoti... nors karvės pieno dar nebandėm... Šiaip atsigeria ir iš puodelio, prilaikant, ir iš puodelio su snapeliu pats... tik va kai naktį bandau duoti, tai nė per kur schmoll.gif...
Dėl miegojimo kartu... jei maniškis būna labai neramus, tada taip pat pasiimu kartu miegoti, tai ir pamiega ilgiau, bet vakare visada guldau į lovytę...
Įdomus būdas su tuo pleistru unsure.gif, bet aš asmeniškai net nežinau, gal tai labiau tinka vyreniems vaikučiams?
Bandysiu aš kaip ir su pirmuoju mažinti maitinimų skaičių, tik vat kada pasiryžti, vis atidėlioju...
Atsakyti
Makare, lygiai taip pat kankinuosi doh.gif Mergaite atprato labai greitai, antros rusies buteliukas tiko, o berniukas sitas tai niekaip manes issizadeti nenori. Net MP negeria kaitaip nei is naturalaus ipakavimo biggrin.gif

Vakar nuo pietu nedaviau, valge koses, bet nieko negere, net nebando doh.gif stumia buteliuka ir viskas. Jau vakar miegot sumaste, tai daviau, nes gaila labai buvo, toks geras, nerekia, bet zinau, kad alkanas, nu kaip neduoti sad.gif siandien vel tikriausiai tas pats bus.

Tad jei rasi kokia iseiti, tai jau garsiai cia rek, bandysiu ir as lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Makare @ 2008 07 21, 11:00)

o tu nori visai jau jo nebemaitinti? tai bandyk vieną kurį pradžioje maitinimą pakeisti mišinėliu, maniškis irgi nevalgydavo, bet įprato, nedaviau krūties o valgyt tai norėjo, tai galiausiai po kelių dienų jau gerai valgė. o tu niekada savo pienuko neduodavai iš buteliuko? matai aš duodavau, nes norėjau, kad pripažintų ir tą ir tą(norėjau ateityje išvengti tokių kaip tavo problemų) Gal pirma pabandyk savo pienuka kartais paduoti iš buteliuko, skonį atpažins, ir gal po kiek laiko įpras draugauti su buteliuku. mirksiukas.gif tik žinau, kad bus sunku, bet tu nepasiduok, ir duok buteliuką. Dar galėtum jam nebesirodyti (na kad nematytų papčių) maniškis jų tik 9metesį taip reikalauti pradėjo kai pamatydavo.... g.gif sekmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wiqtea @ 2008 07 21, 13:43)
o tu nori visai jau jo nebemaitinti? tai bandyk vieną kurį pradžioje maitinimą pakeisti mišinėliu, maniškis irgi nevalgydavo, bet įprato, nedaviau krūties o valgyt tai norėjo, tai galiausiai po kelių dienų jau gerai valgė. o tu niekada savo pienuko neduodavai iš buteliuko? matai aš duodavau, nes norėjau, kad pripažintų ir tą ir tą(norėjau ateityje išvengti tokių kaip tavo problemų) Gal pirma pabandyk savo pienuka kartais paduoti iš buteliuko, skonį atpažins, ir gal po kiek laiko įpras draugauti su buteliuku. mirksiukas.gif  tik žinau, kad bus sunku, bet tu nepasiduok, ir duok buteliuką. Dar galėtum jam nebesirodyti (na kad nematytų papčių) maniškis jų tik 9metesį taip reikalauti pradėjo kai pamatydavo.... g.gif sekmės 4u.gif

lengva noreti, ar nenoreti, kai visiskai nepripazista jokio kito "indo" nei krutine doh.gif
net jeigu jau burnoj atsiranda, kad ir pats MP- spjauna. Nors bandziau pazindinti su buteliuku beveik nuo pirmu savaiciu, tikrai maniau, kad pripras palengva, bet niekaip.
manau, kad ir Makares toks atvejis kaip mano, del to cia irgi pasisakau.
Atsakyti
Sveikutes, na ir as staitau jusu patirtis, patarimu ieskodama...
Mano mazei 8men. taip isejo, kad reikia iseit i darbeli (tikrai ne savo noru) ir pradedu pamazu galvot apie maitinimo MP nutraukima.
Tik va beda (ne mano vienos), kad pupukas mano kitos taros nepripazista, tik mamos papuka... Bandziau keliu rusiu ciulptukus, o lelyte mano tik dantukais isikabinus su jais zaidzia ( geriausiu atveju) kartais lupytes taip suciaupia, kad ir per prievarta buteliuko neikisi verysad.gif Net ir vandenuka ar arbatyte bandom is puodelio pagert (nors ir daugiau nei puse skyscio ant pilvo - sekas geriau nei buteliukais)
Be papulio - neuzmiegam, valgom n-kartu ir diena ir nakti (ilgiausiai be mamos pienelio yra isbuvus 3val) siaip taip reguliariai, kas 1,5-2val diena ir nakti. Tuo tikrai niekada nesiskundziau, bandziau kazkada nakti pasupt ir soske vietoj papuko ikist (neisdege... tai daugiau nekankinu nei jos nei saves ir duodu iskart kai naktim zirzt pradeda)
Siaip buvau prisiskaicius, kad maitinimas MP apmazes, kai pradesiu papildomo maistelio duot... Ne velnio, kaip valge mano angelelis taip ir tebevalgo (daznumas nepasikeite) o ir su kosem mum sunkiai sekas draugaut verysad.gif Saldzias ryziu piure, vaisiu tyreles normaliai priima. osu darzovienem tai jau irgi problema. arba viska purskia lauk arba burnyte su dantukais surakina ir ne pro kur...
Skauda sirdi, noreciau ilgiau dar maitint, bet kad neturiu iseities del darbo.
Turiu dar kazkur 1.5men pripratint prie misinuko arba prie SP bet is buteliuko...
Tik nezinau, kaip cia man iseis ta pienuka nusitraukinet... Nemoku as tais pientraukiais...
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2008 07 21, 12:37)
lengva noreti, ar nenoreti, kai visiskai nepripazista jokio kito "indo" nei krutine  doh.gif
net jeigu jau burnoj atsiranda, kad ir pats MP- spjauna. Nors bandziau pazindinti su buteliuku beveik nuo pirmu savaiciu, tikrai maniau, kad pripras palengva, bet niekaip.
manau, kad ir Makares toks atvejis kaip mano, del to cia irgi pasisakau.

visikai taip doh.gif bandziau is buteliuko ir savo piena, ir misini schmoll.gif
Planavau maitinti iki puses metu - bet jau 6 men praejo, o as reliai viena maitinima pakeitus ir tai, kai labai suirzta, tenka duoti kruti doh.gif ir jauciu, kad kuo toliau, tuo sunkiau bus ji atpratinti..
Dar vienas momentas - pavelaves valgyt kelias minutes rekia taip, kad gatveje stoja praeiviai ir masinos pasiziureti, ka as tam vaikui darau. na ir kaimynai kartais paklausia lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikutes,

as visu pasisakymu pakolkas neperskaiciau, bet paskutinieji - tokie panasus i mano istorija. As irgi ketinau maitinti 6men, dabar vaikeliui beveik 14men. - vis dar maitinu, dabar jau retai, bet maitinu - diena mikdant ir nakti mikdant, prabudus. Noreciau jau nutraukti, bet nelabai isivaizduoju kaip - labai nenoriu tu papildomu asaru, kantrybes isbandymo ir pan. Kitokiu budu sunku ji uzmikdyti. O buteliuko irgi neisiuliau iki 12men. Budamas tokio amziaus nusiziurejo, kad pusbrolis, 4men. vyresnis, is buteliuko geria, tai ir pats uzsimane - ateme, pabande ir dabar jau geria is buteliuko. o pati iki tol niekaip jam neisiuliau, ir ko tik nebandziau. ir su ciulptukais taip pat - visokius isbandziau, tai jam tik dantukams pasikasyti jie tinka ir viskas. Na, tai dabar geriau, bet sakau, nezinau, kaip ryztis nutraukti maitinti. Gal kai naktimis geriau miegos. Dabar po pora kartu prabunda (jei viskas gerai, dantys neauga ir pan.).
Atsakyti
Visoms mamytems, kuriu vaikai nepripazista kitos taros be krutines linkiu daug stiprybes! Cia ir puodukai su snapeliais gali nepadeti. Nu mokejo maniskis nuo 7 men. is ju gerti, bet kas is to? Diena gere, bet nakti ir uzmigimui tik krutines reikejo. doh.gif Taip ir ismaitinau iki 1,10. biggrin.gif Dabar jau 10 diena, kaip nemaitinu ir esu labai laiminga! Aisku, be mociutes neapseitume. O su ja likes sunelis ismoko pats uzmigti, nakti keliasi nedaugiau 1 karto. Is pradziu diena reikejo ji vazimelyje migdyti, o siandien nusiunte mociute i virtuve ir pats uzmigo. sokiai.gif Mane Iliusa sutiko labai gerai (buvau savaitei isvaziavusi), papuko neprase, tik vakare, kai skaiciau jam pasakas, ikiso man savo rankute po chalatu, ir taip svelniai-svelniai pasake: "si-i-i-sia". wub.gif Paziuresim kaip praes musu pirma naktis.
Truputi neramu del krutines, nes ji minksta, bet, prisilietus, skauda ir lyg tai guziukai nedideli yra. unsure.gif Po duso ir nusitaukinejimo pagerejo, nors pries tai 5 dienas nieko nedariau ir neskaudejo. Ar gali taip paveluotai skaudeti, juk 10 dienu po nutraukimo praejo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo psamafa: 21 liepos 2008 - 23:13
QUOTE(Denali @ 2008 07 21, 17:28)
Sveikutes,
Na, tai dabar geriau, bet sakau, nezinau, kaip ryztis nutraukti maitinti. Gal kai naktimis geriau miegos. Dabar po pora kartu prabunda (jei viskas gerai, dantys neauga ir pan.).

vat ir aš niekaip nepasiryžtu blush2.gif, nes naktimis dažnai prabunda ir dažniausiai be MP neužmiega... noriu nutraukti maitinimą tik dėl to, kad abu galėtume naktimis miegoti, bet jei niekas nepasikeis g.gif... tai ir maitinu kol kas wub.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Linkiu kantrybes nutraukiant MP 4u.gif
Jau menuo kaip nebezindau. Tik jis vis dar nepamirso ir vis dar kartais praso papu doh.gif
Kazin per kiek laiko vaikai pamirsta ir nebepraso g.gif
Atsakyti
Mums labai sunkiai sekasi, trecia diena kankinames, gauna MP vakare, nakti ir ryte, diena neduodu, duodu kosiu, ju pavalgo kazkiek, bet nieko taip ir neikisu atsigerti sad.gif, tai uzsimanes MP verkia rekia ir kukciodamas uzmiega sad.gif jau kaip gaila vaiko, bet gi jeigu nusileisiu, tai pasaka be galo bus...

QUOTE(psamafa @ 2008 07 21, 23:12)
Truputi neramu del krutines, nes ji minksta, bet, prisilietus, skauda ir lyg tai guziukai nedideli yra.  unsure.gif Po duso ir nusitaukinejimo pagerejo, nors pries tai 5 dienas nieko nedariau ir neskaudejo. Ar gali taip paveluotai skaudeti, juk 10 dienu po nutraukimo praejo?  g.gif

Manau, kad pamatei vaika, tai hormonai savo padare- prigamino pieno smile.gif
Atsakyti
Manau, kad pamatei vaika, tai hormonai savo padare- prigamino pieno

Cia manau, kad ne hormonai savo padare, o skanus cekiskas alus. Per diena savo pusmecio norma padarydavau. biggrin.gif Siandien jau viskas susitvarke. thumbup.gif
Mes sia nakti puikiai issimiegojome, neprabudo nei karto. Bet diena jau 2 kartus prisimine. Pirma karta spejau i vonia pabegti, pleistrus klijuoti, bet tada ir neprireike. Antra karta paprase kad uzmigimui duociau, verke atkakliai kokias 10 min. Nepavyko man jo lovoj uzmigdyti, teko vel i lauka su vezimu eiti. verysad.gif
Jau menuo kaip nebezindau. Tik jis vis dar nepamirso ir vis dar kartais praso papu

O ka sakai, kai neduodi? Is tikruju, kada jau nustos prasyti? doh.gif
Atsakyti