Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(AV @ 2008 07 17, 19:47)
Man štai koks klausimas iškilo.... Per kiek laiko turėtų nustoti skaudėti papuliai po maitinimo nutraukimo?  Prieš tai maitinau "pilnu tempu", po to 3 paras dienom nedaviau, maitinau tik naktimis ir iš ryto, ir va jau 6 paros, kai visai nebemaitinu.... Kas liečia vaikutį, tai viskas kuo puikiausiai, o va man baisiai skauda..... doh.gif  Pirmom dienom kelis kartus po truputį (tik , kad palengvėtų) nusitraukiau, dabar jau nenutraukinėju, tikėjausi, kad "perdegs", kaip daug kur teko skaityti, dabar jau 2 vakarus gerokai, per didžiausius skausmus, išsimasažavau, bet vis tiek skauda....  doh.gif  Ties vienu papuliu, beveik po pažąstimi, toks lyg iškilimas.... Niu žodžiu..... aprašiau savo situaciją, tikiuosi, nieko blogo, gal ir neturi taip greitai praeiti? Gal yra dar kokių priemonių, kad palengvinti skausmus?.... Ir kokios gali būti komplikacijos?

Pas mane situacija lygiai tokia pati.Jau astunta diena, kaip neduodu leliui kruties.Su vaikiu problemu ner, o man tai blink.gif Jau trys dienos, kaip viena kruties puse issiputus, guzuota, prisiliest negaliu. Geriu Bromcriptina. Gydytoja sake visiskai neliest, nenutraukinet ir nemasazuot. Turi, tipo, susitvarkyt...Duok, dieve, kad taip ir butu. Kad mastitas koks nesigautu. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2008 07 18, 11:51)
Pas mane situacija lygiai tokia pati.Jau astunta diena, kaip neduodu leliui kruties.Su vaikiu problemu ner, o man tai blink.gif Jau trys dienos, kaip viena kruties puse issiputus, guzuota, prisiliest negaliu. Geriu Bromcriptina. Gydytoja sake visiskai neliest, nenutraukinet ir nemasazuot. Turi, tipo, susitvarkyt...Duok, dieve, kad taip ir butu. Kad mastitas koks nesigautu.    verysad.gif

O aš vakar, neapsikentusi to skausmo, palindau po dušu, gerai išsimasažavau papulius ir gerokai nusitraukiau pienuko, tai, žinok, jaučiuosi šiandien daaaaaug geriau thumbup.gif Dabar laukiu vakaro, tikiuosi, nebebus tas pats, kas iki tol g.gif
Atsakyti
QUOTE(AV @ 2008 07 18, 14:01)
O aš vakar, neapsikentusi to skausmo, palindau po dušu, gerai išsimasažavau papulius ir gerokai nusitraukiau pienuko, tai, žinok, jaučiuosi šiandien daaaaaug geriau thumbup.gif  Dabar laukiu vakaro, tikiuosi, nebebus tas pats, kas iki tol g.gif

Gerai, kad tau palengvejo...Man kolkas taip neskauda, kol nelieciu. Ant tos puses nelabai galiu gulet schmoll.gif Kokios tos moters kancios...Cia ziuri, kad tik pienelis nedingtu, o cia vel atsikratyt niekaip negali...

Kiek maitinai saviski?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deltadu: 18 liepos 2008 - 15:43
QUOTE(deltadu @ 2008 07 18, 14:41)
Gerai, kad tau palengvejo...Man kolkas taip neskauda, kol nelieciu. Ant tos puses nelabai galiu gulet schmoll.gif Kokios tos moters kancios...Cia ziuri, kad tik pienelis nedingtu, o cia vel atsikratyt niekaip negali...

Kiek maitinai saviski?

Matai, man irgi taip nelabai skaudėjo, kol neliesdavau.... Tačiau ir man buvo sunku ant tos pusės miegoti, negalėjau aukščiau ranką pakelti, o jei netyčia paliesdavau, tai doh.gif .... Maitinau iki 1m.7mėn. mirksiukas.gif Vakar nusitraukinėjau ir buvo gaila, kad yra va pienelio pilnai ir neduodu vaikui doh.gif Pasijaučiau savanaude
Atsakyti
QUOTE(AV @ 2008 07 18, 17:44)
Matai, man irgi taip nelabai skaudėjo, kol neliesdavau.... Tačiau ir man buvo sunku ant tos pusės miegoti, negalėjau aukščiau ranką pakelti, o jei netyčia paliesdavau, tai doh.gif ....  Maitinau iki 1m.7mėn. mirksiukas.gif  Vakar nusitraukinėjau ir buvo gaila, kad yra va pienelio pilnai ir neduodu vaikui doh.gif  Pasijaučiau savanaude

Jau man baigesi tie istinimai thumbup.gif Tikriausiai, jau ''perdegiau'' lotuliukas.gif Nebe taip skauda . Ir tau viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2008 07 19, 20:49)
Jau man baigesi tie istinimai thumbup.gif Tikriausiai, jau ''perdegiau'' lotuliukas.gif Nebe taip skauda . Ir tau viskas bus gerai mirksiukas.gif

Man jau irgi viskas gerai thumbup.gif Vakar dar po dušu grai išmasažavau, trupučiuką nusitraukiau..... thumbup.gif Jaučiuosi gerai thumbup.gif Svarbiausia, kad mažiukas gerai jaučiasi, papulio nebereika, naktį išvis gerai miega.... thumbup.gif
Tiesą pasakius, galvojau, kad bus daug daug sunkiau nutraukti maitinimą.......
Atsakyti
Sveikutės aš vis įlendu paskaitinėti ax.gif nes dar kartais gyvenu su nostalgija blush2.gif Jau daugiau nei mėnuo nemaitinu bigsmile.gif o aš ir svarščiau tuo metu ką daryti su krūtimis jos sprogte sprogo guzai irgi buvo, bet masčiau nusitrauksiu po truputuka, kad tik veržimo nebūtų, bet ne iki galo. Nu taip ir darydavau ir vaikščiojau, kaip su pripustais balionais biggrin.gif bet tas pienelis pamažu pamažu mažėjo. O dabar skurytės kabo doh.gif lotuliukas.gif ir galvoju pažiūrėsiu ar dar pienas bėga, nustebau pamačiuis tokį gelsvą tik tąsų skysti, kiek žinau po to jis virtsta priešpieniu g.gif ar čia tik antra kartą pastojusioms maitinimo metu g.gif Bet mano sunyčiui dar reikia to artumo šalia krutines wub.gif Vyras sako nu ir gerai tegu glaustosi, kaip katinas juk visą gyvenimą nesiglaustys prie mamos papuliu laugh.gif Jum sėkmės viskas tikrai tik į gerą 4u.gif Man įdomu kaip jūsų krutinės ar labai praradusios stangrumą g.gif nes aš tai nežinau k reiks daryti, kaip viena mamytė minėjo per petį persimeta ir eina nu čia juoko formoje, bet pas mane kažkas panašaus lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas, mamytės, jungiuosi ir aš...
Vis pagalvoju apie maitinimo nutraukimą jau, nes naktimis kažkokie košmarai blink.gif, prabudinėja kas 1 ar 2 val., dažnai verkia, vos ne isterijos, kai tik gauna papuką, nurimsta, todėl kartais tenka naktį maitinti iki 5k. Būna kad išmiega 3,5 ar 5 val., bet laaabai retai... Dieną dar maitinu 2-3k., dažniausiai prieš miegelį, nors jei mažius lieka su močiute, gali ir be MP gyventi...
Tik galvoju ar maitinimo nutraukimas padėtų g.gif, čia aktualu man dėl nakties...

Pirmąjį sūnų maitinau MP iki 11mėn., bet jau paskutinius mėn. ir pienelio nedaug buvo, ir į pabaigą maitinau tik 1k. naktį... Vieną naktį neatsikėlė, taip ir baigėm, ir su krūtine viskas buvo ok...
Na, o dabar, vadinasi mamytė su patirtim, o nežinau, kaip čia nutraukus maitinimą blush2.gif...

Noriu paklausti mamyčių, kurios neseniai nutraukė maitinimą AV ir deltadu, bet skaudėjo ir veržė krūtinę, prieš baigdamos, kiek kartų maitinot savo mažylius?
ir ačiū visoms, kurios pasidalinsit patirtim, ar galėsite patarti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wikonda @ 2008 07 20, 10:10)
Man įdomu kaip jūsų krutinės ar labai praradusios stangrumą g.gif nes aš tai nežinau k reiks daryti, kaip viena mamytė minėjo per petį persimeta ir eina nu čia juoko formoje, bet pas mane kažkas panašaus lotuliukas.gif

Nesinervink, jei krutimi maitinai ir nesi apkuni - krutines grazios jau kaip ir neber.. blush2.gif Man po pirmo nutiso iki pilvo tokios skureles, o po antro stebuklo irgi nelaukiu, tik didesnio kosmaro blink.gif
QUOTE(rencee @ 2008 07 20, 12:01)

Noriu paklausti mamyčių, kurios neseniai nutraukė maitinimą AV ir deltadu, bet skaudėjo ir veržė krūtinę, prieš baigdamos, kiek kartų maitinot savo mažylius?
ir ačiū visoms, kurios pasidalinsit patirtim, ar galėsite patarti  mirksiukas.gif

Mano patirtis tokia.
Leliui beveik 1 m ir 2men.Pries nutraukdama zindyma maitinau viena karta per diena ir naktimis iki 5 kartu ax.gif Norejau nutraukt, nes maniau, kad naktimis jis valgo tik del mamos artumo... Bet situacija nepasikeite - toliau sau sekmingai valgo kokius tris kartus per nakti is buteliuko (miega 24 val.)Taip, kad nieko neislosiau. Dabar tenka begt i virtuve ruost maistelio. doh.gif
Buteliuka toleravo gerai, nes jau buvo pratinamas is jo gerti naktimis, todel stresu nebuvo.Beje, papulio neprisimena(gal!), nes nusiramina nuo gimimo zisdamas pirsciuka ax.gif
O del krutu, tai minejau, kad geriau Bromcriptina kokias 10 dienu. Viena krutis mano ir taip jau buvo beveik tuscia, o kita tai pasipute, guzai atsirado, prisiliest negalejau. Gine liepe tik neerzint ir nenutraukinet(aisku, mano ji ir nebuvo kaip balionas, nes pienuko pastaruoju metu ten jau nelabai besigamindavo). Tai va, po geros savaites viskas susitvarke. Dabar dar trupuciuka paskausnoja...
AV siek tiek kitoks nutraukimo budas, bet vistiek viskas gerai baigesi... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rencee @ 2008 07 20, 10:01)
Labas, mamytės, jungiuosi ir aš...
Vis pagalvoju apie maitinimo nutraukimą jau, nes naktimis kažkokie košmarai  blink.gif, prabudinėja kas 1 ar 2 val., dažnai verkia, vos ne isterijos, kai tik gauna papuką, nurimsta, todėl kartais tenka naktį maitinti  iki 5k. Būna kad išmiega 3,5 ar 5 val., bet laaabai retai...
ir ačiū visoms, kurios pasidalinsit patirtim, ar galėsite patarti  mirksiukas.gif

Aš prieš nutraukdama maitinau dar n... kartų dieną ir naktį. Taip jau išėjo, kad, kai pasirįžau nutraukti maitinimą, galvojau daryti tai palaipsniu, bet išėjo kitaip, ir visai gerai thumbup.gif Nebūčiau galėjusi pernešti didelių vaiko ašarų, todėl derinausi prie jo... Prisiskaičiusi SM, užklijavau papulius pleistru - mažius reagavo gerai thumbup.gif Bet pagalvojau, kad mažuliui bus sunku, jei vieną kartą klijuosiu papulius, o kitą - jau duosiu MP, todėl nedaviau visą dieną (bet, kaip minėjau, jei mažius būtų verkęs, būčiau kažką kitaip dariusi), miegeliui vaikutį užšnekindavau, skaičiau pasakėles ir t.t., kol, pavargęs ir, svarbiausia, gerai nusiteikęs, užmigdavo be MP. Stengiausi, kad vaikas suprastų, jog nebėra tik MP, o mamytė, artumas, bučiniai.....liko, niekur nedingo. Pabandžiau prieš tai dar, nusitraukusi MP, duoti mažiukui jį iš puodelio, bet jis tik paragavo ir negėrė - tai man ir buvo įrodymas, dėl ko jam reikėjo papulių.... Naktį ir paryčiais dar duodavau MP kokias 3 naktis. Paskui ir naktį (bei ryte) nedaviau.... Tarpukais apie pusvalandį mažius, prabudęs naktį, pazirzė..... Kitas 2 naktis išmiegojo iki ryto... Po to vėl pradėjo prasibudinėti kartelį naktim.... Bet buvo vis mažiau zirzenimų.... Apsikabindavo stipriai mano ranką ir miegodavo... Nedaviau jokių buteliukų (kurių ir šiaip nenaudojom), nusprendžiau nebepratinti vaiko naktimis valgyti.... Tik, kai naktį prabunda, pasiguldau šalia.... Va čia gal ir padariau klaidą... Nu nieko, gal ir nuo šito atprasim po truputį...
O papuliai..... Skaudėjo po tokio, palyginti, staigaus nutraukimo... Kartelį nusitraukiau, po to laukiau, kol savaime dings... Bet labai skaudėjo, tai kelis vakarus pamasažavau gerokai, porą kartelių dar nusitraukiau ir viskas..... Dabar jau thumbup.gif Tiek mažiukui, tiek man.... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AV: 20 liepos 2008 - 13:49
Neseniai nutraukiau maitinimą tai gal mano įgyta patirtis kam nors pravers.
Taigi:
Apie maitinimo nutraukimą galvojau jau apie mėnesį, priežastis buvo, dažnas naktinis valgymas ir neramumas, bei jau labai piltybinis tapęs mano princo kandžiojimasis. Šių problemų norėjau nebeturėti ir kartu padėti vaikui geriau pailsėti naktimis, nes gi ir skranduko dirbimas naktį nėra jau taip gerai, net daktarai rekomendavo jau imtis kažkokių priemonių, nes svorio mums buvo pakankamai. Taigi galvojau kaip čia pabaigus, kad nebūtų didelio šoko vaikui(apie save nelabai galvojau). Pradžioje(prieš pradedant) valgydavo tris kart dienoje ir n kartų naktį. Taigi pirmiausia nutariau jam MP nebeduoti naktį, vietoje jo daviau vandenuko(drungno), pirmos dienos buvo sunkiausios, vos nepalūžau, bet ištvėriau, ir naktinio valgymo nebereikėjo, tiesa mano krūtinei tai nepatiko, nes naktį man pienukas gamindavosi sparčiau. Dar dabar naktį duodu vandenuko(būnu pasiruošusi buteliuke, kai jau vaikas nubunda duodu, net iš lovytės neiškeliant jis atsigeria kelis lašus ir toliau miega, bet tai daryti tenka vis rečiau).
Po kurio laiko, kai atsisakėme naktinio maitinimo(kažkur po savaitės), nutariau panaikinti vieną MP maitinimą dienoje( valgydavome ryte, dieną ir prieš miegą).Tai buvo lengva nes jis dieną prašydavo papuko jau labai retai. Tai jam to trūkumo net nepasijuto.
Dar po poros savaičių rytinį matinimą MP nutariau pakeisti mišinuku, MP valgydavome tik prieš miega. Pirmas dvi dienas mišinį gėrė nenoriai, bet galiausiai priprato.
Dar po savaitės nutariau nutraukti ir paskutinį maitinimą(prieš miegą) MP, tai buvo sunkiausia, ne jam labai norėjosi glaustis prie manęs ir žysti, nenorėjo gerti mišinio, bet vėlgi po kelių dienų jį jau valgė be problemų.
Taigi jau nebemaitinu MP sūnelio savaitę su trupučiu. Žindžiau jį 10mėnesių ir 2savaites. Naktimis miegame nepalyginamai geriau ir ramiau, o mamos papciai pagaliau sugydė žaizdas thumbup.gif

Dabar trumpai apie mano krūtinės reagavimą į tai:
Pradžioje truputį varvėjau, bet tai nesudarė didelių nepatogumų, organizmas suprato, kad pienuko reikia mažiau.Bet kai galų galė ėmiau nebeduoti pienuko visai prasidėjo visos bėdos doh.gif bet tik su viena krūtine, kita jokių bėdų nekėlė, taigi ta viena nesusipratėlė ėmė gaminti matyt už abi, skaudėjo , pradžioje, kai jau nebegalėdavau tverti nutraukdavau, bet tada vėl prigamindavo doh.gif Galiausiai ėmiau nebenutraukinėti atsirado gužai, nežmoniškas tempimas ir skausmas.Kaip tik kitą dieną žadėjau eiti pas gydytoją prašyti vaistų, bet neprireikė, nes po 3kankinančios nakties guzai savaime išsivaikščiojo ir viskas pamažu pradėjo tvarkytis. Visą tą laiką gėriau mėtų arbatą.Pienuko dar yra, bet jam nieko nedarau jis taip ir stovi. Manau laikui bėgant išnyks.
Tai tiek, tikiuosi pravers ir neatsibos skaityti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,
Labai įdomu paskaitinėti jūsų patirtis. Nors jau viena kartą sėkmingai nujunkiau, bijau, kad šįsyk bus nekas doh.gif
merginą savo kažkada sėkmingai nujunkiau pakeisdama papulį kitu maisteliu ir mišinėliu, deja brolis jos be to, jog gražus kaip angelas, yra užsispyręs kaip ožys doh.gif doh.gif atsisako gerti bet kokį skystį iš bet kokios taros - išbandyti visų firmų buteliukai ir skirtingi čiulptukai, stebuklingi puodukai su snapeliais ir be jų, šaukšteliai. Na iš ko dar galima duoti atsigerti tam bambliui?????? g.gif Bandžiau girdyti, duoti pačiam laikyti, su rankenelėm ir be. Geriausiu atveju graužia kitą buteliuko galą, blogiausiu - pradeda klykti tik pamatęs buteliuką.

Jam eina septintas mėnuo, planavau po truputį nuiminėti ir po mėnesio/kito nutraukti maitinimą ( ilgo maitinimo šalininkės, please, susilaikykite nuo pamokslų bigsmile.gif ) Tačiau kol kas po ilgo darbo pavyko pakeisti tik viena maitinimą - daržoviene. Ir tai, turiu pasirūpinti, kad manęs šalia nebūtų - kitaip rėkia ir taškosi daržoviene į šonus atsakančiai lotuliukas.gif
O ir pats maitinimas primeną daugiau kančią ne motinišką malonumą - sūnelis valgydamas VISADA spardo kojom skrandį, viena ranka daužo per krūtį, drasko sukioja galvą su speneliu burnoje ( oi "saldu" būna doh.gif ).Jei per stipri srovė - rėkia, jei per ilgai nepradeda bėgti - tampo krūtį ir rėkia...Pamato mane vaikštant po namus tik su liemenuku ar atvira bliuzele - rekia ir puola lupti essen.gif essen.gif
Na ir dar raunasi valgyti kas dvi-tris valandas, ir aišku naktį du-keturis kartus.

Kreipiuosi deperatiškai - gal kas turi patarimų ir patirties? a.kaip isiūlyti jam kokį kitą skystį?b.kaip nutraukti mažų užsispyrėlių smile.gif maitinimą krūtimi notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti