QUOTE(rencee @ 2008 07 20, 10:01)
Labas, mamytės, jungiuosi ir aš...
Vis pagalvoju apie maitinimo nutraukimą jau, nes naktimis kažkokie košmarai
, prabudinėja kas 1 ar 2 val., dažnai verkia, vos ne isterijos, kai tik gauna papuką, nurimsta, todėl kartais tenka naktį maitinti iki 5k. Būna kad išmiega 3,5 ar 5 val., bet laaabai retai...
Noriu paklausti mamyčių, kurios neseniai nutraukė maitinimą
AV ir
deltadu, bet skaudėjo ir veržė krūtinę, prieš baigdamos, kiek kartų maitinot savo mažylius?
ir ačiū visoms, kurios pasidalinsit patirtim, ar galėsite patarti
Aš prieš nutraukdama maitinau dar n... kartų dieną ir naktį. Taip jau išėjo, kad, kai pasirįžau nutraukti maitinimą, galvojau daryti tai palaipsniu, bet išėjo kitaip, ir visai gerai
Nebūčiau galėjusi pernešti didelių vaiko ašarų, todėl derinausi prie jo... Prisiskaičiusi SM, užklijavau papulius pleistru - mažius reagavo gerai
Bet pagalvojau, kad mažuliui bus sunku, jei vieną kartą klijuosiu papulius, o kitą - jau duosiu MP, todėl nedaviau visą dieną (bet, kaip minėjau, jei mažius būtų verkęs, būčiau kažką kitaip dariusi), miegeliui vaikutį užšnekindavau, skaičiau pasakėles ir t.t., kol, pavargęs ir, svarbiausia, gerai nusiteikęs, užmigdavo be MP. Stengiausi, kad vaikas suprastų, jog nebėra tik MP, o mamytė, artumas, bučiniai.....liko, niekur nedingo. Pabandžiau prieš tai dar, nusitraukusi MP, duoti mažiukui jį iš puodelio, bet jis tik paragavo ir negėrė - tai man ir buvo įrodymas, dėl ko jam reikėjo papulių.... Naktį ir paryčiais dar duodavau MP kokias 3 naktis. Paskui ir naktį (bei ryte) nedaviau.... Tarpukais apie pusvalandį mažius, prabudęs naktį, pazirzė..... Kitas 2 naktis išmiegojo iki ryto... Po to vėl pradėjo prasibudinėti kartelį naktim.... Bet buvo vis mažiau zirzenimų.... Apsikabindavo stipriai mano ranką ir miegodavo... Nedaviau jokių buteliukų (kurių ir šiaip nenaudojom), nusprendžiau nebepratinti vaiko naktimis valgyti.... Tik, kai naktį prabunda, pasiguldau šalia.... Va čia gal ir padariau klaidą... Nu nieko, gal ir nuo šito atprasim po truputį...
O papuliai..... Skaudėjo po tokio, palyginti, staigaus nutraukimo... Kartelį nusitraukiau, po to laukiau, kol savaime dings... Bet labai skaudėjo, tai kelis vakarus pamasažavau gerokai, porą kartelių dar nusitraukiau ir viskas..... Dabar jau
Tiek mažiukui, tiek man....
Tegul, Mazyli, Tavo vardas bus pats gražiausias iš visų.
Na, o pradėtas Tavo kelias tevirs labai plačiu keliu.
Tegul globos vaikystės guolį mažieji Dievo Angelai
Ir pasakų nykštuką trolį nakčia atves šilti sapnai.
Tegul nepašykštės likimas gerumo, meilės ir sparnų
Kad kiltumei aukščiau už paukštį, kad būtumei žmogum geru!