Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(Onora @ 2008 07 17, 10:24)
Sveikutes,
man si tema labiausiai i tema taip sakant, bet kiek supratau, jus cia visos zindymo salininkes, o as nors neturiu problemu su MP, bet noriu nujunkyti puses metu vaika.
Beda ta, kad is buteliuko negeria- spjauna net jeigu ten MP, netgi jei pienukas nesunkiai suteka i burnyte, vistiek isspjauna.

Jei turesite kokiu nors patarimu, labai apsidziaugsiu, tik nesiulykite ir toliau zindyti ir nemeginti nutraukti maitinima MP  biggrin.gif  4u.gif

g.gif
Neparašei, ar ir iš krūtinės nenori traukti? O kaip tada maitinai iki šiol? g.gif Ar tiesiog nebenori duoti krūtinės, todėl nori iš vaikučio išvis pienuką atimti? g.gif
Mano sesers vaikutis irgi neima buteliuko, tai, kai reikėjo jai išvažiuoti, nusitraukė pienuką, ir sumaitinau jį iš puodelio su snapeliu, tai vaikučiui šis būdas tiko labiau, nei iš buteliuko thumbup.gif Yra tokie puodeliai, iš kurių nesilaisto 4u.gif Pabandykit, gal ir jums tiks 4u.gif Jei problema tik tame, nėra jokių kitų priežąsčių nutraukti maitinimą, tai, siūlyčiau duoti pienelio vaikučiui nors kurį dar laiką 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AV: 17 liepos 2008 - 12:53
Is krutines valgo be problemu, tiesiog noriu visiskai nujunkyti, o neisivaizduoju kaip. Pradziai tiktu ben ismokyti MP gerti ne is manes bent jau, kad ne tik as galeciau pamaitinti.
tai vat ir beda, kad visus skyscius, tarp ju ir MP, jeigu jis ne is krutines, spjauna ir viskas...

Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2008 07 17, 14:48)
Is krutines valgo be problemu, tiesiog noriu visiskai nujunkyti, o neisivaizduoju kaip. Pradziai tiktu ben ismokyti MP gerti ne is manes bent jau, kad ne tik as galeciau pamaitinti.
tai vat ir beda, kad visus skyscius, tarp ju ir MP, jeigu jis ne is krutines, spjauna ir viskas...

Ar bandėt tuos puodelius su snapeliais? Paprastą puoduką? Prie buteliuko pratint nelabai tikslinga tokio amžiaus... unsure.gif
O kaip nujunkyt... Jei JUODAI nereikia baigt, suėjus 6 mėn., tuomet tiesiog mažint maitinimų skaičių per dieną, keičiant kitais skysčiais. Taip bus mažiau streso tiek vaikui, tiek mamos organizmui.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 07 17, 12:55)
Prie buteliuko pratint nelabai tikslinga tokio amžiaus...  unsure.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano dukrai liepos pradžioj suėjo du metai. Dar maitinu, nes nežinau kaip nemaitinti doh.gif Negaliu net prie kompo ar televizoriaus prisėst, iškarto užlipa ant kelių, pati pasikelia maikę, susiranda papulį. O geriausia buvo per atostogas, kai valgydavom poilsio namuose. Įeinam, ten daug žmonių rimtais veidais, o maniškė rėkia, kad nenori valgyti, o "nioliu papo". Žodžiu, juokas pro ašaras.
Mano ginė aiškina, kad maitinčiau iki trijų metų, bet man rodos, kad pieno nėra tiek daug, o papukas jau kaip čiulptukas.
Dabar galvoju važiuot pas savo mamą ir kaip nors mažinti maitinimų skaičių, o gal savaitei palikti dukrą. Nežinau, kažkaip bijau, nes nežinau kaip ji bus be to papo, nes jis jai toks reikalingas, kai gauna, tai net atrodo murkia kaip kačiukas wub.gif
Patarkit, gal kas turit tokios patirties, nes jaučiuosi, kaip į kokį ratą įsukta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2008 07 17, 12:24)
Jei turesite kokiu nors patarimu, labai apsidziaugsiu, tik nesiulykite ir toliau zindyti ir nemeginti nutraukti maitinima MP  biggrin.gif  4u.gif

jei nera butinybes staigiai nutraukti zindyma, jei dar uztektu kantrybes daryti tai palaipsniui, siulyciau neskubeti. nuo 6 men. kudikis pradeda valgyti vis daugiau kito maisto - darzoviu tyriu, kosiu ir tt. galima susidaryti sioki toki maitinimu grafika ir zindymus pamazu keisti kosemis. tarkim, koks menuo praeis, kol mazius pripras prie koses, tada galima "nuimineti" po viena zindyma - vietoje kruties siulyti kito maisto su sauksteliu ir gerimo is puodelio su snapeliu. jei vaikas iprates uzmigti prie kruties, reiktu is pradziu pakeisti migdymosi rituala.
as taip dariau su vyriausiuoju - nors neketinau nutraukti zindymo, bet zindymus nuo 7 iki 11 men. palaipsniui pakeiciau kitu maistu, nuo 11 iki 13 men buvo likes tik vienas - rytinis - zindymas, nes tingejau keltis 6 ryto ir virti kose. kai pradejo savarankiskai vaikscioti, nuemiau ir ta paskutini zindyma.
taip viskas ko labai ramiai, be vaiko klykinimu ir tinstanciu krutu.
Atsakyti
QUOTE(gustaine @ 2008 07 17, 15:18)
Mano ginė aiškina, kad maitinčiau iki trijų metų, bet man rodos, kad pieno nėra tiek daug, o papukas jau kaip čiulptukas.

Tavo daktarei medalį - tokių, įtariu, Lietuvoje reta. bigsmile.gif
O jei apie reikalą... Pačiai dvimetinuko neteko maitint, bet su tokio amžiaus vaikeliu juk jau galima šnekėtis, aiškintis, tartis. Nesakau, kad tai turėtų būti lengva, todėl geriausia nenusiteikti, kad viskas kardinaliai pasikeis po vieno pokalbio, bet pradėti šnekėti būtų pats laikas. Dieną nukreipt dėmesį užsiėmimais, kitu maistu ar gėrimu. g.gif
Atsakyti
Man štai koks klausimas iškilo.... Per kiek laiko turėtų nustoti skaudėti papuliai po maitinimo nutraukimo? Prieš tai maitinau "pilnu tempu", po to 3 paras dienom nedaviau, maitinau tik naktimis ir iš ryto, ir va jau 6 paros, kai visai nebemaitinu.... Kas liečia vaikutį, tai viskas kuo puikiausiai, o va man baisiai skauda..... doh.gif Pirmom dienom kelis kartus po truputį (tik , kad palengvėtų) nusitraukiau, dabar jau nenutraukinėju, tikėjausi, kad "perdegs", kaip daug kur teko skaityti, dabar jau 2 vakarus gerokai, per didžiausius skausmus, išsimasažavau, bet vis tiek skauda.... doh.gif Ties vienu papuliu, beveik po pažąstimi, toks lyg iškilimas.... Niu žodžiu..... aprašiau savo situaciją, tikiuosi, nieko blogo, gal ir neturi taip greitai praeiti? Gal yra dar kokių priemonių, kad palengvinti skausmus?.... Ir kokios gali būti komplikacijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AV: 17 liepos 2008 - 18:48
QUOTE(Ode @ 2008 07 17, 14:29)
Tavo daktarei medalį - tokių, įtariu, Lietuvoje reta.  bigsmile.gif
O jei apie reikalą... Pačiai dvimetinuko neteko maitint, bet su tokio amžiaus vaikeliu juk jau galima šnekėtis, aiškintis, tartis. Nesakau, kad tai turėtų būti lengva, todėl geriausia nenusiteikti, kad viskas kardinaliai pasikeis po vieno pokalbio, bet pradėti šnekėti būtų pats laikas. Dieną nukreipt dėmesį užsiėmimais, kitu maistu ar gėrimu.  g.gif

Pritariu, kad su dvimetinuku jau galima susitarti. Mano pussesere nutrauke dvimetinuke, sakydama kad papulis susirgo ir nebeskanus. O kad isitikintu dave pazisti(buvo issitepusi pipirais ar dar kazkuo ten neskaniu). Tai dabar mergaite vis paglosto papuli ir sako, selga papulis ir nebepraso biggrin.gif
Atsakyti
AV, net nežinau, ką ir patarti dėl to skausmo g.gif gal reikėjo dar po truputį nutraukti arba pabūk karštame duše, gal nutekės kiek ir atsilaisvins g.gif , man nieko panašaus neatsitiko, mat maitinimus mažinau palaipsniui, tris kartus per parą maitinau gal nuo 1m ir 2mėn, paskui nuo 1m ir 6mėn. palikau dukart, paskui prieš pat nutraukiant maitinimą liko tik vakare, tai ten pienuko nieko nebebuvo beveik ir dabar jokio blogumo skausmo nėra mano papuliuose wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gustaine @ 2008 07 17, 15:18)
Įeinam, ten daug žmonių rimtais veidais, o maniškė rėkia, kad nenori valgyti, o "nioliu papo". Žodžiu, juokas pro ašaras.
Dabar galvoju važiuot pas savo mamą ir kaip nors mažinti maitinimų skaičių, o gal savaitei palikti dukrą. Nežinau, kažkaip bijau, nes nežinau kaip ji bus be to papo, nes jis jai toks reikalingas, kai gauna, tai net atrodo murkia kaip kačiukas  wub.gif
Patarkit, gal kas turit tokios patirties, nes jaučiuosi, kaip į kokį ratą įsukta  doh.gif

unsure.gif žiauru... mums dar tik 8.5 mėn bet jau matau kad papulis tai kažkokia panacėja... ir nuo dantų skausmo padeda, ir nuo visko.
QUOTE(July @ 2008 07 17, 20:19)
Tai dabar mergaite vis paglosto papuli ir sako, selga papulis ir nebepraso biggrin.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labai aciu jums uz patarimus : group.gif
bandysiu taip ir daryti, jau kelias dienas prie kosiu pratinames, reikes susidaryti grafika maitinimu ir nusipirkti buteliuka su snapeliu smile.gif

Del dvieju metuku vaiko nujunkymo tai nezinau, bet savo dvimetuke kai nuo buteliuko sumasciau atpratinti, tai tiesiog viena diena pasakiau, kad buteliukai buvo negri, todel liepiau jiems iseiti is namu. Gavosi viskas daug paprasciau nei tikejausi. Aisku, papukai neiseis niekur, bet tas susirgimo variantas tikrai geras, svarbiausia yra pasiryzti tam ir nedvejoti, kad tikrai laikas kazka daryti, nenusileisti, nesuskysti (cia labai gerai butu ir vyro palaikymas), nes antrakart vaikas zinos kad gali issikaulyti.

Del pieno nedingimo, tai as pirma vaika turejau kuo skubiau baigti maitinti, tai aisku, norejosi, kad tas pienas kuo greiciau ir baigtusi, kad nebutu pagundu ir siaip psichologiskai kad nebutu skaudu jausti ta pienuka. Tai as po truputi nutraukdavau tik kad netemptu taip ziauriai, nakciai apsirisdavau stipriai krutine, tai per savaite laiko jau tik karta per diena tereikejo kelis lasus istraukti, o po dvieju savaiciu visiskai tuscia buvo. Siuo atveju tikriausiai irgi svarbu noreti, kad pienukas greiciau baigtusi.

Visoms linkiu sekmes 4u.gif
Atsakyti