Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

Kazkokie nuskalbejimai g.gif

As savo maziu maitinau beveik iki 3 m (neseniai baigiau). Po gimdymo pieno neturejau visai, pirma menesi maitinau misinukais. Bet musu pediatre labai maloni moteris. Isaiskino viska nuo a iki z. Ji pati turi du vaikus ir abu maitino iki 4 m. Liepe man duoti sunuciui zisti, isspjauna ir vel bandyt duoti. Pienas gaminasi tik tiek ir tol, kiek vaikas zinda ir pajegia suvalgyti. Ir tikrai beveik po menesio pas mane pradejo atsirasti pienukas ir mes ismetem visus buteliukus ir misinukus lauk. Maitinant buvo visokiu nuotaiku. Kartais jausdavausi ir pavargusi, ir del krutines pergyvenau, kad bus negrazi ir siaip visokios a la "drauges" ir "pazistamos" bandydavo paprotinti, kad vaiku namuose vaikai nezinde dar stipresni ir sveikesni uzauga nei "mamos papus nuciulpe". Na zodziu, kiekviena vista savo darza kapsto.
As tik galiu pasidziaugti, kad mums 3 metai ir ne karto nesirgome, zaliu snargliu is nosies nekrapsteme ir esame dideli stipruoliai.
Nutraukti maitinti yra daug lengviau veliau. Vaikui. Mamai tai dzin. Teko pora kartu dviem parom i komandiruote isvaziuoti. Pirma syki kai buvome 1m ir antra kai buvome 1,3 m. Vyras su mociute isprotejo, vaikas pasidare isteriskas. Beje, is patirties, sakyciau pats sunkiausias laikas atpratinti yra nuo 1,5 m iki 2 m. O mes nustojome mamos pienuka valgyti labai paprastai. Viena diena sugedo vienas papukas (del tikroviskumo dar patepiau ji krienais, krienai nelabai estetiskai atrodo). Paziurejo nosi suraukes ir daugiau prie to sugedusio nelindo. Tik teciui ir mociutei pranese, kad mama susirgo ir reikia ja pas daktarus vezti. Tuom viskas ir pasibaige. Po menesio (kad nebutu soko didelio) sugedo ir antras papukas. Ir vel ta pati istorija su krienais. Ir vel teciui skundesi,bet tetis protingas prisipirko ivairiausiu sulciu, aktimeliu, jogurtu ir graziai paaiskino, kad mamytes papukai kaka ir reikia gerti karvytes pienuka. Ir viskas. Nei jokiu pykciu, nei riksmu, nei nemigo naktu, nei vidinio draskymosi ar gerai darau.
O pienukas kazkaip savaime isnyko. Tik beveik nieko negeriau. Bandziau paziureti ka reikia dehidratacija blink.gif juokauju, aisku... Siaip tai tikrai skyscius reikia labai riboti.
Atsakyti
QUOTE(Ewe @ 2008 06 20, 15:55)
Gal būtų galima receptą? Nes mums niekaip nepavyksta. nei citrina nepadeda, nei pleistriukai, nei supimas ant rankų, nu sunku labai.užmiega tik su papu burnoj. Naktį jei neduodi žviegimas baisus, dieną dar kaip dieną, gali mašinoj užmigti, bet juk čia ne migdymo būdas  g.gif

o tu tikrai bandei be krūties užmigdyti?

aš irgi kalbėjau, kad neįmanoma, kad mano vaikas užmigtų be krūties..
supimą, pleistrus išbandžiau - nepadėjo, kažkokių tepimų nesiėmiau, nes manau, kad nepadėtų g.gif
nutariau pabandyt paprasčiausiai...
ir ką? vakar vakare ir šiandien pirmam dienos miegui užmigdžiau be krūties, tiesiog atsiguliau šalia, niūniavau, raminau, vakar verkė 10 min., šiandien pusvalandį, matėsi, kad nori krūties... bet tas verkimas, net nežinau, kaip pasakyt... paverkia, jau atrodo, kad niekad nebaigs.. paskui nutyla staigiai, paguli, pagalvoja kažką, paniurzga, vėl paverkia... prisipažinsiu, sunku, kaip įpratus, kad pasiguldei ir snaudžia, bet pamačiau, kad gali užmigti ir be krūties 4u.gif gaila, kad antram miegui nepavyko, nes buvau palikus savo tėčiui pažiūrėti ir įsiverkė labai, nenorėjau daugiau rėkdyt, tai daviau krūtį, bet nakčiai vėl bandysim užmigti atskirai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meina @ 2008 06 20, 17:59)
o tu tikrai bandei be krūties užmigdyti?

aš irgi kalbėjau, kad neįmanoma, kad mano vaikas užmigtų be krūties..
supimą, pleistrus išbandžiau - nepadėjo, kažkokių tepimų nesiėmiau, nes manau, kad nepadėtų g.gif
nutariau pabandyt paprasčiausiai...
ir ką? vakar vakare ir šiandien pirmam dienos miegui užmigdžiau be krūties, tiesiog atsiguliau šalia, niūniavau, raminau, vakar verkė 10 min., šiandien pusvalandį, matėsi, kad nori krūties... bet tas verkimas, net nežinau, kaip pasakyt... paverkia, jau atrodo, kad niekad nebaigs.. paskui nutyla staigiai, paguli, pagalvoja kažką, paniurzga, vėl paverkia... prisipažinsiu, sunku, kaip įpratus, kad pasiguldei ir snaudžia, bet pamačiau, kad gali užmigti ir be krūties 4u.gif gaila, kad antram miegui nepavyko, nes buvau palikus savo tėčiui pažiūrėti ir įsiverkė labai, nenorėjau daugiau rėkdyt, tai daviau krūtį, bet nakčiai vėl bandysim užmigti atskirai smile.gif

bandžiau prieš savaitę kokią dienos miegui užmigdyti šalia atsigulus, ir ant rankų supti,stumia mane kojom į pilvą isirėmus, verkė ir rėkė ir mane draskė 40min. vistiek turėjau duot. vakar pamėginau vėl,bet jau nakčios miegui.pasiguldėm pas save į lovą, apsikabinau, ji man liemenuką traukia ir žviegia, suprakaitavus visa,tiesiog isterškai, rigdžiau kokias 15min bet gaila pasidarė ir daviau. be to pati be poilsio,dieną dar kaip dieną,bet vakare... schmoll.gif kitam vaikui čiulptuką gali duot,kad nusiramintų, o maniškė jo nuo gimimo neima.kai kūdikis buvo dar bandydavau duot bet nuo kokių 3mėn jau ir nebeduodavau. be to ji iš buteliuko išmoko gert tik 7mėn. blush2.gif
Atsakyti
Ewe, del kokiu priezasciu nori nutraukti zindyma?
Atsakyti
Labai džiaugiuosi, kad atgijo temelė, bet tuo pačiu liūdna unsure.gif Manau čia diskutuoti galima iki pamėlynavimo mirksiukas.gif kiekvienas žmogus yra savitas su savo įsitikinimais ir kas vienam atrodo absurdiška kitam tai normalu mirksiukas.gif Aš esu už ilgalaikį maitinimą, bet čia juk taip individualu unsure.gif O jūs matėt kiek tai mamytei metų, ji tiesiog džiaugiasi motinyste thumbup.gif Užaugs mergaitės ir viskas rolleyes.gif
Aš džiaugiuos, kad pasiryžau, nutraukti dabar, nes noriu, kad iki tryjų metukų sunytis jau būtų savarankiškas, o jau toks ir tampa thumbup.gif
Daug prisiskaičiau pasisakymų, kaip lengva, o mum vat begalo sunku, bet nesigailiu, nes maitinimas man teikė tik didžiausią malonumą. Ir manau čia priklauso tik nuo pačio vaikučio nuo jo būdo, charakterio, kaip jis lengvai su tuo susitaiko.
Ewe tu tik nesupyk, bet čia juk kalbam atvirai smile.gif ar tu tikrai esi pasiruošusi smile.gif neužtenka tik norėti, ax.gif nes dabar, kaip matau iš tavo žodžių mergaitė tave nugali. Ir kol tu neapsišarvuosi geležinę kantrybę tol rezultatai bus tokie. Vaikai labai gudrūs, o kalbu ne iš piršto, nes sunytis lygiai taip pat, elgėsi, kaip tavo dukrytė. Bet juk tu pabandei tik pirmą kartelį. Man ir iš pirmo kartelio nepavyko, bet sūnui nebuvo pilnai dviejų metukų. O juk tavo dar tokia pupa wub.gif Ir palikau viską taip, kaip yra. Aš tuo metu buvau psichologiškai nepasiruošusi, bet noras buvo begalinis.
Jūs tik nesupykit, bet kaip įdomiai jūs neigiat nieko netepčiau spenelių blush2.gif Aš nekalbu apie kūdikėlius, kalbu apie tuos, kurie jau supranta kas yra skanu kas ne blush2.gif Tai, kaip paaiškinti vaikučiui, kad pienelis dingo mano spirgiui buvo dzin, kad to pienelio nėra. Ewe ką tu sakei savo mergaitei, kai nedavei krūties g.gif sakei, kad nėra ir viskas, nes man atrodo lengviau ir realiau būtų pasakyti, kad ji nebeskani, kad ji sugedo, kaip ir minėjo, kad mamytė serga ir pienelis nebegeras, o tada leisti jei pačiai įsitikinti, kad tai tiesa mirksiukas.gif Neužmėtykit pomidorais, bet yra begalės būdų neminint pipirų, kas vaikui būtų neskanu juk neduosit jam valgyti tos užtemptos krūties duosit tik paragauti, lyžtelti ar kaip. Mum tai buvo vienintelis variantas bigsmile.gif kuris suveikė 100% ir užteko tik lyžtelti, kad daugiau nebenorėtų. Po to jau savo zuikučiui duodavo paragauti, kad įsitikintu ar dar vis sugedęs lotuliukas.gif
Čia tik mano nuomone jos nebruku, o norėjau pasidalinti su jumis 4u.gif
Linkiu atrasti kuo lengvesnį kelią į vaikystę mirksiukas.gif wub.gif
Atsakyti
Joleks maniškis buvo begalo nevalgus, mąsčiau kokios, tai galėtų būti priežastys gal kuom serga, gal paveldimumas blush2.gif Tačiau mūsų atveju buvo pienukas, kuriuo jis mėgaudavosi kada tik panorėdavo. Po to nusprendžiau, kad apsistosiu tik su dviem maitinimais, nes be jų mes neišsiversdavome, tai yra nemokėjo užmigti be papulio dantyse. Nu ir ką apetitas thumbup.gif rolleyes.gif ne tiek kiek norėjau, bet pažanga buvo matyti. O dabar tik ketvirta para, kai negauna apsoliučiai pienelio girdžiu žodžius nojiu sriubytės nojiu majikonų taip makaronus vadina rolleyes.gif tongue.gif Kas ankščiau būtų buvę stebūklas, girdėdavau tik papuką doh.gif blush2.gif Bet juk jis negavęs pieno turi išalkti g.gif Nors pas mumis irgi košmariška padėtis atsisakęs miegoti pietų doh.gif Tiesiog protestas begalinis dar pirmas dienas virkdžiau, bet po to pagalvojau, kad ir taip jam stresas, tai palikau, kaip yra smile.gif Šian bevažiuojant troleibusu per keturias paras pirmą kartelį užmigo pietų vežimuke biggrin.gif ir išmiegojo dvi valandas clap_1.gif blush2.gif Tai viskas eina gera linkme wub.gif
Atsakyti
Ewe, maniškis iš buteliuko niekada negėrė, dabar jei duodu, tai moka, traukia, bet jam geriau iš puoduko gerti. Jei vaikas taip priešinasi, tai manau, kad anksti bandyt nutraukinėt maitinimą g.gif

wikonda, aš nesakiau, kad niekada neduosiu nieko neskanaus, bet dabar manau, kad per mažas (jam metai ir mėnuo), nes dabar jei ką nustveria, tai viską ragauja net nesiraukydamas g.gif ragavo ir citrinos, ir prieskonių aštrių, ir šampūno, muilo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Meina @ 2008 06 21, 16:44)
Ewe, maniškis iš buteliuko niekada negėrė, dabar jei duodu, tai moka, traukia, bet jam geriau iš puoduko gerti. Jei vaikas taip priešinasi, tai manau, kad anksti bandyt nutraukinėt maitinimą g.gif

wikonda, aš nesakiau, kad niekada neduosiu nieko neskanaus, bet dabar manau, kad per mažas (jam metai ir mėnuo), nes dabar jei ką nustveria, tai viską ragauja net nesiraukydamas g.gif ragavo ir citrinos, ir prieskonių aštrių, ir šampūno, muilo blush2.gif

biggrin.gif tikiu lotuliukas.gif vat už tat ir sakau jei vaikutis didesnis, tai jam jau galima nekaltai sumeluoti, blush2.gif Žinok su kiekviena dienele mum lengviau nekalbu apie savo papukus blink.gif doh.gif vaistus atmečiau ta prasme negersiu jų tikrai, bet tada mąstau kiek to pieno pas mane bus, kada kažin jis perdega, nes aš kai jau jaučiu, kad skausmo nebepakelsiu nutraukiu iki lengvumo ir vėl kaupiasi blush2.gif kitos išeities neįsivaizduoju, bet vyras sako juk gaminsis ir gaminsis tau jei tu nusitrauki blink.gif bet sakau juk nusitraukiu perdien tik vieną kartą, o vaikutis žįsdavo belen kiek po to tik du kart, bet dar ir naktim stimuliuodavo gamyba. Bet, kaip gerai jaučiuosi pati kūdutė aukšta, o papuliai, kaip pas pamela anderson blink.gif doh.gif lotuliukas.gif Tokius tūrėjau tik nėštumo pradžioje, kai pieno nors vežimu vežk biggrin.gif Šian aš ant sparnų rolleyes.gif tongue.gif nes jaučiuosi pailsėjusi, neįsivaizduoju jei vaikas atsisakytų apsoliučiai miegot pietų doh.gif
Tas tris paras, kaip taip buvo buvau zombis unsure.gif nes vaiko judrumas blink.gif
Atsakyti
Savo maziu maitinu tik naktimis, jam dabar 10 men. Dabar vel nestuke.gif . Bijau visai save issekinti, tad noriu nutraukti maitinima. Patarkite kokiu emetes priemoniu nutraukian naktinius valgymus. Be to mano mazius nepripazysta nei buteliuko, nei ciulptuko doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prokruste: 25 birželio 2008 - 20:32
QUOTE(prokruste @ 2008 06 25, 21:32)
Savo maziu maitinu tik naktimis, jam dabar 10 men. Dabar vel  nestuke.gif . Bijau visai save issekinti, tad noriu nutraukti maitinima. Patarkite kokiu emetes priemoniu nutraukian naktinius valgymus. Be to mano mazius nepripazysta nei buteliuko, nei ciulptuko doh.gif

Aš maitinau iki 11mėn. Į pabaigą tik naktim irgi. Nutraukiau paprastai - tiesiog davėm vakare vandenuko atsigerti ir migdė tėvelis, o ir naktį kėlėsi tik tėvelis, aš kelias naktis miegojau kitame kambaryje. naktį davėm vandenuko, nuramindavom ir viskas. Dabar, praėjus 10 dienų po nujunkymo, jau kelias naktis iš eilės išmiegojo be pabudimų, nors kai žindžiau keldavosi nuo 3 iki 6 kartų. tiesa, mūsų mažylis taip pat neima čiulptuko, geria tik iš buteliuko su snapeliu. Sėkmės ir kantrybės!
Atsakyti
aš jau irgi po truputį nutraukinėju žindymą. vaikui 1,8 m. prieš 2 mėn palikau tik rytinį ir vakarinį žindymą. prieš mėn nėmiau rytinį. o šią savaitę bandau ir vakarais žindyt tik kas antrą dieną. taigi dabar kas antrą vakarą vaiką migdo tėvelis, nes kitaip jei šalia guliu - reikalauja savo pieno biggrin.gif . tikiuosi taip dar kokias 2-3 savaites pamaitint ir nutraukt 1,9 m proga ax.gif . na žiūrėsim kaip čia bus, kol kas viskas vyksta sklandžiai, be ypatingo streso mažiukui, o ir man krūtys nebekietėja. va išbuvau nežindžius 2 paras ir krūtinė vistiek minkšta visa buvo, tai turbūt to mp ten keli lašai belikę. o ir dydis jau sumažėjęs iki priešnėštuminio, pagaliau įlendu į visus normalius liemenukus thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
na pasakoju ir as savo patirti ax.gif siandien trecia para kaip jau nebeduodu pienuko, ji pas mane mp siurbdavo vakare pries miega ir nakty. tai uzmigdyti vakare pasirodo ner aproblemu, nebutinas jai joks papukas ne pienukas o va nakty atsikelia karta ir dudas paleidzia doh.gif tai as isikraustau i kita kambary o tevelis ja ramina ir migdo...siule sia nakty karves pienuko (maniskei jau 1m. ir 1,5 men.) bet atsisako ji tiek pieno tiek kitokiu gerimu nakcia...
o krutys...praejus 2 parom nemaitinimo viena krutis labai prisipilde net skaudejo ir kita buvo pilna bet maziau..tai nusprendziau duoti mazei truputi paraukti to pienelio, bet labai trumpai ir vienos ir kitos kruties po keliata gurksneliu...ir tas verzimas praejo ax.gif nezinau ar gerai padariau, kad daviau jai pagerti, gal reikejo nusitraukti, bet nusitraukti tingejau doh.gif ir dabar jauciu, kad krutyse yra pieno, taciau jokiu nemaloniumu nejauciu..jau ne tokios pilnos kaip buvo.. smile.gif
Atsakyti