Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimo nutraukimas

QUOTE(wikonda @ 2008 06 19, 15:12)
Joleks clap.gif šaunuolė, kad pasiryžai. Aš vis sakau, kad sugedę unsure.gif jis vis dar prašo duot paragauti doh.gif Kaip vis dar kietos aš tai nekenčiu ir nusitraukiu. Mano pietų atsisakė visiškai miegoti blink.gif  doh.gif Kankinuosi siaubingai, nes išvargsta isterikas siaubingas bet nemiega man jau nervukai pakriko, nes nusilpus esu ppsichologiškai, bet laukiu geresnių dienų vistiek ateis ir į mano namus šventė lotuliukas.gif Tau kantrybės 4u.gif

Zinai is dalies man siek tiek gaila, nors ir zinau, kad jis jau didelis. Pastaruoju metu ir vargino mane tas maitinimas jau. Bet man patiko maitint, kaip jis prisiglausdavo, apsikabindavo mane, kaip zysdamas siuredavo man i akis wub.gif Ir kai pagalvoju, kad jei neturesiu daugiau vaiku, niekada daugiau to nejausiu, tai taip graudu pasidaro unsure.gif
Vakare praso dar ir pyksta, kad neduodu, bet einant miegot visai nepraso, palaksto pirmyn atgal is vieno kambario i kita, po to atsigula salia ir uzmiega wub.gif
Diena jei nepavyksta uzmigt jam, jis lipa is lovos ir bega, as jo ir neverciu eit miegot, nes zinau, kad nepriversiu. Kai nemiega diena anksciau nuluzta vakare apie kokia 21,30val, o taip tai iki vidurnakcio duodas. Ryte jis man vel pradejo ilgiau miegot, nors MP ir negauna kelias tik apie 10,30val.
Atsakyti
palaikau visas mamytes, kurios taip ilgai maitino ir dabar bando atpratinti. mano panelei vakar sukako 1 metukai, bet kuo toliau, tuo labiau papas tampa geriausiu draugu. tiesiog ateina pati, kelia rubus, jei miegu, tai kelia kaldra, iesko ir dar su piktumais...noriu po truputi mazinti, nes mazai normalaus maisto valgo, o pagrinde griebia papa. nors gaminu ir koses, ir vaisiu siulau, varskyciu ir t.t.
oi sunku jauciu bus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė* @ 2008 06 19, 11:57)
Pabandysiu ir as savo trigrasi cia ikist ax.gif

QUOTE(eufrozina @ 2008 06 19, 13:37)
Iki 6 mėn. gal per trumpai. Bet kai maitina vaiką iki 2 metų, tai aš šito visai nesuprantu. Kam to reikia???

Juk kiekviena sprendžia pati 4u.gif Jums atrodo, kad beprotiška ir nenaudinga ilgai maitinti ir kankintis ( g.gif ) Mums atrodo, kad reikia maitinti ir vyresnį mirksiukas.gif aš svarsčiau nutraukt ar ne, bet daugiau pliusų matau tolesniame maitinime biggrin.gif

QUOTE(ingutera @ 2008 06 19, 17:09)
palaikau visas mamytes, kurios taip ilgai maitino ir dabar bando atpratinti. mano panelei vakar sukako 1 metukai, bet kuo toliau, tuo labiau papas tampa geriausiu draugu. tiesiog ateina pati, kelia rubus, jei miegu, tai kelia kaldra, iesko ir dar su piktumais...noriu po truputi mazinti, nes mazai normalaus maisto valgo, o pagrinde griebia papa. nors gaminu ir koses, ir vaisiu siulau, varskyciu ir t.t.
oi sunku jauciu bus verysad.gif

gal dauguma papinukų prastai valgo g.gif maniškio pagrindinis maistas MP, aš jau specialiai negaminu, nes vis tiek nevalgo, na, kartais išverdu kokios grūdų košytės, nes patys tokių beveik nevalgom blush2.gif sako, kad pradės valgyt, tai kantriai laukiam rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė* @ 2008 06 19, 12:57)
maitinsiu iki 6men. Galbut tai nekoks pasirinkimas, bet manau kuo vaikas mazesnis tuo lengviau bus atpratinti.

mastant tokia logika, tai kam is vis tada maitinti? nemaitinsi nereiks ir atpratinti doh.gif juk suprantat kad tai absurdiska mirksiukas.gif

nieko cia nepadarysi, vaikus auginat susiduriama su ivairias sunkumais, taip kad atpratinimas nuo kruties tik vienas is daugelio mirksiukas.gif

maniske truputi buvo apsirguliavus tai vel geria piena, o dabar ruosiames i tolima kelione ir vel kazkaip nelaikas doh.gif baisu kad as to tinkamo laiko jau niekad neistaikysiu lotuliukas.gif

nors ji pas mane kulturiniga ax.gif rubu neplesia, nelupa ir nereikalauja, bet vakare kai pasisodu ant keliu jau duoti pienuko tai netvaria savam kaily is dziaugsmo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 20 birželio 2008 - 09:26
QUOTE(Margareta @ 2008 06 20, 09:26)
mastant tokia logika, tai kam is vis tada maitinti? nemaitinsi nereiks ir atpratinti  doh.gif juk suprantat kad tai absurdiska  mirksiukas.gif

nieko cia nepadarysi, vaikus auginat susiduriama su ivairias sunkumais, taip kad atpratinimas nuo kruties tik vienas is daugelio  mirksiukas.gif

maniske truputi buvo apsirguliavus tai vel geria piena, o dabar ruosiames i tolima kelione ir vel kazkaip nelaikas  doh.gif baisu kad as to tinkamo laiko jau niekad neistaikysiu  lotuliukas.gif

nors ji pas mane kulturiniga ax.gif  rubu neplesia, nelupa ir nereikalauja, bet vakare kai pasisodu ant keliu jau duoti pienuko tai netvaria savam kaily is dziaugsmo  biggrin.gif

Skaitau su nostalgija rolleyes.gif cray.gif Bet tuo pačiu taip gera, kad mes jau dideli dideli bigsmile.gif lotuliukas.gif Šeip galiu pasakyti, kad antrą kartą pasirašyčiau gal net ir ilgiau, jei tik būtų galimybės lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Meina @ 2008 06 19, 22:34)
gal dauguma papinukų prastai valgo g.gif maniškio pagrindinis maistas MP, aš jau specialiai negaminu, nes vis tiek nevalgo, na, kartais išverdu kokios grūdų košytės, nes patys tokių beveik nevalgom blush2.gif sako, kad pradės valgyt, tai kantriai laukiam rolleyes.gif

Vat as irgi tikejaus, kad prades daugiau valgyt normalu maista, kol kas nieks nesikeicia. Na dar nedaug laiko praejo, kai jau nebeduodu MP. Tikiuosi, kad kaip nors prades valgyt normaliasniais kiekiais kita maista. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2008 06 20, 09:26)
mastant tokia logika, tai kam is vis tada maitinti? nemaitinsi nereiks ir atpratinti  doh.gif juk suprantat kad tai absurdiska  mirksiukas.gif

nieko cia nepadarysi, vaikus auginat susiduriama su ivairias sunkumais, taip kad atpratinimas nuo kruties tik vienas is daugelio  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif tuomet ir čiulptukų neduoti, ir sauskelnių nedėti, o ir nuo to paties buteliuko atpratinti reikia...

o maniškio tai praktiškai nereikėjo mokyti iš puoduko gerti thumbup.gif gal dėl to, kad niekada negėrė iš buteliuko g.gif

QUOTE(Joleks @ 2008 06 20, 09:47)
Vat as irgi tikejaus, kad prades daugiau valgyt normalu maista, kol kas nieks nesikeicia. Na dar nedaug laiko praejo, kai jau nebeduodu MP. Tikiuosi, kad kaip nors prades valgyt normaliasniais kiekiais kita maista.  ax.gif

tai gal ir taip bus nelabai valgus vaikas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2008 06 20, 11:26)

maniske truputi buvo apsirguliavus tai vel geria piena, o dabar ruosiames i tolima kelione ir vel kazkaip nelaikas  doh.gif baisu kad as to tinkamo laiko jau niekad neistaikysiu  lotuliukas.gif

nors ji pas mane kulturiniga ax.gif  rubu neplesia, nelupa ir nereikalauja, bet vakare kai pasisodu ant keliu jau duoti pienuko tai netvaria savam kaily is dziaugsmo  biggrin.gif

Cia yra mano nuomone apie maitinima, as negrudu kitoms tikrai ir nesakau kad motinos pienas pasidaro prastas po 6 men. smile.gif Tiesiog tikrai butu sunku ziuret i verkianti vaika, kai tu nori nutraukt maitinima, o jis vis praso taves kruties.O jus kaip galvojat, ar vaikui visu reikalingu medziagu uztenka jei maitini tik savo pienu iki kokiu 2m.? g.gif Paziurejus i savo sunu tai tikrai nenoreciau kad toks dickis uzsilipes ant keliu dar zystu kruti blink.gif
Papildyta:
P.S. Jei skaitete, D.Britanijoje motina savo pienu vis dar maitina 4 ir 5m. savo vaikus.Tai norit pasakyt kad cia normalu? doh.gif Va cia tai tikrai absurdiska! smile.gif
Papildyta:
QUOTE(eufrozina @ 2008 06 19, 15:37)
Iki 6 mėn. gal per trumpai. Bet kai maitina vaiką iki 2 metų, tai aš šito visai nesuprantu. Kam to reikia??? Jau vaikas ir taip daug ką geria, tai to pieno tik prieš miegą gal reikia. Nematau prasmės, kam tiek laiko savo organizmą alinti. O kiek jau tos naudos tokio amžiaus vaikui??? Geriau įvairesnio maisto duoti, ypač vasarą, kai daug vaisių, daržovių. Manau iki metų pilnai pakanka to MP.
Aš iki 11 mėn. maitinau, kol pati dukrytė kelis kartus atsisakė, nes mažai jau pienuko buvo, o kiek gi tokio amžiaus vaikui jo reikia. Gi beveik visą normalų maistą valgo, tai to pienuko tik prieš užmiegant reikdavo. Labai džiaugiuosi, kad be jokių problemų, riksmų, šauksmų pavyko atpratint. Galvojau bus blogiau, nes kai mažesnei naktį bandydavau paduot buteliuką, tai ojojoj kaip šaukdavo.
Jau 11 d. nemaitinu, pieno dar yra, bet jokių guzų nėra, netempia, neveržia. Čia matyt labai individualus reikalas g.gif

Na iki metu tai gal dar dar,bet tikrai ne iki 2m. smile.gif Cia as irgi pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė* @ 2008 06 20, 15:05)
Tiesiog tikrai butu sunku ziuret i verkianti vaika, kai tu nori nutraukt maitinima, o jis vis praso taves kruties.

O jus kaip galvojat, ar vaikui visu reikalingu medziagu uztenka jei maitini tik savo pienu iki kokiu 2m.? g.gif

Patikėkit, tikrai įmanoma atjunkyti vyresnį vaiką be ašarų. 4u.gif

Tai yra išskirtiniai nevalgiukų atvejai, kai virš metukų nieko nevalgo apart MP. Didžioji dalis yra primaitinėjimi kaip ir kiti vaikai nuo antrojo gyvenimo pusmečio.
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 06 20, 14:36)
Patikėkit, tikrai įmanoma atjunkyti vyresnį vaiką be ašarų.  4u.gif

Gal būtų galima receptą? Nes mums niekaip nepavyksta. nei citrina nepadeda, nei pleistriukai, nei supimas ant rankų, nu sunku labai.užmiega tik su papu burnoj. Naktį jei neduodi žviegimas baisus, dieną dar kaip dieną, gali mašinoj užmigti, bet juk čia ne migdymo būdas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ewe @ 2008 06 20, 16:55)
Gal būtų galima receptą? Nes mums niekaip nepavyksta. nei citrina nepadeda, nei pleistriukai, nei supimas ant rankų, nu sunku labai.užmiega tik su papu burnoj. Naktį jei neduodi žviegimas baisus, dieną dar kaip dieną, gali mašinoj užmigti, bet juk čia ne migdymo būdas  g.gif

metukai yra labai mažai, jam pienuko dar reikia ir jis puikiai suvokia savo poreikius ax.gif Dėl to ir nujunkti yra sunku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ewe @ 2008 06 20, 16:55)
Gal būtų galima receptą? Nes mums niekaip nepavyksta. nei citrina nepadeda, nei pleistriukai, nei supimas ant rankų, nu sunku labai.užmiega tik su papu burnoj. Naktį jei neduodi žviegimas baisus, dieną dar kaip dieną, gali mašinoj užmigti, bet juk čia ne migdymo būdas  g.gif

Su dukra ėjosi sklandžiai - po vieną maitinimą po truputį nuiminėjau (7,5 mėn. jau naktim nesimaitinom, o po to dieną keisdavom kitu maistu), apie pirmąjį gimtadienį buvo 2-3, ji pradėjo trumpinti laiką prie krūties ir galiausiai tekdavo prašyti, kad ateitų pažįsti - taip ir baigėm 14 mėn., nes man kantrybė trūko prašinėt biggrin.gif
Bet ji kažkaip lengvai pasiduodavo kitiems raminimo būdams: nešiojimui, čiūčiavimui, čiulptukui. Sūnus taip nepasidavė, tad tiesiog žiūrėdavau pagal situaciją: jei leidžiasi nukreipti dėmesį, prisiglausti, ima čiulptuką, tai ir nekišu krūties, jei ne - maitinamės. Labai nepastoviai tai vyko, bet 17 mėn. vieną rytą atsikėlęs jau nebeprašė pienuko. Kitą rytą vėl išsireikalavo ir tai buvo paskutinis kartas.
Vienas dalykas - prie krūties man jie abu užmigdavo tik pirmais mėnesiais. Su sūnum šiuo klausimu tai iš viso pasaka: paguldau žvalų, atsimojuojam ir jis pats su dainom užsimikdo.
Mąstau, kaip daryčiau, jei metinukas mikdytųsi su papuku... Turbūt atsargiai bandyčiau kiekvieną kartą nemaitint, o bandyt užmigdyt kitais būdais, migdyt kitu laiku (kai labiau pavargęs arba atvikščiai - dar ne toks pavargęs). Rikdyt tai nerikdyčiau, bet nieko nedarant tada reikia nusiteikti, kad vaikas kažkada pats atsisakyt.
Sūnus naktį iki beveik pusantrų prabudinėdavo ir be krūties neužmikdavo, bet aš tiesiog žinodavau, kad jei iš karto čiulptuko neima, tai ir neims - tuomet duodavau krūtį. Bet kartais imdavo čiulptuką arba tiesiog paėmimo ant rankų užtekdavo. Ir tie kartai vis dažnėjo. 4u.gif
Atsakyti